Pavel_Pavlov 1029 #81 Отговорено 20 Януари, 2021 Тъй като при първо палене разликата в налягането от двете страни на филтъра е достатъчно голяма да отвори байпас клапана, не знам практически колко голяма полза има от предварителното пълнене, още повече като е хоризонтално разположен. Но вреда не виждам каква може да има. Има майстори, които го практикуват и препоръчват. Бих предположил, че дори минимална, ще има някаква полза. Дали си заслужава... 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 401 #82 Отговорено 20 Януари, 2021 Предстои ми смяна на маслото и си купих въздушен и маслен филтър на Blue print. Изглеждат много читаво направени, производител Ferdinand Bilstein UK Ltd. Някой има ли впечатления? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1787 #83 Отговорено 20 Януари, 2021 Няма проблем, само по често(по малко от 10к). 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1787 #84 Отговорено 20 Януари, 2021 Преди 1 час, Pavel_Pavlov написа: Тъй като при първо палене разликата в налягането При първо палене,забележете лампата на маслото,колко време стои светната.При мен след 3-та секунда гасене.Така че не виждам смисъл,от това пълнене. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #85 Отговорено 20 Януари, 2021 Ами при мен гасне почти веднага след палене като съм понапълнил филтъра колкото мога без да разлея масло. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #86 Отговорено 20 Януари, 2021 На 2.12.2020 г. at 16:53, JHM написа: Ето го и добрия,стар Purflux LS350 -OEM: Пробег 9000. Изключително качество на филтриращите елементи.Хартията е здрава прецизно нагъната и със запазена структура.Добре залепена от двата края.Дълга при разпънато положение 140см.Противодренажната гумена (или силиконова,незнам)клапа е здрава и със запазена еластичност.Байпасния клапан е с нормално усилие при натиск(не задържа никъде). Единствения минус е,че филтъра го изтеглиха от дилърската мрежа,в цяла Европа! Този филтър не е ли същият?! Има го в продажба... https://autoprofi.bg/maslen-filtar-za-honda-hr-v-(gh)-16-16v-4wd-14594-p1565246.html Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 766 #87 Отговорено 20 Януари, 2021 (Редактирано) Води се аналог, вече не е ясно дали има разлика с брандирания, що се касае до качеството на хартията, но един и същи производител ги прави. Аз го взимам за 7лв. уж оригинален от Аутохелп. Редактирано 20 Януари, 2021 от Rakeem Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2824 #88 Отговорено 20 Януари, 2021 Относно предварителното пълнене на филтъра с масло, не го правя! За първоначалния старт има достатъчно останало масло във ваничките под разпределителния вал и в системата, за да осъществи някакво първонаално мазане. https://www.oil-club.ru/forum/topic/314-zalivat-li-v-novyy-maslyanyy-filtr-maslo/ @5 GTT Същият е. Основната разлика е във формата а външния, гумен, уплътнителен пръстен. При ОЕМ е с кръгло сечение, а при афтърмаркет-а е с правоъгълно сечение. Имa, обаче доста оплаквания от скъсани противодренажни клапани на неговия "събрат" - европейският FRAM! https://www.oil-club.ru/forum/topic/28244-fram-ph5317-honda-kia-hyundai-mitsubishi/?do=findComment&comment=1188959 Ползвах веднъж такъв FRAM PH5317 ( https://www.sogefifilterdivision.com/catalogues/FO/scripts/cat_fich_filtre.php?zone=FR&catalogue=FRAM&lang=GB&ref_filtre=PH5317 ) и при мен се скъса! С Purflux LS350 (който е същия ) не съм имал такива проблеми. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pln 61 #89 Отговорено 23 Януари, 2021 На 19.01.2021 г. at 23:01, Legend91 написа: Цената за доставка пак ли е в долари? Оказва се че Purolator, който толкова си бях харесал, ще бъде с доставка за около 24 лв + 16 лв самия филтър = 40 лв... И това само докато ми е валиден гратисния период за Прайм, който ми дадоха от Амазон. После филтъра скача на 16$ Колега, има ли конкретна причина да държите на американския сайт? Пуролатор и Пурфлукс ги има и в немския амазон, отново с безплатна доставка до Германия + още 3лв за да дойдат до България. От САЩ ако си нямаш човек да ги донесе не виждам смисъл. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 401 #90 Отговорено 23 Януари, 2021 (Редактирано) @pln Има един такъв народен фолклор у нас - щом стоката е от България, тя е калпава, фалшива и долно качество. Виж, ако идва от друга държава, задължително е качествена и оригинална. По тази "неоспорима" логика, колкото по-далеч от България идва, толкова по-оригинална става. И така стигаме до Америка ... пък и по-евтино било ... И аз се чудя, толкова ли нямат работа някои хора, че се занимават с такива неща, но ... кой съм аз, че да да им правя сметката - свободна държава сме. Седя, чета и се наслаждавам на българската народопсихология. С академична цел ... някой ден ще напиша труд ... ✒️ Редактирано 23 Януари, 2021 от inspektora 2 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 140 #91 Отговорено 24 Януари, 2021 (Редактирано) 18 hours ago, pln said: Пуролатор и Пурфлукс ги има и в немския амазон Не, просто не съм проверявал там. Сега ще погледна, но преди време когато съм гледал (за други неща) ми е правело впечатление че цената вече включва и митата и т. н. ... Ok, явно немеца държи на спекулата като легален търговски способ, както в Германия, така и в България.... Редактирано 24 Януари, 2021 от Legend91 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 322 #92 Отговорено 24 Януари, 2021 (Редактирано) 20 hours ago, inspektora said: @pln Има един такъв народен фолклор у нас - щом стоката е от България, тя е калпава, фалшива и долно качество. Виж, ако идва от друга държава, задължително е качествена и оригинална. По тази "неоспорима" логика, колкото по-далеч от България идва, толкова по-оригинална става. И така стигаме до Америка ... пък и по-евтино било ... И аз се чудя, толкова ли нямат работа някои хора, че се занимават с такива неща, но ... кой съм аз, че да да им правя сметката - свободна държава сме. Седя, чета и се наслаждавам на българската народопсихология. С академична цел ... някой ден ще напиша труд ... ✒️ ... бе той тоя фолклор не е паднал от небето и не е от хубаво... Редактирано 24 Януари, 2021 от Accord 1,8i LS 2001 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pln 61 #93 Отговорено 24 Януари, 2021 Преди 3 часа, Legend91 написа: Не, просто не съм проверявал там. Сега ще погледна, но преди време когато съм гледал (за други неща) ми е правело впечатление че цената вече включва и митата и т. н. ... Ok, явно немеца държи на спекулата като легален търговски способ, както в Германия, така и в България... Има известна разлика, предполагам данъци и мита. Чак спекула не бих го нарекъл. Пък и разлика от 4 евра в магазина не би ме накарала да чакам 2 месеца доставка от САЩ, + 20% мито + повече доставка. Всеки сам си прави разликата. Не знам конкретен подел който търсите, но първо бяхте дали линк към PurolatorONE PL14610 за $9, в Германия е 13Еур, новата снимка на Purolator PBL14477 e $14 в САЩ и 17,27ЕУР в Германия. Въпрос на личен избор. Успех. Аз лично си пазарувах Пурфлукс лс350 от английския защото не го намерих в БГ. Сега вероятно ще се преориентирам към немския Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #94 Отговорено 24 Януари, 2021 Ако ще се дават 20+ лева за филтър Амсойл-ските са по 25 в България. Вярно бях казал, че няма да си купя такъв, че много скъпи, но като ми ги намериха за по 20 стана друго. Пускам още една сълза по VIC DC-06... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivailopp 291 #95 Отговорено 24 Януари, 2021 (Редактирано) @dindin Няма ли вик вече в търговската мрежа , тоест този с двойната филтрация...? Редактирано 24 Януари, 2021 от ivailopp Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 140 #96 Отговорено 24 Януари, 2021 (Редактирано) В немския амазон дори няма Пуролатор за моят автомобил. Второ не бих казал, че 10$ + 20-на лв доставка = 70 и кусур евро,които иска немеца. Знам какви са цените в Германия и какви са цените в българския Кауфланд, обират ни ДО ШУШКА. Още повече че подобни разлики в цените са си точно спекула. Не може в български магазин дезодорант Нивеа да струва 3,90, а Кауфланд да иска 5,90 и да казва после "промоция! - 50%!" Или в Германия шоколад Ритершпорт да струва 1,10 евро и винаги да можеш да си го намериш "на промоция" за 60 цента, а тук да му искат 3 лв! Точно това е спекулата, която навсякъде по света е наказуема. А така ни цакат с немските си перилни препарати. Ето колко струват Ариел "подс" в Германия: А иначе за филтъра от снимката, към тези 14 евро има още 10 за доставка.... П. С. На мен този филтър ми го дава като неподходящ за Хонда Акорд? Редактирано 24 Януари, 2021 от Legend91 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 140 #97 Отговорено 21 Април, 2021 Ако само не го бяха сложили в този гигантски плик, доставката щеше да е наполовина! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 140 #98 Отговорено 6 Декември, 2021 (Редактирано) @Mkilla Филтъра модел Еа15К13 ли е? Става ли за Accord? Ето от мен отворен Honda, купен от Бултрако, вътре ръжда няма, освен ако не е била измита от моторното масло: Бтв, да добавя, то и аз инструменти нямам, но отварянето е кошмар, това нещо е като танк! Смятам, ако някой колега от Плевен има инструменти и е съгласен да го отвори, да пусна да разгледаме и Purolator Boss, който в момента е на колата. Редактирано 6 Декември, 2021 от Legend91 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 983 #99 Отговорено 6 Декември, 2021 @Legend91, еднакви са на повечето Хонди маслените филтри. За цената на Amsoil-a обаче взимам 2 MANN или 2-3 Purflux. Нещо ми писна да хвърлям скъпи филтри на по 5000км и минавам на също добри марки но просто по-рентабилни като цена. Реално ако не е някое пълно менте, няма да имаш проблеми с повечето марки. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1787 #100 Отговорено 7 Декември, 2021 Преди 10 часа, Legend91 написа: Ето от мен отворен Honda, купен от Бултрако Вече не е такъв филтъра,друг е без зигзагообразния филтриращ елемент.Не е вече "Purflux". А и много премачкан ми изглежда, този в клипчето. Надявам се да е станал такъв,вследствие на твоята интервенция,по нарязването,а не монтиран на мотора. От амсойл Еа15К12 мисля даваха за акорд 7,но за твоя незнам. Най вероятно,ще стане и Еа15К13. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 140 #101 Отговорено 7 Декември, 2021 @JHM Да, да, абсолютно, намачкан е защото го ръчках с отвертката да го извадя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 140 #102 Отговорено 8 Декември, 2021 Ето какво получих сега. По-лек от стария, и вероятно с гумен, а не силиконов противодренажен клапан: https://youtu.be/1EdwzlhWm4I А ето и сравнение с филтър произведен за Щатите от Filtech: https://youtu.be/qpzykhkH1oo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tony® 100 #103 Отговорено 21 Декември, 2021 Здравейте колеги,последния MAHLE KNECHT OC 617,който закупих вече е произведено в Китай. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2824 #104 Отговорено 21 Декември, 2021 От тук ли го купи? Чувам и от други места, че на нашия пазар, MAHLE KNECHT вече са китайски. Интересното е, че MAHLE KNECHT се произвеждат и в Русе, а търговците ги внасят от Китай. Абе съвременният свят е тръгнал с краката нагоре... Тая "Максимум печалба" ще ни изяде главата! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1787 #105 Отговорено 21 Декември, 2021 (Редактирано) Все си мислех,че се прави в Пловдив, но и аз преди месец ги гледах- made in china! Даже имам една бройка,за показване: Качеството е много добро поне визуално,без съмнителни разсейки по боята и каквито и да е недостатъци по резбата и отворите.В дъното клапанчето изглежда метално и няма нещо като корозии и тем подобни недъзи. Гуменото уплътнение е заоблено и меко. Аа..забравих за свещите,френски са,купих ги от Бултрако днес с подобаваща отстъпка,заедно с филтъра ОЕМ! Редактирано 21 Декември, 2021 от JHM 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tony® 100 #106 Отговорено 21 Декември, 2021 Закупен е от поръчка от motointegrator.de,април пак от там беше Австрия.Пак от там въздушен на KNECHT беше български,а свещи NGK френски. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #107 Отговорено 22 Декември, 2021 Моя филтър е в оранжева кутия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1787 #108 Отговорено 22 Декември, 2021 Снимай му отворите,с гуменото уплътнение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #109 Отговорено 22 Декември, 2021 Ами тя снимката е стара и филтъра е монтиран. Обаче маслото вече е за смяна, даже прехвърли малко пробега и скоро ще го сменям пак. Сега като се замислих, ми е проблем от къде го купих... Мисля, че от Аутоплюс. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #110 Отговорено 22 Декември, 2021 Заместителя на MAHLE OC 617 е: За сега идва само произведен в Германия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #111 Отговорено 22 Декември, 2021 (Редактирано) И още един заместител , който съм ползвал. Даже номера е същият. Незнам дали е германско производство. Обърках снимките. За този се чудех, дали е германски. Редактирано 22 Декември, 2021 от 5 GTT Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #112 Отговорено 22 Декември, 2021 Не мога да коригирам поста си. Горната снимка на Филтрон ОР 617 е друг филтър с различен размер... Преди време ми го изпратиха по нета и се оказа по голям. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2824 #113 Отговорено 22 Декември, 2021 Off Topic Много добре аранжирана картинка - с дамаджанката при консумативите... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #114 Отговорено 2 Януари, 2022 На 22.12.2021 г. at 9:11, JHM написа: Снимай му отворите,с гуменото уплътнение. Ч.Н.Г! Ето го филтъра. Китаец. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #115 Отговорено 4 Януари, 2022 И в крайна сметка кои филтри препоръчвате ? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #116 Отговорено 4 Януари, 2022 За мен учудващо е, че една и съща марка филтри, все произведени в Китай са в синя и оранжева опаковка. Иначе за препоръка какво да се каже?! Тази година слагам трети такъв филтър при пробег около 12-14000 км. и нямам оплакване... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #117 Отговорено 5 Януари, 2022 (Редактирано) И оригиналът: https://www.oil-club.ru/forum/topic/28136-mahle-knecht-oc617-acura-honda-kia/ Редактирано 5 Януари, 2022 от 5 GTT Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #118 Отговорено 19 Януари, 2022 (Редактирано) Ето защо използвам МАNN има и дата на производство защитена. Доста модели Хoнда го използват CRVдо 3 ген,Акорди и HRV за тези знам. Както и на добра цена на която го купувам ,дано и те да не го дадат на Китайците. На фона на вече явно китайското Мahle,вече и в синята кутия. Редактирано 19 Януари, 2022 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1787 #119 Отговорено 19 Януари, 2022 Твоето "мале"е по космополитанско "made in china"😅. При мен по горе на моята снимка,е от "народна република Китай" ,"made in PRC". За сега остава дълбока резерва,в дъното на шкафа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legend91 140 #120 Отговорено 30 Януари, 2022 Колеги, Purolator Boss е свален, ако има някой от Плевен с желание да помогне с инструмент за рязане, ще го срежем и ще постна снимки. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове