inspektora 398 #1 Публикувано 29 Юли, 2019 Здравейте, откакто съм купил колата, имам едно дразнещо тракане, което се чува откъм багажника при преминаване върху големи неравности. Отначало мислех, че е нещо в багажника, но след като проверих и укрепих всичко около резервната гума и корите, тракането продължава. Изключих и механизмите на задните седалки, защото при вдигнати седалки пак трака. По окачването и ауспуха всичко е проверено. Звукът е като нещо разхлабено, което се удря в метал и е много дразнещ. Някой имал ли е подобен проблем и сещате ли се какво още да проверя? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
todor88 27 #2 Отговорено 29 Юли, 2019 Спирачен апарат??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 398 #3 Отговорено 29 Юли, 2019 (Редактирано) преди 48 минути, todor88 написа: Спирачен апарат??? Хм, не знам. Това се чува като чукане в купето. Какво по спирачния апарат може да чука? Накладки едва се биха чували така. Не е някакво глухо тропане, а звук, сякаш пожарогасителя се удря в някъде в багажника. Редактирано 29 Юли, 2019 от inspektora Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1506 #4 Отговорено 29 Юли, 2019 Нещо или някъкав механизъм откачен на 5 тат врата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 398 #5 Отговорено 29 Юли, 2019 И аз си го мислех, клатих, друсах вратата/капака на багажника, нищо не се чува 🤔 И въобще, клатейки колата по всякакъв начин, не мога да предизвикам чукането. Само при минаване на голяма неравност се чува. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1506 #6 Отговорено 29 Юли, 2019 (Редактирано) Задни амортесьори. Редактирано 29 Юли, 2019 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kyna 33 #7 Отговорено 29 Юли, 2019 и аз имах такова тракане, но така и не разбрах каква е тази планка, която майстора затегна за да спре. Обясни ми че била м/у резервната гума и задна дясна гума - някъде в купето, държала се на 5 болчета. След като я затегна всичко е ОК, а преди това ме побъркваше. тракаше като махало и само на неравсности, на бабуни не се чуваше. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 398 #8 Отговорено 30 Юли, 2019 Преди 8 часа, kyna написа: и аз имах такова тракане, но така и не разбрах каква е тази планка, която майстора затегна за да спре. Обясни ми че била м/у резервната гума и задна дясна гума - някъде в купето, държала се на 5 болчета. След като я затегна всичко е ОК, а преди това ме побъркваше. тракаше като махало и само на неравсности, на бабуни не се чуваше. Точно така е и при мен. Къде да я търся тази планка? В багажника или отдолу? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
diezz 130 #9 Отговорено 30 Юли, 2019 И при мен го имаше това тракане но беше от 5-тата врата. Хондата е 2-ра генерация и много лесно можеше да се разклати вратата като се хване за резервната гума, тъй като е отвън. Интересното беше, че както и да се опитвахме да клатим 5-тата врата без да се хващаме за резервната гума, тя не тракаше, изглежда сме нямали опора да я раздрусаме по силно, но след като се хванахме за резервната гума и заклатихме по сериозно вратата хоризонтално, а не вертикално започна отчетливо да се чува това тракане. Центровахме и затегнахме хубаво пантите и всичко заспа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1833 #10 Отговорено 30 Юли, 2019 Преди 2 часа, inspektora написа: Точно така е и при мен. Къде да я търся тази планка? В багажника или отдолу? Такава "планка с 5 болта" , както я описва колегата, може евентуално да е, шапката на някой от амортисьорите. Сгъни задните седалки, и на страниците долу, ще видиш две декоративни пластмасови капачета. Махаш ги и ще видиш под тях, тези шапки и ще можеш да ги провериш дали са стегнати. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
itcebel 4 #11 Отговорено 30 Юли, 2019 Проверили задните биалетки? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 398 #12 Отговорено 30 Юли, 2019 преди 53 минути, itcebel написа: Проверили задните биалетки? Всичко по окачването е проверено. Звукът не е като чукане от окачване, а като нещо разхлабено, което чука по купето. Ще проверя тези неща, които са предложили колегите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zograffa 179 #13 Отговорено 30 Юли, 2019 Виж и крика в стойката му,ако трябва го натегни малко за да стои плътно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 398 #14 Отговорено 30 Юли, 2019 преди 27 минути, zograffa написа: Виж и крика в стойката му,ако трябва го натегни малко за да стои плътно. И това съм проверил. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niko_ni 11 #15 Отговорено 30 Юли, 2019 При мен като смених биалетки и тампони на стабилизиращата щанга не потраква при заклащане +неравност. Не са скъпи ,лесно ги смених и сам.При лошите ни пътища окачването на колите си става консуматив за има няма 10 години... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 398 #16 Отговорено 31 Юли, 2019 Проверих и тези планки над амортисьорите. Затегнати са и не е от тях 😓 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
itcebel 4 #17 Отговорено 31 Юли, 2019 ,,Подарък,, в задното гърне под формата на болт?Имах нещо подобно ха друга кола. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frizzante 184 #18 Отговорено 31 Юли, 2019 Само предполагам - подобно тракане на друг автомобил се оказа разхлабен механизъм на задната чистачка. Извади всичко възможно от колата и се качи в багажника и някой да кара а ти се ослушвай от къде точно идва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 398 #19 Отговорено 31 Юли, 2019 Преди 1 час, frizzante написа: Извади всичко възможно от колата и се качи в багажника и някой да кара а ти се ослушвай от къде точно идва. Май натам отива работата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_m 271 #20 Отговорено 31 Юли, 2019 Те седалките тропат точно когато са с вдигнати облегалки /т.е. са в нормално положение/! На 4-та генерация, а и на много други коли със свалящи се задни седалки се получава подобно тропане от механизма им за фиксиране! Обикновено се навива изолирбанд или самозалепваща гума на скобата, която е към купето, на предната и страна, там където се закопчава механизма на облегалката на седалката. Пробвай това, лесно е, преди да разглобяваш други неща! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 398 #21 Отговорено 31 Юли, 2019 Отработил съм го това. Пробвах с вдигнати седалки, т.е откопчани, сгънати и опрени в предните. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frizzante 184 #22 Отговорено 31 Юли, 2019 Мятай се в багажник и почвай да слухтиш тогава...Успех! Ще го откриеш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
georgi.mehana 3 #23 Отговорено 31 Юли, 2019 Колега имах подобно метално чукане в купето, само при неравности и дупки. Оказа се че е металният държач под средната задна седалка. Става въпрос за металната дръжка чрез която става придвижването на задната седалка напред. В дясната си част се беше разхлабила и подрънкваше по дупките. Реших проблема с парче гума която подложих дръжката и металната стойка на седалката. От тогава нямам проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 398 #24 Отговорено 2 Август, 2019 Днес ходих в сервиз и я огледаха отдолу за нещо разхлабено, но всичко е ОК 😣 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 175 #25 Отговорено 4 Август, 2019 (Редактирано) На гърба на задните седалки има едно желязо, закачено с ремък, което трака ако е оставено да виси, има специално място за него на гърба на седалката. Редактирано 4 Август, 2019 от Tokio Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 398 #26 Отговорено 4 Август, 2019 (Редактирано) преди 21 минути, Tokio написа: На гърба на задните седалки има едно желязо, закачено с ремък, което трака ако е оставено да виси, има специално място за него на гърба на седалката. Благодаря, но вече го отработих това. Уплътних и рефлектора на третия стоп, който тракаше, както и колана за средното място, който е на тавана, но не е от тях. Сега съмненията ми са към пластмасовите вежди на задната гума и наоколо. Редактирано 4 Август, 2019 от inspektora Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 398 #27 Отговорено 4 Август, 2019 И с пластмасите ударих на камък. Вече на 90 процента съм локализирал тракането някъде над задното дясно колело. Вероятно е нещо между ламарината и вътрешните панели, защото трака при силно и рязко странично разклащане. Не ми остава нищо друго, освен да свалям пластмасовите панели отвътре и да търся. Какво ли може да бъде? Аз се сещам за коланите и въздушната възглавница. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1833 #28 Отговорено 4 Август, 2019 На 31.07.2019 г. at 7:22, inspektora написа: Проверих и тези планки над амортисьорите. Затегнати са и не е от тях 😓 Хубаво си ги проверил, ама защо не махнеш задна дясна и не погледнеш дали ти е стегнат амортисьора. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1506 #29 Отговорено 9 Август, 2019 (Редактирано) Трета генерация има ли тонколони в багажника.При мен в багажника точно зад лявата колона след като я свалиш се намира буксата за евентуален теглич. Тази букса си ходи свободно в кухината от ламарината до пластмасовите кори.Провери ако имаш ти такава. Редактирано 9 Август, 2019 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Georgiev crv 27 #30 Отговорено 10 Август, 2019 . Колеги, и аз забелязах от известно време същия може би влудяващ звук... Все едно нещо квадратно и тежко се претъркулва някъде в багажника. Чува се като глухо хлопане. Няма метални нюанси в звука. Но аз не съм проверявал нищо, че багажника напоследък е все пълен с разни тежкогабаритни елементи Sent from my TSD Octa A0520P using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frizzante 184 #31 Отговорено 11 Август, 2019 Размести напред/назад задните седалки. Промени наклона им. Провери дали са закопчани добре. Виж има ли промяна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 398 #32 Отговорено 11 Август, 2019 На 9.08.2019 г. at 19:57, CARPERA написа: Трета генерация има ли тонколони в багажника.При мен в багажника точно зад лявата колона след като я свалиш се намира буксата за евентуален теглич. Тази букса си ходи свободно в кухината от ламарината до пластмасовите кори.Провери ако имаш ти такава. Какво имаш предвид "лявата колона"? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1506 #33 Отговорено 11 Август, 2019 (Редактирано) Когато застанеш срещу багажника левия говорител,първо се маха декоративната решетка тя е на щипки и после на три май бяха болчета самия говорител.Там вътре между пластмасовата кора и ламарината в кухината се намира тази букса.Наскоро си слагах теглич та за това я знам. Това е за 1ва генерация CRV. Редактирано 11 Август, 2019 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tanas4o_ 86 #34 Отговорено 11 Август, 2019 За трето поколение тази букса също отляво, зад панела на багажника, но беше прикрепена доста добре и няма начин да трака така. Мисля че преди години бях писал тук във форума със снимки за нея. (буксата имам предвид). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 398 #35 Отговорено 11 Август, 2019 При мен чукането е отдясно, но пак някъде зад страничния пластмасов панел на багажника. Трудно ли се сваля този панел? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tanas4o_ 86 #36 Отговорено 11 Август, 2019 Погледни тук Темата е за друго, но се вижда добре как се маха панела, а и въпросната букса за теглича също. Дано е полезно. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 398 #37 Отговорено 12 Август, 2019 Благодаря tanas4o! Ще ми бъде полезно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 398 #38 Отговорено 24 Август, 2019 Такаа, днес свалих страничния панел на багажника и там не открих нищо, което да тропа. Пробвах колата със сваления панел и вече е ясно, че звукът идва от окачването на задно дясно колело и вероятно от част, която е захваната към купето. Уж е проверено всичко, но тропането си остава. Както вече писах, чува се само при голяма неравност и е доста силно. За съжаление, не може да се предизвика с клатене или др., когато колата е на място. Някакви предположения? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1833 #39 Отговорено 24 Август, 2019 Еми прочети 2 пост, или накратко казано - почисти и смажи водачите на спирачните апарати и може да ти изчезне тропането. Също може да провериш накладките на ръчната и пружините им. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Georgiev crv 27 #40 Отговорено 24 Август, 2019 Аз като извадих теглича от отделението за резервната гума, тракането спря . Sent from my TSD Octa A0520P using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове