inspektora 404 #521 Отговорено 8 Ноември, 2024 (Редактирано) Преди 4 часа, ceco_accord написа: Audi и SAIC правят нов бренд за Китай, понеже там немският премиум вече не се тачи. Тук много се лъжеш. Точно в Китай немският премиум се тачи най-много и точно затова германците правят фабрики там, като конюктурата изисква да си сътрудничат с китайски фирми. И не е точно нов бранд, а ново лого без обръчите, а с големи парвенюшки LED букви AUDI отпред и отзад, точно като за Китай. Редактирано 8 Ноември, 2024 от inspektora 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6268 #522 Отговорено 8 Ноември, 2024 Виж им сривът на продажбите. Грешно се изразих - искат си родно производство и да се отличава от немското, дори и да е кооперация, каквато бе концепцията описана от теб. Тя бе тренд преди години, но вече не ги устройва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 932 #523 Отговорено 14 Ноември, 2024 (Редактирано) Днес един бургаски герой, както винаги да се покаже от Сарафово до Бургас! Ionia 5 MY25 2023 vs Q50 2014 с мен сам! Миксера набира яко и се държи добре в завоите! Имаше трафик и нямаше шанс да ме изпревари! Ако сме на равен старт има вероятност да ме вземе малко на първите 100метра, после едва ли? Разхода при мен беше 12 средно! При него най-малко 25кВ/ч! Все пак съм с 11г по-стара технология! Редактирано 14 Ноември, 2024 от darius 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 176 #524 Отговорено 15 Ноември, 2024 Добре че не е бил с Ioniq 5 N, че тогава щеше да е вече до Созопол докато си настъпил газта. Не знам дали сте гледали какво Чудовище е това, определено впечатлява, за 120К лв си купуваш супер спорт кола. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 932 #525 Отговорено 15 Ноември, 2024 😂, за 1/4 миля става! После тока свършва! Не ми хвали миксери, дори и с 1000к.с. Изпреварвам цяла година прехвалени електрички по Тракия, влачещи се в дясна лента с 90км/ч! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dimitar_Honda 7 #526 Отговорено 15 Ноември, 2024 25 minutes ago, darius said: Изпреварвам цяла година прехвалени електрички по Тракия, влачещи се в дясна лента с 90км/ч! Потвърждавам, пестАт тока, щото после трябва да висят на поредната зарядна станция. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6268 #527 Отговорено 15 Ноември, 2024 Тъкмо карат бавничко и са не пречкат. И аз не съм виждал някой да се пъне с миксер извънградско. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 932 #528 Отговорено 18 Ноември, 2024 Тесла 3 дюал мотор, много бързо се изстрелва от светофара. Не съм го и гонил, защото съм в града, но действително отскача като щурец! Някой карал ли е такава машинка и има ли някой наблюдения? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen-CRV 653 #529 Отговорено 18 Ноември, 2024 @darius Имаме такава служебна. Наистина много приятно ускорява. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jt26 54 #530 Отговорено 19 Ноември, 2024 Една единствена електричка съм засякал да кара с над 90. Беше на подбалаканаския път - аз карах със 110 (ще отрека ако ме доносничи някой ), а теслАта замина напред. Не беше тройка, а по-дългия седан. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 932 #531 Отговорено 19 Ноември, 2024 Преки впечетления от i3 на бмв в най-дясна лента! Средна Q, май7 или 8, голямо и ревливо, зад тях х6. И електричката ги дръпна най-малко 5 коли. Май не очакваха, но се напънаха яко и без резултат. От светофара на Арена до светофара на тунела/бул. Вардар/! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mukot 9 #532 Отговорено 19 Ноември, 2024 On 11/15/2024 at 9:50 AM, galin_k said: Не знам дали сте гледали какво Чудовище е това, определено впечатлява, за 120К лв си купуваш супер спорт кола. За същите пари бих предпочел новия Civic R. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
galin_k 176 #533 Отговорено 20 Ноември, 2024 Въпрос на гледна точка. Последният тайп Р не ме грабва както предните, прекалено изчистен, липсва агресивна визия, сякаш ми прилича на немски Пасат На вас харесва ли ви? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 932 #534 Отговорено 20 Ноември, 2024 Преди 16 часа, mukot написа: За същите пари бих предпочел новия Civic R. Аз също, но 2 броя! FK8! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_ks 13 #535 Отговорено 20 Ноември, 2024 Аз в последният месец се оглеждам и за нова кола. Покрай автомобилния салон в София се загледах по Kia Xceed, но най-вече ме грабна Шкода Камик, с двигател 1.5 бензин, 150 кс, и 7 степенен DSG, в топ изпълнението Monte Carlo фейслифт. До сега винаги съм отричал ВАГ групата, но този Камик ми хвана окото като цена(53к).Ще го тествам на живо, но ще ми бъде интересно да споделите дали имате впечатления от този малко противоречива DSG кутия. В шкода форума много го хвалят този модел, като перфектен вариант за парите си. Изпратено от моят M2007J3SG с помощта на Tapatalk 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 932 #536 Отговорено 25 Ноември, 2024 За нова кола едва ли ще има проблеми с DSG. Но старите постоянно са със светещ чек, дадено от няколко коли. Последно познат с Тигуан 2017г. Много сервизи не сменяли маслото в скоростните кутии, били необслужваеми. От моето Q50 изтече чернилка само за 110 000км. А от Хондата си излиза бистро и червено на 60 000км. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 498 #537 Отговорено 13 Януари Кога ще ги стигнем... Китайците? https://autobild.bg/byd-yangwang-u8-китайската-g-класа-с-1200-коня-за-280-хиляд/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR0kMNI2Y4bRLR5qcgRHkyF5l2COEXlwskINqF_PHReQiTshH7oE7KxyNW4_aem_gAHScK_uegDND6CjIidgVQ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6268 #538 Отговорено 13 Януари Грозен, ама сериозен. Минава отвсякъде, плува и обръща на място. А за това какво ще кажеш? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 498 #539 Отговорено 13 Януари Този специално са го проектирали за нашите пътища. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6268 #540 Отговорено 13 Януари Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 932 #541 Отговорено 13 Януари Това "летене" няма да мине в Европа и Сащ! Препятствието е да намали скороста, а тази кола го преодолява с висока скорост! Много е късо препятствието и прескача, ако е като нашите широки над 2.5метра, не знам как ще скочи? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6268 #542 Отговорено 13 Януари Прав си - за изкуствените препятствия. Така или иначе системата я има - що да не и сложат и други функции. В сегашно време, екстрите продават. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6268 #543 Отговорено 13 Януари Ние покрай китайците се раздумахме. Те още една красавица Mazda 6e - пак от там, а скоро и в Европа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 932 #544 Отговорено 20 Януари Mazda рекламират от 3г. ел. кола с ДВГ/ванкелов/ генератор! НО само Нисан X trail засега се движи по пътищата от april 2021!Ако греша ме поправете. Дано следващата стъпка е фабрични газотурбинни двигатели със CNG или LPG, като генератори на ток. Отделят СО2 и вода. Това вече ще е реална екология/малки батерии и емисии/ и без притеснения за зарядни и други там подобни...... 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6268 #545 Отговорено 20 Януари Китайците напъват на чисто електро, но си имат КАТЛ - големи евтини батерии. В Европата скоро няма да ги пуснат, а и Трумпът ще ги пореже. Та хибридът е истината. Интересът към "чисто" електрическите мобили нещо потопи в Евроатлантическите ценности. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 498 #546 Отговорено 20 Януари https://automedia.investor.bg/a/2-novini/59981-nay-tarseniyat-elektromobil-v-balgariya-ne-e-tesla-a-bmw?fbclid=IwY2xjawH7UThleHRuA2FlbQIxMAABHYvhjGF4zXGmWmYy_z9aUE2tP24jqxWtpAQZVFZhmCU0qmziOXUjFHK5Cw_aem_nKKzj641niSzkNk1cMVrjg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 498 #547 Отговорено 24 Януари Нашата марка я няма в тази класация, ама тя Европата не и е приоритет. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 498 #548 Отговорено 24 Януари 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plevelcho 103 #549 Отговорено вчера в 01:04 На 20.11.2024 г. at 16:56, honda_ks написа: Аз в последният месец се оглеждам и за нова кола. Покрай автомобилния салон в София се загледах по Kia Xceed, но най-вече ме грабна Шкода Камик, с двигател 1.5 бензин, 150 кс, и 7 степенен DSG, в топ изпълнението Monte Carlo фейслифт. До сега винаги съм отричал ВАГ групата, но този Камик ми хвана окото като цена(53к). Ще го тествам на живо, но ще ми бъде интересно да споделите дали имате впечатления от този малко противоречива DSG кутия. В шкода форума много го хвалят този модел, като перфектен вариант за парите си. Изпратено от моят M2007J3SG с помощта на Tapatalk по-добре виж дизела със 190кс. а Dsg -то се обслужва на 60к Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jt26 54 #550 Отговорено вчера в 07:08 На 24.01.2025 г. at 18:00, DAN_DAN написа: Нашата марка я няма в тази класация, ама тя Европата не и е приоритет. Турбо изнедатата идва от Монако Що ли? Градът, за който Джереми Кларксън беше казал, че ако там караш Опел или Форд ще те арестуват за скитничество ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gladiator_BG 39 #551 Отговорено вчера в 10:12 Здравейте, обективни наблюдения за Hyundai I20 GB и по конкретно за G4LC мотора. Има няколко нютон-метра повече от джазката и повече екстри спрямо същата. Подгрев волан, лайн асистънс и др. Разхода е сходен и в градско вероятно ще чукне 8-9/100. За тези 5-6к км на година в предимно в градска среда се обезсмисля слагането на газ. Четох някъде назад в темата че бензиновите двигатели на хюндай нямат много ресурс, но този уж е по ново поколение му дават ~300 000 км. Проверих базовите консумативи в сайтевете за корейски авточасти - то поддръжката си е направо без пари. Вероятно като возия е същото дърво като джаза (и почти всики автомобили в този клас). 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gladiator_BG 39 #552 Отговорено вчера в 11:29 Понеже не мога да коригирам вече предходния си пост ... ТЪРСЯ обективни мнения Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DAN_DAN 498 #553 Отговорено преди 22 часа Преди 6 часа, jt26 написа: Турбо изнедатата идва от Монако Що ли? Градът, за който Джереми Кларксън беше казал, че ако там караш Опел или Форд ще те арестуват за скитничество ... Ами нали SMART е скъпа кола, та за това. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивайло Димов 100 #554 Отговорено преди 20 часа Дизел от VAG 🤣😂,2.0 Tdi водна помпа с електронно управление ,маслена помпа с вакуум помпа в картера и ремък дето ги върти в маслена баня.3 кръга на охлаждане при ръчките и 4 при колите с DSG .Изобщо дизел за 5-6 хил км пробег на година е безмислено ,предполага се че ще се кара в града .ДПФ -а ще се задръсти още преди да е изтекла гаранцията. 1.5 tsi е идеален мотор,вече се доказа в Рапидите на полицията ,7-степенните DSG със сухи съединители беха проблемни но уж сега са изчистени драмите .А и нова кола ще изкара поне 250 хил,Камик е грозна кола ,X-seed има далеч по-човешки вид .Бих взел Октавия 4 с 1.5 tsi и DSG Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
inspektora 404 #555 Отговорено преди 17 часа (Редактирано) Решихме да сменим вехтото Меганче на жена ми с нещо по-ново, бензиново и градско и аз като филтрирах колиците в В-класа, внимателно избягвайки 3-цилиндрови турбо мухи и други съмнителни експерименти, стигнах до някои модификации на Клио, Поло, Фиеста и Корса. Някой ме пита - що не гледате Джазки. Ами гледахме, но жена ми, като я видя отвътре каза - аз такова тамагочи не искам да карам . След последната цедка, най ѝ хареса Клиото, пък и се оказа, че има най-много оферти (почти целия парк на търговци-диструбутори стъпва на него). И така - в понеделник се прибрахме от София с "новото" Клио IV фейс 2018 г., 85000 км., закупена от първия собственик - търговска фирма, която си сменя автопарка и разпродава стария. Бяла, ниво на оборудване Life, мотор 1.2, D4F 740, 75 кс. Удивително запазена като за служебна, напълно обслужена, с пренебрежимо дребни забележки по боята. Много свежа като модел, стегната и чевръста колица. Отлично балансирано окачване, прилична (като за градско каране) тяга и усещане, като се качих за първи път, че всичко си е на мястото и се чувстваш у дома София-Варна даде разход 5,1 л/100 по борд, умерено каране (все пак непозната кола). С 5-степенна кутия е и жена ми каза, че при по-висока скорост моторът ставал шумен (аз карах Хондата). Нормално - градска кола. Скоростите влизат като в масло. След нея като се кача в ЦРВ-то, все едно карам ЗИЛ (поне така си го представям). С две думи - не случайно е най-разпространената колица в този клас. Редактирано преди 16 часа от inspektora 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6268 #556 Отговорено преди 16 часа (Редактирано) Да ви е честита малкота богиня и безаварийно! Да, Рено продават на много добри оферти секънд хенд служебни коли от лизинг. Зависи спрамо кое Джаз поколение е по-красива интериорно, но колцата има добро реноме. Бай дъ уей - Хонда имат в Япония паралелна дилърска мрежа Хонда - Клио. Редактирано преди 16 часа от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове