Росен 0 #1 Публикувано 13 Септември, 2018 здравейте някой може ли да ми каже дали е нормално да гори 15на 100 газ при положение че съм с газов инжекцион предварително ви благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #2 Отговорено 13 Септември, 2018 Да. Градско лято без климатик най малко 15 . Аз под 17 не падам . Извън градско 12-13 спрямо карането. По малко , никога. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tonyyolo 3 #3 Отговорено 13 Септември, 2018 Смени газстанцията.И аз имах подобни въпроси като теб ,но сега 12.5-:- 13.5л ,ако не карам в тежък трафик всеки ден. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
smoky 18 #4 Отговорено 13 Септември, 2018 Ами 20л на 100 градско нормално ли е ? Че моята е така Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #5 Отговорено 14 Септември, 2018 Преди 7 часа, smoky написа: Ами 20л на 100 градско нормално ли е ? Че моята е така И аз бях така колега . В големите жеги климатика на макс и работа на място . Ходя и я оставям запалена по 5-10 мин докато свърша нещо и беше 47 л газ за 205 км Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan4eto 9 #6 Отговорено 14 Септември, 2018 (Редактирано) преди 18 минути, docev написа: И аз бях така колега . В големите жеги климатика на макс и работа на място . Ходя и я оставям запалена по 5-10 мин докато свърша нещо и беше 47 л газ за 205 км Много ми се струва 20 на сто,мойта е автомат рд1 и сега лятото над 15 не ми е горяла в Търново. А твоя разход за 205км е близо 23 на сто,ненормално ми се струва Редактирано 14 Септември, 2018 от Stefan4eto Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MNED 16 #7 Отговорено 14 Септември, 2018 Втора генерация с 34л газ(толкова ми събира бутилката) минавам към 240км градско.Извън градско с 90км гори 9л със 120км гори 12-13л може и повече зависи колко съм я натоварил. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #8 Отговорено 14 Септември, 2018 (Редактирано) Фейслифта гори повече. Меко го казах 5-10 мин на място. Оставял съм я и по 15-20 мин щото много мразя : Тъкмо се разхлади , отивам в някоя напечена на 50-55 градуса , бачкам в нея . Целия в пот , после влизам пак в мойта . Тя пък се нагряла и тя до 50 градуса , и ми се разказава играта докато пак се охлади. Малко грозно го написах ама ще го схванете. Друг е въпросът обаче че при нас в Русе НЕ леко послъгват , а ЯКО послъгват. Бутилка 51 л , те ми пълнят 49 . Като ходя до Варна 43-44 макс. Калпава газ и висок разход това е. Редактирано 14 Септември, 2018 от docev 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #9 Отговорено 14 Септември, 2018 Преди 9 часа, MNED написа: Втора генерация с 34л газ(толкова ми събира бутилката) минавам към 240км градско.Извън градско с 90км гори 9л със 120км гори 12-13л може и повече зависи колко съм я натоварил. 1 към 1 съм с колегата. Ама пак зависи дали градското е мое или на жената. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #10 Отговорено 15 Септември, 2018 (Редактирано) Ако на всички газовите уредби бяха еднакви и настройките са при един майстор,и зареждате от една бензиностанция ,карате по един и същи начин и тн. и тн.и тн.може да се говори за сръвнение В момента както се казва си мерите. ............ и кой ще изкара по малък разход. Редактирано 15 Септември, 2018 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #11 Отговорено 15 Септември, 2018 Нормално е.Извън градско колкото пише на километража, само махаш нулата. 1 1 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5rov 1 #12 Отговорено 17 Септември, 2018 В зависимост от това дали е пуснат климатика 9.5до 11.00л на 100км извън града с нормална скорост, 13 до 15 градско.Джипката е автоматик бензин. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Glavanov 54 #13 Отговорено 18 Септември, 2018 А какъв е разхода през зимата на K20A4 2005 facelift с прилично монтирана и настроена ГИ с добро заглавие ? Говорим за нормална зимна обстановка. Не като последните години, да се чудим есен ли е или пролет... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #14 Отговорено 18 Септември, 2018 1 hour ago, Glavanov said: А какъв е разхода през зимата на K20A4 2005 facelift с прилично монтирана и настроена ГИ с добро заглавие ? Говорим за нормална зимна обстановка. Не като последните години, да се чудим есен ли е или пролет... Въпросът ми звучи няма да ви кажа каква е газовата но ме успокойте че моята не харчи много. Както казах това а само в сферата на догатките по принцип има зимна и лятна смес на газ това е промяна на съотношенитето на съставките,и това дали пълниш бутилката до горе или половината,на какво налягане работи колонката на която зареждате,колко пъти слязохте и видяхте на какво налягане ви зареждат . Това което забелязъх бутилката ми е 39 л зареждам 20 л на налягъне 11 бара дава един и същи разход от една бензиностанция Тази ботилка е зареждана и 45 л на едно ОМВ на автомагистрала Тракия,ВИЕ СИ ПРАВЕТЕ ИЗВОДА КАКВО ВИ ЗАРЕЖДАТ. Съвета ми е през лятото за да е ефективно зареждането сутрин по хладно защото в бутилката влиза повече течна фаза на газта и може да я заредите ефективна и на бензиностанция с колонка показваща повече 11 бара,и не на последно с два ръкава ли е колонката в момента който се пусне другата кола да зарежда всичко отива по дяволите. Един пример тук в Добрич бензиностанция Марешки колонка 10 бара бутилка празна на 25 л и умря помпата бензинджията каза готово пълна до горе,да трябва да спомена при мен е махнат поплавъка който задейства винтила и спира зареждането и това е от значение на кой как е настроен,зареждам когато свърши газта и винаги наполовина. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Glavanov 54 #15 Отговорено 18 Септември, 2018 За питащия въпросът звучи както е зададен! Нямам газово оборудване. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #16 Отговорено 19 Септември, 2018 Градско се приготви за 12,5 до 15/100 зимно време 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #17 Отговорено 19 Септември, 2018 На 18.09.2018 г. at 8:42, Glavanov написа: Говорим за нормална зимна обстановка. За кой разход питаш? Че ако отиваш на 5-6 км. някъде може и да не е превключила още. Бензинът и той върви зимата. Пак зависи и на колко градуса е направена да обръща. Пак зависи и изпарителят къде е и добре ли е облечен. Ама грубо да кажем 14,5 - 15 литра газ. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MNED 16 #18 Отговорено 26 Септември, 2018 (Редактирано) На 19.09.2018 г. at 10:09, dindin написа: Пак зависи и изпарителят къде е и добре ли е облечен. Колега заинтригува ме с това "добре ли е облечен" трябва ли да го "облека" с някаква изолация за по добра ефективност? Редактирано 5 Юли, 2021 от dindin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
diezz 130 #19 Отговорено 26 Септември, 2018 Аз съм с романо газов инжекцион на фейсово црв 2-ра генерация автомат в града (София) варира между 15-17, извън града 11-13. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #20 Отговорено 26 Септември, 2018 Преди 1 час, MNED написа: Колега заинтригува ме с това "добре ли е облечен" трябва ли да го "облека" с някаква изолация за по добра ефективност? Ами @Markony ми беше препоръчал да му сложа неопреново елече. Взех един калъф за лаптоп и му го нахлузих. Това след една отдалечена сесия за настройка, при която видя, че температурата на изпарената газ е ниска. Самият изпарител е монтиран на такова място над рейката, че има обдухване откъм гумите и като е по-студено сещай се ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Glavanov 54 #21 Отговорено 26 Септември, 2018 (Редактирано) А, туй ми беше на акъл да питам... тея дупки има ли някаква идея да са толкова отворени и да няма нищо защитно. Ясно че окачването е с по-голяма амплитуда от лек автомобил, и трябва място за щангите на рейката, ама много мизерия лети от там към мотора в дъждовно време?! И по взрив схемите не се вижда там да има някаква преграда фабрично. Редактирано 26 Септември, 2018 от Glavanov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MNED 16 #22 Отговорено 26 Септември, 2018 Преди 1 час, dindin написа: Ами @Markony ми беше препоръчал да му сложа неопреново елече. Взех един калъф за лаптоп и му го нахлузих. Това след една отдалечена сесия за настройка, при която видя, че температурата на изпарената газ е ниска. Самият изпарител е монтиран на такова място над рейката, че има обдухване откъм гумите и като е по-студено сещай се ... Моя е монтиран също над рейката, но високо (колкото позволява) направо до капака .Може би при мен няма да има нужда от калъф? преди 8 минути, Glavanov написа: А, туй ми беше на акъл да питам... тея дупки има ли някаква идея да са толкова отворени и да няма нищо защитно. Ясно че окачването е с по-голяма амплитуда от лек автомобил, и трябва място за щангите на рейката, ама много мизерия лети от там към мотора в дъждовно време?! И по взрив схемите не се вижда там да има някаква преграда фабрично. При мен си е винаги чисто, но както го виждам освен ако не си на пълен ляв или пълен десен нищо не трябва да лети натам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Glavanov 54 #23 Отговорено 26 Септември, 2018 Явно проблема ми е свързан със старите гуми, с които взех колата. Протектора е много малък. При нормално силен дъжд аквапланинга с над 90км/ч. е гарантиран и всичката вода от локвите лети на предното стъкло. Оставих ги да изтъркалят лятото, щото сега ще купувам зимни. Естествено по-внимателно на пътя. Като запролети и летни. Надявам се да изчезне тоя проблем. Ама стига, че не е за това темата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
strunk0 3 #24 Отговорено 1 Октомври, 2018 Колега, при мен е 12-13 в града, лятото с климатик го повдигна с около 20%. При извънградски условие беше 10-11, тогава климатика охлажда купето и компресора не тормози толкова мотора. Но този разход е при скорост до 120км/ч. Миналата зима беше приблизителен 12.14 в града, 10-12 извън него. При мен нещата със превключването се случват доста бързо през зимата, след 2-3 мин. вече съм на газ. Изпарителят ми е настроен на превключва на 36 градуса. Като ми монтираха газовата ми казаха,че допълнително изолирали изпарителя с изолационна вата, за да е на сухо и да запазва генерираната си топлина. Но нямаха налична. След първите изминати 500км.ми казаха пак да отида ри тях, за да и проследят данните и да разберат адаптирали се към мотора и начина на шофиране. Тогава ми сложиха въпросната вата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kaifori 0 #25 Отговорено 2 Ноември, 2020 (Редактирано) Моето е с ГИ Бардолини градско в София най много 14 дава а на извън града под 10 с нормално каране.С ръчни скорости е. Редактирано 2 Ноември, 2020 от kaifori Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bi4eto 0 #26 Отговорено 8 Януари, 2021 Здр.чета темата на скоро и аз станах горд собственик на црв 2,2003г.автомат.бутилката ми е 27л.и с пълна бутилка изминавам около 200км.без значение градско или извънградско.това нормално ли е?изминал съм около 2000км.трябва ли да ходи на настройка на АГУ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #27 Отговорено 8 Януари, 2021 (Редактирано) Много зависи от качеството на газта. Колко я пълниш тази бутилка едва ли 27л. Искаш да кажеш само градско,и само извънградско и едно и също.Според мен няма как да стане. Редактирано 8 Януари, 2021 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #28 Отговорено 8 Януари, 2021 Преди 2 часа, bi4eto написа: Здр.чета темата на скоро и аз станах горд собственик на црв 2,2003г.автомат.бутилката ми е 27л.и с пълна бутилка изминавам около 200км.без значение градско или извънградско.това нормално ли е?изминал съм около 2000км.трябва ли да ходи на настройка на АГУ Нищо не пипай. Щом е така си префектен. Не всеки може да се похвали. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 771 #29 Отговорено 8 Януари, 2021 (Редактирано) Преди 2 часа, bi4eto написа: Здр.чета темата на скоро и аз станах горд собственик на црв 2,2003г.автомат.бутилката ми е 27л.и с пълна бутилка изминавам около 200км.без значение градско или извънградско.това нормално ли е?изминал съм около 2000км.трябва ли да ходи на настройка на АГУ С кой двигател си? За да разбереш дали имаш проблем с газовото покарай я на бензин по същия маршрут по който си засякъл на газ, ако газовото е добре настроено не трябва да ти дава повече от 2л горница, поне всичките ми познати ми споделят, че на газ им харчи с около литър два отгоре, максимум. Дори имам един съсед, който всичко сам си прави и не го знам какво прави, но колата му харчи на газ толкова, колкото и на бензин и то без разлика във вървежа. Редактирано 8 Януари, 2021 от Rakeem Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimkaraganchev 61 #30 Отговорено 8 Януари, 2021 Това е прекалено много. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bi4eto 0 #31 Отговорено 15 Януари, 2021 На 8.01.2021 г. at 16:49, Rakeem написа: С кой двигател си? За да разбереш дали имаш проблем с газовото покарай я на бензин по същия маршрут по който си засякъл на газ, ако газовото е добре настроено не трябва да ти дава повече от 2л горница, поне всичките ми познати ми споделят, че на газ им харчи с около литър два отгоре, максимум. Дори имам един съсед, който всичко сам си прави и не го знам какво прави, но колата му харчи на газ толкова, колкото и на бензин и то без разлика във вървежа. Здр.двигателя е 2000к.150коня само това знам На 8.01.2021 г. at 16:36, docev написа: Нищо не пипай. Щом е така си префектен. Не всеки може да се похвали. Мерси На 8.01.2021 г. at 15:30, CARPERA написа: Много зависи от качеството на газта. Колко я пълниш тази бутилка едва ли 27л. Искаш да кажеш само градско,и само извънградско и едно и също.Според мен няма как да стане. Да така е един път изминавам 190км.а друг 210км.а бутилката наистина е много малка 🙂 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
z_chakarov 24 #32 Отговорено 10 Юни, 2021 При мен автоматик фейслифт , в града е около 17. Извънградско 12-13. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Staiko Jelev 10 #33 Отговорено 23 Декември, 2021 На 26.09.2018 г. at 9:52, diezz написа: Аз съм с романо газов инжекцион на фейсово црв 2-ра генерация автомат в града (София) варира между 15-17, извън града 11-13. Аз съм с црв 2 150к. - 2005г. и аз от 1 седмица също карам с ГИ "романо". Втори път зареждам на една и съща колонка на една и съща бензиностанция (бензинджийката беше друга,но все пак ) и ми излиза разход 14,5л. предимно извънградско и като махна някой друг километър докато обърне. А на бордкомпа ми излиза 11,5л. (просто за информация). 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
G_S_H 15 #34 Отговорено 23 Декември, 2021 Преди 1 час, Staiko Jelev написа: и ми излиза разход 14,5л. предимно извънградско. Много е според мен.Дори и да са те излъгали в литрите . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #35 Отговорено 23 Декември, 2021 Ако кара извънградското със 140 нищо чудно да му е 14,5. Ако е по нагорнища също. Ако е на темпомат също. На разхода по борд като му сложиш ориентировъчно 20-тина процента отгоре ти дава разхода на газ. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6014 #36 Отговорено 23 Декември, 2021 А и като казва "предимно извънградско", много зависи все пак какъв % е градското. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Staiko Jelev 10 #37 Отговорено 24 Декември, 2021 Здравейте. По същият маршрут на бензин ми дава 10-11/100 по борд и на колонка. Колкото до скоростта не надвишавам 90-100 км/ч. Градското ми е макс 10км. и то почти без трафик (рано сутрин в 5:00ч.) 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6014 #38 Отговорено 24 Декември, 2021 Не че скоростта ти е висока, но при нея и въздушното съпротивление на това купе оказва влияние. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1537 #39 Отговорено 24 Декември, 2021 Тук трябва да се отчетат и настройките на газовата. Както и сезона,зимата и разход не се понасят много. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #40 Отговорено 24 Декември, 2021 Цецо, то баш щото сме много аеродинамични ни е такъв разходът. Ама тоя на колегата ми се струва малко височък. 90 е сигурно най-икономичната скорост на ЦРВ-то, стига да не е на трета 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове