denis95 3 #121 Posted May 25 На 23.04.2026 г. at 21:54, Ангел1 написа: Аз карамс такова-доволен съм. Днес си го поръчах, доста положителни мнения намерих из нета, макар да е френско, дайте мнение за този продукт https://www.yacco-bulgaria.com/produkt/optimizer-vidange Днес ходих до един майстор , викам човек така и така литър на 2хил, 2л. на 4 хил км, той вика доста е , викам да пробвам некви добавки за разтваряне на нагар по сигментите (ако е въобще нагар де) човека вика, недей ш стане беля... Добре... Аз искам поне да питам, някакъв доказан метод има ли , да се видят , проверят или поне на теория тия сигменти, дали са с нагар или са износени, щото харча ще се увеличи и по мое мнение след време, какво ще кажете Share this post Link to post Share on other sites
Mkilla 1188 #122 Posted May 25 Бих казал, да си оставиш колата да ти сменят сегменти, гумички и ако се налага лагери, верижно задвижване и всичко което е нужно като се отвори мотора и да си приготвиш едни 3 - 3.5к евро ако искаш да е качествено с хубави части. Няма магични добавки, има за флъш ама те теб не те касаят. За ремонт двигател си. 1 Share this post Link to post Share on other sites
denis95 3 #123 Posted May 26 Преди 7 часа, Mkilla написа: Бих казал, да си оставиш колата да ти сменят сегменти, гумички и ако се налага лагери, верижно задвижване и всичко което е нужно като се отвори мотора и да си приготвиш едни 3 - 3.5к евро ако искаш да е качествено с хубави части. Няма магични добавки, има за флъш ама те теб не те касаят. За ремонт двигател си. за гумички съм съгласен, за сигменти... ми е малко скептично, ще го коментираме с монтьора, и една камера в цилиндрите няма да навреди, да видим там как е положението Share this post Link to post Share on other sites
simo vtecman 240 #124 Posted May 26 Само с гумички на клапаните няма да стане. Ще се наложи и смяна на сегменти. 1 Share this post Link to post Share on other sites
denis95 3 #125 Posted May 26 Преди 1 час, simo vtecman написа: Само с гумички на клапаните няма да стане. Ще се наложи и смяна на сегменти. Дай аргумент, защо и как си убеден Share this post Link to post Share on other sites
simo vtecman 240 #126 Posted May 26 Правих на моят Акорд основен ремонт,като смених буталата със сегментите и имам някаква представа . 1 Share this post Link to post Share on other sites
denis95 3 #127 Posted May 26 преди 27 минути, simo vtecman написа: Правих на моят Акорд основен ремонт,като смених буталата със сегментите и имам някаква представа . С какъв двигател ти в акорда, силно ме съмнява да има акорд с r серията, ти хубаво може да си имаш на представа, ама аз те питам защо мислиш че в конкретния случай няма да стане със гумички само, дай аргумент де, буталата за какво си ги сменял? Share this post Link to post Share on other sites
Mkilla 1188 #128 Posted May 26 @denis95, питаш, отговаряме ти и само се съмняваш и не вярваш. Колата ти е за основен ремонт, дали по-лек или по-тежък, като се отвори и ще се види. Взел си лошо поддържан мотор или на много километри или и 2-те едновременно. Вкарай го за ремонт ако всичко останало е добре и я карай после. Ако и другото е за ремонт, по-добре я махай ако не можеш сам да си правиш ремонтите. 3 Share this post Link to post Share on other sites
denis95 3 #129 Posted May 26 (edited) преди 10 минути, Mkilla написа: @denis95, питаш, отговаряме ти и само се съмняваш и не вярваш. Колата ти е за основен ремонт, дали по-лек или по-тежък, като се отвори и ще се види. Взел си лошо поддържан мотор или на много километри или и 2-те едновременно. Вкарай го за ремонт ако всичко останало е добре и я карай после. Ако и другото е за ремонт, по-добре я махай ако не можеш сам да си правиш ремонтите. На кое отговаряте? Колегата правил ремонт на К серията и оттам следва че съвсем друга серия е същото решение на проблема ли? Че може би е за сигменти добре, ама дайте аргименти, или вие отваряте на вяра... Спирам да пиша в този раздел Edited May 26 by denis95 Share this post Link to post Share on other sites
dandilov 3290 #130 Posted May 26 Колегата е правил ремонт на R20A3. И да! Акорд 8-ма ген. има с R20. Пишем ти, ама ти май не четеш. Я се върни от пътрвия ти пост в тази тема и прочети всичко до тук, ама внимателно и с разбиране. Сигурен съм ще видиш доста неща, които сме писали, но ти май си ги пропуснал. И аргументи за сегменти, и описание на проблема и препоръки и всичко, което те интересува. 1 Share this post Link to post Share on other sites
simo vtecman 240 #131 Posted May 26 (edited) Преди 5 часа, denis95 написа: С какъв двигател ти в акорда, силно ме съмнява да има акорд с r серията, ти хубаво може да си имаш на представа, ама аз те питам защо мислиш че в конкретния случай няма да стане със гумички само, дай аргумент де, буталата за какво си ги сменял? Буталата ги смених, защото новите сегменти не ставаха за тези бутала. А и в Amayama се продаваше много изгодно комплект бутала със сегменти, които излизаха като ремнтен комплект. Edited May 26 by simo vtecman Share this post Link to post Share on other sites
simo vtecman 240 #132 Posted May 26 Отгоре са новите маслени сегменти, а от долу са старите, които са и проблемни. Share this post Link to post Share on other sites
denis95 3 #133 Posted May 26 Замервам компресия, пускам камера в цилиндрите, гледаме хубаво за син дим на студен мотор, за мен лично ако всички тия симптоми, може би без синия дим ги няма, не съм обеден че сегментите са заминали... Щото имаше хора които твърдят че има и фабрични прецакани сегменти, сам ремотна няма да мога да си го направя Share this post Link to post Share on other sites
gecata1059 50 #134 Posted May 27 Син дим няма да видиш. Както са писали и друг път Хонда не пуши като гори масло. Share this post Link to post Share on other sites
CCord 374 #135 Posted May 27 Преди 10 часа, denis95 написа: Замервам компресия, пускам камера в цилиндрите, гледаме хубаво за син дим на студен мотор, за мен лично ако всички тия симптоми, може би без синия дим ги няма, не съм обеден че сегментите са заминали... Щото имаше хора които твърдят че има и фабрични прецакани сегменти, сам ремотна няма да мога да си го направя Ти явно си Обеден само в твоето си мнение, но пък става ясно че от двигатели нищо не разбираш, и понеже си твърдо Обеден в това което не разбираш е безсмислено да ти се отговаря. Дерзай! и давай с камерата напред, само гледай да е с по-висока резолюция за да се види добре колко са износени сИгментите, и дали са запекли. 2 2 Share this post Link to post Share on other sites
milenjs 23 #136 Posted May 27 На жената Logo-то стигна 1 литър на 1000 км. разход на масло. Не пушеше, на прегледа показателите на изгорелите газове бяха в норма, даже доста ниски. Аспуха обаче беше черен. Пробвах с разни химии за спекли сегменти, никакъв ефект, пари на вятъра. Миналата година отворих двигателя - никакъв нагар по сегментите, всичко светеше. Явно се бяха износили. Сложих нови, каквите намерих и всичко се оправи. Share this post Link to post Share on other sites
Mkilla 1188 #137 Posted May 27 Сигурно е на 250 - 300 хиляди поне, кой знае как е поддържан, 4 цилиндъра е, едноредова верига, не искай да кара без ремонт по 500 000. Ако няма история кое как се е случвало във времето, ресурса преди да се отвори за профилактика и ремонт е това. Не знам какво очакваш да ти се каже и какви доводи искаш, но това са стари коли и си искат ремонтите, особено на тези с повечето километри. Масларка е, не е от гумички, сегменти минимум ако имаш късмет. Това с камерите в цилиндрите на Хонда не знам дали е нужно, те рядко надират а и покритието им е добре. 1 Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 7437 #138 Posted May 28 (edited) Писал съм тук-таме, че Сивика на синковеца гореше 1л на 2000 км и не пушеше при нормално каране. Колата бе на 400+ К / 98-ми набор. В режим моторна спирачка и дълго спускане 4-5км, моторът го играе помпа при затворен дросел (дърпа масло през сегментите) и после като се даде газ, отзад става димна завеса. Идеята бе да му е студентска кола, па колкото изкара, ама ми бе терсене, не че не минава ГТП. Чудех се 2 месеца и го дадох на Фена за ремонт. След смяна леко "тръгнали" лагери, гумички на клапаните и сегменти (другото си беше ОК), каза че ще изкара поне още 200К. От тогава масло не "пипа" - вече 2 години и над 20 000 км пробег. Като се прави нещо за да е трайно и смислено, няма половинчати мерки. Edited May 28 by ceco_accord 1 Share this post Link to post Share on other sites
s.s.d.d. 308 #139 Posted May 28 През гумичките на клапаните дърпа масло, през сегментите не при моторна спирачка. Share this post Link to post Share on other sites
denis95 3 #140 Posted May 28 На 27.05.2026 г. at 10:46, Mkilla написа: Сигурно е на 250 - 300 хиляди поне, кой знае как е поддържан, 4 цилиндъра е, едноредова верига, не искай да кара без ремонт по 500 000. Ако няма история кое как се е случвало във времето, ресурса преди да се отвори за профилактика и ремонт е това. Не знам какво очакваш да ти се каже и какви доводи искаш, но това са стари коли и си искат ремонтите, особено на тези с повечето километри. Масларка е, не е от гумички, сегменти минимум ако имаш късмет. Това с камерите в цилиндрите на Хонда не знам дали е нужно, те рядко надират а и покритието им е добре. Какво ще рече 'сегменти минимум', намекваш за тотал двигател? Share this post Link to post Share on other sites
denis95 3 #141 Posted May 28 Това с моторната спирачка, да се кара така, колко ще се кара.. мисълта ми е това изобщо не може да е фактор Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 7437 #142 Posted May 28 Сомо споделям. Човек се учи дорде е жив. Вера разбрах че 1 френд, дет сме завършили някога мототехника, не знаеше че в режим моторна спирачка колата не харчи гориво. 1 Share this post Link to post Share on other sites