Jump to content

Recommended Posts

@denis95

Сервизът е със сериозна репутация в хонда средите, пратиха ми клип, в който се виждат разминаването.
Друг е въпросът, че по спомен и на 210 хил. км. разминаването беше толкова… двигателя мърка, не се чува веригата на студен старт. Общо взето положението е шах с пешката :)

@Slavko

за километрите, твърдя, че са достоверни по тарга. Виж, бай Ганьо ако има намеса там, щях съм скептичен, ама там доколкото ми е известно няма достъп.

IMG_0729.jpeg

Редактирано от van_kris
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 6.08.2026 г. at 11:13, dandilov написа:

Тоя майстор казал, оня казал, интернет казал...

Преди известно време, всички "майстори" в БГ наливаха на всеки 10W-40 и за друго масло не знаеха.

Както многократно съм казвал, R20A1 и R20A2 фабрично не горят масло. Изключение правят R20A3, поради фабрично сбърканите сегменти.

Всички, които се "успокояват", че това било нормално, щото на видиш ли и други такива има, бъркат и се самозаблуждават. 

Горят масло тези, на които системно не им е сменяно маслото навреме. А такива на вторичния пазар - колото искаш.

Просто, когато се купува си трябва по-подробен оглед.

Моята не го пипа от смяна до смяна, ама съм гледал какво купувам.

Много точно казано-моят мотор е R20A2,и от смяна до смяна не пипа грам масло{сменя се на 10к.}!

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@van_kris Има видимо подобрение между двете снимки, само от по-честата смяна на маслото. Имай предвид, че в твоя случай, маслото разтваря достатъчно отлагания, за да се замърси прекомерно и да почне да не си върши работата както трябва, само след 4 - 5 хил. км. Затова силно препоръчвам да съкратиш интервала на смяна. Това е другият начин да поизчистиш двигателя, преди да си позволиш да ползваш промивки в твоето състояние. Направи 3 по- къси смени на маслото и после пробвай Oilsyn Long Life.

Относно веригата, абсолютно съм сигурен, че при твоето положение, хидравличният й обтегач се е задръстил и не си изпълнява функцията. Той се активизира от налагане на маслото. Затова не може да опъне веригата както трябва, щото е задръстен, а от там ще се разминават белезите. Смени го с нов след 3-те по-кратки смени на маслосто и след промивката с Oilsin-а. Между другото имай предвид, че се сменя не само ангренажната верига, а целият ангренажен комплект, заедно със всички зъбни колела (включително и двете на балансиращите валове) и малката верига за балансиращите валове, и всички обтегачи. Иначе новите вериги заминават много бързо.

@Ангел1 10к са му множко, ако си на бензин. Ако не искаш да започне да го пипа, намали интервала в зависимост от спецификацията на маслото, режима на каране и използваното гориво. :thumbs1:

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...