denis95 3 #121 Отговорено понеделник в 09:21 На 23.04.2026 г. at 21:54, Ангел1 написа: Аз карамс такова-доволен съм. Днес си го поръчах, доста положителни мнения намерих из нета, макар да е френско, дайте мнение за този продукт https://www.yacco-bulgaria.com/produkt/optimizer-vidange Днес ходих до един майстор , викам човек така и така литър на 2хил, 2л. на 4 хил км, той вика доста е , викам да пробвам некви добавки за разтваряне на нагар по сигментите (ако е въобще нагар де) човека вика, недей ш стане беля... Добре... Аз искам поне да питам, някакъв доказан метод има ли , да се видят , проверят или поне на теория тия сигменти, дали са с нагар или са износени, щото харча ще се увеличи и по мое мнение след време, какво ще кажете Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1188 #122 Отговорено понеделник в 23:27 Бих казал, да си оставиш колата да ти сменят сегменти, гумички и ако се налага лагери, верижно задвижване и всичко което е нужно като се отвори мотора и да си приготвиш едни 3 - 3.5к евро ако искаш да е качествено с хубави части. Няма магични добавки, има за флъш ама те теб не те касаят. За ремонт двигател си. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
denis95 3 #123 Отговорено вчера в 06:40 Преди 7 часа, Mkilla написа: Бих казал, да си оставиш колата да ти сменят сегменти, гумички и ако се налага лагери, верижно задвижване и всичко което е нужно като се отвори мотора и да си приготвиш едни 3 - 3.5к евро ако искаш да е качествено с хубави части. Няма магични добавки, има за флъш ама те теб не те касаят. За ремонт двигател си. за гумички съм съгласен, за сигменти... ми е малко скептично, ще го коментираме с монтьора, и една камера в цилиндрите няма да навреди, да видим там как е положението Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
simo vtecman 240 #124 Отговорено вчера в 07:45 Само с гумички на клапаните няма да стане. Ще се наложи и смяна на сегменти. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
denis95 3 #125 Отговорено вчера в 09:32 Преди 1 час, simo vtecman написа: Само с гумички на клапаните няма да стане. Ще се наложи и смяна на сегменти. Дай аргумент, защо и как си убеден Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
simo vtecman 240 #126 Отговорено преди 23 часа Правих на моят Акорд основен ремонт,като смених буталата със сегментите и имам някаква представа . 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
denis95 3 #127 Отговорено преди 23 часа преди 27 минути, simo vtecman написа: Правих на моят Акорд основен ремонт,като смених буталата със сегментите и имам някаква представа . С какъв двигател ти в акорда, силно ме съмнява да има акорд с r серията, ти хубаво може да си имаш на представа, ама аз те питам защо мислиш че в конкретния случай няма да стане със гумички само, дай аргумент де, буталата за какво си ги сменял? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1188 #128 Отговорено преди 20 часа @denis95, питаш, отговаряме ти и само се съмняваш и не вярваш. Колата ти е за основен ремонт, дали по-лек или по-тежък, като се отвори и ще се види. Взел си лошо поддържан мотор или на много километри или и 2-те едновременно. Вкарай го за ремонт ако всичко останало е добре и я карай после. Ако и другото е за ремонт, по-добре я махай ако не можеш сам да си правиш ремонтите. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
denis95 3 #129 Отговорено преди 19 часа (Редактирано) преди 10 минути, Mkilla написа: @denis95, питаш, отговаряме ти и само се съмняваш и не вярваш. Колата ти е за основен ремонт, дали по-лек или по-тежък, като се отвори и ще се види. Взел си лошо поддържан мотор или на много километри или и 2-те едновременно. Вкарай го за ремонт ако всичко останало е добре и я карай после. Ако и другото е за ремонт, по-добре я махай ако не можеш сам да си правиш ремонтите. На кое отговаряте? Колегата правил ремонт на К серията и оттам следва че съвсем друга серия е същото решение на проблема ли? Че може би е за сигменти добре, ама дайте аргименти, или вие отваряте на вяра... Спирам да пиша в този раздел Редактирано преди 19 часа от denis95 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3284 #130 Отговорено преди 18 часа Колегата е правил ремонт на R20A3. И да! Акорд 8-ма ген. има с R20. Пишем ти, ама ти май не четеш. Я се върни от пътрвия ти пост в тази тема и прочети всичко до тук, ама внимателно и с разбиране. Сигурен съм ще видиш доста неща, които сме писали, но ти май си ги пропуснал. И аргументи за сегменти, и описание на проблема и препоръки и всичко, което те интересува. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
simo vtecman 240 #131 Отговорено преди 17 часа (Редактирано) Преди 5 часа, denis95 написа: С какъв двигател ти в акорда, силно ме съмнява да има акорд с r серията, ти хубаво може да си имаш на представа, ама аз те питам защо мислиш че в конкретния случай няма да стане със гумички само, дай аргумент де, буталата за какво си ги сменял? Буталата ги смених, защото новите сегменти не ставаха за тези бутала. А и в Amayama се продаваше много изгодно комплект бутала със сегменти, които излизаха като ремнтен комплект. Редактирано преди 17 часа от simo vtecman Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
simo vtecman 240 #132 Отговорено преди 17 часа Отгоре са новите маслени сегменти, а от долу са старите, които са и проблемни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
denis95 3 #133 Отговорено преди 17 часа Замервам компресия, пускам камера в цилиндрите, гледаме хубаво за син дим на студен мотор, за мен лично ако всички тия симптоми, може би без синия дим ги няма, не съм обеден че сегментите са заминали... Щото имаше хора които твърдят че има и фабрични прецакани сегменти, сам ремотна няма да мога да си го направя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gecata1059 50 #134 Отговорено преди 9 часа Син дим няма да видиш. Както са писали и друг път Хонда не пуши като гори масло. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CCord 371 #135 Отговорено преди 7 часа Преди 10 часа, denis95 написа: Замервам компресия, пускам камера в цилиндрите, гледаме хубаво за син дим на студен мотор, за мен лично ако всички тия симптоми, може би без синия дим ги няма, не съм обеден че сегментите са заминали... Щото имаше хора които твърдят че има и фабрични прецакани сегменти, сам ремотна няма да мога да си го направя Ти явно си Обеден само в твоето си мнение, но пък става ясно че от двигатели нищо не разбираш, и понеже си твърдо Обеден в това което не разбираш е безсмислено да ти се отговаря. Дерзай! и давай с камерата напред, само гледай да е с по-висока резолюция за да се види добре колко са износени сИгментите, и дали са запекли. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
milenjs 23 #136 Отговорено преди 5 часа На жената Logo-то стигна 1 литър на 1000 км. разход на масло. Не пушеше, на прегледа показателите на изгорелите газове бяха в норма, даже доста ниски. Аспуха обаче беше черен. Пробвах с разни химии за спекли сегменти, никакъв ефект, пари на вятъра. Миналата година отворих двигателя - никакъв нагар по сегментите, всичко светеше. Явно се бяха износили. Сложих нови, каквите намерих и всичко се оправи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 1188 #137 Отговорено преди 5 часа Сигурно е на 250 - 300 хиляди поне, кой знае как е поддържан, 4 цилиндъра е, едноредова верига, не искай да кара без ремонт по 500 000. Ако няма история кое как се е случвало във времето, ресурса преди да се отвори за профилактика и ремонт е това. Не знам какво очакваш да ти се каже и какви доводи искаш, но това са стари коли и си искат ремонтите, особено на тези с повечето километри. Масларка е, не е от гумички, сегменти минимум ако имаш късмет. Това с камерите в цилиндрите на Хонда не знам дали е нужно, те рядко надират а и покритието им е добре. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове