topche 2 #41 Отговорено 1 Септември, 2017 Кога навъртя 8000км? миналата седмица взе колата. Внимавай с Енеоса, че тук от 3 литра 2 са менте...нито са синтетика ,нито са 5В30 Аа бъркаш нещата Мойта я карам от една година. Масло смених последно на 18 Април. Еноса го взех от сигурно място. Не е от супермаркета. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bon 0 #42 Отговорено 6 Октомври, 2021 (Редактирано) Здравейте колего карам Honda Cr-v 3 2008 2.0i 4wd LPG (193 500км) РЪЧКА с масло Mobil Super 3000 5W30 Formula FE сменям на 7000-8500км изчислих че ми харчи по 300мл на 1000км 300ml - 1000km НОРМАЛНО ли е? Благодаря! Редактирано 6 Октомври, 2021 от Bon 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2821 #43 Отговорено 6 Октомври, 2021 Не! Не е нормално! А има и по-подходящи масла за R20 двигател... Макар, че в твоя случай не е виновно маслото! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
krasimir_01 84 #44 Отговорено 7 Октомври, 2021 Преди 7 часа, Bon написа: 300ml - 1000km НОРМАЛНО ли е? Благодаря! Прекалено много е даже и за форд и ланчия. При мен нафтовицата толкова харчи на 10 000 и то от турбината. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bon 0 #45 Отговорено 7 Октомври, 2021 Джипа се кара често по магистрала 150 160км високи обороти Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 401 #46 Отговорено 7 Октомври, 2021 Първо засечи дали ти харчи само по магистрала. Предполагам караш над 4 000 оборота. Ако е така, донякъде е очаквано за нашия двигател и ще трябва да свикнеш и да си доливаш. Вече ако го харчи и градско е проблем! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bon 0 #47 Отговорено 7 Октомври, 2021 По магистралата е инда над 4к са оборотите мисля да мина на 10w40 mobil пак Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 401 #48 Отговорено 7 Октомври, 2021 В никакъв случай! Карай с 5W-30 или най-много 5W-40 със съответните спецификации, виж темата за маслата. Доливай си масло и отпусни малко крака от газта 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bon 0 #49 Отговорено 7 Октомври, 2021 Каталожно дават и А3 Б3 масла 10w40 влиза в това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2821 #50 Отговорено 7 Октомври, 2021 Ще цитирам fenabg: Цитат На 10.07.2017 г. at 22:15, fenabg написа: Нямам идея защо всеки хондаджия, след като почне да му гори масло колата, сваля качеството на маслото,което ползва, а не го вдига . И по тоя начин си донасира мотора. А иначе моторът ти си е за ремонт. 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 401 #51 Отговорено 7 Октомври, 2021 Колегата @Bon не е дал никаква информация за колата - пробег, сервизна история, покупна цена...Ако наистина харчи само извънградско и колата се кара 50/50 град/магистрала, разходът му сигурно ще е до 2 л./10 000, което не е чак толкова фрапиращо. Дали си заслужава ремонт на двигателя и дали ще се реши проблемът, който при R20A си го има и при коли на 80 хил. км? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1534 #52 Отговорено 7 Октомври, 2021 9 hours ago, Bon said: По магистралата е инда над 4к са оборотите мисля да мина на 10w40 mobil пак Двигател които е за 0w30 вземи му сложи мазут които не издържа и 4 хил км и се сриват всички характеристики. Колата все пак е твоя,всичко е в твои ръце. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2821 #53 Отговорено 7 Октомври, 2021 @note Колега, моите уважения, но не мога да се съглася, че изправен двигател е нормално да харчи масло! Да, във "витек" режим, конструктивно има малък харч на масло, но чак пък толкова не е нормално. То отива на двутактова смес направо...! Няма как здрав хондов двигател да смуче масло като вартбург. Я да видим колко колеги са си купили нови хонди (от 0км.), обслужват ги правилно и колко им е разходът на масло? Щото не вярвам на 80 000км. R20 да "шмърка" като замаяна... Или километрите не са реални, или му се е случило нещо преди това на тоя мотор... Моята, на 300 и кусур хил. км., без ремонт, що не се забелязва да харчи ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bon 0 #54 Отговорено 7 Октомври, 2021 Преди 3 часа, note написа: Колегата @Bon не е дал никаква информация за колата - пробег, сервизна история, покупна цена...Ако наистина харчи само извънградско и колата се кара 50/50 град/магистрала, разходът му сигурно ще е до 2 л./10 000, което не е чак толкова фрапиращо. Дали си заслужава ремонт на двигателя и дали ще се реши проблемът, който при R20A си го има и при коли на 80 хил. км? Колега дал съм необходимата информация в коментар #42 единственното нещо което не съм упоменато е покупната цена тя е 16,500лв (газовото си го монтирах след това) не виждам от какво значение е цената на която съм го закупил... аз съм му 2 ри собственник. Швейцария. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bon 0 #55 Отговорено 7 Октомври, 2021 Малко информация от интернет 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 401 #56 Отговорено 7 Октомври, 2021 (Редактирано) Извинявай, пропуснал съм пробега. Цената е от значение доколкото може да е ориентир за състоянието на автомобила и достоверността на пробега. В твоя случай моят съвет е да не си пипаш двигателя. Установи дали харчът се влошава и дали го има и при градско. Ако да, тогава ще го мислиш. Редактирано 7 Октомври, 2021 от note Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 401 #57 Отговорено 7 Октомври, 2021 Преди 2 часа, dandilov написа: Щото не вярвам на 80 000км. R20 да "шмърка" като замаяна... Да си кажем истината. Повечето R20-ки за съжаление си пошмъркват и на 80, и на 130, и на 180. Вече колко точно, зависи от бройката и как се кара. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rabbeat 57 #58 Отговорено 8 Октомври, 2021 (Редактирано) Преди 9 часа, Bon написа: Малко информация от интернет И какво точно ни показва таблицата? ... че можеш да караш с всичко дето намериш по магазините... Реално можеш да му сипеш и Калиакра, ама колко ще ти живее двигателя е друг въпрос. 10W40 е любимото на всички собственици на сервизи (включително и официалните), защото е най-евтино - 3 пъти по-малко от приличните масла. Ако искаш да си поддържаш двигателя по възможно най-добрия начин ще сложиш 0W20 за 20-25лв на литър... Ако ти е все тая - наливай каквото ти е по джоба или те съветват по сервизите. За избора на масло по-същественото са API и ILSAC сертификатите, а вискозитета се подбира най-вече спрямо климата в съответния район. В Русия масово се кара с 0W20 масла, заради ниските градуси. На екватора може би и 15W40 ще върши добра работа... Редактирано 8 Октомври, 2021 от rabbeat 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AzSum 185 #59 Отговорено 8 Октомври, 2021 Преди 8 часа, note написа: Да си кажем истината. Повечето R20-ки за съжаление си пошмъркват и на 80, и на 130, и на 180. Вече колко точно, зависи от бройката и как се кара. А има ли значение цифрата след А?Нямам идея какво значи тя. При мен е R20 A9 и да чукна на дърво не гори масло. Купувана нова от Бултрако и е на 90 к вече.Гаранционно БТ са я обслужвали с 5W40, а от 2 години насам 5W30 ползвам.АГУ нямам. Не мисля,че може да се генерализира серийно за R20. Особено имайки предвид,че всеки слага различно масло,всеки кара в различни обороти и различно ползва V-tec. Да не говорим,че масово няма история как е бил третиран двигателя при предишни собственици. Някои пък имат течове на масло без да разберат. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1534 #60 Отговорено 8 Октомври, 2021 (Редактирано) 9 hours ago, Bon said: Малко информация от интернет Заповядай една таблица много по достоверна от твоята показана. Сигурно сътворена от някое програмисче от каквото намерило в нета,изброил всички вискозитети. Това за мен е вярното. https://docs.google.com/spreadsheets/d/18IV4V8vpBlpLht78IJwiptLA0RPjpcSvzF97TGIp8cU/htmlview# Редактирано 8 Октомври, 2021 от CARPERA 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rabbeat 57 #61 Отговорено 8 Октомври, 2021 преди 11 минути, AzSum написа: БТ са я обслужвали с 5W40 Явно оттам е тръгнала тази мантра... Те ако в Бултрако наливат оригинално или препоръчаното от производителя масло трябва да ти взимат по 500-600лв за смяна, като знам спекулантските им надценки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 401 #62 Отговорено 8 Октомври, 2021 преди 8 минути, AzSum написа: А има ли значение цифрата след А? Нямам статистика, но подозирам, че има значение годината на производство. Имам наблюдения върху моя мотор и такива на други колеги, мненията на поне два сервиза, с които съм говорил, теми от руските и англоезичните форуми. Харч на масло има при много хонди, не само при нашия модел. Само вижте сервизните бюлетини в САЩ за Акорд и CR-V с проблемни (запичащи) сегменти. Никъде не съм казал, че е нормално, а че е очаквано. Вероятно в допълнение към предвидените луфтове за високите обороти, самите сегменти не са достатъчно качествени и при комбинация от лошо гориво, удължен интервал на смяна на масло и тежка експлоатация по-рано започват да дават този проблем. Специално при мен разходът е постоянен, т.е. не се влошава с пробега, и предвидим. Харчи само на високи обороти, именно при натискане на магистрала между 4 и 6 хил. оборота. Колкото повече натискам, толкова повече харчи. Ако карам със 120-130 км./ч. и под 4 хил. оборота не пипа. Градско не пипа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bon 0 #63 Отговорено 8 Октомври, 2021 Преди 5 часа, rabbeat написа: И какво точно ни показва таблицата? ... че можеш да караш с всичко дето намериш по магазините... Реално можеш да му сипеш и Калиакра, ама колко ще ти живее двигателя е друг въпрос. 10W40 е любимото на всички собственици на сервизи (включително и официалните), защото е най-евтино - 3 пъти по-малко от приличните масла. Ако искаш да си поддържаш двигателя по възможно най-добрия начин ще сложиш 0W20 за 20-25лв на литър... Ако ти е все тая - наливай каквото ти е по джоба или те съветват по сервизите. За избора на масло по-същественото са API и ILSAC сертификатите, а вискозитета се подбира най-вече спрямо климата в съответния район. В Русия масово се кара с 0W20 масла, заради ниските градуси. На екватора може би и 15W40 ще върши добра работа... Колега до колкото знам 0w20 излизат от завода с токова масло няма как кола на 200к 200к+ да караш с 0w20 при летни температури по моя раион до 40 43 градуса то става водичка в този мотор Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6009 #64 Отговорено 8 Октомври, 2021 Голяма жега при вас! В мотора е по-студено. :0 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 401 #65 Отговорено 8 Октомври, 2021 Трябва да спрем вече с тези теми за маслата 😄, че станахме за смях! 2 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
simo vtecman 151 #66 Отговорено 8 Октомври, 2021 Преди 16 часа, dandilov написа: Я да видим колко колеги са си купили нови хонди (от 0км.), обслужват ги правилно и колко им е разходът на масло? Аз съм един от тях. Купих я нова и винаги ми е харчила масло, около 2литра на 10к км,ако се кара и по спортно, може и повече. 1 1 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CNC Setter 43 #67 Отговорено 8 Октомври, 2021 Ако говориш за Акорд 7 генерация 2.0 мотор , съм имал такъв преди 10 години, беше на 220 хил. км и не ми е харчил масло. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rabbeat 57 #68 Отговорено 8 Октомври, 2021 Дори нямам навик да гледам нивото... Колкото пъти съм го правил все си е било колкото съм сипал. В сервизите ме бъзикат, че съм единствения, на който не му гори масло. Рядко карам над 4к оборота обаче... Магистрално - най-много 1000км годишно. Навъртам иначе 8-10к (между годишните смени), но предимно на къси разстояния и градско. На 190к (гуроблянски) километра е колата, и с 0W20 мотора мърка. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове