Jump to content

Zlatozator

Модератор
 • Content Count

  1462
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Zlatozator last won the day on February 2

Zlatozator had the most liked content!

Community Reputation

963 Excellent

About Zlatozator

 • Rank
  Апокрифен
 • Birthday 03/07/1981

Profile Information

 • Кара
  RU103, RE5, CBF600SA, UMK435, HRX476
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

28375 profile views
 1. Къци предполага: Може би е натиснато копчето, което забранява отварянето на стъклата. С него много възможно освен, че няма да се отварят, няма и да светят. На аварийните - откакто карам Хонда (22 години), не съм виждал модел, на който да не му свети копчето на аварийните фабрично. За стъклата може и да е под въпрос, но този бутон има подсветка със сигурност. Сваля се и се подменя.
 2. Не виждате ли в кой форум пишете? Тук разбираме само от Мазда.
 3. Просветът на HR-V е 190мм, а на CR-V е 208. Предвид, че и ако е фейсово, CR-V-то ще е 150к.с. (не, че се усещат), а HR-V-то в най-добрия случай е 124 (по спомен). А разходът, ако не същия, ще е поне сходен. Не на последно място - багажникът на HR-V-то е непростимо малък. Ако се сложи и газова бутилка, нещата стават съвсем трагични. Като за целта, за която ще се ползва в случая - CR-V. Ръчни скорости. Не знам автоматът колко е надежден при буксуване извън пътя, а и е с ръчка, като взета от Вартбург. CR-V-то има и масичка, която ще е идеална компания по време на риболов.
 4. Така, ако на авторът не му се занимава (и) да синтезира, нека от казаното дотук го направя аз: 1. Гледай двигателят да не е сменян 2. Гледай да не купуваш кола от @dindin Нещо пропускаме ли, или можем да заключваме?
 5. На тъста неговата 2-ка я взехме преди 4 години за 8 или 9. С 20% са паднали за 4 години. Колко повече от това да държи? Това да не е акорд 7, където един мъдър човек каза, че колкото и да не му се иска, цената му само ще се вдига. Да преместя темата в "оф-топик" и да извадим по една ракия... Авторът, както видяхме, винаги може да си пусне още една тема със същия въпрос
 6. Това е подобрена версия на тази тема. Предполагам, ако колата беше евтина, авторът нямаше да пита и щеше директно да купи. Но сега иска да знае от вас какво да гледа. И за да не съм оф - аз като купувам кола, приоритетно гледам да не се мина.
 7. Ако е като навигацията на Хонда - ползват Гармин. Начинът за обновяване е повече от смотан - слагаш празна флашка, казваш, че искаш обновяване, записва ти данни за колата в папка "Garmin" (под формата на XML файл), после на компютъра инсталираш Garmin Express, от там даваш, че искаш да ти свали картите за дадено устройство (на база XML файла) и то ти сваля картите за... Северна Америка заедно с UNL ключовете им. Аз пробвах вече да го излъжа на новата ми с данни от европейското ми HR-V, и да кача картите от неговите ъпдейти, но не стана. Предполагам, че ако си купиш карта от Geotrade може и да стане, но не съм стигнал до там. Но на кой му трябва Garmin, когато мултимедията ти има Android Auto?!
 8. Истината е някъде там. Правило ми е впечатление, че където европейските имат поставка за очила: Англичанките имат обемни датчици (ако не греша, че това на снимката са такива): Т.е. всичко зависи от изпълнението.
 9. Включвам се тук с мощен оф-топик, но вече ми писна да чета едно и също. За всички, които реват как видиш ли @Markony вече не пишел, заради нас - екипа. Много им е къса паметта на хората, или поне сега така е угодно - когато го няма. Затова ще помогна. Ето тук премахнах скриването на една тема, в която лично той пише как е наказал @CARPERA, който за капак се оплаква от неправомерно действие на екипа. И какъв е резултата?! Къде са всичките, които го оплакват сега? Никъде! Има двама потребителя, които също вече не пишат във форума (обидени), които скочиха срещу него. Такъв ни е мат'ряла. Закачам темата като важна в раздела й. Четете и си правете изводите сами! Какво правим?! Заради кого не пише вече?! Редакция: И за да не съм чак толкова оф - и аз не знам какво е "раздатка", мислех, че става дума за "разядка".
 10. Аз на същия сивик бях слагал седалки от Прелюд 4, но по спомен пасваха две дупки (по диагонал), не една?! Както и да е - платих си, за да ми преправят дупките за захващане на прелюдските релси, така че да съвпадат с тези на пода на сивика. Мисля, че не беше само дупчене, имаше и заваряване на скъсените парчета. Но пък стана супер.
 11. T20 Само имай предвид, че ако сложиш LED на мигачите, може да объркаш релето и да почне да мига учестено. Аз на мигачите си слагам хромирани оранжеви крушки. Не са LED, но светят както трябва и не оранжевеят в рефлектора. Примерно: https://www.aliexpress.com/item/32756441427.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.60624019dWC73n&algo_pvid=4d870aff-0f21-4db8-a302-906d17557af2&algo_expid=4d870aff-0f21-4db8-a302-906d17557af2-0&btsid=0bb0622f16125351877561653e7765&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_
 12. Ами не - просто има хора, които влизат във форума, само докато им трябва информация. Оформили сме се едно ядро тука редовни стари потребители, които се връзваме да отговаряме, и съм се нагледал на такива случаи сред новите еднодневки. То по-скоро в последните години за един нов задържал се, не се сещам. Ще се радвам да ме поправите. И не ми казвайте, че е заради "форума" пак. Просто хората си стават все повече самовглъбени консуматори.
 13. Тази антена лови, само ако е извадена. Откъм съвместимост - буксата за радиосигнала на антените е стандартна - не виждам какво по-различно би могло да има. Трябва обаче да има и "+" сигнал, което радиото подава, когато е включено, за да знае и антената кога да излезе и кога да се прибере. Така че или няма подаден сигнал от радиото към антената кога да се отвори, или механиката на антената е повредена. Аз такъв казус имах преди 16 вече години. И при мен повредата беше в един пластмасов ремък, който се беше скъсал. Няма оправяне. Вариантите са няколко: Изваждаш антената на сила и я оставяш така. И да я счупят - по-зле от това не може да стане. Може да си купиш и проста телескопична антена, която се вади на ръка. Може да си купиш и друга лепяща се или каквато и да било антена. Има и вътрешни, които се слагат на стъклото.
 14. Очите ми... Щях да ослепея. Това е ужасно. Откъде да започна. Гредите са адски ръбести. Кутията е гигантска, няма една свястна снимка отстрани, да се види как стърчи чак то предния капак. Но това е само визуалния проблем. По-сериозният е, че предната греда я държи почти в средата й. Не ми се мисли при по-висока скорост, насрещен вятър или стабилен товар какво може да й се случи. Иначе, оригиналните греди на Хонда са супер и дори за акорд 7 не шумят почти никак. Имам и едни алтернативни, които сигурно ще трябва да ползвам, но се съмнявам да са толкова тихи. В Щатите съм виждал хубави афтърмаркет алтернативи, които изглежда, че внасят от Китай, като например: https://www.ebay.com/itm/43-3-Universal-Top-Luggage-Roof-Rack-Cross-Bar-Carrier-Adjustable-Window-Frame/402278262276?fits=Model%3ACivic&hash=item5da9a72604:g:b4IAAOSwWVxe0KE4
×
×
 • Create New...