Jump to content

Zlatozator

Модератор
 • Content Count

  1340
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Zlatozator last won the day on September 8

Zlatozator had the most liked content!

Community Reputation

789 Excellent

About Zlatozator

 • Rank
  Донда!
 • Birthday 03/07/1981

Profile Information

 • Кара
  FK2, CN1, EK3, RE5, CBF600SA, UMK435, HRX476
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

27179 profile views
 1. @dinko12345, това традиция ли е едно и също мнение да го пускате в различни теми, че евентуално да си увеличите шансовете някой да Ви отговори? Докато сте си търсили кола, докато сте се чудили за гумите, някакви драми с ксенона - всичко по две. Сега с бронята - имаше я и в раздел "Тунинг"?! Считайте се за предупреден, че следващият път и двете теми ще бъдат изтрити. Що се отнася до бронята - маските за халогените на бензин и дизел са не само различни по форма, но и по големина - тези на дизела са по-големи. Сега, дали понеже дупката за тях в бронята се стеснява и тези на дизела са само изнесени по-навън, а самата броня е еднаква - не мога да кажа.
 2. Здравей и добре дошъл! Преместих темата от "други модели" в "Моят акорд". Също така, не е лошо, ако е за тук да сложих някоя снимка на возилото
 3. Точно нещо не е запоено както трябва и според мен. Когато ми запояваха дисплея на акорда първия път и се държеше точно така, но не през цялото време, а когато на екрана светнеше определена чертичка на някой от символите. Примерно долната чертичка на третия символ, която светва само при цифрите 0, 2, 3, 5, 6, 8, 9. Ако е с друг символ, който не я използва - дисплеят си светеше както трябва. После го изчисти и презапои едно много кадърно момче (светла му памет) и всичко се оправи, и така до ден днешен.
 4. Как ве, сега чета списанието, към което си дал връзка. Ето Бултрако какво пишат в статията за HR-V sport. Вж. стр.8: Т.е. имаш 6.1 извънградско, 6.7 градско и като ги комбинираш някак си, става... О, чудо! 5.9л/100км!!!
 5. Писах ли ти го, след като се видяхме, че мисля, че е той, или само съм си мислил да ти пиша?! Едно време (преди 15-ина години) го имаше в някой от първите броеве на списанието, където тогава караше един сивик 7-ма фейслифт и вероятно за това точно за него се сетих, като каза, че я е взело VIP ТВ лице.
 6. @Pi6ligara, като ти гледам правописа - грамотен човек си (без ирония). Сигурен съм, че ако искаш можеш да намериш отговори на въпросите си сам във форума, а някои от тях и по няколко пъти. Колегите не внасят лично отношение, най-малкото защото не те познават лично. Просто приеми, че форумът е място, в което си помагаме едни на други, но не и ако някой задава въпроси, на които ще му е и по-лесно, и по-бързо да си отговори сам. Ти ще ги "понаучиш" нещата, сигурен съм, ама тогава дали ще си отделяш от ценното време за новаците, които задават същите (след време за теб - тривиални) въпроси... не съм сигурен. И тук нищо лично - дано да греша. Просто с годините съм виждал доста ентусиазирани хора, чиито ентусиазъм стига само за питане. За да не съм извън темата (то коя е темата вече), за тези лайстни за вратите - за втора генерация не съм виждал да се продават китайчета и надали и има. То дори и тези за трета са с ужасно качество и не пасват добре, ама това е съвсем друга тема.
 7. 1.1.2. Тонколони. Акустиката в купето на 6-та хеч куца. Каквито и елипси да сложиш в задните кори, те просто не "свирят". Мислех си за суб, но багажникът ми трябва да е на разположение на 100%, да не говорим, че и без това е малък. Какво можеше да се направи... Видях, че под кората му има достатъчно място. И... Обърнах резервната гума да е с лицето надолу, така че да се оформи достатъчно голяма ниша, за да побере говорител. По формата на кората от шперплат изрязох същата, но вече от 18мм МДФ, като изрязох и дупка за 20' говорител точно над центъра на резервната гума. Купих си суб-че за отворен обем Pioneer, което монтирах в нея. Изрязох кичето отгоре, като го занесох на тапицер да го обшие по ръба, че стоеше грозно. Трябваше и усилвател. Купих един Made in Japan едноканален Alpine, който навсякъде хвалеха, че е Old School (какво по-подходящо за такава кола ), който беше достатъчно компактен, че да се побере под шофьорската седалка. Момчето, споменато по-горе извади от босе-то и чинчови изходи от предусилвател и remote жичка, с които да подам сигнал на усилвателя. Окабеляването до него си направих сам, след доста четене по форумите. Ето къде му намерих място: Не, че сега свири кой знае колко силно - дори на радио е малко по-тихо, но определено звукът стана доста по-хармоничен и наситен на бас. Точно колкото на мен ми трябва. Нямаше как да минем и без пищялки от VTI. От онези, които се монтират в триъгълните кори при огледалата. Ето ги и тях: В края на 1.1. бих искал да отдам почит на момчето от Стара Загора, без което тази точка нямаше да може да стане факт. През Декември 2017 с огромно съжаление разбрах, че е починал преди няколко (тогава) дни по изключително нелеп начин. Казваше се Аврам от сервиза на Тодор Петров в Стара Загора (от снимката) и беше един от най-кадърните техничари, които някога съм срещал и много се кефех, че когато и колкото и откачено задание да съм му занесъл - винаги се е справял. Наясно съм, че това му е била професията и с този риск си е изкарвал хляба, но беше от хората, за които се радвах, че ги има. Благодаря отново и светла му памет!
 8. А днес да я допиша, а утре, и минаха още (!!!) четири години, откакто пуснах темата... Явно няма да мога да направя ретроспекция по години, каквато ми беше първоначалната идея, и затова ще го карам сумарно. 1. Интериор: 1.1. О(без)звучаване. 1.1.1. Радио. Като взех колата нямаше радио. След известни експерименти сложих едно ОЕМ-ско радио Кларион. Освен, че се вписва идеално в интериора, подсветката му се активира с тази на фаровете, както и не бие на очи за да бъде откраднато. Много исках обаче да сложа BOSE от Акорд 6, с което се сдобих, благодарение на един колега от форума. На него обаче му трябва външния еквилайзер, който нямах, а и да имах, надали щях да мога да свържа. Открих една доработка, с която босето щеше да тръгне. Остана проблемът, че е касетофон. На пазара има MP3 плеъри, които се включват в платките на радиото с кабел. Виждал съм го по разни опели. Става идеално и лесно, но стига да имаш схемата на радиото. А на босето схемата я нямаше никъде и на никой от каквито да е било прехвалени жичкаджии да намирах не му се занимаваше да си блъска главата. Накрая намерих едно изключително кадърно момче в Стара Загора, което направи това, както и доработката на Босето за да бачка без еквилайзера. Аз пък намерих идеално място, където да сложа MP3 плеърчето с вход за флашка. Плеърчето има IR приемник за дистанционно у-е, като си взех още едно дистанционно за волан и го монтирах, където ми се стори най-добре за целта. Резултатът:
 9. На темата с ламарините на катализатора - моята се разтрака преди няколко години. Никой не искаше да я заварява или закрепя по никакъв начин, а аз не исках да я махам. Какво направих - видях колко е диаметъра на ламарината и сметнах скоба с приблизително каква дължина ще я обгърне и стегне. Скоба от този тип: Сметката трябваше да е горе-долу точна, защото скобите са големи, но диапазонът, в който имат зъбчета е тесен и не може да се варира много-много. Купих три скоби и отидох на майстор на ауспуси, който обикновено ми се навива на акъла. Няма да крия, че се изкефи на идеята ми, защото я беше виждал и казал, че нищо не може да се направи. Съответно сложи скобата, стегна я почти докрай, а останалото от хода й обра, като я стисна с клещи за двата плоски края на ламарината, така че да прилепне изцяло по контура й. И така от няколко години е тишина отдолу. Не мога да спра разпада й, но искам до последно да си стои на мястото. Ако успея, ще кача снимки по-късно. Може пък да е тишина, защото всичко е паднало, знам ли?! Редакция: Добре де, не се сдържах и слезнах да видя. Там си е:
 10. В горната част на рамката на задния номер в бронята. Снимки... някой ден.
 11. Обграждащия панел на копчето е за позиция предно дясно стъкло от версията без подлакътник, но като го гледам може да се свали само копчето и да се сложи на друга основа. Важи за София, а по куриер бих пратил само на доказани колеги. За контакт: л.с. и скайп "златозатор" (на латиница).
 12. С оглед на проблема ти, както и шанса да го оправят, смятам че отвсякъде си заслужава да опиташ. Още повече, че не са и чак толкова скъпи, например тук. Само дето, за разлика от видеото, на някои от техниките, където съм имал такива съм ги виждал и двойно намотани. Сега проверих - явно зависи от честотата на сигнала, каквото и да значи това... Само не забравяй да кажеш какво е станало, че ми е интересно.
 13. Дъгета, половината мизерии в този форум започват със "Сори за офтопика" или "Знам, че не му е мястото тук, ама...". Хем изрично се знае, хем въпреки това се прави... Отделил съм ви мненията ето тук...
 14. Поради битов инцидент с друга хонда (хвърлен камък от косачката) се счупи задния десен прозорец на ЦР-В-то. След като издирих същия оригинално тониран в черно такъв от кола на части, реших да се пробвам да го сменя сам. Пускам това ръководство, къде да е полезно на някой в същата нужда, къде да си припомня, ако след време ми се наложи пак. Почти всичките си коли ми се е налагало да разглобя през годините, но на тази ми се видя най-неудобно досега, най-вече заради захващането на жилата й, както и пипкавото сваляне на капачката зад дръжката. 1. Сваляне на кората. Свалете с издърпване пластмасовата вътрешна капачка на триъгълния фикс в края на вратата. Кората се държи от пет винта, от които: Два, скрити зад декоративно капаче зад вътрешната дръжка за отваряне, един - скрит под ръкохватката за затваряне: И два сркити под и над диагоналната дръжка: След което кората може да започне да се дърпа за да бъде отделена от вратата от долната й страна. Важно: При мен част от белите кръгли щипки останаха върху вратата. Те трябва да се извадят от нея и да бъдат поставени върху кората, за да не се забравят. Разкачането на жилата на дръжката и заключалката на вече отлепената кора са супер пипкави и налагат свалянето първо на пластмасовите им водачи. След като се отделят те, както и буксата за бутона, кората е напълно свободна. 2. Подготовка. Почистете внимателно парчетата стъкла навсякъде от вратата и уплътненията. За самото почистване на дъното на вратата е най-добре да се свали високоговорителя и да се използва дупката му. След тази стъпка, свържете отново буксата на кората, за да свалите държачите на счупеното стъкло до почти най-долното им положение. Почти, защото във вратата долу се вижда една малка дупка, където трябва да остане болта на единия от тях, като той може да бъде достъпен единствено от там. Първото почистване беше за да може механизмът да се движи с минимум стъкла върху него. За съжаление при мен все още имаше такива. След свалянето на държачите е напълно вероятно да паднат още от тях. Старите държачи: Отново почистване. На 30% сме готови. 3. Поставяне на стъклото. След сума изгледани клипчета как пъхат стъклата вертикално и ги извъртат във вратата, аз не можах да се справя така. Затова махнах хромираната външна лайстна (в нея също имаше стъкла) и задния водач на стъклото и цялото гумено уплътнение, което стои в него и служи за канал на стъклото. Водачът се държи от един винт под извивката за калника и два други винта при триъгълния фикс. Тогава се освободи доста повече място и успях да вкарам стъклото, поставено в нормалната си позиция откъм външната страна на вратата. На първата снимка по-долу съм показал свалените лайстна и уплътнение. След като сте поставили стъклото поставете обратно металния водач с гуменото уплътнение в него, като уплътнението трябва да се нахлузи около стъклото, което после ще стои в него и закрепете държачите на стъклото. На 60% сме готови. 4. Монтиране на кората в обратен ред. Не забравяйте първо да тествате дали всичко работи нормално, преди да сте започнали поставянето на кората. Без свързана букса на вратата, стъклото не може да бъде свалено дори и от панела при шофьора. 5. Краен резулат Като за първи път, на мен ми отне около три часа. Най-много време изгубих при опитите си да вкарам стъклото, преди да се усетя, че трябва да сваля водача и гуменото уплътнение по канта на вратата. Успех и дано не ви се налага!
×
×
 • Create New...