Jump to content

sashua

Фен
  • Мнения

    221
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

Всичко публикувано от sashua

  1. И сега да знаеш как се прави, връща се всичко на нула, сваляш диска, нагласяш механизмът вътре така че накладките да опират, докато има съпротивление, между тях и диска. Двете страни ги правиш с еднакво такова. Затваряш и тогава си нагласяш/регулираш крачната/ръчната според това как я чувстваш. И дори да задържа и едната страна, примерно да е по-натегната от другата, след по-малко от 1км ще си изтърка накладката и ще си легне както трябва да бъде.
  2. Бе вие сериозни ли сте? Ква е тая истерия с някъв жалък маркуч, топ тема по Коледа, ужас и половина тече на гръм по 5 капки на час!? Режеш два сантима и го пъхаш пак… бил мазен накрая, ми я ти стой 20 години в антифриз, няма ли да придобиеш такъв утенък, естествено че ще е леко мазен, ако почне да меси масла, имаш ли идея дори какъв вид ще има? Какво ще се случи с водната система и всяко нещо което маслото докосне? Я не се вталявайте и си карайте мършите, че направо за смях с тия проблеми, да купувал оригинални маркучета…
  3. Тол камерите не пълнят хазната с нищо, освен глоби за винетки, нито е узаконено, нито нищо, говорят за да плашат, преди години се говори пак и ей го на същото е до ден днешен.
  4. И моето хвърлено бобче - турбото създава проблема и по-точно зацапаната му геометрия, след време ще стане по-зле, и ще светне грешка най-накрая, че пренадува.
  5. Споко, вечните оригинални части са прекрасно заменими от неоригиналните такива, няма сърдити за тайния линк и сайт, за 300 кинта комплект дет кара се предлага, че и върви със зъбни колела за скрап дет може да сдадат, ама да не развалям сънищата на сектата, чийто член си. Картера се сваля с има няма 10 болта и едно магаре на половина разкачено, бая зор си видял явно, нищо… ще повториш. Прости ми, че не обичам тия преполовените работи, не си го слагай и приеми нещата повече като съвет за следващия път вместо като атака, щот най-лошото от всичко е заблудата, пък си в няква, че всичко е супер, ама не. Още 20 години да ти върши работа ти желая, тая мърша, с тия оригиналните вериги за 500 лева, ръжда да не види, и болче да не се развие от нея, с най- добри чувства
  6. На малката верига обтегача и се чупи, после у картера се намират парчетата. Симптоми - почва едно ромолене като се натоварва мотора с климатик и директна, лампа няма да ти светне, освен, ако не я скъса, но пък за сметка на това при счупването на малкия обтегач на маслената помпа, може да прехвърли зъб и горната. Очаквай го, но то така са повечето половинчати работи де.
  7. Подобния звук на тоя ми звучи като пружината на обтегача на пистовия ремък. Пусни климатика, бъди сигурен че работи и той, дай директна, накарай някой да държи спирачката и да подаде леко и отпуска газта, ще го видиш как мърда напред назад и в същото време почуква, ако е от там проблема ти.
  8. И един филтър за 20 лева на ашика има клапан и върши същата работа като тоя прехваления оригиналния, нито маслото ще ти оправи проблема, нито прословутия филтър. Хидрото на кутията при локъп е възможно да придава вибрации, тества се най лесно на байр, заключваш я и почва тресене, подаваш газ и локъпа изключва и тресенето изчезва.
  9. И чека му мига що, щот така е решил ли? Или от проблеми в кутията може би?
  10. Премигване на чек - грешка в запалването. Ток, гориво, искра. Грешка има, но не е записана, a е pending, щом чека ти не свети постоянно. Тоя дето диагностицира да си изхвърли компютъра/уредчето. Чувството ти е грешно, но усещането за придърпване и прекъсване не те е. На първо време намери си механик, да ти провери свещите, след това да види кой цилиндър не е работил, да ти смени бобината, и накрая остават по-неприятни неща, ако продължи.
  11. И къв е проблема, не пали, не върви, припалва и гасне? Отвиваш тръбите на дюзите и докато хвърли нафта от всяка една, подпомагаш със спрей при нужда и обезвъздушаването е факт. Веднъж запали ли, поработи ли, няма къде да остане тоя въздух. Вариант е филтъра да е на обратно монтиран, но информацията е оскъдна и те така.
  12. Сегменти да се напаснат след толкова км… блажени са вярващите. Ако искаш да изпуши, пускаш я надолу по байр, загряла, държиш на втора-трета едно 2-3-4 хиляди оборота и я оставяш на моторна спирачка, скромно, 10тина секунди, подаваш и след това газ, както си на зададената предавка, и очаквай да видиш пропушването. Може да пробваш да видиш картерната вентилация как е, клапана ти е отпред до генератора. Общо взето не очаквай подобрение, аз бих сипал някоя друга химия през свещите да разчисти нагари и боклуци, в случай на просто спекъл сегмент, но дали е така или просто има нещо несвършено, или некачествено, дори оригинално, един Бог знае.
  13. Да, ще се оправи сама. От HDS има и опция за обучението.
  14. Не 1 сантиметър, а 1 милиметър по-къс И обикновените ремъци не се разтягат, износват се.
  15. Преди да пипаш клапи погледни нивото на фреон в климатичната система.
  16. Вземаш му размера, вземаш опръстена с теб, има магазини за тая цел според тва от къде си, отиваш и срещу стотинки се сдобиваш с точно същия, сменяш и тва е. Забравяш за морги и магазини за авточасти.
  17. Глупости… тва което “рита” е едно чопче, което фиксира кутията, просто е под напрежение, защото държи цялата кола, и именно излизането му от фиксираното място издава този звук, като няма напрежение съответно няма подобни звуци. Не са шлици, нито полуоска.
  18. И за да няма фреон, къде отива? Най-малко щом няма, се проверява къде е отишъл, било то чрез надуване, било то с УВ лампа, тва горното не е работа, тва е пародия. Когато се пълни климатика системата задължително минава през вакум, преди това всякакви остатъци се изсмукват, в системата освен фреон се слага и количество масло за смазване на компресора, точно колко събира обикновено пише на самата кола, и ако не пише се проверява, няма как “на око” да се прецени, нито какво има, нито колко още трябва, по-скоро “на магия”.
  19. Научи се да четеш момче, поста ми е разделен на две, долната част е за теб, горната е за невярното, изречено по-горе от колегата. Казах ти какъв ти е проблема, стегни си тампоните на магарето, ако не можеш, ела да ти го покажа как става. Случайност ли е, че точно след като си пипал там (свалял си задната част на моста) сменил си две жалки тампончета на щангата и временно е добре? Ай малко по-сериозно да мислим с тия глави, старите тампони изкарали 150к, новите се износили за 5к, да не говорим че тва на втората снимка, не е никакво износване и не причинява никакви пукания или квото и да е, ама пробвай утре на сила да слагаш 25мм, като ти е корава главата. Отново те каня, заповядай да ти отстраня и открия проблема, белким не се мъчиш още 55к с тоя шум.
  20. Не се стягало при вдигната кола… ела пробвай да стегнеш, или дори пъхнеш квото и да е до болта на скобата на тампона, без да свалиш поне отзад магарето и после говори как се стяга. Естествено че щангата се върти в тампона, просто движението е минимално и нищо, ама абсолютно нищо не се усуква или износва, просто с годините материала на тампона омеква и се смачква. Тия тампони на 25мм няма да станат, както и не ти е тва проблема, тампоните на стаб щанга се проверяват лесно, чукат като амортисьор, при преминаване през паваж, проверяват се като се хване щангата и се мърда, проблема с пропукването при теб е най вероятно от не стегнато магаре, или горен носач, било то тампони или шарнир.
  21. Кво да те светват, чука газовата рейка - инжекторите, нищо и няма.
  22. Не е китайско писмо, всеки сервиз би трябвало да се справи, точи се маслото, сваля се донякъде моста, тампона от страната на кутията, накланя се достатъчно, от там всички болтове лъсват и се появява място за да излезе. Има гарнитура, която не е задължително да се смени, хартиена, освен, ако не се скъса тотално, но обикновено няма грижи с тънко наложен силикон, внимава се с чопа на паркинга. Иначе за капака - предлага се като нова оригинална част и ако си го набавиш е по-добре финансово, като гледаш да е от ревизираните. Слага си се по обратния ред, пълниш, палиш и газ. Варианта само с лагера на личната си кола съм го прилагал, та всеки който спори или твърди, че не става, да заповяда, начини има, ама и мисъл трябва.
  23. Нямаш електроника която да следи за подобни манипулации, връзвай смело, просто, ако теглиш нещо карай на ръчен режим и дръж по-високи обороти преди превключване, защото убиваш автомата в противен случай, реално софтуера на коли с такъв просто държи по високи обороти, но ако избягваш автоматичния режим нямаш грижи.
  24. Дърт, бавен автомат, проблеми не създава освен ако не го принуждаваш, има как, било то с палене/прегряване , било то от необслужване, но като цяло се води здрав. Преди фейса имат проблем с лагер на капака, вие като тролей на неутрална/паркинг, реално превърта в леглото, но пък можеш да си я караш така много, ремонта е или нов ревизиран капак, или се набива лагер, лепи, както и се бие център, за да не превърта, 50 лв срещу 500 лева, въпрос на избор, и двете решения работят и то дълготрайно, ако се извършат като хората.
×
×
  • Създай нов...