Jump to content

didich

Фен
  • Мнения

    181
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от didich

  1. Не съм газаджия и немога да коментирам кое и как, но съм доволен и цената ме устойваше, колата харчи м/у 9,5-10 газ, което също ме устройва за мощността на мотора, какво повече му трябва на човек незнам ??? Отвори сервиз, започни да предлагаш по добра цена със същите компоненти и съм сигурен, че няма да ти липсват клиенти.
  2. Привет, аз тук сложих газ https://www.rsgas.bg/ Вече 10 000км без никакви грижи, мотора е леко позасилена б18ка, сложих висок клас ГИ с изпарител КМЕ до 240к.с., бързи дюзи Хана на 1,9мс, тяхна си електроника и всичко това за 1100лв, последва индивидуално настройка на пътя, защото все пак мотора не е стоков.
  3. По масов размер е 215/65/16, който се кара и от доста други марки, пробвайте с него.
  4. Точно така, колкото е по голямо ЕТ, толкова джантата влиза навътре към окачването, иначе тая разлика от 5мм не би трябвало да е проблем ако останалите параметри /най вече ширината на джантата "J"/ са еднакви. За пример на моя стрийм оригиналните джанти 15" са с ЕТ45, в момента съм с 16" от акорд с ЕТ55 и влизат без проблем, колата изкара с тях цял летен сезон.
  5. Става дума за сивик 6та с Б18Ц4 мотор, първите 2 засичания с пробег малко над 300км всяко ми даде разход около 10,2-10,3л/100км, което за мотор със 170 кончета на гуми си е супер според мен. Изпарителя е КМЕ до 250 коня, дюзи Хана 1,9мс, електрониката е РС газ, води се висок клас ГИ, като настройката я правихме в движение на автомобила.
  6. Аз слагах тук газ https://www.rsgas.bg/ Колата я оставих сутринта и вечерта беше готова, цените според мен са адекватни, хората махнаха старата 25л бутилка и събраха по голяма 38литрова, че ми беше писнало през 200км да зареждам. Доволен за сега.
  7. Колегата dindin ме е разбрал правилно, смених буксите и на двата фара, както и замених стандартната Н4 крушка със същата, но лед такава. /в горния пост съм сбъркал, при мен крушката е Н4, не Н1/ Въпросната лед крушка от 44 вата е без вентилатор и е с размери 1:1 с размерите на стандартната Н4 крушка, тоест нищо не се преправя, реже и т.н., просто вадиш стандартната и слагаш лед крушката, работа за 2 мин, иначе по силните крушки, които се водят 55 вата вече са с вентилатор, но там разликата е, че вентилатора трябва да е извън фара за да може да дърпа въздух за да оглажда крушката. В 6-та хеч тъй или иначе отзад фара не е затворен така че стават и по силните крушки, но и с 44 ватовите светлината ми е ОК, вече за друг модел кола със затворен отзад капак на фара ще трябва да играе ножа и да се направи място за въздух. Отделно на габарита също съм сложил ярки лед светлини, които ползвам като дневни, сиреч лятото когато е светло карам на габарит, сега зимно време когато се прибирам по тъмно няма как и карам на къси светлини.
  8. Пробвай да смениш и буксите на самите фарове, при мен на десен фар беше същата работа, цялата букса се беше стопила. Смених буксите с керамични и сложих тези крушки https://unique.bg/диодни-системи-за-основни-фарове/диодни-крушки-за-фарове-h4-46791.html /в линка са Н4, а не Н1 просто да видиш как изглежда крушката/ и вече година нямам проблем с греене и горене на крушките, да не говорим, че светят доста по добре от стоковите осрам. Колата е 6та сивик хеч.
  9. Привет на всички, след близо 6000км изминати с Петро Канада 5-30 от българския представител на К20-ката и две ходения до морето не усещам никаква разлика спрямо същото масло поръчано от ато24. Единствено ми се стори станно, че маслото потъмня с една идея, тоест след тези километри си стои почти толкова светло колкото е и свежото масло в бутилката. Не вярвам мотора да ми е толкова чист, че да не потъмнее маслото, ама знам ли, все си мисля че трябваше да отиде в тъмния нюанс преди да го сменя на 8000км. Какво ви е мнението, според мен маслото ако има добри миещи свойства трябва да почернява даже и мотора да е нов ???
  10. Благодаря, утре ще продължа телефонния тормоз 😁
  11. Привет, някой има ли актуален телефон на колегата Markony, че на този в подписа звънях днес 2 пъти в рамките на деня, но никой не отговори. Искам да газифицирам Б18ката, благодаря предварително.
  12. Извинявам се за офтопика, но на мен ли така ми се струва или са вдигнали цените с доста на всички масла ??
  13. Напипах един канал на един пич дето прави интересни тестове и реших да споделя с Вас тест на маслени филтри тест на масла
  14. Взех и аз една 5 литровка от БГ представителя, датата е 07.11.2020 г., пък ще видим на магистралата К20ката дали ще киха
  15. Да не би да са карани меки и пак това си е сериозно износване, общо взето това вече не става за каране, каква е марката ако не е тайна ?
  16. Стрийма е с петро 5-30 и не съм наблюдавал такива харчове на масло, а не е като да не е вдигала 200 по магистралата, ама не постоянно а моментно, да не би в БГ да не продават същото петро, което идва от ато24, знам ли ???, от такива мнения, човек се замисля и обърква какво да налее при следваща смяна, че тя не е много далеч имам още едни 4000км до 8000км и трябва да сменям.
  17. Нямам идея какви са му хлабините на мотора, факт мотора в момента е с 10-60 на Яко и при студен старт мотора работи доста тихо, не беше пален от повече от месец като му завъртяха ключа пред мен. Маркони и да искам не мога да му пиша лично, защото май си е блокирал личните съобщения, ако случайно види темата ще съм благодарен и на неговото мнение, все пак хората са казали, че от много глава не боли /стига да не е алкохол 😁/
  18. Мерси Ванка, че помагаш всеки път, маслото ще е 5-50, като съм намерил масла на малко по ниски цени, защото ползвам не малка отстъпка и за това се допитах и до колегите в тази тема. Мога да избирам м/у следните масла, като най скъпото от тях идва на около 87-88лв за 5л. Mobil 1 FSX1 https://www.mobil.com/en-my/passenger-vehicle-lube/pds/gl-xx-mobil-1-5w50 Motul Sport https://d23zpyj32c5wn3.cloudfront.net/images/product_descriptions/technical_data_sheets/202/Sport_5W-50_(GB).pdf?1596017981 Liqui Moly Molygen https://pim.liqui-moly.de/pidoc/P000348/2542-Molygen5W-50-17.0-en.pdf ELF EVO 900 https://www.lubs-products-database.total.com/gallery/ORIGINALS/visuels/pdfs/TDS_ELF_EVOLUTION 900 5W-50_BV7_201402_EN.pdf Като на хартия най добри показатели като HTHS Viscosity, Flash Point, ºC, Viscosity Index има Мотула, сега колко % естери има в него нямам идея, може и маркетингов трик да е, но от горните масла най клоня към него, Елф-а е най евтин, направо без пари ама с него не бих рискувал. Някой с други предложения и цена около 80-85лв или направо да взимам за лятото един Мотул и така.
  19. Благодаря за мненията, да питам нещо конкретно, това ще ми свърши ли работа за зимата и лятото https://www.ato24.de/en/fuchs-titan-supersyn-5w-50.html
  20. Здравейте колеги, дайте акъл какво масло да сипя на следния мотор, който отбелязвам ще се ползва ежедневно /до работа и обратно/, като до момента е ползван само за драг и подобни мероприятия на писта. В18С4, коне около 190 на мотор, ще се газифицира, като до момента е каран с Yacco 10W60 + добавка на бардал Full Metal, отбелязвам само летния сезон, зимата колата не се пали. Със сигурност за ежедневно каране се обесмисля това рейсингово масло, но какво да му сложа, че да е добре и за студените зимни стартове, пък и да е ОК ако реша да го натисна лятото на някой светофар, мисля си за нещо 5-40 или 5-50, а защо не и 0-40, ама чуденката е голяма и реших да се допитам до Вас, също се чудя дали има смисъл да се продължава с добавката на бардал ?? Поздрави.
  21. Може да се каже, че е извънградско, защото карам главно по тангентата на София, в едната посока имам около 30км сутрин и още толкова вечер и ако завъртя в квартала са ми средно около 65-70км на ден, като по тангентата карам с около 120-140км/ч.
  22. Да споделя и мойте наблюдения за Петрото 5-30 и Шел ултра 5-30 и двете взимани от АТО24. На к20ката първото налято масло след като я купих беше петрото, никакъв разход до 8000км /карам на газ и сменям на 8000км/, след това налях Шела, като "уж" малко по добро масло, до следващите 8000км имаше около 300гр разход, сега пак се върнах на петрото и харч няма, тЪ мисля да си остана на петрото, поне на тази цена за 4л не виждам друга по добра алтернатива за момента.
  23. Незнам за новите ама тоя Акорд ми пълни душата https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11604565402922630&slink=i3zmef Такова бих карал с кеф, само незнам как е като поддръжка и дали се намират части за него.
  24. Значи сипвам смело, мотора е бетон, като всеки японец като си вътре в колата и не можеш да разбереш дали мотора работи или е не 😁😁
  25. Едно бързо питане колеги, не е хонда ама е японец 😉 Мотор QR20DE, 2.0л 140 кончета бензин/газ, в Нисан Хтрейл Т30, с масло 5-30 Петро Канада добре ли ще му е, че имам 5л налични или да търся нещо друго за тия пари? Благодаря предварително 🙂
×
×
  • Създай нов...