Jump to content

draid

Фен
  • Мнения

    85
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от draid

  1. Разликата в комфорта между 8ма и 10-та генерация е огромна в ползва на 10-тата. Карал съм 8-ма доста време, те са си известни с твърдото "возене" и недотам удобните седалки, та може да очакваш доста по-голям комфорт от 10-та. Относно пластмасите, забелязал съм леки спорадични прискърцвания, когато са ниски температурите и се кара по неравен терен, но нищо кой знае какво. Мисля, че не са лошо сглобени и няма да имаш проблеми с това.
  2. Здравей, Колега, Не знам дали сте се спрели вече на конкретна кола, но не вземайте 1.4! Този двигател е прекалено малък за това купе и колата се усеща отвратително за мен. Избора ви е между 1.8 и 2.2. Карах дизел доста дълго време и двигателя е страхотен - икономичен, динамичен и т.н. Остава си обаче риска от скъпи ремонти ако не попаднете на читав двигател, а и знаем какви са ни горивата. Ако все пак се спрете на дизел, тъй като масово това вкарват, не вярвайте на някакви 100к км, които ви обявяват. Задължително закарайте колата в сервиз на хонда, преди да я вземете. Навремето пълната проверка беше 81лв. Колите са здрави като цяло и ако намерите читав 1.8 бензин би било най-добре. Гледайте да не е лепен задния спойлер, че на първите модели щипките се чупеха и почва да тече в багажника, амортисьори, съединител, климатик и дисплеи са нормални неща, които задължително трбва да проверите. Разни пушеци от дизела видите ли, бягайте и винаги гледайте при студен старт какво става, че да не я е подгрял собственика преди да отидете да я видите. Аз лично от моята останах много доволен и ми служи добре доста километри, надявам се новия собсвтвеник също да си я кара безаварийно. Поздрави и успех с покупката!
  3. Здравейте, Колите са с удължена гаранция. Първите 3г или 100к са си заводската гаранция. Преди изтичането на 3-те години, колата се кара за преглед в сервиза и гаранцията се удължава. Трябва да се отбележи обаче, че подобни удължавания обикновено не покриват същите неща какато оригиналната. Все пак двигател/скоростна кутия би трябвало да са включени. На мицубиши например отпадаше гаранцията на инфотеймънт системата. Моята трябва да я карам тази година, та ще се поинтересувам какво отпада/остава като гаранция след удължаването.
  4. Здравей, Имам 1.5 седан с всичките му глупости. Колата е добра, няма спор по темата. Проблема с бензина в маслото е срещан при коли с директно впръскване. Лично аз засякох на моята да понамирисва маслото на изгорели газове. Закарах я в Бултрако, хората замериха нивото, заснеха всичко и т.н. За сега мисля, че няма повишаване на нивото. Доколкото разбрах, маслото и пробега с него се контролират електронно и колата си реве за масло, когато му дойде времето. От както надуших миризмата, съм я карал още веднъж, да я замерят. Казаха, че не се вижда увеличение на нивото. Като цяло в мометна съм спрял да се занимавам и си карам колата с кеф. След няколко месеца ще сменям маслото и ще го проследя отново да видим какво ще стане. Според мен не може да става и дума за това да не може да разчиташ на колата или да очакваш да я вдигаш с репатрак. Пластмасите си поскърцват тук-там, но това в днешно време е нормално. Моята е на 31хил.
  5. Колега, аз лично бих останал на 17ки на нашите красиви пътища. Някой има ли идея, защо Седан-а и хечбека излизат с различен размер гуми? Доста бях изненадан като видях. На всичко отгоре не е от най-разпространените размери.
  6. Разбира се, че има значение къде се сглобява една кола. То човек ако се задълбочи сигурно ще има значение и в коят смяна в завода е сглобена и кога е сглобена и т.н. То за това до голяма степен колата си е на късмет. Иначе исторически погледнато не знам дали има такива случаи, но пък в същият аспект фейслифтовите са с отстранени детски болести, които са били пропуснати при първите модели.
  7. Аз преди време взех комплект Deterpel и Creamel. Едното е почистващо, а другото "хидратиращ" крем. Ползвал съм ги на черна кожа, а сега и на слонова кост, но скоро ще трябва да търся нови, че са на привършване.
  8. Ти директно на седалката ли слагаш от крема? Обикновено се сипва малко количество на парцал и с него се минават седалките (или поне това бяха упътванията на тези, които ползвах).
  9. Нищо няма да означава. Частите се правят на други места, там само се сглобяват. Към това сложи, че голям процент от всичко, което се прави не е пряко свързано с "човешки труд" и не виждам как изобщо ти е хрумнало да се притеснява за подобно нещо.
  10. Твърдят, че проблема е в горивната система, а не в двигателя. Ако това наистина е така, то може би ще се оправят нещата със софтуер (силно се надявам да са така нещата). Днес си погледнах маслото след около 800км през изминалата седмица и има подозрителен аромат, за сега ще го следя, но началото на седмицата ще се обадя в бултрако. Моята е на 26 хил. км. Иначе през океана са правили сервизна акция (особено в Канада), като в това влиза нов софтуер, смяна на някакъв дифтунг, ново масло и нещо по климатика на някои от колите (явно и той има проблеми). Иначе в Америка са удължили и гаранцията на някои части от двигателя на 6г, без значение на пробега. Уж от хонда казват, че проблема се бнаблюдава рядко и то в студени области, но това очевидно не е пълната истина. Твърдят също, че са правили тестове в различни условия и попадането на бензин в маслото не вреди на двигателя (това за мен е малко съмнително твърдение обаче)
  11. Здравейте, колеги, Миналата седмица взех 10-та генерация седан, и се чудех колко често разпространен е проблемът с попадането бензин в картера у нас? Като говорих с хората от Бултрако, казаха, че се среща и тук, и че чакат ъпдейт за "оправяне" на проблема.
  12. И аз я лепих моята и издържа 1.5г. Чак след като беше потекла вода и след това замръзнала я отлепи и сега чакам да се затопли времето да я залепя отново. По спомен я лепих с момент фикс или нещо подобно, което имах под ръка, но мисля няма да има проблеми и със секундно.
  13. Изобщо не гледай 1.4 двигателя. Прекалено е слаб за това купе и не си заслужава. Търси да си вземеш 1.8 (бензинов 1.8 и дизел 2.2 са по 140 коня). Относно разхода - в голям град и задръствания, надали ще падне под 10. Това, което бих препоръчал при покупка е да закараш колата в сервиз за оглед. В Бултрако беше 81лв цялостен преглед. Все пак гледай съединител, амортисьори, наличие на тракания (верига), щипките на задното спойлерче, рейка, дали се виждат всички символи на радиото или се губят, сгъването на огледалата (ако има) и т.н. Разбира се към това се включват и всички нормални неща, които би гледал на всяка кола.
  14. Аз карам дизел, но може лесно да си сметнеш разходите по колата. Каското е около 500-700лв в зависимост от застраховател/сума. Винетка 100лв, гражданските скочиха и те - около 300лв. Смяна на масло/филтри при мен е около 300лв, но бензина е по-евтин за обслужване, а и зависи от маслото/филтрите. Слагаме го 150лв. Разходите за гориво си зависят вече от това какви километри минаваш и къде. Ремонтите, не бих казал, че са много по-различни от повечето коли. Преди да я вземеш - задължително в сервиз за преглед.
  15. Моя сивик никога не съм го виждал да дава такъв разход. Както каза колегата, на магистрала при 100-120 може да падне дори под 4 ако си сам. Мисля, че нормален разход в описаната от теб ситуация би бил около 5.5-6.5 (в зависимост от карането). Като цяло е доста икономичен двигател на дълъг път това, и не знам как някои хора решиха, че е нормално да дава близо 8/100 разход (такъв разход и в София не ми е давал никога). Бензина е 1.8 и при 140 е доста по-нормално да харчи, но с дизела нещата не са такива.
  16. 1. Както казаха колегите, вероятно нещо е правено по таблото. При мен на пълен до капачката резервоар, стрелката подминава максималната чертичка. 2. Това си е чист съединител. Пробвай на висока предавка как се държи. При мен за първи път започна да приплъзва на 6-та на дълъг път при по рязко подаване на газ. След време се прехвърли до 4-та. Аз лично го смених моя за да си спестя по-големи неприятности, но това вече всеки сам си го преценява. Вероятно ако се случва да приплъзне веднъж в годината ще може да покараш още доста преди тотално да сдаде багажа. 3. Всички коли показват по-малка от реалната скорост, а ако не си с предписаните гуми, това може да се влоши още.
  17. По книжка трябва да се сменя. На практика на бензините много малко хора май ги сменят. Малко е като антифриза (: Аз на бензин до сега съм сменял само веднъж и то по принуда. С дизела обаче е по-особено.
  18. Аз говоря за "официални" части. Последно горивния филтър го плащах на 150лв. Иначе си прав, че има и филтри за по 30лв, но аз лично не бих сложил такъв, особено като се има предвид, че се сменя на 40к и горивата са ни ужасни. Съединителя "хонда" комплект беше около 800лв + 300 лв труд.
  19. Ако трябва да съм честен, не съм избирал дизела. Аз винаги съм бил фен на бензина и съм карал бензин. В моя случай избрах колата, която беше в добро техническо състояние. Обаче, да кажа на черното-бялом няма как да стане, тази кола, с този дизелов двигател е много приятен за каране. Дали бих си купил дизел днес? Не вярвам да го направи, просто защото се оглеждам за нещо ново или на максимум година-две, а към днешна дата не мисля, че си заслужава да се взема нова кола с дизелов двигател. Откровено казано, бих взел хибрид, който да сменя след 4-5г с чист ток. Като изключим разликите в самите двигатели, от "финансова" гледна точка, освен ако не се минават по над 20 хил. км на година, то няма абсолютно никакъв смисъл от дизел и реално нищо не се "спестява" от разхода. Виждам, че караш P11. Карах такъв нисан няколко години - бензин/автомат.
  20. Не мислех, че посягат на тия сивици... Аз лично си правих ключ при едни пичове в студентски град (обучение, нарязване и т.н.) излезе около 250лв. За разлика в Бултрако ми искаха 400+ само за ключа, след коеот да го занеса на ключар да го нареже и да им го върна за обучение и бла, бла. Мисля, че ключарите бяха SOS нещо си, може да провериш при тях,
  21. Здравей! Честита покупка. Въпреки, че вече си се спрял, ще напиша лично менение, като човек каращ дизел 2.2 от около 4г, пък може да е от полза за някой друг колега, който се колебае. Мисля, че очивидното и най-важното е в какво състояние е колата/двигателя. Дизела се движи много приятно и се усеща прекрасно заради по-големия двигател и турбината за това две мнения не мисля, че може да има. Лично моя не е давал никакви проблеми и да се надяваме да не дава! Гори между 5-6 смесено без особено пазене, ако се настъпва може и да скочи малко разхода, но е доста икономичен. Обслужването е по-скъпо, като с хонда масло една смяна в небезисвестния сервиз на хонда (не говоря за официалния) излиза около 300-350лв. В това включвам масло + всички филтри без горивен. Горивния филтър е още около 100-150лв може би, сменя се по книга на 40 хил. Двигателя мисля, че е доста надежден, но каквото и да си говорим, ако се счупи става много тежко и скъпо за ремонт. От друга страна в бензиновия просто нещата, които могат да се счупят са далеееч по-малко и по-евтини за ремонт. При дизелите е често и да замине съединителя. което не е от най-евтините неща за смяна ~ 1000-1200 ако не се сменя маховик.
  22. Добрем, писано е по този въпрос и преди, писано е доста и в западните форуми. Това е често срещан проблем при този модел. Проблем с изчезващи и появяващи се части от дисплея се дължи именно на спойките на самия дисплей. В началото обикновено се оправя като се удари таблото или се чукне/натисне самият дисплей, но в един момент това започва да не работи. Лично аз съм правил тази операция два пъти, като първият път не успях да го презапоя хубаво, поради липсата на подходящ поялник. Миналата седмица го свалих отново в офиса и оправих спойките. Не е сложно да се свали, но поради факта, че всичко се държи на 2 винта и камара щипки става малко неприятно. Свалянето отнема около 10-тина минути, и ако сте късметлии минавате без нито една счупена щипка. Последователността на сваляне е следната: 1. Сваля се капака над скоростомера - държат го точно 3 щипки (две от ляво и дясно и една в задния край), това е най-лесното нещо за сваляне. 2. След като капака на скоростомера се махне, смият дисплей се хваща с цяла ръка и се дърпа напред - държат го отново 3 щипки - в задния край и в двата предни края (задната е най-кофти и има шанс да се счупи, но не е болка за умиране, пазете предните). Като се откачат щипките, просто се сваля буксата и дисплея се маха. 3. Пластмасата под дисплея на часовника се сваля с помощта на отвертка или най-добре пластмасова шпатула за да не се нарани пластмасата. Цялата пластмаса се държи само на щипки и трябва внимателно да се започне от предния край, като се проследят и откачат всички щипки (може би са около 6). 4. Като се свали пластмасата се показват 2 винта в долния край на дисплея (отвиват се без проблем). Самият дисплей се държи на още 4 щипки (по две от всяка страна в предните краища). Установих, че за да се свали по-лесно се откачат първо щипките от дясно и след това тези в ляво (малко неприятно, тъй като при мен по-лесно се откачаха тези в ляво, но след това се усуква и не може да се откачат десните). 5. Като са откачени всички тия работи и се откачи конектора, дисплея излиза. В задната страна има бял капак, който трябва да се свали - държат го отново няколко щипки. Като се свали ще видите дълъг ред от стърчащи пинове, които трябва да се презапоят. Проблема е най-вече при презапояването, защото с поялник от 10лв би станало трудно. Слаби са и обикновено "човките" са кофти за тая работа. Ако се намери читава станция за запояване то не би било проблем. Хубаво е да имате тино и флюс. След презапояване на всички пинове, вземате един мултимер(мултицет) и проверявате за евентуално късо. Няма никаква философия в цялата работа, но човек, който не е хващал поялник и няма подходящ ще се озори с последното. Ако попадате в тази категория, то мога да препоръчам да си го разглобите и да го занесете на някой телевизионене техник/електро техник и т.н. занимаващ се с подобен род дейности. В ръцете на човек знаещ какво прави, отнема максимум 10 минути.
  23. Наистина става малко кофти, когато поизгорят пластмасите и побелеят. Аз лично ги минавах веднъж с черна полир паста и имаше не лош ефект, но не държи особено дълго. Може би и аз ще взема да ги пребоядисам.
  24. Направиш ли ремап, ще натовариш две неща - турбина и съединител. И двете са скъпи за смяна и е хубаво да помислиш дали наистина искаш тия 40 коня от горе и готов ли си да заложиш въпросните две неща при положение, че колите са стари и не се знае реалното състояние на въпросните. Аз лично карам без ремап, макар да се колебаех доста. Колата върви прилично, естествено след като турбината се включи, а тая дупка няма да я избегнеш и с ремапа. Аз не виждам никаква логична причина, колата да започне да дими след ремап ако всичко е направено както трябва. Карам колата над 3г. вече и не ми е давала никакви ядове. Сменил съм само съединител и едни лагери.
  25. Моята сива пластмаса се беше отчупила в студа от едната страна (шофьорската врата) залепих я с лепило и не е мръднала вече близо 3г. Като цяло тия коли имат доста пластмаси и зимно време трябва доста да се внимава Иначе дръжки си търси втора ръка, не виждам смисъл да купуваш нови.
×
×
  • Създай нов...