Jump to content

zlobar4e

Фен
  • Мнения

    349
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

Всичко публикувано от zlobar4e

  1. Късата и дългата полуоска ,са с различни по големина вътрешни карета.
  2. Да ъпдейтна себе си . При мен се оказа долен шарнир,иронията е в това,че са на година и половина и най-малко се съмнявах в тях.
  3. Фена може би , Бултрако , магазин за авточасти. Щуцер всмукателен колектор мисля ,че се водеше .
  4. Ще споделя скромен опит с такива "тюнинг проекти". #1. Някой много се е вдъхновил от филми/игри, налял е една шапка пари ,и я е убил от каране. Закрепена е колкото са се продаде. #2. Същото като горното ама си я е къткал(малко вероятно). Преди мноооого години тук във Варна имаше много избран Сивик 6-а(исках да си го купя за първа кола),даже едната му врата с панта "ламбо".. Натокан,направен на външен вид . Убит по всички възможни точки. Такъв тип коли са нож с две остриета. Иначе са здрави и непретенциозни машинки при необходимата поддръжка. Успех!
  5. Същите симптоми .Аз залагам за себе си ,че или предпазителя на диска дрънка ,или е горен шарнир. Продължавам да следя .
  6. Следя . Имам същия проблем и не мога да го "хвана ".
  7. Общо взето предстои ти горната камера на радиатора да се пукне всеки момент,играх го лично 3 пъти това. Нов радиатор си купих за 70 и малко лева.Не се занимавай с втора употреба,няма смисъл. Смени радиатора ,направи една хубава промивка само с дестилирана вода ,след това си налей хубав антифриз и си свиркай!
  8. Профилактика на изпарителя? Посещение в сервиз може би ?
  9. А може би е разложена пластмаса от камерите на радиатора за охлаждане . Ако е си с оригинален радиатор все още . Аз смених 2 втора употреба ,преди да си открия грешката . После разкостих единия радиатор ей така от любопитство и видях как се отразяват 20+ години горещ антифриз на пластмасите и гумата по охладителна система .От там и черното в казанчето.Най-често страда горната камера на радиатора, по дължина се образува една цепнатина която в началото е микроскопични ,но с течение на времето си "работи". Като стопли и надуе системата почва да сълзи антифриз върху горещия радиатор(обикновено се сцепва там където алуминиевия корпус "захапва" камерата) и да го изпарява,и О няма антифриз и се почва едно "филмиране" в началото (като мен ),глави гарнитури,основни ремонти........😉 А се оказва елементарно . Това е моя скромен (и скъп $$$$) опит до тук. А да също и За много години !😉😁
  10. Значи от упражнението няма смисъл.Новичка от магазина и си свиркам
  11. Преди две седмици ми умря окончателно горната помпа на съединителя.И след малкото приключение което преживях покрай смяната им се замислих и за спирачната помпа и евентуалното и състояние. Все пак това бяха 25 години вярна работа,а след като разглобих старите да ги разгледам установих защо не можах да първоначлно да обезвъздуша от долната та накрая смених и нея,просто гумата се беше разложила достстъчно и беше запушила всичко. Та някой занимавал ли се е да си рециклира помпата или просто новата магазинска е по-добрия вариант?
  12. @Martoka74 Градски,тая баба Яга освен за донор за друго не я виждам.Но пък никога не се знае на какво ще попадне човек!
  13. @emod ,чисто любопитство. Как се отразява тази процедура на мотора,като изглежда има положителен ефект.
  14. Има ли осезаема разлика в работата на мотора след цялата манипулация?
  15. Значи и наближава времето. И моята беше Айсин като я смених, и изкара горе долу толкова, и малко преди плануваната смяна на масла ремъци и т.н. прокапа.
  16. И съвсем случайно се сетих за още един случай на колега от форума, който се беше оплакал от кофти антифриз, който се пенел едва ли не като течен сапун. Та към колегите, защо не пробвате да покарате ден два само на дестилирана вода в системата, хем ще я прочистите, хем ще видите дали е от самия антифриз, капачка или датчик и т. н.?
  17. А датчиците и термостстите проверхите ли си. На мен един скапан датчик ми такова таковата.
  18. Наистина е "уникална", щях да падна от стола(от смях) като видях обявата. Важното е, че човека е имал желание, сигурно се чувства като "баша" в мах'лата! 😉
  19. Със сигурност поста ми не е за тук, но не можах да се сдържа. Много харесвам серията А8 на Ауди, и на какво точно попаднах съвсем без да искам. https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11634476642270322#&gid=1&pid=12
  20. @boiskiiотваряш се цялата кутия, и ако не се лъжа беше нещо по дифернциала, или по целия механизъм сателити и планети и там се подменяха едни пластини, или се правеха подложки за някой от лагерите.
  21. @boiskii имаше една тема преди много много време която описваше точно този проблем в скоростната кутия,за който ме питаш и в моята тема.Ставаше въпрос за абсолютно същия проблем който имаме,а именно въпросния луфт и тракането.За жалост обаче не можах да я открия след няколко часово ровене,имах я запазена в отметките но не мога да я намеря.А темата беше много кадърно написана и описна и с богат снимков материал по отстраняването на този проблем. По смътен спомен май я беше пускал колегата @Takumi Fujiwara или @Japanese/Power но не съм на 100% сигурен дали са те.
  22. Да.Като я вдигнах първия път след като я купих, ми направи впечатление, че има много голям луфт в каретата. И да има го същото въпросно чукане в кутията.
  23. " До последно си беше добре, нищо му нямаше!" Рече и отсече продавача 😁. Освен да си стискам палци сам на себе си. А и се сетих, че имам една къса полуоска от друг сивик, която също е комплект с лагерите. Тоест имам с какво да пробвам.
  24. И така намерих си полуоска втора ръка с все външното каре и лагерчетата на вътрешното. Обаче с пича изглежда не се доразбрахме както трябва, и ми я прати без чашката на вътрешното каре. Това проблем ли е? Защото "по принцип те се разбиват само лагречетата, чашката може и да не я сменяш", цитирам дословно. Да си търся ли и чашка за карето да сменя и нея?
×
×
  • Създай нов...