Jump to content

zlobar4e

Фен
 • Content Count

  341
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

zlobar4e last won the day on January 13 2020

zlobar4e had the most liked content!

Community Reputation

111 Good

About zlobar4e

 • Rank
  Потребител
 • Birthday 12/09/1989

Profile Information

 • Кара
  полека баба англичанка
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  В голямото село Варна
 • Интереси
  Туй-онуй,едно друго

Recent Profile Visitors

2282 profile views
 1. Общо взето предстои ти горната камера на радиатора да се пукне всеки момент,играх го лично 3 пъти това. Нов радиатор си купих за 70 и малко лева.Не се занимавай с втора употреба,няма смисъл. Смени радиатора ,направи една хубава промивка само с дестилирана вода ,след това си налей хубав антифриз и си свиркай!
 2. Профилактика на изпарителя? Посещение в сервиз може би ?
 3. А може би е разложена пластмаса от камерите на радиатора за охлаждане . Ако е си с оригинален радиатор все още . Аз смених 2 втора употреба ,преди да си открия грешката . После разкостих единия радиатор ей така от любопитство и видях как се отразяват 20+ години горещ антифриз на пластмасите и гумата по охладителна система .От там и черното в казанчето.Най-често страда горната камера на радиатора, по дължина се образува една цепнатина която в началото е микроскопични ,но с течение на времето си "работи". Като стопли и надуе системата почва да сълзи антифриз върху горещия радиатор(обикновено се сцепва там където алуминиевия корпус "захапва" камерата) и да го изпарява,и О няма антифриз и се почва едно "филмиране" в началото (като мен ),глави гарнитури,основни ремонти........😉 А се оказва елементарно . Това е моя скромен (и скъп $$$$) опит до тук. А да също и За много години !😉😁
 4. Значи от упражнението няма смисъл.Новичка от магазина и си свиркам
 5. Преди две седмици ми умря окончателно горната помпа на съединителя.И след малкото приключение което преживях покрай смяната им се замислих и за спирачната помпа и евентуалното и състояние. Все пак това бяха 25 години вярна работа,а след като разглобих старите да ги разгледам установих защо не можах да първоначлно да обезвъздуша от долната та накрая смених и нея,просто гумата се беше разложила достстъчно и беше запушила всичко. Та някой занимавал ли се е да си рециклира помпата или просто новата магазинска е по-добрия вариант?
 6. @Martoka74 Градски,тая баба Яга освен за донор за друго не я виждам.Но пък никога не се знае на какво ще попадне човек!
 7. @emod ,чисто любопитство. Как се отразява тази процедура на мотора,като изглежда има положителен ефект.
 8. Има ли осезаема разлика в работата на мотора след цялата манипулация?
 9. Значи и наближава времето. И моята беше Айсин като я смених, и изкара горе долу толкова, и малко преди плануваната смяна на масла ремъци и т.н. прокапа.
 10. И съвсем случайно се сетих за още един случай на колега от форума, който се беше оплакал от кофти антифриз, който се пенел едва ли не като течен сапун. Та към колегите, защо не пробвате да покарате ден два само на дестилирана вода в системата, хем ще я прочистите, хем ще видите дали е от самия антифриз, капачка или датчик и т. н.?
 11. А датчиците и термостстите проверхите ли си. На мен един скапан датчик ми такова таковата.
 12. Наистина е "уникална", щях да падна от стола(от смях) като видях обявата. Важното е, че човека е имал желание, сигурно се чувства като "баша" в мах'лата! 😉
 13. Със сигурност поста ми не е за тук, но не можах да се сдържа. Много харесвам серията А8 на Ауди, и на какво точно попаднах съвсем без да искам. https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11634476642270322#&gid=1&pid=12
 14. @boiskiiотваряш се цялата кутия, и ако не се лъжа беше нещо по дифернциала, или по целия механизъм сателити и планети и там се подменяха едни пластини, или се правеха подложки за някой от лагерите.
×
×
 • Create New...