Jump to content

Duch

Фен
  • Мнения

    159
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Duch

  1. Да се включа и аз с не много полезна инфрмация :). Моята е с две дистанционни и това което ползвам редовно при студено време отключва или на 5-то или на 10-то натискане. Ама наистина 5 или 10, никога 3, 8 или нещо друго. При топло време или загряло купе, няма ядове и си играе от първия път. Това се отнася и за заключване, отключване или отваряне на багажник. Сменях батерия, пробвах от близо, далеч но разлика няма. Святва лампата на дистанционното че то издава сигнал, но колата не реагира. Смених си шофьорска машинка на централното (така и така си и беше време) но разлика никаква. Накрая реших да пробвам с другото дистанционно - никакви ядове. Винаги от първия път. За момента просто ги размених но си мисля че ако се обучат на ново може и да се поправи положението. За мен проблемът е в сигнала който излъчва едното дистанционно защото все трябва да излъчва нещо щом святка. А и факта че или на 5ти или на 10ти опит хваща също води че не е напълно хаотично явление. Дано помогна на колега и после и той да каже като обучи дистанционните какво е станало :)
  2. Май имаше и друга тема някъде, че си спомнян че го качвах. Но ето го: Типчетата я изскмукаха докрай и май доста се изненадаха :))
  3. @Pavel_Pavlov Идеално. Щом е упоменат този срок, вероятно има защо, но не намерих никъде информация дали следва глоба или нов преглед. Все пак както и пише в по-горния пост с многото удивителни от Инж. Георги Илиев, Управител „ BRC Bulgaria” ООД: "️КАТ НЯМАТ тези правомощия и техническа компетентност."
  4. А дали някой знае какво се случва в ситуация че газовата е монтирана след 2014, минала е първоначален преглед, но са изминали 3 години от тогава и не е вписана в талона. Нов "първоначален" преглед ли се минава или ?
  5. Малко снимки на интериора. Кожен салон в ок състояние. Предни седалки с подгрев (и лява и дясна) като само лявата е ел.
  6. Продавам Хонда Акорд VI 1.8 Vtec на части. Колата е десен волан с проблем в мотора. Пали, но тресе и боботи. Иначе не светят никакви чекове. Автомобилът бе на мой познат който няма време да я разглобява и не иска да я ремонтира, затова отива на части. Всичко по нея работи - 4 ел. стъкла, централно, ел огледала, кожен салон, ел седалка с подгряване, прибираща се антена, люк, аудио Bose. 4 Лети джанти със Зимни Гуми Lassa в много добро състояние. Доста козметични забележки. При нужда пращам повече снимки. Цени по договаряне. За повече информация - пишете или звъннете. Йордан - 0886415148
  7. И резултата от замерването е ∞.
  8. Днес гледах бушоните и схемата. Всичко изглежда да е както трябва. Иначе преди да сложа последната помпа (която изгоря), размених релето и бушона с други идентични. Бушона го смених с този от ABS1, а релето с това на клаксона. Също да спомена отново че последната помпа която сложих не гарантирам че е по точни спецификации за Гецата, тъй като бе свалена от Акорд 1.8, но въпреки това работеше ок около седмица. Все още не ми е останало време да замеря съпротивлението на старата. Днес успях само да слезна и да я препаля на газ (авариен режим) и там всичко си е ок. Ще пиша веднага щом замеря
  9. Аз гледах този който е 20 Ампера ( F/PUMP). Утре ще погледна и останалите дали са каквито трябва.
  10. Лампата за горивото светне ли, веднага се зарежда. При изгарянето на първата сложих 5 литра и сега е на 1/4 резервоар. Докато вървеше я карах разкостена отзад и помпата за горивото НЕ се изключва когато обърне на газ. Също колата е 60 коня, няма обръщане на бензин :). Въпреки това колата има газова от 3 години и досега не е правела проблеми. Момчетата които я сложиха са добри, моят акорд е с газ от тях, както и други две коли от семейството. Бушона е 20 Ампера и е толкова колкото дава по кутия. Също го размених и с друг за всеки случай, както и релето. За алтернатора е възможно да е на път да заминава но не мисля че му е дошло времето. Когато правя опит да запаля, напрежението което отива към помпата (постоянното, не това на контакт) е 10 и малко волта. Когато запали всичко си свети нормално а не на 150% :D. Ще го замеря за всеки случай. А за съпротивлението между + и - на мъртвите помпи горе долу какво би трябвало да очаквам като цифра?
  11. Здравейте, попаднал съм в една много странна ситуация и се чудя дали някой с повече опит и знания може да ми помогне. Основния въпрос е какво би накарало горивна помпа да изгори. Но преди това историята: Жена ми има Hyundai Getz 2005-та 1.1 бензин с газов инжекцион. Чудесна градска кола. Но тъй като жена ми роди, понамали карането на колата и през седмица две я покарвах аз. След последното паркиране, минаха може би 2 седмици преди да я подкарам но уви, не запали. Въртене на сухо. Разпознава имобилайзера, върти, дава искра, не е активиран прекасвъча при удар но нищо. След малко човъркане разбрах че стига ток до горивната помпа но тя не работи. 1. Поръчах втора ръка, слагам, пали и работи. Прехвърля си от бензин на газ и обратно. Супер. На другия ден пак с нея - няма ядове. След два дни пак правя опит - не пали. Същото. 2. Поръчах нова, смених я. Същото, само че я карах три поредни дни, и след като я оставих два - пак не поиска да тръгне. 3. Тази я върнах като дефектна и видях че помпата от Акорда ми който давам на части е същата, но Bosch. Свалих я, сложих я в Гетца и веднага запали. Карах колата всеки ден цяла седмица. Първите два дни само на бензин. Останалите на газ като след всяко паркиране, пробвам да запаля (на бензин) за да видя всичко ок ли е. Само че след уикенда слизам да я видя - пак нищо. Не се чува и тази помпа. Направо съм в шок. - Налях още 5 литра бензин (въпреки че имаше). - смених релето и бушона на помпата с други еднакви от колата - резервоара изглежда прилично чист като се извади помпата - свалените помпи ги пробвах директно с ток от акумулатора, но нито една от тях не тръгва Та след тази дълга история се чудя и мая какво може да кара помпата да гори, пък дори и при загасено състояние. Дайте някакви идеи че май ще я пускам за продаване
  12. Много страшни са тея ремонти на хондите май Когато правехме основен на сивика на родителите ми (същия мотор d14a8) двама познати ми отказаха, тъй като били правели преди и след затварянето колата харчела и масло и вода. Радвам се че споделиха опита си но накрая направихме ремонта при близък на родителите ми, който не беше чувал такива неща и не го беше страх от тези мотори Та като финал, след сегменти, гарнитури и гумички клапани (без шлайфане) колта си стана чук и спря да гори масло. Жалко че един избута майка от пътя и тотализира колата, но пък сега имам читав мотор за продаване. Като съвет и аз бих казал да смениш майстора, тъй като изгоряло масло в по-големи количества няма как да не пуши. Ако ти се сменя мотор свиркай
  13. Здравейте, Продавам таван за Хонда Сивик 6-та генерация Англичанка Fastback без люк. Тавана е претапициран преди 3 години и е от катастрофиралия автомобил на родителите ми (налични и други части). Има леко изцапано на няколко места по краищата от влизане/излизане. Намира се в Димитровград. При нужда може да се докара до Пловдив. Цената е 80 лв. За повече снимки, информация или предложения - Йордан: 0886415148 или на ЛС.
  14. За газовата определено са спестени пари дори и без да каже. Така да ми бърка в очите да видя зареждачка на броня и то отзад...:)
  15. Колегата има право, но все пак не е нещо драстчино, за което би съжалявал. Споменах го за дане се ограничаваш. 1.6 силно отпада но другите два са взаимозаменими. А за круиза, може да познаеш дали колата има по това дали има копчета на волана от дясно. Да си кажа честно понякога и в града го ползвам по дългите булеварди за да не следя скоростта. А инче колегата е обяснил добре, запомня скоростта и я поддържа. Едиунствено не намаля, например по нанадолнище, но това си доста напреднала технология :)) И по-горе някой беше писал за ресурса на газ. Напълно е прав. Тази която карам сега, се регулират клапаните на всеки 20 000км на газ, масло на 10 000 и въпреки това след 100 000км на газ счупи клапан. Просто си нагарят. Така че наистина е добре да внимаваш като взимаш такава на газ. По - добре без и ти да знаеш какво си сложил че има големи сбирщайни с тези турски/полски части и майстори от квартала.
  16. Привет колега и успех с избора (според мен не си сбъркал). И аз карам втора такава (първата катастрофира и стана тотал щета заради каско). Вече 150 000км съм безкрайно доволен. Само че да дам няколко съвета преди да си напавил избора. 1. Задължително гледай да има Круиз Контрол - незаменим е и повече никога няма да се взема кола без (немския нов внос от къщата няма) 2. Силно препоръчвам да е с Климатроник, вместо врътките. По красива е и е по-голямо удобството (Немския нов внос от къщата няма) 3. Имат много удобен и трудно намираем Подлакътник - силно препоръчвам (само 5-вратата от София го има) Какво да гледаш за модела: 1. Провери дали задните врати се отварят че дръжките им се чупят често. Трудни за намиране са. 2. Също дали и 4-те врати се заключват и отключват. 3. Често имат проблеми с кормилната уредба - хидравлична помпа, маркуч високо налягане, рейка. Може като е запалена да отвориш казанчето за хидравличната течност ид а видиш дали има балончета (т.е. взима въздух от някъде). Също течовете подсказват за проблеми 4. Имат ел. антена на радиото която почти 100% няма да работи (пусне ли се радиото се показва нагоре сама) 5. Понагоряват си масло. Може да погледнеш гърнето дали е омаслено отзад. На сивата немска виждам че е сменено с някакво друго защото стои по ниско и самите изходи са твърде близо един до друг. Конректно за обявите, немската от автокъщата бих я пропуснал, сивата немска съм почти убеден че е ръждива само по снимки. Примерно заден десен калник има съмнителни точки по него а и това с кабелите... По-скоро бих погледнал хеч-а ако трябва да е между трите, въпреки че не ми допада формата му поне на мен И двата мои автомобила са 1.8 на газ и сме правели доста сверки с 2.0. Разлика може да се каже че няма нито във вървеж, нито във разход. Т.е. ако си харесаш 1.8, нека не те притеснява.
  17. Привет и честито за покупката. Предполагам си свалил всички видими букси, така че вероятно те спират жилата на климатика. Има два варианта за сваляне - отзад на самото управление за климатика или под таблото. При теб по-скоро ще трябва да се мушнеш в краката на пасажера и да откачиш двете жила (ако не се лъжа и двете са там). Като въртиш това за температурата и това за посоката на въздуха ще видиш къде отиват. Тогава ще излезе.
  18. Преди няколко месеца сменяхме сегменти, гумички клапани и гарнитури на D14A8 в Димитровград и ремонта излезе 650 лв (познат сервиз). Колата спря да докосва маслото изцяло.
  19. Продавам Хонда Сивик VI Англичанка 1.4 90 коня на части Колата е на 245 000 км, но двигателят е ревизиран преди 15 000 като са сменени сегменти, гарнитури и гумички клапани. След ремонта не докосваше и грам масло. На толкова километри са и ролки и ремъци а маслото е на 2000 (тъй като бе сменено веднъж след ремонта на 3000км) Автомобилът има климатик, 2 ел стъкла, централно заключване, газови инжекцион, теглич, претапициран волан и таван, хубави гуми с железни джанти. Колата е карана от родителите ми последните 6 години като редовно е обслужвана, пастирана и пазена, докато не се случи това: http://www.haskovo.net/news/459106/Kola-na-tavan-zaradi-akvaplaning--druga---v-kanavkata-mezhdu-Haskovo-i--Dimitrovgrad Тъй като застрахователната компания на виновния обяви автомобила за "тотал щета" е нужно да се отрегистрира за да бъде изплатено ообезщетение. Та това е и причината автомобилът да се пуска на части. Предна броня, маска, капак, фарове, калници, радиатор климатик са понесли основния удар. Наложи се и самата маска да бъде свалена заради вторичен оглед. Радиатора на антифриза беше все още пълен. Колата има Газов Инжекцион монтиран от нас в ХИП ГАЗ Пловдив, пали и може да бъде чута все още. Много бих се радвал ако двигателят се продаде цял, тъй като е в топ състояние, но ако няма желаещи известно време, ще бъде пуснат и на части. До последно всичко по нея функционираше безпроблемно и като цяло родителите ми не искаха да се разделят с нея. Автомобилът се намира в Димитровград но при нужда могат да се донесат части и до Пловдив. За останалите части - Еконт. Цени по договаряне. За повече снимки или видеа, пишете или звъннете. За връзка: 0886415148 - Йордан
  20. А този мотор 2.2. не е ли на Type R, или става въпрос за 2.3?
  21. Здравейте, тъй като на моя Акорд му се счупи клапан/и, реших да взема направо друг такъв английски за да ползвам главата от него. Та, остана ми цяла кола за части. Колата е 2002-ра, фейслифт, 1.8 бензин (без газ), на 117000 мили. Много е запазена, с пълна сервизна история. Без никакви сериозни удари (леки драскотини по боята). Има климатик, 2 предни ел стъкла, ел огледала, централно заключване, стоковото Хонда CD, железни джанти с оригинални тасове. Работи и се движи перфектно, без чекове или други проблеми. Беше карана от мен 2 дни и като цяло впечатленията ми са от това. Тук има и два клипа как се движи: За момента е налично всичко като ще се старая да ъпдейтвам когато нещо се продаде. Колата се намира в Димитровград. За въпроси, пишете или позвънете: Йордан - 0886415148. При нужда пращам с Еконт, но ако частта не е огромна, може да бъде докарана и до Пловдив. Снимки (при нужда пращам допълнително):
  22. Привет колеги. Продавам 10 инчов суб Polk Audio DXi 104 DVC захранван от моноблок Mac Audio MPX Mono в кутия изчислена и правена специално за него от Sounddoctors. Говорителят е закупен лично от мен от щатите преди няколко години от Best Buy. Двунамотков по 4 ома, като съм го ползвал на 2. RMS мощността - 270 Watt Честотен диапазон - 28 - 200 Hz За повече детайли: https://www.crutchfield.com/p_107DXI104D/Polk-Audio-DXi-104-DVC.html Говорителят е ползван около 4 години без никакви проблеми, ремонти или каквото и да е. Откогато е сложен в кутията не е ваден. Монтиран е в кутия изчислена за него и правена по поръчка за Хонда Акорд 6 седан от SoundDoctors. На снимките се вижда как стои. Портът е оставен отстрани и е по цялата дължина. Черно покритие и защитна решетка. Размери: 76.5 х 36.6 (височина) х 35 см Решетката добавя 5.5 см а усилвателя 6см. Захранването е от моноблок Mac Audio MPX Mono Class D . И той е закупен нов от мен, като не е ползван на друг говорител. Ползва се на 2 ома и никога не е правил проблеми или прегрявал, тъй като не се ползва на 100% за този говорител. Има и Subsonic филтър. Не е най-доброто на пазара, но върши прекрасна работа за конкретния суббуфер. Наличен е и Remote Control - а с кабелът. За повече информация: http://caraudio.bg/product/443/mac-audio-mpx-mono.html Причината за продажбата е че вече ми трябва целият багажник и ще мисля алтернативи за добри ниски в колата. Все още се намират монтирани в автомобила и могат да се чуят как свирят. Намират с в Пловдив, но могат да бъдат видяни и в Димитровград или другаде. Също така мога да предложа и окабеляване за тях. За момента ги продавам комплект тъй като нещата са избиране дълго време и работят прекрасно заедно. Ако желаете поотделно, моля дайте предложения. За повече информация или коментари - пишете или звъннете. При нужда мога да пратя още снимки. Цена: 280 лв (отстъпка и коментар за колеги Също така предлагам и всякаква помощ за озвучаването на този модел Акорд. За връзка Йордан - 0886415148
  23. Здравейте, Продавам двигател Д14А8 от Хонда Сивик Англичанка 1997г. Двигателят е на около 220 000км като последните 30 000 е каран на газ (ГИ). Правен е редовен реглаж клапани както и подменяни консумативи. Възможна продажба на целият както и на части поотделно. Цените са по договаряне в зависимост на нуждите и количеството. Цената за целият в това състояние е 250лв. За повече информация или запитвания позвънете или пишете. Йордан - 0886415148
  24. Като съвет, лично аз бих дал автомобилът да е поне с Климатроник, че тези врътки ме връщат назад във вековете, а и ако ще се возят малки дечица в колата си е задължително. Също СИЛНО препоръчвам да има темпомат. Доста голямо удобство е, честно казано не мисля, че вече мога да имам автомобил без такава екстра. Разбира се, че е важно колко парички е бюджета и читавите акорди винаги са били КЪТ, но все пак, по възможност аз бих направил компромис с козметични дефекти (като изключим ръжда), пред това да липсват тези две неща. Тази червената, не изглежда много зле и определено си заслужава погледа. За слаби места, определено може да се отблежи хидравличната система. Като е запалена колата, виж дали прави балончета в казанчето за течността. Ако да, може да е нещо лесно като О пръстенче, до мъка като рейка. Хидравлична помпа, маркучи доста често дефектират, особено ако се ползва "някаква" хидравлична течност. Двигателя и окачването са доста силни принципно. По интериора - пробвай дали се заключват и отключват и 4-те врати с централното, и дали дръжките на вратите отвън работят, че се чупят доста.
  25. Здравейте колеги, малко късно се вклщчвам но да споделя и аз мнение за шумът на студено. И на двата ми акордеона го правеше, като първата ми идея беше че имам някоя пеперуда или нещо такова в парното. Е нямаше. Шумът поне на мен ми напомняше на пърхане на пеперуда в пластмаса, но пък го правеше само на запалена кола. Мислех че е свързано с парното, но при спряно парно също го прави. След доста пипане и чудене какво е, последната теза до която съм стигнал е ECU-то. Точно когато чувам звукът, ако сложа ръка върху него се усещат леки вибрации, сякаш чете от него. Възможно е да си въобразявам, но си заслужава да пробваш. Ти поне знам че си фен на музиките, та лесно можеш да заглушиш проблема, но все пак пробвай и сподели. Иначе ECU-то лесно се напипва като плъзнеш ръка зад средната конзола. Само да не намериш SRS Unit-a. Пробвай и кажи дали оттам е този шум и при теб. Потвърдено от 2 Акорда 1.8.
×
×
  • Създай нов...