Jump to content

Nikito82

Фен
 • Content Count

  433
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

31 Neutral

About Nikito82

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Honda Accord 2.4 i-Vtec 2004 седан
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Ямбол

Recent Profile Visitors

666 profile views
 1. Направо си капеше по кората която вдигаш за резервната гума. Тя и страничните кори, както и дунапрените под тях бяха подгизнали. Миналото лято, след зверски дъжд, по случайност видях водата в багажника. Сега почти година няма и грам вода. До колко ще издържи, не зная.
 2. Не знам и аз се чудих, но когато всичко бе във вода, махнах корите в багажника влязох вътре и накарах един приятел да полива с маркуча. От двата ъгъла горе протече. Гледам и уплътнението е там захабено. Най-вероятно силикона е навдигнал уплътнението. Логичмо е да не може да премине водата от ръба в който влиза уплътнението, но аз трябваше да опитам с нещо, понеже цялата резервна гума беше във вода.
 3. А от къде ги закупи? 2години, а колко км е минал г-д?
 4. И аз имах вода, изкарах уплътнението и хубаво в ъглите напълних със силинон, после натиснах здраво да изплюе. Посл навих малко рампоните на багажника да ляга по-долу. Засега нмам проблем.
 5. Шарнирите тогава ги гледахме, изглеждат бетон, не чувам тропане, но ако ърябва ще ги сменя, каква е цената на шарнира? И каква марка трябва да е? Имам и тресенена волана в тоя диапазон и без натискане на спирачките.
 6. Тия карета на паскал колко изкарват, че и аз имам вибрации от 100 до 130?
 7. Миналата година оправих баланса, на чистоновите гуми и джанти, продължава да претриса при спиране. Някъде след като падне на 80км го няма. Гумаджията вика втулките на джантата понеже не били плътни, но джантите имат дълбока фаска и като си купя готови втулки и влизат много навътре та не се качват изобщо на главината, понеже тя излиза много малко навън. Не намерих подходящи и си направих нови от алуминий сам, плътни, на +0.05мм, Обаче като мерих отвора на джантата оригиналната е +0.2мм над размера (64.2мм). Вчера пътувах пак е същата работа, много ме дразни. Зимата като сложих зимните гуми, пак така и те са нови гуми. Гумите ми и двата чифта имат по 5000км навъртяни. Когато карам около 105 до към 125км има едно треперене на самия волан. Вече нз от какво е. Всичко това се случи след като и сложих нови дискове и едновремено и нови гуми. Мерих дисковете 2ст биене имат. Реших да си сложа старите дискове, с които купих колата и не правеше така и пак същата работа. Като стана така смених долните големи тампоно на долния носач, които си бяха скъсани, и втулките на горния превантивно, на които им нямаше нищо, но ефект нула. Нищо по окачването не мърда. Какво може да е? Когато ускорявам няма тресене, то започва в диапазона 105 125км и на 130 няма проблеми. Благодаря.
 8. Значи да не рискувам сега към София да пълня резервоара със сто октана, да не стане нещо по пътя.
 9. Здравейте колеги, с какъв бензин си карате колите? Може ли акорда да се кара със сто октана бензин и има ли полза или вреда от това?
 10. Nikito82

  Данък 2019

  И в Пловдив искат 42лв.
 11. Nikito82

  Данък 2019

  Попитах ги чрез email и ми отговориха, че ще ми го издадът срещу 42лв и ще ми го пратят по еконт с наложен платеж. Трябва само да пратя снимка на малкия талон.
 12. Nikito82

  Данък 2019

  Аз да попитам има ли възможност да се пратят данните по мейл на Бултрако и те да ми изпеатят сертификат по куриер?
 13. @Чавдар K, не не си разбрал не ти се репча. Казвам нещата както са. Т. Е. Че според мен всичко над 5500 си е критично. Никъде не съм казал, че карам с 5500об. Казах че на магистралата карам на 160км мисля 4 без малко. Ам на 4000об я карам 163км ли са не си спомням. Това е е от край до край. Като изпреварвам се качват оборотите и на места имам на по - ниски, там преди София, където се почват повечко завои. Не не обвинявам маслото, просто някои казват слагай истинско, а аз отговарям, че няма как да знам истинско е или не. Споделям какво се случва при мене. Ще опитам препоръката с амсойл на къс пробег с високо миещо масло и това е. Свещите смених ей така превантивно. Всички са горяли перфектно. Така или инъче ребилд на мотор на 15години няма да направя. Ремонт излизащ може би над 2000лв и да речем я карям още 5г не си заслужава. На моето каране и смяна на маслото един път в годината са 50лв макс отгоре за масло. 5г 250лв. Не си струва. А да не говоря, че ако има и да речем елипса в цилиндрите, даже може да увеличи драстично разхода на масло. Аз преди да взема Хондата си карах Алфа156, още я карам де, на магистралата сигурно я карам към 4500,5000об, не си спомням на 160-180 какви и бяха оборотите. Извинявам се ако съм засегнал някого. Коментирам, споделям не се заяждам. Говорих за автомата на Цецо, понеже ми е споделял стила си на каране и понеже на по-висока скорост е с по-малко обороти. И така. @Veseliq при мен е точно обратното. Аз на година да речем минавам 8к км от които 2000-2500км извън града, другото е в града. Като на ден 20км, а гъся и паля колата минимум 5.6 пъти
 14. Това не означава, че като отваря втек на 5000об, нагоре оборотите не са критични за мотора.
 15. 1. Всичко над 5500об е критично. Критичната била на 7200, то и прекъсвача е там. 2.Аз не казвам, че проблема е в маслото и че е менте, а казвам че няма как да знам дали не е менте. Като е от Германия какво? Не може да е менте ли? 3. Кое е дълбоко на кутията, просто 2.4 са с 6скорости, а твоята е с 5. Нали не мислиш че при 100км/ч на 5та, аз ще съм на 1000об ти на 2000. Даже съм сигурен, че ще са по-високи от твоите. 4.Нали говорим за к24а3 моторите, които се славят с горене на масло. 5.Никъде не съм казвал, че разхода е наличен заради вискозитет и обороти, просто споделям как карам колата. Но като гледам скоро не съм пътувал и горе долу си стои на едно място нивото.
×