Jump to content

nedyalkov

Фен
 • Content Count

  137
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Neutral

About nedyalkov

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Honda Accord CL9 2.4 type S
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Recent Profile Visitors

1060 profile views
 1. Да продължа по темата. След като в сервиза смениха ABS модула на колата всички грешки изчезнаха. Сега вече при каране не светва грешка и за VSA/ABS. Какво точно обаче е изгоряло в стария ABS модул не е ясно. Някъде четох, че изгаряло нещо във VSA модула и от там се появявал този проблем.
 2. Веригата е презацепена с един зъб. Говорих и с този, който ми прави реглажа на клапаните. Той самия твърди, че не може да си обясни как е могло да избяга веригата с един зъб при положения, че нищо не е разкачал и е следвал процедурата по реглажа на клапаните. Говореше ми нещо, че може да е изпуснал ваноса, което си нямам идея какво означава. Иначе за грешката на ABS/VSA продължават да я борят в сервиза където я оставих миналата седмица. Щом има развитие ще пиша.
 3. Мултимедия за Хонда Акорд 7 2003-2008 година, touch screen 10", Android 10, Wi-Fi, GPS, Bluetooth, 2GB RAM, 4-ри ядрен процесор, 32 GB памет, навигация с IGO или Google Maps (или друга по избор), управление на климатроник, чете всякакви видео и музикални файлове. В комплекта има камера за заден ход и 2 USB извода. Поддържа функция за допълнителна възможност на свързване с DVR камера с функция ADAS за следене на пътната лента и алармиране за близост към застигнати автомобили. Мултимедията е нова с 1 година гаранция. Цена 300 лв. Подходяща е са за Акорд 7, 2003-2008 година. За друг автомобил не става.
 4. Малко развитие по темата. Вчера закарах колата в първия сервиз, където си играха първите дни и където днес отвориха капака на клапаните и се оказа, че майстора при който съм ходил за реглаж на клапани е оплескал нещата с един зъб. Не разбрах само все още (по-късно ще стане ясно) дали е презацепил зъб или обратно, но поне това ще го оправят. Веригата не е разтегната и колата се оказва че в момента е на 190 хил. км. @MkillaОт Бултрако имам информация, че по Recall е влизала на 186 хил. км. през Септември'2019 за смяна на пасажерския пиро патрон. Акумулаторът, че е слаб е ясно и ще бъде сменен, имаше го записано и при проверката в Бултрако, възможно е и грешка 83-01 да е от това, но за другата 71-01 все още се търси решение.
 5. Виждам, че има доста писано от вчера. @MkillaКолата няма сервизна книжа, което и мен ме озадачи още от началото като пристигна. Предвид и виещата хидравлична помпа сутрин на студено, не напразно попитах моя човек няколко пъти дали е сигурен за километрите на тази кола. Той ми потвърди, но уви се оказа, че не са реални. Поне като смених маслото на хидравликата виенето изчезна. @sashuaВсъщност както писах по-горе в Бултрако платих за частична диагностика, което струва 54 лв, а не 100 лв, това по инициатива на приемчика, въпреки отделените 2 часа от тяхна страна. Преди да отида в Бултрако бях в друг сервиз, който е доста добре оборудван и се занимава с ремонт и на японски коли. Там колата седя 2 дни и правиха какви ли не проверки, замерване на датчици, тестове и какви ли не размени на лагери и не знам какво ли още не, за да отстранят проблема със светещата грешка 71-01. След като не можаха да отстранят проблема ме пратиха да отида до Бултрако понеже се предполага, че имат повече опит с всякакви проблеми конкретно с Хонда. В първия сервиз диагнозата беше същата проблем с ABS/VSA модул. @ivailopp Реглажът като го прави майстора ми каза, че веригата му се струва не както трябва, по-хлабава, въпреки, че валовете се засичат. За да се види дали всичко е както трябва с веригата обаче не става само със свалянето на капака на клапаните а трябва да се разглобят и други неща, което тогава не беше направено, тъй като грешка P0341 все още не беше светнала. Днес ще закарам колата в сервиза за да отворят и да видят дали действително има проблем с веригата или грешката идва от другаде.
 6. Ами не, не прочетоха просто грешките. Хората си направиха и пътен тест с диагностика и в движение, и даваше точно разлика във въртенето на колелата. Бих казал доста обстойно прегледаха нещата и приемчика беше така любезен да ми каже, че тъй като те нямат право да работят с каквито и да е външни части да потърся ABS модула втора ръка целия, за да пробвам, а не да се набивам с пари за още излишни ремонти. Дори ми писаха частична диагностика за да платя по-малко, въпреки, че си играха близо 2 часа. Не е проблема в датчиците на колелата, тях много обстойно ги проверяваха и в предишния сервиз, където ходих и просто и там не можаха да открият проблема да идва от друго освен от ABS модула. Освен това при мен грешките за ABS/VSA не изчезват след като покарам колата а точно обратното, светват след като покарам малко и щом светнат вече системата не действа както трябва. Започва да превърта колела колата при по-рязко потегляне а на таблото всичко си стои светнало като коледна елха, не премигва. Явно проблема не е като описаните други варианти по-горе.
 7. Вчера закарах колата в Бултрако, направиха диагностика, направиха и пътен тест и общо взето лошите новини се потвърдиха. Грешка P0341 ми обясниха, че идва от проблем в синхронизацията между разпределителен и колянов вал, което най-вероятно да се дължи на разтегната верига. Трябва да се отвори двигателя за да се потвърди на 100 %, но просто няма причина да е друго. Освен другата грешка 71-01, сега имаше записана и грешка 83-01, като това според тях идва от проблем с VSA модула, който е част от цялата ABS спирачна помпа и ще трябва да търся такъв втора употреба за проба. Грешките с ABS и VSA можело също да са от проблем с компютъра на колата или бушонното табло, но е по-малко вероятно да е от тях. ABS/VSA модула нямало нужда от обучение, така че ако намеря такъв може директно да се направи проба. Оказа се също, че колата изобщо не е на километрите, които са на километража а са по към 200 хил.
 8. Процедурата по изтриване на грешките на ABS и VSA я правих вече. Като покарам колата малко, обаче пак светва същата грешка.
 9. Ами днес ще стане явно в Бултрако надявам се. Проверяваха скоростта на колелата в сервиза, тестваха по какъв ли не начин, накрая и лагера смениха единия поради съмнения в него, но проблема с VSA/ABS си остава. В руски форум четох точно за същата грешка 71-01, че проблема идвал от нещо си изгоряло в VSA модула, който е част от цялата ABS помпа и след смяна на модула нещата се оправили на момента. Какво имаш в предвид, че майстора, който е работил по колата е причината за грешка PO341? Наистина преди да ми направи реглажа на клапаните и да смени свещите грешката я нямаше. Какво може да е объркал. Той каза, че е направил всичко както трябва, опитал е да форсира после малко колата до към 4000 оборота за да види как е след реглажа и тогава е светнал Check Engine и колата не можела да вдигне обороти на място, вероятно заради защитата, която има! Каза ми, че веригата му се струва хлабава и че клапаните са били доста натегнати, но разпределителните валовете изглеждат добре, няма изядено по гърбиците.
 10. P0341 Camshat Position Sensor A Circuit Range/Performance, Bank 1 or Single Sensor на Launch е цялото записано като грешка. Трих я, но пак щом запалиш колата се записва отново. Светва веднага Check Engine. За грешката за VSA светва щом като покарам малко, иначе първоначално я няма като тръгна. Първо мислех, че може да е от слаб акумулатор ама уви не. Ходих в един сервиз уж добър, правиха, струваха, имаха някакви теории, че е сложен неправилен лагер на главината, смениха лагера, обаче уви, все същото. Затова утре като отида в Бултрако ще видя какво ще кажат те. Въобще не искам да се хвърлям в скъпи ремонти, ама уви май на там ще отиват нещата и затова питах какво мога да очаквам, за да знам какво да я правя тази кола.
 11. Здравейте, колеги. Имам известни проблеми с Акорд 2.4, 2007 година. След като взех колата на 137 хил. км. (би трябвало да са реални, но кой да знае) преди около месец, внесена от Швейцария от мой познат, започнаха проблеми и светване на грешки. Още от началото ми светнаха VSA, ABS, /!\ и (!) и излезе, че е записана грешка 71-01 wrong size of tire, което вероятно на края ще излезе изгоряло нещо в ABS модула и нужда от смяна му. Преди 2 дни обаче след реглаж на клапани и смяна на свещи ми светна check engine и излезе друга по-неприятна грешка P0341. Майстора, каза, че веригата му се струвала хлабава. Двигателя работи супер тихо и не се чува абсолютно никакво тракане на веригата, което е странното в случая. Утре ще ходя все пак до Бултрако за да ми потвърдят диагнозата. Тъй като се чудя какво да правя, бих искал да попитам дали може да очаквам и проблеми с двигателя, като спечени сегменти и висок разход на масло, защото явно, че колата не е била обслужване на време или е карана с неподходящо масло. Иначе на разпределителните валове гърбиците са добре, според майстора ми?
 12. Здравейте, Да завърша пусната тема. Оказа се, че не маслото е бил проблема ми за шума в колата а пробито крайно гърне. Сега вече много видимо пробито отгоре гърне, което явно през Март сервиза за ауспуси не са забелязали.
 13. Добре, явно ще трябва да сменя това кранче, вероятно и жилото, но пак не ми стана съвсем ясно, защо се загрява пластмаса само от шофьорската страна. 🤔
 14. Всичко работи коректно, но както писах и по-горе, загряването на пластмасата е наистина сериозно и предпочитам да отстраня един проблем в зародиш, от колкото после да стане някоя беля и после да трябват по-големи разходи за ремонт. Обичам всичко по колата да ми е изрядно, но това разбира се е въпрос на личен избор. ☺
 15. Добре ако това кранче на парното не затваря на пълно, няма ли да се нагрява пластмасата и от другата страна долу при краката на пасажера, защото при мен това силно загряване е само в частта, която съм показал, от страната на шофьора. Иначе, да, действително понякога като пусна на 23-24 градуса от долу духа топло а пък горе въздуха е по-хладен. Особено и сега, когато времето е хладно сутрин. Сменя ли се въпросното кранче и къде точно се намира?
×
×
 • Create New...