Jump to content

Jikata85

Фен
  • Мнения

    24
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

1 Neutral

Относно Jikata85

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Honda Accord Tourer
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    София

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. Колата е в сервиза вече, оказа се бобина.
  2. Честно казано не знам, дори и да има къде точно се намира.
  3. С откачане на минус клемата не стана за съжаление.
  4. Бях на газ, но иначе след това опитах няколко пъти и на газ и на бензин, едно и също е.
  5. Ще трябва да я откарам на диагностика. Въпроса е дали може на собствен ход за 4км или да не рискувам?
  6. Здравейте, Имам следния проблем, днес Хондата (Акорд 2.4 бензин/газ 2008ма автоматик) влезна в авариен режим. Случи се докато бях спрял на светофар и когато тръгнах усетих как започна да притриса леко и лампата check engine почна да мига. Съответно не можах да вдигна повече от около 25км/час и бавно се прибрах до вкъщи на около 2км. Имах същия проблем преди около 2г., но се случи еднократно и след като угасих и запалих се оправи. Сега продължава, както и видимото притрисане отпред. Някой може ли да даде съвет от какво може да е? Дали ще има проблем да я откарам така до сервиза на около 4км за диагностика?
  7. Не искам да влизам в излишни спорове, но 0W30 горещо се препоръчва за дизел от Хонда, тъй като дава по-добър старт при ниски температури. Докато за бензиновия двигател се препоръчва 5W40. Прав си, че 5W40 е хидрокрекинг, но е достатъчно добре рафинирано, за да се нарече синтетично. Мир да има хора
  8. Здравейте и от мен, Много хубава тема, изглежда аз доста късно я откривам, но ще споделя малко опит. Аз карам Accord Tourer Automatic 2.4i бензин 8-ма генерация вече цели две години. Аз лично маслото го сменям между 13-15000км (направил съм вече три смени откакто имам колата). За тези километри доливам около 1.5 литра масло 5W-40. Обикновено някъде след първите 5000км след смяната на масло светла лампата. В началото и мен доста ме безпокоеше това тъй като не съм свикнал да доливам толкова много масло, но на доста места разпитах(различни сервизи) и навсякъде казват, че този разход на масло за тези двигатели е нормално. Дали е така или не няма как да знам със сигурност, но вече се примирих с това и дори не си и помислям да задълбавам повече . Общо взето обичам да настъпвам колата извънградско, а в градски условия карам на сравнително къси разстояния - това със сигурност е от значение. Също така навсякъде препоръчват 5W-40 тип масло и не виждам смисъл да ползвам друго. Иначе с нулирането на интервала за смяна на масло и аз не успях съвсем да се справя, пробвах съвсем в началото като купих колата. Като цяло съм изключително доволен от колата и си я карам с голям кеф.
  9. Благодаря g0sh. Аз правя абсолютно същото, така че може би проблема е в мойта записвачка. Ще потърся помощ от приятел да опитам и на друга записвачка, дано се получи.
  10. Здравейте, Извинявам се за наглед елементарния въпрос, обаче може ли някой да ме посъветва какъв вид антифриз да си купя за Хондата? Точния модел е Honda Accord 2008 2.4i Avtomatik. Според мен би трябвало да е G12 червен, но предпочитам някой с опит да ми каже тъй като не съм слагал досега. Благодаря предварително!
  11. Много ти благодаря. Ако не си правил нищо по навигацията би трябвало да стане и при мен. Аз ползвах Verbatim и Maxell, като и с двата вида не стана. Ще чакам за снимков материал по-късно .
  12. Хмммм, и аз това направих, но не се получава. Версията на ImgBurn е по-нова. Похабих 3 диска, като опитах различни опции, но никак не стана. А ти правил ли си нещо по навигацията на колата, да не би да трябва някакъв хак?
  13. Здрасти, Аз също опитах да я запиша няколко пъти но не успявам да подкарам диска, излиза диск ерор. Има ли нещо специфично, което правиш при записа? Ако можеш дай малко повече инфо моля?
  14. Опитах с обяви, но точно такива части има само на две места и собствениците казаха, че не искат да развалят комплекта. Тоест продават лайсни + релси от двете страни комплект, пък на мен ми трябва само една част от лайсната. Търсих и доста онлайн, но не можах да намеря български сайтове с такива части. Ако някой знае конкретен онлайн магазин нека сподели. Засега остава само опцията с Бултрако, която при всички положения ще е най-скъпа.
  15. Здравейте, Има ли някой информация къде се продават резервни части за модела? Аз карам Акорд 2008г. комби и миналата седмица някой ми открадна една от лайсните на тавана предназначени за закачането на ски багажник. Ще съм благодарен ако някой може да ми даде някаква информация. Благодаря предварително.
×
×
  • Създай нов...