Jump to content

Jikata85

Фен
  • Мнения

    24
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Jikata85

  1. Колата е в сервиза вече, оказа се бобина.
  2. Честно казано не знам, дори и да има къде точно се намира.
  3. С откачане на минус клемата не стана за съжаление.
  4. Бях на газ, но иначе след това опитах няколко пъти и на газ и на бензин, едно и също е.
  5. Ще трябва да я откарам на диагностика. Въпроса е дали може на собствен ход за 4км или да не рискувам?
  6. Здравейте, Имам следния проблем, днес Хондата (Акорд 2.4 бензин/газ 2008ма автоматик) влезна в авариен режим. Случи се докато бях спрял на светофар и когато тръгнах усетих как започна да притриса леко и лампата check engine почна да мига. Съответно не можах да вдигна повече от около 25км/час и бавно се прибрах до вкъщи на около 2км. Имах същия проблем преди около 2г., но се случи еднократно и след като угасих и запалих се оправи. Сега продължава, както и видимото притрисане отпред. Някой може ли да даде съвет от какво може да е? Дали ще има проблем да я откарам така до сервиза на около 4км за диагностика?
  7. Не искам да влизам в излишни спорове, но 0W30 горещо се препоръчва за дизел от Хонда, тъй като дава по-добър старт при ниски температури. Докато за бензиновия двигател се препоръчва 5W40. Прав си, че 5W40 е хидрокрекинг, но е достатъчно добре рафинирано, за да се нарече синтетично. Мир да има хора
  8. Здравейте и от мен, Много хубава тема, изглежда аз доста късно я откривам, но ще споделя малко опит. Аз карам Accord Tourer Automatic 2.4i бензин 8-ма генерация вече цели две години. Аз лично маслото го сменям между 13-15000км (направил съм вече три смени откакто имам колата). За тези километри доливам около 1.5 литра масло 5W-40. Обикновено някъде след първите 5000км след смяната на масло светла лампата. В началото и мен доста ме безпокоеше това тъй като не съм свикнал да доливам толкова много масло, но на доста места разпитах(различни сервизи) и навсякъде казват, че този разход на масло за тези двигатели е нормално. Дали е така или не няма как да знам със сигурност, но вече се примирих с това и дори не си и помислям да задълбавам повече . Общо взето обичам да настъпвам колата извънградско, а в градски условия карам на сравнително къси разстояния - това със сигурност е от значение. Също така навсякъде препоръчват 5W-40 тип масло и не виждам смисъл да ползвам друго. Иначе с нулирането на интервала за смяна на масло и аз не успях съвсем да се справя, пробвах съвсем в началото като купих колата. Като цяло съм изключително доволен от колата и си я карам с голям кеф.
  9. Благодаря g0sh. Аз правя абсолютно същото, така че може би проблема е в мойта записвачка. Ще потърся помощ от приятел да опитам и на друга записвачка, дано се получи.
  10. Здравейте, Извинявам се за наглед елементарния въпрос, обаче може ли някой да ме посъветва какъв вид антифриз да си купя за Хондата? Точния модел е Honda Accord 2008 2.4i Avtomatik. Според мен би трябвало да е G12 червен, но предпочитам някой с опит да ми каже тъй като не съм слагал досега. Благодаря предварително!
  11. Много ти благодаря. Ако не си правил нищо по навигацията би трябвало да стане и при мен. Аз ползвах Verbatim и Maxell, като и с двата вида не стана. Ще чакам за снимков материал по-късно .
  12. Хмммм, и аз това направих, но не се получава. Версията на ImgBurn е по-нова. Похабих 3 диска, като опитах различни опции, но никак не стана. А ти правил ли си нещо по навигацията на колата, да не би да трябва някакъв хак?
  13. Здрасти, Аз също опитах да я запиша няколко пъти но не успявам да подкарам диска, излиза диск ерор. Има ли нещо специфично, което правиш при записа? Ако можеш дай малко повече инфо моля?
  14. Опитах с обяви, но точно такива части има само на две места и собствениците казаха, че не искат да развалят комплекта. Тоест продават лайсни + релси от двете страни комплект, пък на мен ми трябва само една част от лайсната. Търсих и доста онлайн, но не можах да намеря български сайтове с такива части. Ако някой знае конкретен онлайн магазин нека сподели. Засега остава само опцията с Бултрако, която при всички положения ще е най-скъпа.
  15. Здравейте, Има ли някой информация къде се продават резервни части за модела? Аз карам Акорд 2008г. комби и миналата седмица някой ми открадна една от лайсните на тавана предназначени за закачането на ски багажник. Ще съм благодарен ако някой може да ми даде някаква информация. Благодаря предварително.
  16. Здравейте и от мен, Аз карам Акорд 2008г. 2.4 бензин, автоматик, 201 коня, комби от почти 2 години. Колата е почти без забележки. Проблема с разхода на масло го има, за 15 хиляди км гори около 1.5л. масло, но за мен това не е болка за умиране. Не мога да дам сравенение с ръчка, но колата е съвсем леко мудна (аз я сравнявам с дизел, какъвто съм карал преди). Общо взето това са леките недостатъци за мен . Относно здравината мога да кажа, че за двете години освен стандартната подръжка друго не е пипнато по колата и съм изключително доволен. Возията е на доста добро ниво. Разхода извънградско е 9 литра, докато в градски условия около 14-15, а в София и повече . Бих искал да попитам за информация къде се продават части за този модел? Миналата седмица някой е решил, че му трябва една от горните ми лайсни на тавана (предназначени за закачането на ски багажник) и я е взел. Ще спестя коментарите си относно такива индивиди. Доста търсих в интернет, но не можах да намеря такава и ще съм много благодарен, ако някой може да ми даде информация.
  17. Аз карам точно същия Акорд 2.4i Tourer 2008г. (8-ма генерация), който ти търсиш. Имам го вече година и половина и като цяло мнението ми е повече от задоволително. За здравина няма смисъл да говорим, освен стандартните смяна на масло и филтри, нищо друго не е правено - доста скучна поддръжка , надявам се да остане така и за в бъдеще. Двигателят е изключително безшумен и разхода е приличен. Преди карах Ауди с дизелов двигател и съответно спрямо него е доста по-мудна, но това разбира се не е никак учудващо. За мен колата има точно два недостатъка - при висока скорост е шумно вътре в купето (да подчертая, че шумът идва от асвалта, а не от двигателя) и колата гори масло, около 2л. на 12000км, но както разбрах в последствие това е нормално като цяло за марката Хонда. Пожелавам ти успех в търсенето, определено няма да съжаляваш ако се сдобиеш с такъв автомобил.
  18. Точно в това е проблема, че в моето ръководство тази страница липсва. Има само генерално обяснение за какво служат копчетата. Вече предполагам, че ръководството което съм намерил най-вероятно се отнася за американските акорди, защото на няколко места пише, че тази функция не важи за всички модели. Мисля да отида до Бултрако София тези дни и да попитам дали те незнаят нещо по въпроса.
  19. За съжаление ръководството, което имам е на италиански. Все пак намерих ръководство на английски за същата Хонда, но Седан. Там има показан начин със задържане на копчето за заключване, при определени условия. Пробвах го и не стана при мен. Отделно сравних моето ръководство със английското и точно тази страница липсва при мен, така че може и да не е възможно. Все пак ако някой има някакви идеи нека сподели
  20. Здравейте,Знае ли някой как мога да настроя автоматично да се заключват вратите при потегляне? Става въпрос за модел Хонда Акорд Комби 2008г. автоматик.
  21. Здравейте,Искам да помоля за помощ. Харесах една конкретна Хонда Акорд: http://www.cars.bg/u968965. Говорих със собственика и останах приятно впечатлен. Вече обмислям варианта да отида да я видя на място. Разбира се тук идва и проблемът. Никога не съм притежавал/карал Хонда и нямам идея какво да гледам. Колата ми харесва страшно много, но нямам идея дори дали цената и е адекватна. Тук ще вметна, че колата е напълно обслужено, регистрирана с платено каско и чисто нови зимни гуми. Също така не знам колко струва поддръжката и смяната на стандартните консумативи конкретно за този модел(като смяна на масло/скорости, смяна на ремъци и ролки и т.н.). Ще съм изключително благодарен на каквито и да е съвети и отговори.Благодаря предварително.
  22. Здравейте,Искам да помоля за помощ. Харесах една конкретна Хонда Акорд: http://www.cars.bg/u968965.Говорих със собственика и останах приятно впечатлен. Вече обмислям варианта да отида да я видя на място. Разбира се тук идва и проблемът. Никога не съм притежавал/карал Хонда и нямам идея какво да гледам. Колата ми харесва страшно много, но нямам идея дори дали цената и е адекватна. Тук ще вметна, че колата е напълно обслужено, регистрирана с платено каско и чисто нови зимни гуми. Също така не знам колко струва поддръжката и смяната на стандартните консумативи конкретно за този модел(като смяна на масло/скорости, смяна на ремъци и ролки и т.н.). Ще съм изключително благодарен на каквито и да е съвети и отговори.Благодаря предварително.
×
×
  • Създай нов...