Jump to content

_pileto_

Фен
 • Content Count

  250
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

_pileto_ last won the day on August 20 2018

_pileto_ had the most liked content!

Community Reputation

32 Neutral

About _pileto_

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  HONDA ACCORD
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Contact Methods

 • Skype
  skipepileto

Recent Profile Visitors

4167 profile views
 1. Здравейте колеги. Подарявам предишните ми фарове от Акорд 6 ген., които са с помътнени стъкла. Аз направо си купих други фарове втора употреба в по-добро състояние и ги дадох за възстановяване и сега си карам с тях от няколко години вече. Старите събират прах на тавана на село, и реших да разчиствам.... Поздрави.
 2. Здравейте колеги. Препоръчайте фрезист за престъргване на дросела ( за това става дума - http://maxbore.com/honda.html ) за района на София. Просто не ми се ходи при случаен фрезист от обява в олх. Благодаря предварително.
 3. На твое място бих си извел тестово някъде на видно място един светодиод, закачен през резистор към соленоида на втек клапана. Поне да се знае дали на 4800 компа задейства втека. Не пишеш дали си го премерил. Не съм сигурен, дали ще светне чека, ако е изгорял.
 4. Здравейте! Поръчвам 5 литра моторно масло LUBE BM-17 FE 0W20 , плюс един маслен филтър. Доставка до София, офис на Спиди в Младост 1, получател Симеон Николов, 0888217058 . Благодаря предварително.
 5. Рефлаша "играе" основно във високите обороти и при газ. При лежерно каране горивните карти и настройки са като стоковите. Затова и след рефлаш няма повишен разход на гориво. Така че смяната на предавките е там някъде около 2000, както и стокова. А при динамична езда грам не се адаптира към повишените нютони, както по горе вече писах. Въртящия момент започва да пада доста преди максималната мощност, така че ттова не трябва да е предпоставка за смяна на предавка принципно.
 6. Да споделя и аз мнение за един рефлашнат автомат ( не от Боби или украинеца, а с ктунер)...Ми няма промени в поведението на автомата след рефлаша. Сменя си предвките нормално както стокова. Като алгоритъма му на превключване си зависи само от положението на педала на газта, предавката и натовареността на мотора. Въртящия момент не е от значение според мен, предвид че след модификациите има достатъчно такъв в момента на превклюване, но въпреки това превключва и се минава на по-висока предавка . За съжаление не може да се бръкне в мозъка на автомата за да му се каже при WOT (газ до дупка) да превклюва примерно 300-400 оборота по-късно, като така не изпадам от втек и перформънса е по-добър (доказано в ръчен режим).
 7. Сваляш таблото, и го даваш на някой който знае как се държи поялник, за да презапои където каквото има студени спойки.
 8. Жичкаджия. Пробвай с почукване върху таблото дали се оправя стрелката.
 9. Много е вероятно стрелката да играе от студена спойка на таблото. Ял съм го тоя, но на мен рязко ми скачаше до макс понякога.
 10. Тези двигатели мъркат, не трябва да тракат. Тези 136 коня на практика са на коляновия вал измерени, и не очаквай някакво впечатляващо ускорение. Пукантия преден джам е проблем. Относно шума в движение-тези коли при по високи скорости стават шумни от всичко друго но не и от двигател. Макар и че са в 4000 оборота при 140. При тази скорост преобладава шума от въздушната струя и сцеплението на гумите с асфалта. А неприбираща се антена е масов симптом за толко годишна кола.
 11. Най-лесно ще ти е от третия стоп. В паралел. Няма никакъв проблем за инсталацията. Аз карам с четири стопа от 13 години .
 12. Потвърждавам - ако въртиш волана на място при неработещ двигател, казанчето се пълни с хидравлична течност и може да прелее. Като запалиш и развърти помпата, се нормализира нивото.
 13. Какво съм забелязал аз - като "кипне водата", разбирай го около 100' на охлаждащата течност, от работа на място основно по софииските задръствания, и външна Т' около и над 30', и около 60' под капака, колата става мудна при ускорение. В движение няма проблеми. Отделно от това, на дино съм виждал, как компа реже от мощноста, когато антифриза е около и над 100' и засмуквания въздух в колектора е около 60' . Тогава имахме много чуденка какво става с графиката, но тва се оказа единственото обеснение. Така че, ти виж как се държи колата ти на ускорение при извънградски цикъл на каране. Или ако е в града, поне да не е след дълго седене по задръстания и висока околна температура. Предполагам че е заложено в горивните карти на ЕЦУ-то "орязване" на мощноста при високи Т на охлаждаща течност и на засмуквания въздух. Междудругото, аз съм с конусен филтър и SRI (късо рамо към дросела), и затова при дадени обстоятелства засмуквания въздух при мен е по-топъл.
 14. ”но когато загрее става доста мудна.” Колега, поясни тук какво имаш предвид под ”загрее” - нормална работна температура около 90', или температура около стоте градуса вледствие стоене по задръствания на място и външна Т около 30' както е в момена времето? Имам нещо предвид, затова те питам.
 15. Здравей. Искам да поръчам 1 литър 0w30 vx1500 (за доливане. мойта к24-ка обича мазнината . ) Спиди офис на ул. Йеросалим в София. Симеон Николов 0888217058. Благодаря.
×
×
 • Create New...