Jump to content

Buliviv

Фен
  • Мнения

    18
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

Buliviv last won the day on Декември 3 2023

Buliviv had the most liked content!

Обществена Репутация

17 Neutral

Относно Buliviv

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    CRV 2.0 I ; F-RV D17A2 и H-RV D16W1, 4X4
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Pazardjik

Последни посетители

1066 профилни разглеждания
  1. И така... темата има развитие, за това е редно да споделя. След изпиране и професионално почистване на автомобила зумера пак отказа. Процедурата включва сушене и респективно в колата не е било влажно дълго време. Поразрових се, свалих сервизното ръководство и тествах няколко букси. Навсякъде напрежението беше според предписанието. Както и изхода от MiCU към вратата. Реших, че отново е зумера в таблото. Разкачих, свалих зумера и тествах с външен генератор. Зумера работи отлично. Поне разбрах, че е обикновен пиезо зумер,работещ с генериран сигнал, а не такъв с генератор и работещ по напрежение. Следствие на това, играта се усложнява неимоверно. Проблема може да идва от контролера, може и от още доста др. неща и без схема си е живо налучкване. За сега спирам човъркането. Беше от чисто спортна злоба. Ще потърся още инфо в нета и ако попадна на нещо по темата може да отделя още час, два.
  2. Нещо подобно. Маслата диференциал и скорости са сменени с ОЕМ. Сменена течност на съединителя. Долавям го едва, едва и при задна и за това залагам на съединител, въпреки че отделя добре, педала е относително мек и няма характерните признаци. Няколко човека ме убеждават, че така може да кара и 50 хил. Ако не рецидивира, ще покарам така и като му дойде времето цял комплект.
  3. Да съживя темата, ако някой е разбрал от къде идва шума, че по сервизите на никой не му се занимава с подобни диагностики, но мен ме дразни и искам да разбера. Скоро установих и че при мен има същото виене. 2.0 бензин с ръчни скорости. Появява се за крато и не винаги го прави. Имам чувството, че се появява при натоварване, защото го долових съвсем слабо и при излизане от голями препси. Без да претендирам за обективност залагам на нещо по съединителя. Течността на помпите е сменена. Автомобила е на 178 000 хил. реални,( няма да обяснявам как и защо).
  4. Резултата от неделната гимнастика е напълно работещи синали за светлини, колан и поставен ключ на отворена врата. Въпросния зумер много внимателно го разпоих. Очаквах, че поради многото окис крачетата му ще се откъснат, но за радост оцеляха. Проблема се състоеше, че започнах начинанието съвсем спонтанно и в неделя нищо не работи . Вкъщи имах нов зумер, но на 5V. Оригиналния нямаше никакви надписи и нямах представа на колко волта работи. Колебаех се между 5 и 12 V. За това реших да припоя стария на мястото му, без очаквания да сработи, а в следващите дни да купя още един зумер на 12 V и когато съм свободен да тествам с кой от двата ще сработи. Затворих и монтирах таблото. Направих му теста за изправност и всичко беше ок. Тествах за сигнал при забравени светлини, ключ и всичко работеше. Не очаквах честно казано. Обяснението ми, е че при запояването окиса на крачетата (а може и вътре в самия зумер) се е поразпаднал и зумера е започнал да контактува коректно. ВАЖНО: ако някой се захване, да се внимава при обратното монтиране на стрелките да са на нулева стойност, максимално подравнени.
  5. В таблото на километража наистина има зумер. На пръв поглед има нещо като ръжда в мястото на спойката. Ще тествам и ще споделя.
  6. И аз бях намислил да сваля таблото на километража, точно заради тази тема за CRV 2. Открих, че на други модели Хонда слагали един модул със зумера, някъде зад кутията с предпазители, намираща се в лявата част на купето при краката. Днес ще се поровя, пък да видим.
  7. Здравейте ! Някой има ли представа къде се намира зумера за светлини, колани и т.н. Не индикира въобще, нито на ключ, нито на включени светлини, отворени врати и прочие. Проверих копчетата на вратите - според мен работят коректно, правих и теста на таблото. Всичко е Ок. Не се чува само зумера. Автомобила е 2.0 бензин.
  8. Погледни "Семперит" 195/70/15 с ниския товарен индекс.
  9. Да готино е ! Не му стигнаха силичките на Харви за височината !
  10. Честито и много безаварийни Относно газта, споделям мнението за качествено изпълнение. Не прави компромиси - хондите са прецизни машинки
  11. Да се включа и аз с едно питане : След като смених антифриза на Харвито, не съм доливал нищо в компесационното казанче / напълно празно е /. Та има ли нужда да долея и там антифриз ?
  12. Предполагам- тъй като в гаража имам и F-RV 1.7 забелязох че при него има разлика.При мен мотора е 105к. и МПХ трябва да е отпред/ изглед пред автомобила/на дросела. Държат го 4 болчета 8мм. Имах едва забележимо пропадане на оборотите при загрял двигател - при подаване на газ стигаха до около 500 след което се вдигат на 1000 и тогава се нормализираха към 800. След почистване на дроселовата клапа,рестартиране на ЕКУ и 15 минутно каране в града проблемчето изчезна. Сега ги държи твърдо на 800.Благодаря на Маркони за инфото - за сега ще се въздържа от сваляне. При по-нататъшен проблем ще опитам да чистя IACV без демонтиране на дросела-ти си профи на харвито и затова ти е лесно.
  13. Някой свалял ли е IACT на харви без да сваля целия дросел. Претеснява ме тясното пространство и дали после ще мога да го монтирам, най-вече уплътнението. Допълнителна пречка са ми и кабелите за ГИ. П.П. Изчистих дросела -доста мизерия имаше, WD40 свърши чудесна работа
  14. Потвърдено, сблъсках се с абсолютно същия проблем! Дистрибутора изглеждаше напълно здрав, в леко влажно време палеше, но при първия сериозен дъжд - отказа! След леко почистване на нагара запали. Последва, смяна и от тогава никакви проблеми.
  15. Във връзка с горното в полезрението ми попаднаха и "Uniroyal Rain Max" 97T RF. Молбата ми е ако някой се е сблъсквал със "Семперита" или "Унито" да сподели. Най-вече се чудя относно тежестта на гумите( да не разбиват предницата). Абсолютно дилетантските ми познания по темата ме кара да си мисля, че при препоръчителен теглови индекс от "92" , ако се премине на "97" не би трябвало да е проблем.
×
×
  • Създай нов...