hondafan84 1 #121 Отговорено 27 Февруари, 2023 Ясно, ще я карам утре на диагностика там, да видя какво ще кажат и от сервиза. Няма да бързам. Благодаря за мнението. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondafan84 1 #122 Отговорено 28 Февруари, 2023 Водих я в сервиза, казаха, че и няма нищо . Демонтираха ремъка, слушаха, правиха диагностика и така... ще видим с времето ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zograffa 179 #123 Отговорено 28 Февруари, 2023 Сега виждам темата и да дам и моето мнение. Нашите коли имат система за по-бързо затопляне при студено време,нещо от рода на "балон горещ газ",по спомен така беше упоменато в книжката на колата.При студено време(около нулата) в купето се чуват едни съскащо-течащи звуци,което е съвсем нормално.И при мен го има и наистина колата в по-голям студ загрява по-бързо отколкото при 5-6 градуса примерно.Не мога да чуя нищо от клиповете,но мисля,че нямаш място за притеснение,ако в топло време това нещо го няма. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hondafan84 1 #124 Отговорено 28 Февруари, 2023 Да, и аз четох за тая система и се чудех не е ли от нея. Интересното беше, че в деня, когато се появи беше сравнително по-топло - 5-6 градуса, а преди това на -3 не се случи. Все пак въпреки разкарването до Бултрако съм доволен, че отделиха време на колата и направиха диагностика. Така съм по-спокоен. Мерси за коментара. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mladm 11 #125 Отговорено 26 Април, 2023 Здравейте, дали може да ме ориентирате, какъв лагер да търся за шайбата на климатика- номер, размер… Колата е ЦРВ-3, 2,2 дизел, 2007 г. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
shopa 59 #126 Отговорено 29 Април, 2023 KOYO DAC 3052-3PR9X Това е оригиналния японски лагер! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pp1349 8 #127 Отговорено 6 Юни, 2023 На 26.04.2023 г. at 11:17, mladm написа: Здравейте, дали може да ме ориентирате, какъв лагер да търся за шайбата на климатика- номер, размер… Колата е ЦРВ-3, 2,2 дизел, 2007 г. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pp1349 8 #128 Отговорено 15 Юни, 2023 Здравейте. Някой с инсталирана Аутодата или подобна програма може ли да даде номера на клапана, който изпарява течната фаза на фреона (Expansion Valve). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Borko89 0 #129 Отговорено 18 Юли, 2023 On 8/12/2019 at 1:30 PM, ekolev said: Точно преди две години сложих нов Нисенс на тая цена. Миналото лято му смениха лагер на шайбата(ел.съединител). Преди месец шайбата се откъсна! Звука е като от строшен дизел, пък се случи и точно на границата в задръстването. Върнах си оригиналния компресор с нов комплект шайба/съединител/бобина. Сложих NRF. А от нисенса е излишно да казвам доволен ли съм, ще кажа само, че шлици и шайба не са като оригиналните. Т.е не може да се възстанови с други части освен Нисенс. Поздрави Здравей, от скоро се качих на ЦРВ 3 2.0i 4x4 150к.с. Имам проблем с климатика с описаните симптоми във форума. Направих профилактика на климатика, но продължава да изключва. И нещата вървят към това да сменям и аз комплект съединител на компресора. Бих искал да попитам дали си довеолен след като си сложил NRF комплекта? Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ekolev 18 #130 Отговорено 21 Юли, 2023 Здравей, да доволен съм, вече две или три години от смяната нямам проблем, нито симптоми на износване и буксуване. Поздрави 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ekolev 18 #131 Отговорено 17 Юли (Редактирано) On 7/21/2023 at 2:25 PM, ekolev said: Здравей, да доволен съм, вече две или три години от смяната нямам проблем, нито симптоми на износване и буксуване. Поздрави Точно една година след като писах горното, компресорът е с разбит лагер на шайбата. Климатика работи, но звуците стават сериозни, когато съединителя на компресора не е задействан. Има и биене на ремъчната шайба на компресора. Съединител NRF изкара четири години и 80 хил.км.. Сега поръчах съединител Thermotec, пък да видим дали ще успея да се прибера с разбитият лагер, или ще търся по-къс ремък... Редактирано 17 Юли от ekolev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ekolev 18 #132 Отговорено 18 Юли (Редактирано) Купих ремък 6РК1538, услужиха ми със звездогаечен ключ 19, и пет минути по-късно компресорът е елиминиран, и колата е в движение! А навън е 40 градуса..... Редактирано 18 Юли от ekolev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1229 #133 Отговорено 18 Юли Няма начин по някога особено когато обстоятелствата го налагат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
doycheff 0 #134 Отговорено 24 Юли Здравейте, колата е Honda CR-V 3 2.2, има едно специфично щракане, което не знам откъде точно идва, чува се и на изключен климатик. Някой дали се е сблъсквал с подобен проблем? 0-02-05-4eff684f9029fcb6e003a70ef5bb2e548ce72eacad6e3e585106a3ebb35d3e2c_7ee0c6d893f871dd.mp4 0-02-05-00677a7386924a1c508dc49e5302d86d8cb24432067d0dc44d8edc70af258e66_69a71efc19bfc793.mp4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 399 #135 Отговорено 14 Август Изглежда почти всеки собственик на нашия модел рано или късно минава през перипетии с климатика. При мен първият ремонт е още 2017 г. на 130 хил. км. в Бултрако. Сменени бобина и съединител климатик за скромната сума от хиляда лева. И на около 180 хил. см. отново почнаха проблемите. Първо климатикът спря само веднъж на дълъг път в едно задръстване. Приех го като случаен инцидент. Следващото лято обаче ме остави два-три пъти в жегите на магистралата - просто спира, без предупредителен шум, тресене и т.н. След известно време, обикновено като изстине колата, тръгва отново. Когато намерих време да я оставя в сервиз установиха, че съединителят пак е тръгнал да се разбива. Съответно смяна на съединител и превантивно на лагера на ролката и бобината с афтърмаркет части, като този път ремонтът излезе под 400 лв. Самият компресорът беше в отлично здраве. В момента колата е на 210 хил. см. и засега всичко е изправно, да чукна на дърво. Специални благодарности на сервиза: "Автоклиматици София" на бул. "Климент Охридски" (близо до кръговото на Икеа). Рядко срещано отошение към клиента, човечно и професионално! Познават модела и моментално намериха решение. Препоръвам ги с две ръце! 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vacata 0 #136 Отговорено 21 Септември Здравейте, И при мен се появи въпросният проблем(Honda CRV 2009г. 2.0 автоматик). Климатикът спира да работи при градско шофиране в по- голяма жега. Също колата тресе при включване на компресора и по време на работата му, когато съм в спряло положение. Има ли някой от Варна, който да ми препоръча сервиз? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tanas4o_ 86 #137 Отговорено 19 Октомври @vacata Импас-56, Търси Антон. Знае в детайли за какво иде реч и ще ти помогне. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове