ceco_accord 4125 #2521 Posted November 7, 2022 преди 27 минути, Honda_Z написа: Говориш в 1-во лице ед. ч. Не прочетох и "синковеца" в поста. Той какво разбра от цялата работа? На плейстейшъна ли игра през това време? Другото - че тези тасове нямат боядисване - тази повърхност не задържа боя и това си е. Аа, и той участва. Първата ръка на тасовете беше негова, а и облепи гумите от лицевата страна. Остана му да нарисува с черен маркер Н логото и после ще ги лакирам, па колкото изкарат. Не харесвам много тасове, но пък той не възприе идеята ми да направим стоманярките двуцветни и да караме без декор пластмасата. Ако опада боята значи си ми помогнал в убеждаването му. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Honda_Z 1310 #2522 Posted November 7, 2022 Кой какво направи по колата си... преди 10 години без 10 дни (17.11.2012): От тогава до сега ни е традиция да сменяме гумите заедно. Като малък, като че ли се справяше по-добре. После нещо се обърка през годините, но не ме отказва да се опитвам. Затова призовавам да включваш и твоя, колкото и да ти пречи на момента. Целта е дългосрочна. Иначе, в горния десен ъгъл се виждат тези ни тасове, прясно (тогава) напръскани. 4 Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 4125 #2523 Posted November 8, 2022 Включвам го и не ми пречи - все пак е на почти 18, а и му е любопитно. Откак е жив е "скрит" хондаджия. Всичко което знам му споделям (дори когато пътуваме), но най-добрият му учител ще е личната му неволя. Чакам да вземе кетап за МПС и той ще ни вози - да трупа стаж покрай мен. Не че и да задобрее, няма да го мисля. 1 Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 4125 #2524 Posted November 13, 2022 Зимен сет, епизод 2. Пуснах си вефа (да не харча автомобилен ток) и изтъркалях кръгчетата. Пътем, оглед на спирачки, спрей за задните барабани (вече ги бях минал с Вюрт) и ... Поканих и синчето - да види къде се слага крик, как се развиват гайки (когато джантите нямат втулки) и как (на този модел тасове) държат тях и джантите. Напъна се младежът в кръста, па се справи, без да си изкълчи пръста. След това го водих на полигона (да потренира успоредно паркиране), а после да си измие колата и да донапомпи гумите. Старата хидравлика е ... тъмна бира! Момчето с крик и ключа се "набира". Колата му е вече пълен "сток". Акумулаторът остана пълен с ток. Доволен, даже си я снима. Дали готов е той за първа зима? 9 1 Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 4125 #2525 Posted November 14, 2022 Off Topic Добряк ми е той, па умник - заслужава си инвестициите в него. Днес е взел листовката от раз за 15 мин. 93 от 97 максимални точки. 6 Share this post Link to post Share on other sites
Drone 722 #2526 Posted November 17, 2022 Сложих зимните гуми и смених единия подкалник, че беше скъсан. Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 4125 #2527 Posted November 19, 2022 (edited) Вехтият Сивушко е като стара къща - винаги може нещо да се подобри. Дразнеше ме че каквото и да сложа в жабката, или джобовете на вратите, чувам че е там. Взех си от Jusk 2 подлажки за хранене от някакво кече 3мм с идеята просто да ги прегъна на U. От едната скройх форма за жабката, а другата срязах на 2 и напъхах в джобовете, което тапицира дъното и стените на всеки от тях. Пасна идеално по размер - дори закръгленията съвпадат прилично, все едно шведите за там са ги мислели Edited November 19, 2022 by ceco_accord 1 Share this post Link to post Share on other sites
Dido_bg 2 #2528 Posted November 20, 2022 Сменях въздушния и филтър купе последния обаче придружих с много псуване 1 Share this post Link to post Share on other sites
CARPERA 1237 #2529 Posted November 20, 2022 (edited) След сутрешното кафе реших и за колата да се погрижа. сложих и зимната течност чистачки Накрая и за мен реших да се погрижа преди Edited November 20, 2022 by CARPERA 9 Share this post Link to post Share on other sites
dandilov 2129 #2530 Posted November 20, 2022 Заредих акумулатора. 6 Share this post Link to post Share on other sites
sentinelprime3 46 #2531 Posted November 20, 2022 Off Topic Сода и лимон , 25мин игра , светнаха като прожектори 1 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
st34 52 #2532 Posted November 24, 2022 Не стана за ден работата, ами отиде цяла седмица… Започна със светване на чека и влизане в авариен режим. Диагностика и грешка P1401. Викам си добре ще чистя ЕГР-и и тръби. Сваляне, почистване (вече светят), проверка с вакуум помпа – държат, работят. Два дни всичко точно и на третия в ранни зори, айде пак в авариен режим. Същата грешка, сваляне, почистване и проверка на вакуум клапаните. Единия съмнителен, замяна с втора употреба. Два дни всичко точно и на третия в ранни зори, паля, вадя колата от гаража и докато затворя вратите на гаража чувам промяна в оборотите и пак същото, следва майката и цялата рода до девето коляно. Жокер: Обади се на приятел! Лънч, едно кръгче в града и излезе MAF сензора (това дето му викат дебитомер). Уж работи ама от време навреме закъснява, не реагира на време. Примерно при искано количество 460mg на празен ход то пропада до 160mg, задържа за кратко и подава 380mg. В движение го прави същото (стойностите не ги запомних). Сега съм сигурен, че пропадането на оборотите се получава заради некоректно работещ MAF (имаше някъде тема във форума). Замяна с втора употреба оригинален, щото за нов Hitachi трябваше чакам дни, пък нервите ми неиздържаха. Предложиха ми Бош за 365 лв. и някакви алтернативи започващи от 60 лева, ама гаранция дали ще работят както трябва, никаква. Затова предпочетох втора употреба. При проверката, работи перфектно. Няма го и пропадането на оборотите. 5 Share this post Link to post Share on other sites
Honda_Z 1310 #2533 Posted November 27, 2022 Направих си чаша ментов чай, пуснах си радио "София" в гаража (94.5 MHz - препоръчвам) и си монтирах светлина в краката на предните две места. На 2016+ моделите е песен. Само трябва да се внимава с беговете в краката, където има. 2 Share this post Link to post Share on other sites
st34 52 #2534 Posted November 29, 2022 Сега ще ми се смеете, ама като се сетя колко пари дадох за парче гума. Старото сърце не ми даде да го пратя на боклука. Половин ролка Самовулканизираща лента такава имах, двулитрова бутилка от кока кола, пистолет за топъл въздух и половин час време. Крайният резултат, ще стои за резерва. Може и да не потрябва, ама знае ли човек... 6 Share this post Link to post Share on other sites
sentinelprime3 46 #2535 Posted November 29, 2022 (edited) "Какво направи днес по колата си ?" - Изчистих я от снега . . Edited November 29, 2022 by sentinelprime3 3 Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 4125 #2536 Posted December 4, 2022 (edited) Неделно (понеже не валеше и вееше), "преобух" и Ледженда. Желязна кола - на алуминиево окачване. Порадвах му се малко - конструкция като за учебник! Не е "гъкнало" за 27 месеца и 27000 км, откакто колата е при мен. Пътем огледах спирачките и задната "скоростна кутия" и тва беше. После я измих, па капнах от масълцето, че вече е на 12000 км - да видим, ще изкара ли още едни бързи и прощални 1000 км в петък. Edited December 4, 2022 by ceco_accord 7 Share this post Link to post Share on other sites
Dido_bg 2 #2537 Posted December 6, 2022 Не е точно днес а преди седмица го добавих към колата. За сега съм доволен вече цяла седмица карам градско с 17лв 1 Share this post Link to post Share on other sites
zloboslav 0 #2538 Posted December 11, 2022 Тамън я измих - и то заваля. Другия път дано се сетя да проверя прогнозата... 4 Share this post Link to post Share on other sites
mitaka0007 184 #2539 Posted December 12, 2022 Преди 17 часа, zloboslav написа: Тамън я измих - и то заваля. Другия път дано се сетя да проверя прогнозата... То и при мен така стана в петък! Share this post Link to post Share on other sites
AMD 334 #2540 Posted December 16, 2022 Смяна на един О-пръстен по "лесния" начин Share this post Link to post Share on other sites
Хри100 23 #2541 Posted December 16, 2022 аз преди няколко дена сложих поставките за номерата с логото на хонда фен клуб и фен лепенка,изпратени ми от- Honda_Z ще кача снимки тук но трябва първо да я измия Share this post Link to post Share on other sites
Krasi-mir 1415 #2542 Posted January 5 Смених акумулатора на Акорда. YUASA, с 5г гаранция. Старият беше VARTA, не знам, на колко години е. Share this post Link to post Share on other sites
didipov 118 #2543 Posted January 5 Краси, от къде го взе с такава голяма гаранция? Масово се предлагат със стандартна 2-годишна(особено азиатски стандарт). Share this post Link to post Share on other sites
Krasi-mir 1415 #2544 Posted January 5 Намирам се в UK. От голяма верига магазини за автоаксесоари. Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 4125 #2545 Posted January 5 Обслужване на стартера на Сивика, че в студовете се замисляше с паленето. Агрегат на четвърт век! Просто нови четки, че старите са наполовина и пружинките вече са разтегнати. Другото е ТОК и ще изкара още толко. petal_20230105_143232.mp4 5 Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 4125 #2546 Posted January 6 (edited) Пак по Сивика - всичко за детето. Задното гърне смених преди 3 месеца, а сега понеже фъскаше от средното и някой вече беше "кълвал" с електрода - направо отидох при 1 спец и "олекнах" с 200 лв за тръби, ново средно гърне и резонанор в стил катализатор. Придрънкването между 1800 - 2000 оборота изчезна "яко дим" и колата стана чудесна на звук. Edited January 6 by ceco_accord 3 Share this post Link to post Share on other sites
st34 52 #2547 Posted January 6 Смених маслото, всички филтри и антифриза. масло двигател ENEOS HYPER 5W30 маслен филтър MANN въздушен филтър MANN филтър купе MANN горивен филтър HERTH+BUSS Антифриз Honda Обаче след два три дни ще влизам пак в бокса, хидравличната помпа е просълзила, още е в начален стадий. Изтекло е от максимум, малко над минимум около 20 грама. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Drone 722 #2548 Posted January 8 Смених маслото на Хондата, сега ще видим как ще е с 5W30. Другото беше като вода като отвихме пробката. 1 Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 4125 #2549 Posted January 8 А, то и Хондите в семейството отпочнаха годината с нови ДВГ масла, ама по Сивика на синковеца толко неща смених напоследък, че олиото в мотора е дреболия, ама там и кутията я огря със свеж Honda MTF . 2 Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 4125 #2550 Posted January 21 (edited) На Сивика "боздисах" топлозащитния щит на изп. колектор, че ме дразнеше. Стана: а беше: Ползвах остатък от термоустойчивата боя с която преди 2 г. боядисах спирачните апарати на Ледженда и не е мръднала. На него пък му обух нов "кондом" на спирачния педал. Дреболии, ама уважение към автопарка. Edited January 21 by ceco_accord 5 Share this post Link to post Share on other sites
CARPERA 1237 #2551 Posted Monday at 07:52 AM (edited) Сложих тово покривало за стъкло ,невероятно нещо,както казват качваш се и караш. Няма стъргалки и мръзнене сутрин. Само 8 лв от Лидл. Edited Monday at 07:53 AM by CARPERA 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 4125 #2552 Posted Monday at 08:29 AM Как е подсигурено против кражба? Share this post Link to post Share on other sites
CARPERA 1237 #2553 Posted Monday at 08:34 AM Здравей 8 лв е,захваща се в двата края с вратите. До го откраднат пак ще взема стъклото на колата е все едно в гараж е стояла,аз нямам такъв. 1 Share this post Link to post Share on other sites
electric28 6 #2554 Posted 9 hours ago On 1/30/2023 at 10:29 AM, ceco_accord said: Как е подсигурено против кражба? одеяло или мушама вършат същата работа. Или стар парцал по размер 1 Share this post Link to post Share on other sites
ceco_accord 4125 #2555 Posted 9 hours ago Off Topic Така е, ама тая зима до сега 1 сутрин само ми се е налагало да чистя и не съм се наканил още да приспособя нещо, а докато взема мерки, тя ще си иде. Share this post Link to post Share on other sites