Jump to content
rEsPeCtiVe

Какво направи днес по колата си?

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

По празниците свърших малко работа.

Един бърз преглед.

IMG_1049.thumb.jpeg.e9079de0a2a725fc4f1535528689684e.jpeg

После една бърза смяна от 19-ки на 20-ки

IMG_1051.thumb.jpeg.afeedb7063e7c08e3b08090c9b9db349.jpeg

И открихме сезона.1746445385957803.thumb.jpeg.6c7f7182c85609e2dd1f8dc8bf0a4bfe.jpeg

Другият път ще видя Акура-та дали тегли, като тоа японец. Само да и преправя инсталацията за теглича, че отвъд голямата локва е различна.

Редактирано от jijane
  • Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

@Rakeem Снимките лъжат. Под различен ъгъл са.

Стари 225/60/18, външен диаметър 727 мм.

Нови 225/65/17, външен диаметър 724 мм.

Разлика в диаметрите - 3 мм.

Клирънсът се намалява с 2 мм, което е незабележимо.

Редактирано от dandilov

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

10 поста след №2914. ;)

c8b1_MGa.jpg

Лакърдията - в темата за CIVITO.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Минах ГТП без проблеми, на отработените газове показа перфектни стойности. Момчето където я прегледа каза, че катализатора, ламбда сондите и горивните смеси са идеални и на газ и бензин и цялата изпускателна система е здрава. 

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Минах ГТП. Всичко е на 6! Спирачки, фарове, окачване и т.н. Предварително преглеждат и аварийният комплект (аптечка, триъгълник, жилетка, пожарогасител).

При измерване на емисиите, момчетата от пункта започнаха нещо да се суетят. Питаха коя година е колата и на колко хил. км. е?

2007г. на 140 000 по километраж, но реално смятаме на 240 000.

Питах: "Всичко наред ли е?", отговориха първо със жест: "Муа!", после с думи: "Бонбон!" И ме поздравиха, че имам толкова стар автомобил, а в такова добро състояние. Излишно беше да обяснявам, че за да го докарам в това състояние съм хвърлил 5000 лв., без да правя ремонт на двигателя.

Ползвах и талон за 15% намаление, от гражданската при SDI, та ГТП-то ми излезе 76,42 лв.

В допълнение правят преглед и заверка на пожарогасители за 9,90лв. Веднага се възползвах.

Помолих да ми направят разпечатка от теста за емисиите, но вече бяха подали данните към НАП и не беше възможно. Въпреки това ми направиха една снимка, на това, което можаха в последствие:

20250607_131331.thumb.jpg.b9a2b89dfd471157c83eff0803a5a553.jpg

Искам да поздравя този пункт за ГТП! Техниците са опитни и си вършат работата както трябва!

Догодина пак съм там.

• Харесвам 4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
преди 38 минути, dandilov написа:

Ползвах и талон за 15% намаление, от гражданската при SDI, та ГТП-то ми излезе 76,42 лв.

В допълнение правят преглед и заверка на пожарогасители за 9,90лв. Веднага се възползвах.

Вероятно става дума за Аутотест груп. И аз при тях ходя във Варна. Запазвам час онлайн на GTP.bg и всичко е точно :thumbs1:

Редактирано от inspektora

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

В София, Младост 1А, до бензиностанция "Еко" се водят. Запазва се час, предварително онлайн, на https://gtp.bg/

Редактирано от dandilov
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забравих да уточня, че изпозвам добавка за гориво Oilsyn Hybrogen Road за по-чисто изгаряне на гориво-въздушната смес.

Купувам я от https://autoro24.de/produkt/oilsyn-hybrogen-road/ с доставка през https://www.ggbg.bg/bg/

• Благодаря 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
On 6/7/2025 at 6:43 PM, dandilov said:

В София, Младост 1А, до бензиностанция "Еко"

Те ли вкарват автомобила?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сменени задни дискове с Rotinger, накладки ATE, плюс профилактика на апаратите. Спазени всички препоръки без цялостна смяна на спирачната течност, че нямаше втори човек да натиска педала и го оставям за друг път :cool:. Нещата си паснаха перфектно.

Diskove1.thumb.jpg.b6cdcdcb74a89ea5d45dc6a98fa7f443.jpg

Минати 50км вече и всичко е точно! Задните дискове мисля, че са оригиналните от завода (надписа е HONDA), а колата вече е на 250000км. Задните накладки са с пъпки, все пак съм седан, но предните майстори при смяната не бяха улучили точно леглата на буталцето и старите накладки не са "изядени" равномерно :huh:
1846015082_Staridiskove1.thumb.jpg.f7a70593b6b1c8c025ef46bf8d2131d5.jpg

• Харесвам 4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 8 часа, svemar написа:

Сменени задни дискове с Rotinger, накладки ATE, плюс профилактика на апаратите. Спазени всички препоръки без цялостна смяна на спирачната течност, че нямаше втори човек да натиска педала и го оставям за друг път :cool:. Нещата си паснаха перфектно.

Минати 50км вече и всичко е точно! Задните дискове мисля, че са оригиналните от завода (надписа е HONDA), а колата вече е на 250000км. Задните накладки са с пъпки, все пак съм седан, но предните майстори при смяната не бяха улучили точно леглата на буталцето и старите накладки не са "изядени" равномерно :huh:

Колега откъде взе дисковете, и аз исках Рьотингер , но от сайта ми се обадиха че нямат никакви модели и разновидности.Колата е Хонда акорд 7,2005 го.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)
17 hours ago, svemar said:

@svemar

От тази грес не си слагал на водачите нали,не е за там където има гумени елементи.

1084673672_Screenshot_20250625_155118_SamsungInternet.thumb.jpg.804a090f51bf8ac512590230cbb0f861.jpg

Тази   е точната грес  АТЕ за водачите .

Screenshot_20250625_155546_Gallery.thumb.jpg.846aef089ad1df92e59b1da22d53fe1f.jpg

Редактирано от CARPERA

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Преди 2 часа, CARPERA написа:

@svemar

От тази грес не си слагал на водачите нали,не е за там където има гумени елементи.

1084673672_Screenshot_20250625_155118_SamsungInternet.thumb.jpg.804a090f51bf8ac512590230cbb0f861.jpg

Използвах я. Прочетох инструкциите и виждам, че става:
"Създадена за намаляване на шума от спирачните накладки, ATE Plastilube също осигурява дълготрайна защита срещу корозия за направляващите повърхности на спирачния апарат, включително водачите и зоните между буталото и основата на спирачната накладка. ATE Plastilube е проектиран да подобри експлоатационния живот на спирачките и да намали честотата на поддръжка.ATE Plastilube помага да поддържате всички движещи се спирачни части смазани и да работят безпроблемно при всички метеорологични условия. Популярният лубрикант не е корозивен и съвместим с всички метали и повечето материали за О-пръстени....." 

Първо бях купил малката опаковка, че става въпрос само за 2 апарата и после купих и голямата да има да мажа:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@svemar

Да и аз като теб се заблудих но  тази грес раздува маншоните на водачите.

Коментирано е в тази тема,това не е  точната грес.

https://forums.hondabg.com/topic/110761-водещи-втулки-спирачни-апарати/

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Legend91 Да, те си вкарват колата, ти си я изкарваш после. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aaaaa не. Току-що ми ремонтираха автомата, не искам второ изпълнение в стил Румен Дунев, да ми ръчкат предна-задна като маймуни и да ми мачкат седалките!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странно. Не съм забелязал такива изпълнения.

А при Дунев и там ли са го подкарали през просото? :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

У наше село сам си я вкарвам, че ги е стрАа да пипат такваз.

Само ги информирам че е sh-awd, а те "Ко речи", та уточнавам "4х4".

Баа, днес я изкарах от гаража, че онзи ден закърпиха улицата пред дом. Бях и обещал че ще я събудя от летен сън коги кмето кандиса най-сетне на наще уйдурми и пазарлъци. 

С 1 комшия (също хондажия) ударихме една подписка из квартала и явно са страсна тОа гад, щот сасрещу 100+ човека жива и озлобена маса народ, са не рита. ;)

Редактирано от ceco_accord
  • Хаха 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@dandilov Дори май с ръчната тръгна та угаси мотора. Шестака работи твърде тихо за да се чуе ясно, но много ми заприлича именно на това.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...