Jump to content
khaccbg

Ъпгрейд на фарове с ЛЕД

Recommended Posts

Здравейте колеги,

С оргинални фарове и  фабричните крушки съм, но почти нищо не се вижда по време на нощно карене.  Разликата е драстична с многото други коли с които се разминавам.

Искам да сложа по силни и ЛЕД крушки на фаровете.  Казаха ми че трябва нещо да се пренаправя и не е тривиално.   Какво трябва да направя и какви ЛЕД крушки да търся та да имам добра видимост?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Целия проблем е в някаква нередност на оригиналния ти фар, нарушено покритие на рефлекторите, замърсено или замъглено "стъкло", замъглена или замърсена лупа ако има такава и други нередности следствие износването и стареенето. Има коректни фирми занимаващи се с реновиране на фарове от всякакъв вид, вярно че струва пари, и то не малко, но това е правилното решение. Дори някои от фирмите се занимават и с преправяне на оптиката за LED крушки. 

Сега тука знам че ще скочат "специалисти" които ще ти кажат: слагай "тези" ламби и забравяш! да, ама не! не става само със смяна на халогенната крушка с LED такава, ако имаш лупи на късите може и да се получи нещо задоволително но ако си само с рефлектор забрави!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоест фаровете трябва да се ремонтират?   По принцип къде в София може да стане това?  Не е в някой от Хонда сервизите предполагам

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам, че късите са ти с лупи, обаче халоген или ксенон? Ако са ксенон, най-лесно е първо да смениш крушките, тъй като с времето почват да светят по-слабо и да премигват. Иначе за конверсия към LED може да се консултираш с Car Valeting в София (доста ги препоръчват за такива услуги, но лично не съм ги ползвал). Аз чакам един фар, който съм дал за рециклиране във Farovete.com и мога да дам отзив като ми го направят. 

• Благодаря 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...