khaccbg 16 #1 Публикувано преди 17 часа Здравейте колеги, С оргинални фарове и фабричните крушки съм, но почти нищо не се вижда по време на нощно карене. Разликата е драстична с многото други коли с които се разминавам. Искам да сложа по силни и ЛЕД крушки на фаровете. Казаха ми че трябва нещо да се пренаправя и не е тривиално. Какво трябва да направя и какви ЛЕД крушки да търся та да имам добра видимост? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CCord 371 #2 Отговорено преди 8 часа Целия проблем е в някаква нередност на оригиналния ти фар, нарушено покритие на рефлекторите, замърсено или замъглено "стъкло", замъглена или замърсена лупа ако има такава и други нередности следствие износването и стареенето. Има коректни фирми занимаващи се с реновиране на фарове от всякакъв вид, вярно че струва пари, и то не малко, но това е правилното решение. Дори някои от фирмите се занимават и с преправяне на оптиката за LED крушки. Сега тука знам че ще скочат "специалисти" които ще ти кажат: слагай "тези" ламби и забравяш! да, ама не! не става само със смяна на халогенната крушка с LED такава, ако имаш лупи на късите може и да се получи нещо задоволително но ако си само с рефлектор забрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
khaccbg 16 #3 Отговорено преди 4 часа Тоест фаровете трябва да се ремонтират? По принцип къде в София може да стане това? Не е в някой от Хонда сервизите предполагам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 411 #4 Отговорено преди 4 часа Предполагам, че късите са ти с лупи, обаче халоген или ксенон? Ако са ксенон, най-лесно е първо да смениш крушките, тъй като с времето почват да светят по-слабо и да премигват. Иначе за конверсия към LED може да се консултираш с Car Valeting в София (доста ги препоръчват за такива услуги, но лично не съм ги ползвал). Аз чакам един фар, който съм дал за рециклиране във Farovete.com и мога да дам отзив като ми го направят. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове