fitnesman 4 #1 Posted November 4, 2021 Здравейте колеги, някой да е слагал такива ЛЕД-ове за късите на Акорда? Имате ли някакви впечатления, ще станат ли без някакви интервенции ? Става въпрос за такава без ксенони разбира се.... Share this post Link to post Share on other sites
smirky 41 #2 Posted November 4, 2021 При всички положения, LED 6000K на късите няма да бъде особено приятно за гледане при мокра обстановка. Освен ако модела от снимката не е просто за "колкото да има", не бих заложил на пасивно охлаждане, освен ако не е някаква премиум марка. Share this post Link to post Share on other sites
Г.Писаров 66 #3 Posted November 4, 2021 Аз съм с ледове на Сивика. Акорда ми е с ксенон. Не са такива като на снимката. Моите са с охладител с моторче. Доста са шумни 😂 Наблюденията - заслепяват насрещно движещите се. На къси, свалени на максимум пак заслепяват. Светят много но рефлектора не е подходящ - не им насочва както трябва светлината и пак не виждам добре. Предполагам, че и при акорда ще е така. Каня се да ги сменя с едни читави халогени. Но пък и ледовете, които съм взел не са някакви скъпи. 30 или 40 лв. бяха комплекта. Вече навлязоха доста ледовете и има доста добри марки. Ако някой тук е ползвал нещо по - скъпо/качествено можа да каже как е 1 Share this post Link to post Share on other sites
AMD 331 #4 Posted November 4, 2021 Не стават тези Лед крушки Share this post Link to post Share on other sites
Legend91 75 #5 Posted November 4, 2021 (edited) Или оригинален Philips от amazon.it (по-евтини са от тук с 200 лв) или нищо! Аз карам с халоген Osram Cool Blue intense и съм много доволен, светят по-бяло и по-силно. На неосветени улици си карам на дълги, и превключвам само като видя светлините на друга кола насреща, светло ми е предостатъчно. Филипса, ако намеря пари, ще го пробвам на късите, ако заслепява в пълна тъмница го лепя на дългите, нека свети тогава толкова нагоре колкото си ще. Китайски лайна на нещо от което зависи моят и на семейството ми живот, защото съм отговорен и за тях, няма никога да сложа! Edited November 4, 2021 by Legend91 1 Share this post Link to post Share on other sites
fitnesman 4 #6 Posted November 4, 2021 Ясно, благодаря, просто потвърдихте мнението ми. И аз предпочитам хубава халогенна крушка. Това поражда едно питане - ако се сложи някой филипс или осрам от тези които ги дават +130-150% повече светлина, дали ще навреди на рефлектора, лупата….? Share this post Link to post Share on other sites
docev 359 #7 Posted November 4, 2021 От 8 до 10 месеца... и смяна на крушките е отговорът, Иначе НЯМА проблем за рефлектора. С тоя Лед по горе, греда. Share this post Link to post Share on other sites
Legend91 75 #8 Posted November 4, 2021 (edited) Нищо няма им навреди. Те не греят повече, защото са същите ватове. Просто жичката е по-малка и дава по-добър фокус. Това с процентите е сравнение с технологията от 60-те. Фактически дават само 10ина процента повече от обикновените. Затова моят фаворит е Cool Blue intense, по-евтини от Night Breaker са, а светлината е също толкова силна. И по -бяла. За да ги пестя карам само на габарити LED Osram Никога не са ме спирали . Оригинален Osram LEDriving Premium за заден ход на собствената ми кола: Edited November 4, 2021 by Legend91 1 Share this post Link to post Share on other sites
Г.Писаров 66 #9 Posted November 4, 2021 За габарити, задни светлини и светлини на рег. ном., дори и обикновени лед крушки, не някакви маркови вършат много по - добра работа от халогени и тем подобни, според мен. За фарове, за ЛЕД крушки май трябва да има правилно поставени лупи а не да се разчита на рефлектора. Тогава би трябвало светят както трябва и ледовете. Това пак мое предположение Момчето започнало темата може да иде в специализиран сервиз и предполагам там ще му обяснят най - точно и ще го насочат правилно какво да си вземе. Предполагам ще могат да му покажат и нагледно някои неща Share this post Link to post Share on other sites
Legend91 75 #10 Posted November 4, 2021 Жичката трябва да е на точно определено място, затова Night Breaker дават по-добра осветеност, а тяхната жичка е с колко? С микрони по-малка? Какво става тогава с неотговарящия на никакви стандарти китаец? Диоди, колкото футболни игрища от четирите страни, размери на крушката каквито там им хрумнат. ECE имат сума ти изисквания, и когато се разминеш с тях дори на милиметър, след 50 метра този милиметър става на 2 метра. Също както стрелба със снайпер, и най-малкото трепване дава голямо отклонение с разстоянието. А освен това има и изисквания и за яркост, няма как да сложиш супер ярък 50 вата CREE диод за осветяване на стадиони и да претендираш "да, ама той е "настроен" да не заслепява" 😄 Преди време пробвах един номер с габаритите, опитах да сложа W16W LED Osram на мястото на W5W, формата на габаритите ми е тънка лента, щеше да се получи супер заводски-изглеждаща дневна светлина. Да ама не! Осрам са изкопирали толкова дословно формата на халогенния W16W че не ми даде да влезе с половин милиметър! Продадох ги на загуба и си взех W5W. А кога китаеца ще направи това? Има Осрам LED за някакви 160 лв, с 5 години гаранция, не мога да проумея защо някой би купил китайски диоди които горят. А въпросът ако недай си боже стане нещо и отсрещният каже "той ме заслепи с китайски диоди" или дори с "нехомологирани макар и маркови диоди" и става много много зле.... Share this post Link to post Share on other sites
fitnesman 4 #11 Posted November 4, 2021 (edited) преди 48 минути, Legend91 написа: Жичката трябва да е на точно определено място, затова Night Breaker дават по-добра осветеност, а тяхната жичка е с колко? С микрони по-малка? Какво става тогава с неотговарящия на никакви стандарти китаец? Диоди, колкото футболни игрища от четирите страни, размери на крушката каквито там им хрумнат. ECE имат сума ти изисквания, и когато се разминеш с тях дори на милиметър, след 50 метра този милиметър става на 2 метра. Също както стрелба със снайпер, и най-малкото трепване дава голямо отклонение с разстоянието. А освен това има и изисквания и за яркост, няма как да сложиш супер ярък 50 вата CREE диод за осветяване на стадиони и да претендираш "да, ама той е "настроен" да не заслепява" 😄 Преди време пробвах един номер с габаритите, опитах да сложа W16W LED Osram на мястото на W5W, формата на габаритите ми е тънка лента, щеше да се получи супер заводски-изглеждаща дневна светлина. Да ама не! Осрам са изкопирали толкова дословно формата на халогенния W16W че не ми даде да влезе с половин милиметър! Продадох ги на загуба и си взех W5W. А кога китаеца ще направи това? Има Осрам LED за някакви 160 лв, с 5 години гаранция, не мога да проумея защо някой би купил китайски диоди които горят. А въпросът ако недай си боже стане нещо и отсрещният каже "той ме заслепи с китайски диоди" или дори с "нехомологирани макар и маркови диоди" и става много много зле.... Това слага точка определено. Исках да се уверя че няма смисъл от подобни ледове. А даже относно сертифицирането на ЕСЕ ОСРАМ имат разрешени ЛЕД крушки за употреба по улици ( както те казват) само на H7. Всички останали ЛЕД крушки заменящи стандартните такива са разрешени само за офроуд. Относно халогенните на Филипс мнение има ли някой? Оправдана ли е по-високата им цена? Например дали имат по дълъг живот.... Edited November 4, 2021 by fitnesman Share this post Link to post Share on other sites
Legend91 75 #12 Posted November 4, 2021 Халогенните на Филипс поне performance версиите са с направо лудешка цена 20 евро бройката за HB4. Ще ме извиняват.... Иначе в сравнение със стандартна Осрам, Филипс изглеждаше малко по-ярка. Докато не си сложих Cool Blue Intense. Иначе, ако погледнеш Филипса, изглежда по-прецизно направен от Осрам, жичката е поставена по-добре. Обикновените им крушки може би си заслужават цената, но другите... 40 лв за крушка с нажежаема жичка.... Share this post Link to post Share on other sites
fitnesman 4 #13 Posted November 5, 2021 Взех тези, утре ще ги видим как се държат….. 1 1 Share this post Link to post Share on other sites
Г.Писаров 66 #14 Posted November 5, 2021 На мотора съм с Osram Cool Blue. H4, 150%. Светят много добре. Но и с предните, които пак бяха Осрам, но не помня какъв модел, също не съм имал ядове. Просто рефлектора на мотора ми е страшен и прави ден. Случвало се е на колеги мотористи, при нощно каране, които имат скапани фарове на двама пред мен да светят на дълги и да виждат много добре. На къси също светят супер но при по - висока скорост с мотора идват доста къси 😬 Изкараха ме около 40к. км. и едната изгоря. Така че ако рефлектора ти е добър - би трябвало да останеш доволен 1 Share this post Link to post Share on other sites
Legend91 75 #15 Posted November 6, 2021 21 hours ago, fitnesman said: Взех тези, утре ще ги видим как се държат….. Супер изглеждат. Само не забравяй че стъклото не трябва да се пипа с пръсти и сподели как се представят нощем. Share this post Link to post Share on other sites
fitnesman 4 #16 Posted November 6, 2021 (edited) Отговарям веднага …. Ами… прогледнах Благодаря за съветите!!! Edited November 6, 2021 by fitnesman 2 Share this post Link to post Share on other sites
aleksandur 236 #17 Posted November 6, 2021 Супер са ,но изкарват около 12-13 месеца. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Legend91 75 #18 Posted November 13, 2021 (edited) Моите Cool Blue къси и дълги HB4 и HB3 в извънградско движение през нощта. Не е едитвано по никаквъв начин, но имайте предвид че дашкама компенсира за тъмнината. (Изчакайте малко YouTube да обработи и HD версията) Edited November 13, 2021 by Legend91 Share this post Link to post Share on other sites
kkrasun 13 #19 Posted July 30 колеги здравейте.каква може да е разликата на крушка която е 80w и 55w.ето пример Osram H1 Cool Blue Boost 12V, 80W, P14.5s, 700lm OSRAM H1 – COOL BLUE INTENSE 12v .55w. дългите светлини са много зле.ще пробвам с някой от тези две. Share this post Link to post Share on other sites
Ivan_Ch 231 #20 Posted July 31 80W мисля, че са забранени за движение по пътищата. Дават ги за OFF ROAD. Share this post Link to post Share on other sites
kkrasun 13 #21 Posted July 31 28 minutes ago, Ivan_Ch said: 80W мисля, че са забранени за движение по пътищата. Дават ги за OFF ROAD. ааа,разбрах.няма да са 80w.благодаря Share this post Link to post Share on other sites
JHM 1512 #22 Posted August 5 На 30.07.2022 г. at 16:45, kkrasun написа: OSRAM H1 – COOL BLUE INTENSE 12v .55w. дългите светлини са много зле.ще пробвам с някой от тези две. Вземи си пак "осрам H1" но не Blue,а H1 night breaker laser line.Няма да имаш бели светлини,но ще виждаш по надалеко,на дълги! 1 Share this post Link to post Share on other sites
jimi 248 #23 Posted August 5 Ако няма да е някой супер скъп LED то трябва да е марка S&D за да няма проблеми. Това е хубава китайска марка вече 3ти комплект сменям за 3г. На сивик 6 със рефлекторни фарове. Леда е точно там където трябва на тези крушки и фокусира 1 към 1 със халогенни крушки но свети доста по силно. И ако са регулирани фаровете направо рай. Доста фарове халогенни, ледове, ксенони съм сменил докато разбера, че един фар за да свети трябва да му е нов рефлектора без значение със или без лупа. Обгорял ли е 1000w да сложиш нищо не става. S https://a.aliexpress.com/_mqWnBRK Share this post Link to post Share on other sites
Pavel_Pavlov 999 #24 Posted August 6 От тези ледове, които се виждат в началото на магазина им, не намирам нищо по-различно от масовите евтини ледове. Би ли споделил конкретен модел, който ползваш? Share this post Link to post Share on other sites
jimi 248 #25 Posted August 7 Аз имам опит с led H4 на сивик 6 Супер доволен съм, проблема е, че ден и нощ се кара на фарове и живота им намаля 3 пъти по бързо а не знам може ли модул % от дългите на Н4 На акордеона не съм сменял все още е с оригинален ксенон но е със модул % от дългите , което е супер. Разликата между тия S&D и евтините китайски е във позицията на самите лед лампи но пак казвам нямам опит с лед на фарове с лупи но със сигурност ще е по добре от халогенни обикновенна. Не ти ли свети фара добре със халогенни и с ксенони и с ледове 100% рефлектора е изгорял и иска рециклиране в тва съм сигурен. Конкретно за тези давам гаранция че светят много добре и фокусират идеално във дъжд също ! Share this post Link to post Share on other sites
Pavel_Pavlov 999 #26 Posted August 8 (edited) ЪМерси за препратката към конкретния модел, това ми беше интересно. S&D е просто продавача, а както е видно от магазина им, продават и от най-евтините и ужасни ледове В Акордовия фар на късите е много по-добре да се сложи ксенонова система. Ще свети много по-добре отколкото лед. Един приятел хвърли сума пари по всякакви ледове и да, хубавите ледове светят много по-добре от халогенната крушка, но нищо общо с ксенон. Относно светенето – не си напълно прав. Ако фарът не свети, може да е по различни причини, не само рефлекторът. Например моите фарове на Акорда като ги отварях най-много страдаха от зацапана лупа от кондензация. Рефлекторите бяха в много прилично състояние. Edited August 8 by Pavel_Pavlov 1 Share this post Link to post Share on other sites
JHM 1512 #27 Posted August 8 (edited) преди 40 минути, Pavel_Pavlov написа: В Акордовия фар на късите е много по-добре да се сложи ксенонова система. Ще свети много по-добре отколкото лед. Това,да се знае,че експетименти са правени много,с лош ефект, заслепяващ отсрещните и противозаконен! П.П. Да не забравяме че има и много добри халогенни,за които е изчислен и произведен фара! Edited August 8 by JHM Share this post Link to post Share on other sites
Polad112 1 #28 Posted Tuesday at 12:29 PM И аз мисля да слагам, някой сложил ли е такива вече ? Share this post Link to post Share on other sites