Rakeem 412 #161 Posted January 8 (edited) Каква пък е тази "Диамантена технология'? Помня преди години, преподавателят ми по икономика в колежа, сподели, че някакъв българин бил измислил някакъв флуид с диаментен прах, който бил приложим в маслата и така се намалявало износването на частите! На мен тогава ми се стори, че е по-добре да сипя пясък, така поне деймиджа ще е по-малък, ама кой знае.......... Edited January 8 by Rakeem Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pavel_Pavlov 699 #162 Posted January 8 Маркетинг. Здраво и яко като диамант. https://lubricants.petro-canada.com/en-bg/brand/supreme 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bizzito 192 #163 Posted January 14 Днес бях в аутобокс за заверка на акумулатор и се загледах в тубите Равенол, които предлагат. Всичко беше 2017, 2018 и 2019 година. Или не си обновяват рафтовете или нямат много оборот и застарява стоката. Определено ако реша да купувам от тях нещо пак ще си отварям очите на четири. Quote Share this post Link to post Share on other sites
CARPERA 644 #164 Posted January 14 Добре е че виждаш дати,а не са изтрити и този магазин продава масла на супер промоция. Кой гледа дати на маслата май само тея в Хонда форума. Дефакто се оказва че е изкупил залежала стока която трябва да се бракува и преработи,но сега се продава като топъл хляб в магазина на магазинерчето. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pavel_Pavlov 699 #165 Posted January 14 Разбирам съображенията, но най-различни източници пишат, че маслата могат да изкарат до 5 години на рафта неотваряни. Не съм сигурен дали е наистина повод за притеснение. Да бяха гуми със стар дот, да имаш съмнение как са съхранявани, но масло... 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bizzito 192 #166 Posted January 14 Сигурно може. Ама по-добре да е пресничко Quote Share this post Link to post Share on other sites
AzSum 84 #167 Posted January 15 Погледни моя пост #2286 от предишната тема. Tам качих и снимки. AUTOBOX са франчайз и във всеки сервиз предполагам има известни разлики. Аз намерих промоция тогава на RAVENOL на цената на АТО и реших да поръчам. Говорих по телефона с фирма CARIO.Те са официален представител на RAVENOL и мисля собственик на търговската марка АУТОБОКС. Та доставката става от централния им склад в Сливен. Понеже имаше безплатна доставка до всеки сервиз на Аутобокс минах през най-близкия ми. Там се опитаха те да ми продадат маслото като ми направят цена. Цената не бе толкова добра и освен това маслото не беше по USVO. Отказах им. Говорих пак със Сливен и казах,че искам да ми доставят масло прясно и по USVO и ILSAG 6. Човека ми гарантира и си получих доставката. Резултата е ,че на 24.08 получих масло запечатано на 20.06,2020 по USVO и ILSAG 6. Допълнително ми подариха течност за чистачки RAVENOL и хималка.Тубите имаха скреч код за автентичност,който проверих в официалния сайт на Равенол. Така че всеки сервиз си има отделен собственик и само са под шапката на AUTOBOX , но всеки е държава в държавата.Taka както всички ОМВ са с различни собственици. За това ако в сервиза няма маслото на Равенол,което искаш потърси CARIO и вземи от там. 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
stojkovskimarjan 1 #168 Posted January 17 Civic D14A4 Дали мога да слагам Mobil 1 FS 0W-40 защо не мога да намеря масло по ILSAC GF-5?Дали е по-добре от Petro Canada Supreme Synthetic 5W-30?Които са добри алтернативни масла? Quote Share this post Link to post Share on other sites
CARPERA 644 #169 Posted January 17 (edited) Имаш време да си избереш има нова поръчка. Масла много по ILSAC GF-4, ILSAC GF-5 https://www.ato24.de/en/car/engineoil/ilsac-gf-4_ilsac-gf-5/5w-30_5w-20_0w-30_0w-20/page/2.html Edited January 17 by CARPERA 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
stojkovskimarjan 1 #170 Posted January 17 https://www.ato24.de/en/liqui-moly-special-tec-ll-5w-30.htmlИ него го дават по ILSAC а нема допуска 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
dandilov 1271 #171 Posted January 18 Това Лики ( според данните от .pdf-a ) не бих си го купил. На тази цена, а и на по-ниска, има по-добри масла. D14-ката можеш да я караш с голям избор от масла. Зависи от състоянието на двигателя, на първо място! Другото е ти как го усещаш с определено масло. За моята, аз предпочитам здраво 5W30 по ILSAC или ACEA A3, с вискозитет при 100°C между 11 и 12 mm²/s. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites