Oilgerm 89 #2241 Отговорено 29 Април Valvoline R&P от юни и в Европа. (: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3302 #2242 Отговорено 4 Май (Редактирано) Малко новини. https://oil-club.de/index.php?thread/5117-rabatte-angebote-ravenol/&postID=470812#post470812 ... за който има регистрация... Редактирано 4 Май от dandilov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oilgerm 89 #2243 Отговорено 5 Май Те и преди това им бяха надупени цените, а сега съвсем.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 1019 #2244 Отговорено 5 Май По това време през 2023 ДХГ-то съм го купувал за 93лв., сега в същия сайт е 125. Просто се сменяна марката, мащабно, и бързо ще се върнат в нормалността. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 367 #2245 Отговорено 5 Май 12 hours ago, Oilgerm said: Те и преди това им бяха надупени цените, а сега съвсем.. да не говорим, че да влезеш и да разгледаш сайта напоследък е като да паркираш в центъра Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gecata1059 50 #2246 Отговорено 20 Май (Редактирано) Досега имам 3 смени с Dxg , но новите цени вече не ме кефят и се чудя дали да не се завърна към Мобил. Тук ми излиза нова опаковка за европа. https://oilgroupbg.com/mobil-1-esp-formula-5w-30-5-литра.html А в официалния сайт е друга: https://www.mobil.com/en/lubricants/for-personal-vehicles/our-products/products/mobil-1-esp-5w-30 Редактирано 20 Май от gecata1059 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oilgerm 89 #2247 Отговорено 20 Май (Редактирано) Не е нова опаковката на тубата ,даже е стария лейбъл.. Той сайта не е за Европа та за това. Пп. Тези търговски сайтове слагат каквито им падне туби.. Друг е въпроса какво изпращат като партида и изисквания.. Редактирано 20 Май от Oilgerm Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1924 #2248 Отговорено 24 Май Някой нещо за тази екзотика,появила се от скоро в сайта? https://ato24.de/en/lucas-oil-synthetic-5w-20-eco-fd-engine-oil.html Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 367 #2249 Отговорено 24 Май (Редактирано) 12 hours ago, JHM said: Някой нещо за тази екзотика,появила се от скоро в сайта? https://ato24.de/en/lucas-oil-synthetic-5w-20-eco-fd-engine-oil.html че и на български са го направили MSDS.pdf Редактирано 24 Май от Тъмнозелен самурай G86-P 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 1019 #2250 Отговорено 24 Май Нормално да е 'минерлка', нали е за ония извращения 'ремък в масло', което означава и голям компромис с пакета присадки. С една дума, не става, по-добре Мобил за тези пари. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CNC Setter 48 #2251 Отговорено 26 Май Аз последните две години карах всичките си коли с Shell Helix Ultra. Но вчера при влизане в Ato24 видях, че една туба от това масло 5W40 от 27 евро за 4 литра през ноември миналата година, вече е 53 евро. Равенол също са вдигнали цените, по-груби сметки с 25-30 %. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oilgerm 89 #2252 Отговорено 29 Май https://www.ebay.de/sch/i.html?_nkw=valvoline+restore+protect+5w-30&_trksid=p4624852.m4084.l1311&_sacat=0 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oilgerm 89 #2253 Отговорено 29 Май На 29.04.2026 г. at 20:48, Oilgerm написа: Valvoline R&P от юни и в Европа. (: 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oilgerm 89 #2254 Отговорено 29 Май Оказва се ,че са американски търговци в немския ибей, и има забрана за Германия..Но ще видим през юни .. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3302 #2255 Отговорено 29 Май Elf Evolution 900 NF 5w-40, 5-литра за €14.99, дата на бутилиране 2021! Все още е годно. Като за старите, здрави, бангии. https://oil-club.de/index.php?thread/2129-aktionen-rabatte-gutscheine-für-öle/&postID=473396#post473396 Излизат оферти тук там по германско. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oilgerm 89 #2256 Отговорено 29 Май Eлфа не е лошо бюджетно масло,една зима сивика на жената даяни с него.Тотал мисля ги купиха или са под шапката им.Тотал също серията инео за парата са си ок. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CNC Setter 48 #2257 Отговорено 29 Май Ще се търсят някаква варианти.. Нямам намерение да купувам много скъпи масла за кошниците, които карам. Между другото имам две туби от Кауфланд масло "Sevan" 5W40 Acea A3/B4 API SL/CF. Лукойл е производителя, а Севан са само опаковчик. Бях го взимал за една доста стара машина, но се разделих с нея и сега се чудя дали мога да го ползвам на малко по-нова бангия ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3302 #2258 Отговорено 29 Май (Редактирано) Колко по-нова и каква? И за джаз-а, и за тойота-та, от подписа ти, не е добър вариант. Редактирано 29 Май от dandilov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CNC Setter 48 #2259 Отговорено 30 Май Преди 10 часа, dandilov написа: Колко по-нова и каква? И за джаз-а, и за тойота-та, от подписа ти, не е добър вариант. Nissan Almera N16 2.2 дизел 2004 год. До сега го карам с Shell Helix Ultra 5W40. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oilgerm 89 #2260 Отговорено 30 Май Първо нз защо си карал с шел 5 -40 ,масло за бензинов мотор? Правилния избор е SHU ECT C3 5-30 .За мен топа е Mobil 1 esp 5-30! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CNC Setter 48 #2261 Отговорено 30 Май Една от причините е, че го взимах доста изгодно. Идваше ми с доставката от Германия на около 12 лв/л. За тази цена GTL масло мисля е супер. А и имаше необходимата спецификация за мотора Acea A3/B3 A3/B4. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oilgerm 89 #2262 Отговорено 30 Май Да, няма ДПФ сиг ,но за дизела витамина е C3 ACEA. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3302 #2263 Отговорено 30 Май За Нисан 2004г. без DPF, става. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CNC Setter 48 #2264 Отговорено 30 Май (Редактирано) Ще рискувам и ще го налея на по следващата смяна. Но за всеки случай ще го хвърля по-рано, на около 5-6 хил. км. Обикновенно сменям на 7-7.5 хиляди. До сега съм ползвал АТF и трансмисионни масла на Лукойл и не съм имал ядове. Редактирано 30 Май от CNC Setter Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 552 #2265 Отговорено 31 Май Здравейте, забелязахте ли повишението на цените на маслата с около 30% за последните 2 месеца? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CNC Setter 48 #2266 Отговорено 31 Май Да, забелязах. Малко по-нагоре в темата писах точно за това. В Ато24 са вдигнали цените при Шел с около 90 % при някои масла. Равенол са с около 30 % нагоре. И при другите марки също има увеличение. У нас също наблюдавам повишение, което мисля е нормално при това, което се случва последните месеци с цените на стоки и услуги. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CCord 376 #2267 Отговорено 31 Май За съжаление на почти всички да, последно на Амсойл обаче ги вдигнаха, поне от АТО 24. Има резон предвид случващото се в персийския залив., лошото е обаче че няма да има връщане назад, дори и при падане цените на петрола. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 552 #2268 Отговорено 31 Май Да, идва си от цената на петрола това е ясно. Със сигурност не е от еврото и ситуацията в България. Все пак очаквам при евентуален спад на петрола да има корекция и при маслата. И аз пазарувам от Ато24. Докато чакам пролетната промоция цените излетяха. А промоция явно тази пролет няма да има. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тъмнозелен самурай G86-P 367 #2269 Отговорено 1 Юни 23 hours ago, Bizzito said: Да, идва си от цената на петрола това е ясно. Със сигурност не е от еврото и ситуацията в България. Все пак очаквам при евентуален спад на петрола да има корекция и при маслата. И аз пазарувам от Ато24. Докато чакам пролетната промоция цените излетяха. А промоция явно тази пролет няма да има. тя цената на петрола се увеличи с 30% и нагоре процента щото, чакаме да спадне и да видим дали мишоците с маслата ще я нямалят Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bizzito 552 #2270 Отговорено 1 Юни За всичко друго на пазара е ясно, че няма нищо да падне. Но при положение, че цената на горивата се влияе нагоре и надолу от цената на петрола има логика да очакваме спад и при нефтопродуктите. Сега, българските търгаши са ясни, те ще държат до последно. Но ние така или иначе сме се специализирали вече в поръчки на масла от чужбина. Та ще следим. Не очаквам да има корекция тази година де. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CNC Setter 48 #2271 Отговорено 1 Юни Shell Helix HX8 ECT C3 5W-30 В сайта им са посочени следните спецификации и одобрения : ACEA C3 · MB-Approval 229.31, 229.51 · BMW LL-04 Изглежда няма сертификат по API на кой клас отговаря, макар по БГ сайтовете почти навсякъде да пишат API SN. Мога ли да го ползвам примерно за Honda Jazz 1.4 i-DSI (2006) ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oilgerm 89 #2272 Отговорено 1 Юни А защо не ползваш SHU 5-30? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CNC Setter 48 #2273 Отговорено 1 Юни Разликата в цената между двете е почти двойна. Това е единствената причина поради, която го загледах. 🙂 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oilgerm 89 #2274 Отговорено 1 Юни Като ги гледам в немския Амазон, цените са доло горе сходни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CNC Setter 48 #2275 Отговорено 1 Юни (Редактирано) Основно се водя от цените в Ato24. Обикновено поръчвам веднъж годишно масла на черния петък и ползвам отстъпката. До преди да вдигнат цените на някои масла, разликата в туба 4 л беше 3-4 евро макс. Сега са следните : Shell Helix HX8 5W-30 ECT - 7.35 €/л Shell Helix Ultra 5w-30 - 13.24 €/л. Само за справка, последно миналия ноември цената на второто масло беше 8.12 €/л. Редактирано 1 Юни от CNC Setter 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 1019 #2276 Отговорено 1 Юни Сега хвърлих едно око в атото и какво да видя, равенол дхг 5/30 с 11 евра по-скъпо от Амсойл Сигначър, който идва отвъд океана и е с 2 класи отгоре ! Добре, че е евро преткционизмът, че иначе не знам как ще оцелеят европейските компании. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3302 #2277 Отговорено 1 Юни Е, това за "двете класи отгоре" ще се направя, че не съм го прочел. Двете класи отгоре са само в рекламата му. Но за цената съм съгласен, макар, че на Амсойл Сигначър цената му е все още такава, понеже това са складовите наличности от последната доставка. Още един - два месеца, да дойде новата доставка и ще видите къде ще са цените на Амсойла. Така, че който купил сега, купил. После няма да му се купува. Добре, че се заредих с масла, още от есента и зимата, на промоционални цени. Та си имам за следващите 3 години на евтинджак цени... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 1019 #2278 Отговорено 1 Юни Е айде сега, анализите на лъжат, няма какво да мижиме и да се лъжеме. Равенола е с преко сили 40-50% ПАО, а Амсойла е с над 70% и с доста повече естери, отделно има далеч по-сериозен пакет присадки. Равенола беше оферта докато струваше 100лв.. Иначе Амсойла в щатите е към 60 евро за галон към момента и то на редовна цена, с отстъпки пада под 50. Към момента най-оферта остава Мобила, който все още се намира за под 100лв. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CNC Setter 48 #2279 Отговорено 1 Юни За кой Мобил говориш, ESP 5W30 ли ? Миналия месец приятел ми взе една туба такова промоционално 5 л на цена на 4 л - 36.90 евро от Финландия. Днес проверих цената и отново беше толкова. Това от най-големият им магазин за авточасти в страната. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Oilgerm 89 #2280 Отговорено 2 Юни Off Topic Супер цена!Имаше в трендиол подобна цена. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове