Emo74 0 #2121 Отговорено 14 Юли Здравейте, някой пробвал ли е Mobil 1 Esp 5w30 formula P. В тойота форума,бяха писали,че е същата рецепта,като старото мобил 1 5w30 esp. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emo74 0 #2122 Отговорено 15 Юли (Редактирано) Може да си го поръчаш вече и в България. Редактирано 15 Юли от Emo74 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emo74 0 #2123 Отговорено 18 Юли (Редактирано) Всъщност, според този клип,новия mobil 1 5w30 esp, не е по-лош от стария.Без да искам, качих още веднъж горния клип и не можах да го изтрия. Гледайте долния. Редактирано 18 Юли от Emo74 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3056 #2124 Отговорено 19 Юли DXG и неговият хидрокрек събрат HDX вече имат спецификации API SQ и ILSAC GF-7A. https://www.ravenol.de/en/product/motorenoel/pkw-motorenoel/ravenol-dxg-sae-5w-30 https://www.ravenol.de/en/product/motorenoel/pkw-motorenoel/ravenol-hdx-sae-5w-30 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gecata1059 41 #2125 Отговорено неделя в 10:49 А пък Fds е вече API SP https://www.ravenol.de/en/product/motorenoel/pkw-motorenoel/ravenol-fds-sae-5w-30 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6720 #2126 Отговорено четвъртък в 12:07 (Редактирано) Не е тук мястото на моята питанка, ама понеже темата е популярна, а и набързо: Преди 3 седмици смених маслото на Ледженда и го прибрах пак в гаража, та от тогава не е каран. Онзи ден проверих нивото, без да е пален мотора - над МАХ е. Запалих, поработи минутка, угасих го и след минутка мернах нивото - беше си на МАХ. Знам че моторът събира 0.5 л в системата, което няма как да се източи, а в сух мотор се наливат 5л. При смяната не знам колко точно е налято, но казах 4л. да сипят, а аз после ще се оправям, но от 10л. туба без скала трудно се контролира количество. Реших че е много, а и по съвет на Дани - пробвах да дръпна малко през сондата на щеката, но уви, не сполучих. И ся се чудя, да точа ли, или да карам така. Никога не съм карал с масло на МАХ и винаги съм го мерил на студен мотор и равно - по навик. Хвърлих 1 око в книжката на колата и там буквално пише: "При проверка нивото на маслото, автомобилът трябва да стои на хоризонтална площдака, а двигателят му трябва да е загрял. Нивото се препоръчва да бъде контролирано примерно 3 минути след гасенето на добре загрелият двигател." Може би е специфика на конкретният V6 мотор, но при това условия нивото си е ОК, макар нивото да е повече от което съм свикнал и карал, но пък за летните жеги е по-добре "да има повече обем за циркулация", стига да не излезе от нейде да дири кой го е сипал толко мнОу. Та се чудя, що така и да точа ли, или според упътването всичко е приемливо. Може ли някой да види какво пише в книжката му за неговият шестак? Принципно, тази разлика в нивото е при около 1 седмица престой - бавно се оцеждат тез 2 глави, не е като при малолитражките. Редактирано четвъртък в 13:31 от ceco_accord Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rakeem 885 #2127 Отговорено четвъртък в 14:18 Аз винаги го държа над макса с около 2мм след престой('R' на твоята щека), но при теб(ако достига 'А'), малко са се оляли, но не е драма, в движение няма да ги усети, всичко ще се качи горе. Направи й едно трипче да я раздвижиш и ще се нормализира, ако й е в повече. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gecata1059 41 #2128 Отговорено четвъртък в 14:28 И аз меря винаги на студен мотор , а в книжката пише на загрят. Но миналата седмица ме изненада на сина Акорда. Правя редовната проверка на течности и изненада. Всичко на горе. Спирачна течност,масло, антифриз и хидравлична. После се усетих ,че е близо 40 градуса жега. Та и това има значение. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6720 #2129 Отговорено четвъртък в 14:38 Бе, той спи в гаража летен сън, а там е поне 15 градуса по-хладно. Ще го разходя скоро и то ш си обади. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6720 #2130 Отговорено четвъртък в 14:40 преди 21 минути, Rakeem написа: Аз винаги го държа над макса с около 2мм след престой('R' на твоята щека), но при теб(ако достига 'А'), малко са се оляли, но не е драма, в движение няма да ги усети, всичко ще се качи горе. Направи й едно трипче да я раздвижиш и ще се нормализира, ако й е в повече. Амии, в "следработен" режим си е под 'R', макар че не съм гледал на работещ мотор колко е точно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове