Terje 172 #481 Отговорено 22 Декември, 2021 (Редактирано) Хората още си мислят, че ако направят някаква поразия на някой друг, после трябва да я плащат. А в по-лошо стечение на обстоятелствата, може да им се случи неприятен физически контакт с потърпевшите. Затова и бягат от местопроизшествието. Нали затова е гражданската... @ceco_accord, тези новите премиум коли със всичките им камери и сензори по броните се управляват доста по-лесно, все пак има жени шофьори, които се справят по-добре по голяма част от мъжете шофьори, така че нищо чудно, че девойката се е справила. Редактирано 22 Декември, 2021 от Terje 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6814 #482 Отговорено 22 Декември, 2021 Мен не ме изненада толкова че се справи, а че се постара не да я натика някак, а да остави равно разстояние до другите 2 коли. Можеше да я натика до левите врати на съседната и дясна кола, но се постара, а това не е безопасност, а по-висшата и форма - КУЛТУРА на водача! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1882 #483 Отговорено 22 Декември, 2021 Преди 9 часа, ceco_accord написа: Гледам - кара го 1 девойче, на вид под 20 год. Стана ми любопитно как ще паркира. 3 пъти внимателно прави маневри назад- напред Късметлия си, че има голям инфоборд...! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6814 #484 Отговорено 23 Декември, 2021 Значи съм с грешка - префейс е било (2014-2018). Предполагам нямаше самопаркираща система (или девойчето не я ползваше), та лично си маневрира напред/назад. Системата би го направила от раз. Както и да е. За културата на водача ми бе думата, ама явно не го обясних надлежно. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1633 #485 Отговорено 23 Декември, 2021 Я кАжи сега, на заден ли паркира или напред?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6814 #486 Отговорено 23 Декември, 2021 Назад. Явно някой и е обяснил предимствата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1633 #487 Отговорено 23 Декември, 2021 Според зависи! Предимство е, ако паркираш пред блока. Ако паркираш пред Била е недостатък, 'щото багажника ти идва отзад и не мож' натовари покупките. п.п.по темата: На много от културните англичани не им пука как ще паркират. Паркоместата са тесни и преди да чуеш първия клик на фиксатора на вратата чуваш удара във вратата на съседната кола. Чисто новата деветка на съпругата ми още първия месец се сдоби с три удара във вратите и една драскотина на бронята. Започнах да паркирам, или на най-далечния, празен, край на паркинга, или на първото място на редицата. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1882 #488 Отговорено 23 Декември, 2021 преди 15 минути, Krasi-mir написа: На много от културните англичани не им пука как ще паркират. Паркоместата са тесни Поне спазват парколиниите на местата,за разлика от тук. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tony® 101 #489 Отговорено 23 Декември, 2021 Ааа,и тука си ги спазват парколиниите,само че като осеви . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #490 Отговорено 23 Декември, 2021 В америката пък ги глобяват, ако паркират назад по паркингите Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1633 #491 Отговорено 23 Декември, 2021 Според мен е от хуманна гледна точка. Паркират напред за да няма инфаркти, докато багажника минава през стената на 6-ия етаж на паркинга, когато си объркал D със R. По-малко стресиращо е да бутнеш стената с предната броня. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #492 Отговорено 23 Декември, 2021 Бях чел, че е остаряло правило от времето когато малко коли са имали камери и е имало инциденти с пешеходци на заден ход. Все още го намирам за доста странно, но… Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Michail 0 #493 Отговорено 28 Февруари, 2022 На 11.02 2022 ми се случи следното: Карам бавно 30 км макс в дясна лента от Мария Луиза към кръговото на надлез Надежда за да завия по него към Ломско шосе. На около 70 80 метра от кръговото съм. В това време вляво от мен мина РК8509ВР с голяма скорост и ми счупи лявото странично огледало. Слава богу не ме удари по-сериозно. Спрях свирнах, той спря почти в кръговото. Излезе един висок очилат младеж, който се развика, след което си седна в колата и отпраши, преди да изляза и аз. Страх ме беше след това да изляза и да си потърся огледалото, за да не ме забърше някой друг като него заедно с вратата, не виждайки аварийките. Та пазете се от РК8509ВР. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 948 #494 Отговорено 30 Март, 2022 Паркирам на зад и една жена почти се блъсна в мен, скочи от тротоара и пресече по диагонал, дори не се огледа! Излизам от паркинг, в ляво няма коли, в дясно един с мигач и аз тръгвам спокойно, оказа се обаче забравен мигач и свири като на сваДба! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1633 #495 Отговорено 30 Март, 2022 Мигащият мигач на идващата кола означава, само и единствено, че мигачите на колата са изправни. Накъде ще кара, само той си знае. 2 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6814 #496 Отговорено 30 Март, 2022 Наистина не разбирам тези дето в града карат с над 50, особено по малките улички. Един вид, оказва се добре, че повечето са разбити. Понякога и с 20 да караш обаче, мое некой да те сюрпризира. Вчера с колелото си карам и 1 кака ми изскача измежду 2 коли. Успях да кривна безопасно, но ако до мен имаше кола, директно скачах в скута и - имаше добри "еърбеци". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1383 #497 Отговорено 30 Март, 2022 (Редактирано) https://autobild.bg/българия-е-в-топ-3-на-най-стресовите-за-ш/ Редактирано 15 Април, 2022 от dindin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 948 #498 Отговорено 14 Април, 2022 Вече двама шофери със слушалки виждам. И нарочно надувам клаксона до тях и изобщо не реагират! Всеки втори говори по телефона, жените масово чатят!!! Няма КАТ, има хранилки! Бюрократите с пагони са над 50 000! По улиците няма никой. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 796 #499 Отговорено 14 Април, 2022 Да, все едно ще свърши света, ако 10 минути не си видят шибания телефон. Ще си изпуснат мъжа на живота, а те си пишат с 10 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6814 #500 Отговорено 14 Април, 2022 По ме опасяват те такива, а не неопитните! Миналата седмица 1 клявка я гледам в огледалото как приижда зад мен (спрял съм на червено), а она говори по телефона разпалено и рови нещо до себе си. Напрао я "опрайх" във всички отверстия, ама успе да спре, та ми се размина. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 948 #501 Отговорено 15 Април, 2022 Две ленти, обикновенно лявата е задръстена, а дясната стои празна! И за бг шофьора е закон лява лента за наляво, средна за направо и дясна за надясно. Никой не гледа маркировката и средната лента задръстена! Пример "Тодор Александров" В БГ трябва да се премахне левият завой.Всяко кръстовище с различно решение. Всеки светофар с различна настройка. Работи се на парче. Как един от тея настройчици не проумя да пуска в ляво и направо едновременно за да се изтеглят, завиващите в ляво и да не пречат. Писал съм го и през 2008г.! В Египет нямат ляв завой, само кръгови! Държава от третият свят, не в ЕС! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 796 #502 Отговорено 15 Април, 2022 Малоумно е, На България и Гешов го направиха така и е в пъти по-добре от преди, но там пък го скопиха с Бус лентата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1882 #503 Отговорено 15 Април, 2022 Преди 7 часа, darius написа: И за бг шофьора е закон лява лента за наляво, средна за направо и дясна за надясно. Ето това като го видя,с пълна лява лента наредени като овце,а средната със знак отгоре и за на ляво и направо да стои празна,много ме дразни.Направо сме си за кръгови кръстовища,с предимство на дясностоящия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1882 #504 Отговорено 15 Април, 2022 На 14.04.2022 г. at 12:43, ceco_accord написа: ама успе да спре, та ми се размина. Само че с бус отзаде ми.Колоната пред мен рязко спря и веднага погледа ми в огледалото за задно виждане.Бус ""мастер",от ония със секси емблемата,няма и намерение да намаля.Аз максимално на ляво колкото може откраднах от ляво,а той в последния момент засвири с гуми и към банкета.На косъм да ме направи хечбек.Професионалист шофьор,виждащ случващото се пред него от високо и с повече време за реакция това е недопустимо. 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #505 Отговорено 15 Април, 2022 Пък в Добрич да видите -последните няколко години наблюдавам ,че се напълни със шофьори дето нищо не признават правила и карат като на село без никви правила и знаци и темподобни ,никой курсове шофьорски ли не кара вече или на никой нищо не му пука и не му дреме как кара ,абсолютно не спазване на никакви правила -явно трябва строг контрол като в големите градове и камери навсякъде да има .Преди години имах случка с едни катили ,те бяха виновни ,обаче излязоха от колата да се бият ,казах им с добро да се качват в колата и да си вървят ,ама те келешите си мислеха ,че като са повече и ще ме стреснат ,иииии кат ми кипна ,отупах ги за тяхна голяма изненада ,качих се в колата и отпраших ,после подали жалба педеразчетата в полицията за побой ,последваха разпити и неприятни работи ,оправдаха ме накрая .Те сами скочиха да се бият с мен ,обаче никой не знае на какъв човек попада.Аз пак че не им натроших и колата ,че бяха супер нагли копеленца долните педеразчета -баща им хич да не е някой дърт педераст мангизлия,довчерашни голтаци селски ,видяли се ся с пари от някоя измама със субсидиите и наще си мислят че могат да си праят каквото си искат на пътя и навсякъде .Няма да стане ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6814 #506 Отговорено 15 Април, 2022 @JHM Верижната катастрофа е опасно нещо, особенно на магистрала. Веднъж на Хемус ми се наложи милисекунда да размишлявам предницата, или задницата си да жертвам, но не пострадах поради съобразителност. Основната грешка в такава ситуация е да спираш рязко до 0. Така на задният, ако е близо, му скъсяваш много времето за реакция и в безисходицата си, кривва нанякъде, а ако не те заобикали, измества ти задницата и си пумпал без контрол. Оставих му време за реакция, намаляйки плавно и после натиснах повечко спирачката, но следях неговото спиране и аз поддържах дистянцията помежду ни, преценявайки оставащото разстояние до вече заетите 3 ленти със спрели коли. Сега като го пиша, изплува и друг спомен, (по нормално шосе), в който аз бях задният и наистина излязох в банкета (пазейки спиращия по-бързо от мен), което пак бе екстремно, защото сработи АБС-а и ми удължи спирачния път, но пак имахме късмет. Тези 2 ситуации бяха след друга подобна, в която правех каквото можех, без да мисля, в резултат на което предният ми капак "стана на палатка". Житието учи. Масово хората си мерят ускорението, а нехаят за спирачният път на своята и непрогнозируемият на околните коли, нито гледат отзад какво става, щото са заети със ситуацията пред себе си. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitaka0007 227 #507 Отговорено 16 Април, 2022 Аз да ви опиша, как никой от селендурите в Гоце Делчев не чете табелите пред първото кръгово в този град, пуснато преди няколко месеца... 🙈🤐🙄😬 Там ясно си е указано, кой кога и в коя лента има предимство, но въпреки това един щеше да ме набуха отстрани, та се наложи в средата на кръстовището да набивам яко спирачка и се образува задръстване... Направи ми впечатление, че в ГрадЪ, цари нещо като пълна беззаконност относно правилата за движение... Полицията е абдикирала тотално!!! Внимавайте там.... 🙈🙏 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6814 #508 Отговорено 16 Април, 2022 Винаги и навсякъде трябва да се внимава! И в Монтана направиха 1 кръгово (на мястото на стандартно + образно кръстовище), в което имаш предимство пред 3 от посоките, но четвъртата е с предимство пред теб и трябва да спреш в кръгчето, или да не влизаш в него, ако от нея се задава кола. Осеяно е със знаци, кат стрелбище - пълно малоумие, но адаптираме се и си пазим ламарините. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jt26 62 #509 Отговорено 18 Април, 2022 Ма божкей, да ви имам проблемите. Имате кръгово от 2 месеца и се жалвате. В Търново кръговите са от 15 години!!! и пак идиотите нито знаят, нито могат да минат безаварийно. Отначало нямаха маркировка, това затруднява - добре. После и маркировка направиха и пак същата работа. Кара се по най-късата траектория. Другите да се спасяват. Особено на едното кръгово си е абсолютно тото да минеш. Все някой си мисли, че ще може да мине пред теб или най-любимото ми - ти въртиш вътре, идиота стои и те чака, ти наближаваш и той се навежда напред, стиска волана и едвам наема да премине. Сякаш като е наведен напред по-бързо ще се случи всичко. Че има нагли типове, за които правилата не важат е ясно. Но в случая не говоря за тях! А, че полаиците отговорни за спазване правилата за движение са абдикирали е повсеместно. И как да не е така, като най-големите нарушители на същите тези правила са самите тия. А като въведоха електронната винетка бяха свидетел на следното изречение от страна на униформен: "Ебах му мамата, вече и винетка трябва да си купувам ..." Как да има човек респект или уважение към подобните. А те са доста повече от половината. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6814 #510 Отговорено 18 Април, 2022 Аа, тея кръгови са яки. Супер гладък асфалт, обратен вираж (наклона е към периферията, а не към центъра) и като бонус, целия трафик София - Варна минава през тях. За там си требе късмет и висше, както и за пътния възел долу (до старата автогара), ако не си местен и сменяш посоката - "мамата - бравата". Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jt26 62 #511 Отговорено 18 Април, 2022 За пътния възел не съм съгласен! Беше объркващо в първите 2-3 месеца защото табелите бяха поставени грешно. После ги коригираха и сложиха надписи на асфалта коя лента за къде води. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6814 #512 Отговорено 18 Април, 2022 Off Topic Може би си прав. На 2 пъти съм се обърквал (от Русе за София), но отдавна беше. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6814 #513 Отговорено 25 Април, 2022 Вчера минавам от там и се отклонявам след тунелите в дясно, за София. Пред мен се движи 1 Клио комби, което продължава направо - за Ст. Загора. В последния момент (преди разделителните мантинели и когато сме един до друг) решава че е в моята посока и ме натиска от ляво (без десен мигач), и не се отказва! Добре че дясната ми лента бе свободна, та се преместих. Иначе мантинелите щяха да го разпорят като Титаник. Тоя възел си е за вече минавали от там, или полечка - с повишено внимание. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 948 #514 Отговорено 26 Април, 2022 Вчера станах в 6.00, натоварих багажа и домочадието и леко леко с 90 до 110км/ч до Тракия . След Пловдив движението беше ад в 10.00 и в двете посоки и ленти магистралата пълна! Тировете изобщо не се съобразяват и бавеха двете ленти с 90км/ч! Да не коментирам изпреварващите неделни шофьори с максимална скорост 110! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jt26 62 #515 Отговорено 26 Април, 2022 Това, че има идиоти, които карат наслуки не прави трасето трудно. Прави го трудно за такива потърпевши като теб. А тези дето незнаят къде на майка си .... са тръгнали са друга бира и точно тази тема е за такива като тях. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 796 #516 Отговорено 26 Април, 2022 преди 16 минути, darius написа: Вчера станах в 6.00, натоварих багажа и домочадието и леко леко с 90 до 110км/ч до Тракия . След Пловдив движението беше ад в 10.00 и в двете посоки и ленти магистралата пълна! Тировете изобщо не се съобразяват и бавеха двете ленти с 90км/ч! Да не коментирам изпреварващите неделни шофьори с максимална скорост 110! Тия наще тъпаци, не се научиха да ги спират тировете като има 4 почивни дни... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6814 #517 Отговорено 26 Април, 2022 По празниците бе чудо! 4 пъти си опазих калниците, 2 от тях като описаната по-горе ситуация с екстремно спиране. Обясних нагледно и на синковеца, че живота се случва навсякъде, а не само пред колата. Бях между 2 буса. Предният празен (и спиращ по-бързо от пълния Леген), а този зад мен - пълен и вехт, с по-дълъг спирачен път. Заръчах му и ако може, никога да не кара зад МПС през което не вижда, или да стои по-назад. Но се канех да изпреваря предния бус и изведнъж (след завой) се оказа че 1 Мерзавец е спрел на пъта да пика, та имаше насрещни коли и се наложи аварийно спиране. По селата има мноу "селяци". 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
darius 948 #518 Отговорено 26 Април, 2022 Полиция няма, КАТ няма и войска няма! Храним над 50 000 униформени за тоя дето духа. Само камери и капани! Време е за грузински модел, тъкмо агентурната мрежа, на една друга империя ще загине! 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6814 #519 Отговорено 26 Април, 2022 преди 52 минути, darius написа: Полиция няма, КАТ няма ... Само камери и капани! Така и ще си остане. Новите ФАКтори правят същото, понеже анархията им е хранилка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1882 #520 Отговорено 26 Април, 2022 Преди 4 часа, darius написа: Полиция няма, КАТ няма и войска няма! Пропусна,че и пътища няма,аа... може би само един остана,под виадукта "Витиня"! Приятно гледане: 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове