stany681 39 #1 Публикувано 28 Юни, 2018 (Редактирано) Здравейте''колеги'', идната седмица ще се сдобия с тази кола . След търсене на бензинова такава и ненамирането и, се спрях на тази, дизел.Колата е от Швейцария .Ходихме на проверка и диагностика в БУЛТРАКО(Пловдив).Като за 10 год.кола отдолу е учудващо добре; няма грам ръжда, омасляване или каквото и да било.Вътре е просто супер, няма драскотинка по пластмаси, кожа и т.н...Диагностиката показа, че всичко и е наред, с изкл. на ходовата част, неща - които са си консумативи: дискове(предни) + накладки(предни и задни), лек луфт на долните шарнири на два предни носача, леко напукани тампони пак там. Задно дясно колело нещо задържа, всъщност и двете задни стържеха, продавачът твърди, че защото е стояла 20 дни на ръчна...Иначе си върви нормално( четох за споделен подобен проблем от вас).Тоест - просто си няма накладки, като се договорихме продавачът да ги смени за негова сметка задните, за да не стърже и стигна до София.Може и на апаратите да има нещо.Като я докарам - ще сменям всичко останало от по-горе. Естествено - и рейката потропва, няма как да е иначе.Гумите са не лоши GOOD YEAR, само че са M+S.Няма навигация, но ще го преживея.Слизам от автомат, а тази е с ръчна СК, но и това ще го преживея .Няма щората на багажника, което хич не ми харесва, та ще търся и такава .(Отзад е затъмнена, та не се вижда какво има в багажника). Грешки по електрониката няма; дюзи, турбина, помпа, компресия,дпф , съединител и т.н - всичко е наред и в норми.Дано да е така.ДПФ-а се е регенерирал преди 2500 км., и му предстояло нова регенерация - евентуално по пътя Пловдив-София.За смяна е пистовия ремък.Самия приемчик в Бултрако сподели, че за 10 год. кола цялостното състояние и е много добро и нищо чудно да е наистина на 170 000 км. колкото и показва. Нямало как да се установи реално. Колата е купена от дилър на Хонда в Швейцария, който миналата седмица писмено, с две изречения ми отговори, че колата е продадена преди месец в много добро състояние.Само толкова. Стискам палци .Има сервизна книжка, която е водена допреди няколко години стриктно, после - мъгла.Ръководството е на немски и ще се справя,НО - дизел не съм карал и вероятно ще имам МНОООГО въпроси към всички вас. Редактирано 28 Юни, 2018 от stany681 5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1048 #2 Отговорено 28 Юни, 2018 Ами честито и много безаварийни!Ще останеш доволен от колата,защото кефи !Раздавай газ и й се кефи максимално! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivstoinov 7 #3 Отговорено 29 Юни, 2018 Да Ви е на късмет желая! По едно и също време сме търсили такъв автомобил. И аз исках бензин , но така или иначе намерих дизел/ гледах само около района в който живея поради липса на достатъчно време/. Днес или в понеделник ще я прехвърлям и смятам да се похваля. Не съм правил чак толкова прецизни проверки като Вас и да видим дали няма да съжалявам. Като направите необходимото обслужване, моля споделете / къде,какво и колко струва/, че и на мен , а и други ще ни се наложи да извървим този път. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stany681 39 #4 Отговорено 29 Юни, 2018 Привет на всички.Благодаря за пожеланията !Колата вече тук . В сравнение с Авенсиса, 2.0 бензин , автоматик, тази е просто САМОЛЕТ. От Пловдив до София, с около 130-150 км/ч разходът е 7,6л. дизел.Не знам какъв е, защото резервоарът беше над половината пълен, така я взех.... В Пловдив смениха задните накладки, понеже хич ги нямаше, бяха залепнали и стържеха ужасно.Раздвижиха и апаратите.В сервиза( който е НИСАН на Карловско шосе), съобщиха, че нито предните дискове и накладки са за смяна, нито шарнири и тампони на носачи( както пък казаха от Бултрако при проверката там).Мисля тук да отида на трето независимо мнение :). Може да се окаже, че са за смяна само маслото и филтрите + пистовия ремък + 2-3 крушки (задни габарити и тези за осв. на номера. Е, и летни гуми, понеже е с нови M+S Гудиър и ще ги съсипя. Колата радва МНОГО.Не успях да регистрирам, защото на КАТ по традиция в петък следобед и при дъжд не им работи с-мата... Ако някой има излишна щора за багажника, да сподели. Намерих в една морга - 250 лв, и не е ясно какво е състоянието . Това засега. Ще споделям занапред. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BlueDream4 86 #5 Отговорено 29 Юни, 2018 Честито колега, много безаварийни км.. и много да те радва Хонда POWER Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Хондьо Сивиков екс Акордов 3 #6 Отговорено 29 Юни, 2018 Честито! Имай предвид, че реалният разход е с около 0,5 л. по-нисък, от показанията на компа. Поне моята, след многократни засичания това показа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
romborak 165 #7 Отговорено 30 Юни, 2018 Честито, колега! Много безаварийни километри и щастливи мигове! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stany681 39 #8 Отговорено 30 Юни, 2018 Благодаря на всички !Предупредих,че ще има питанки . След като изчетох темите за маслата,затвърди ми се впечатлението,че AMSOil 0W/30 е маслото за този дизелов двигател.Намирам го онлайн тук в страната,но дали е читаво?Моля да споделите вашето от къде го вземате и какво е,ако не е Амсойл. Задължен съм на всички за мненията и съветите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 294 #9 Отговорено 30 Юни, 2018 преди 33 минути, stany681 написа: Моля да споделите вашето от къде го вземате https://forums.hondabg.com/forum/27-общи-поръчки-от-страната-и-чужбина/ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dzrasd 104 #10 Отговорено 30 Юни, 2018 Честито колега ! имам чувството, че тази кола я видях днес в Света Троица, с транзитни номера Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stany681 39 #11 Отговорено 30 Юни, 2018 Преди 1 час, dzrasd написа: Честито колега ! имам чувството, че тази кола я видях днес в Света Троица, с транзитни номера Именно,ако сме съседи,може да организираме една среща,виждам че същата карате. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pendoc 189 #12 Отговорено 1 Юли, 2018 Преди 14 часа, stany681 написа: След като изчетох темите за маслата,затвърди ми се впечатлението,че AMSOil 0W/30 е маслото за този дизелов двигател. Не допускайте тази грешка! AMSOIL 0W30 не е за този дизел, не отговаря на спецификацията ACEA C2! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GeorgiD 46 #13 Отговорено 1 Юли, 2018 Внимавай с маслото, ползвай това по спецификация зощото имаш ДПФ, с който не искаш проблеми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stany681 39 #14 Отговорено 1 Юли, 2018 (Редактирано) Преди 3 часа, GeorgiD написа: Внимавай с маслото, ползвай това по спецификация зощото имаш ДПФ, с който не искаш проблеми. Благодаря за инфото.Мои приятели,които са управители на автосервизи,ме отказаха така или иначе от Амсойл.Може би ще е Равенол,или Кастрол евентуално. Редактирано 1 Юли, 2018 от stany681 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GeorgiD 46 #15 Отговорено 1 Юли, 2018 Кастрол ?! Има няколко теми за маслата, направи си труда да я прачетеш. Под тема на форум общи теми е... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stany681 39 #16 Отговорено 1 Юли, 2018 (Редактирано) Преди 3 часа, GeorgiD написа: Кастрол ?! Има няколко теми за маслата, направи си труда да я прачетеш. Под тема на форум общи теми е... Четох я цялата тема.Имало един Кастрол,за Хонда....В www.ato24.de.Него били вземали хората,после Реванол.Но пък масло,което го няма или е дефицитно тук,за мен лично е леееко рисково.Ако се наложи някакво доливане...по някакъв повод???? Вие напр.с какво сте ? Редактирано 1 Юли, 2018 от stany681 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1048 #17 Отговорено 2 Юли, 2018 Аз карам с Yacco 0W30, вече 4ри смени и съм доволен. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Maximus 11 #18 Отговорено 2 Юли, 2018 С Castrol вече 3та смяна и не съм имал проблеми. Дори първите 2 смени ги карах с 5W30, защото се доверих на хора, които ме увериха, че няма проблем. И все пак последния път си сипах 0W30. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
GeorgiD 46 #19 Отговорено 2 Юли, 2018 Преди 13 часа, stany681 написа: Четох я цялата тема.Имало един Кастрол,за Хонда....В www.ato24.de.Него били вземали хората,после Реванол.Но пък масло,което го няма или е дефицитно тук,за мен лично е леееко рисково.Ако се наложи някакво доливане...по някакъв повод???? Вие напр.с какво сте ? Вярваш ли ми, че не знам, карам я в сервиза на Слави на всеки 10 000 км и сменям масло и филтри, като горивен сменям на 20 000. Този петък пак така, нямам туба за доливане, а и не съм видял има ли нужда да се долива, преди всеки по-дълъг път ( > 100 км) проверявам масло на кутия и двигател, винаги са били на сходно ниво. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sparky79 3 #20 Отговорено 2 Юли, 2018 0W30 на хонда(това от снимката). Сменям го на около 10000-12000 км. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalin.zlatarov 0 #21 Отговорено 2 Юли, 2018 И аз като колегата @policeman карам с Yacco 0w30 и съм много доволен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stany681 39 #22 Отговорено 2 Юли, 2018 Вижте какво намерих за РАВЕНОЛ. Колеги купуват RAVENOL FES SAE 0W-30, докато за Хонда се препоръчва това- ALS SAE 0W-30( виж втория файл ). Е сега вече съвсем се обърках какво масло да търся RAVENOL_Arctic_Low_SAPS_ALS_SAE_0W30_1.pdf Ravenol.pdf Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pendoc 189 #23 Отговорено 2 Юли, 2018 (Редактирано) Преди 1 час, stany681 написа: Е сега вече съвсем се обърках какво масло да търся RAVENOL_Arctic_Low_SAPS_ALS_SAE_0W30_1.pdf Ravenol.pdf Няма да се плашите! Има точно 3 разумни варианта. 1. Оригиналното масло от Бултрако - Honda 0W30 C2. Този е най-малко оправдан поради цената (~46 л. литъра). 2. Castrol EDGE Professional H C2 0W-30. Абсолютно същото масло като първото, защото и двете са съвместна разработка с Хонда и произвеждани от Кастрол. Написано е и на самата опаковка. Най-разумното решение за ~ 21-22 лева литъра. 3. Motul 8100 ECO-Clean 0W-30 C2. Ако разгледате спецификациите на маслото в подробности ще видите, че това е единственото масло което почти плътно се доближава до оригиналното и е на най-изгодната цена. 4. И Мобил 1 ЕSP F 0W30 C2 и Равенол Арктик 0W30 С2 са прекрасни масла, но има разлики във вискозитета при различните температурни режими (и не само това) в сравнение с оригинала. 5. Амсойл и Ред лайн (превъзходни масла) не са подходящи за този дизел, тяхното 0W30 не отговаря на спецификацията ACEA C2. А има данни, че намаляват и живота на катализатора, особено на бензиновите. При избора на масло ако се гледа само какво пише на етикета, грешката е много вероятна! Редактирано 2 Юли, 2018 от pendoc 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #24 Отговорено 2 Юли, 2018 Преди 1 час, stany681 написа: Е сега вече съвсем се обърках какво масло да търся MOBIL1- 0W30 ESP https://www.coxmotorparts.co.uk/honda-shop/mobil-1-esp-0w30-fully-synthetic-motor-oil-1-litre/ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stany681 39 #25 Отговорено 2 Юли, 2018 преди 54 минути, pendoc написа: Няма да се плашите! Има точно 3 разумни варианта. 1. Оригиналното масло от Бултрако - Honda 0W30 C2. Този е най-малко оправдан поради цената (~46 л. литъра). 2. Castrol EDGE Professional H C2 0W-30. Абсолютно същото масло като първото, защото и двете са съвместна разработка с Хонда и произвеждани от Кастрол. Написано е и на самата опаковка. Най-разумното решение за ~ 21-22 лева литъра. 3. Motul 8100 ECO-Clean 0W-30 C2. Ако разгледате спецификациите на маслото в подробности ще видите, че това е единственото масло което почти плътно се доближава до оригиналното и е на най-изгодната цена. 4. И Мобил 1 ЕSP F 0W30 C2 и Равенол Арктик 0W30 С2 са прекрасни масла, но има разлики във вискозитета при различните температурни режими (и не само това) в сравнение с оригинала. 5. Амсойл и Ред лайн (превъзходни масла) не са подходящи за този дизел, тяхното 0W30 не отговаря на спецификацията ACEA C2. А има данни, че намаляват и живота на катализатора, особено на бензиновите. При избора на масло ако се гледа само какво пише на етикета, грешката е много вероятна! Благодаря много за добрия съвет.И аз клонях към КАСТРОЛ.Ще взема да търся от него и край на темата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pendoc 189 #26 Отговорено 2 Юли, 2018 Stany681, не купувайте от България, а от общите поръчки във форума (Чавдар, ato24.de)! Горивен, маслен, въздушен филтър задължително оригинален! https://forums.hondabg.com/forum/27-общи-поръчки-от-страната-и-чужбина/ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stany681 39 #27 Отговорено 3 Юли, 2018 Като гледам , май най-достъпно(откриваемо) у нас ще се окаже цитираното от колегата pendoc - MOTUL 8100 ECO CLEAN 0W-30 C2. Кастролът хич го няма и евентуално е възможен с поръчка към вносителя от склада в Румъния. Та евентуално ще споделя как е с МОТУЛ ; като чета на много места - дават го точно за дизелите на Хонда....Дано да е така . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivstoinov 7 #28 Отговорено 3 Юли, 2018 По препоръка от по-горе писаното Castrol EDGE Professional H C2 0W-30, търсих да го купя от БГ , но не откривам. Къде у нас мога да го купя? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stany681 39 #29 Отговорено 3 Юли, 2018 (Редактирано) Няма го този КАСТРОЛ. Имам много контакти и приятели в средите, и те не намират.Просто няма. Един ПОЗНАТ пък ми предлага https://oilgroupbg.com/castrol-edge-titanium-fst-0w-30-5-литра.html - Цената не я коментирам; тук това масло го дават и за ХОНДА АКОРД. Отделно - за нашия двигател трябвало да отговаря на С3, а не С2. 100 човека= 100 мнения . Ако някой ползва това масло безпроблемно, може да сподели https://topoil.bg/castrol-edge-0w30-titanium-fst-5l Ето и тук го дават за Хонда Редактирано 3 Юли, 2018 от stany681 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2829 #30 Отговорено 3 Юли, 2018 Приятел, не се гледа какво дават българските сайтове, а какво дава сайтът на производителя! Щом искаш кастрол - отваряш сайта на кастрол. Там има т.н. oil guide или oil selector, или нещо подобно. Пишеш си колата, модел, година и хората ти дават препоръчаното от тях масло. https://applications.castrol.com/oilselector/en_gb/c/search Ето и на Ravenol: https://www.ravenol.de/en/oil-guide.html ...В никакъв случай, обаче, не мога да се съглася с тяхното предложение за смяна на 20 000 км! Според мен 12 000 макс. на дизел. 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #31 Отговорено 3 Юли, 2018 Колегата "pendoc" по горе ти е показал от къде,а аз ти давам линка към така дифицитното масло в бг.От това повече не може да те насочим! Успех! https://www.ato24.de/en/castrol-edge-professional-h-c2-0w-30-honda-1-l.html 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stany681 39 #32 Отговорено 3 Юли, 2018 преди 40 минути, JHM написа: Колегата "pendoc" по горе ти е показал от къде,а аз ти давам линка към така дифицитното масло в бг.От това повече не може да те насочим! Успех! https://www.ato24.de/en/castrol-edge-professional-h-c2-0w-30-honda-1-l.html Благодаря колега,ако си забелязал,този Кастрол не е наличен за съжаление.Гледах го поне десет пъти..... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1789 #33 Отговорено 3 Юли, 2018 Ето ти друг също истински, https://www.coxmotorparts.co.uk/honda-shop/castrol-edge-professional-h-c2-0w-30-fully-synthetic-engine-oil-1-litre/ Мисля,че се събират колеги за обща поръчка от UK тук. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pendoc 189 #34 Отговорено 3 Юли, 2018 Stany681, ato24.de се явяват официален дистрибутор на Кастрол за Германия! Максимум до 1 седмица ще е налично! И друг път се е случвало. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stany681 39 #35 Отговорено 3 Юли, 2018 преди 52 минути, pendoc написа: Stany681, ato24.de се явяват официален дистрибутор на Кастрол за Германия! Максимум до 1 седмица ще е налично! И друг път се е случвало. Хубаво,но това значи да сменям масло след месец,което е мнооого.Няма как да чакам,затова и търся вариант за масло от тук. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2829 #36 Отговорено 3 Юли, 2018 Чавдар поръчва тая вечер. Ако побързаш, може да се вредиш и след една седмица маслата са тук. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stany681 39 #37 Отговорено 3 Юли, 2018 преди 13 минути, dandilov написа: Чавдар поръчва тая вечер. Ако побързаш, може да се вредиш и след една седмица маслата са тук. Знам,говорих с него,но видно е ,че няма Кастрол.А и както ми каза,няма го от известно време..... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2829 #38 Отговорено 3 Юли, 2018 (Редактирано) Що си се лепнал за тоя кастрол, не знам... Взимай RAVENOL ALS SAE 0W-30 или RAVENOL FEL SAE 5W-30 и си пей. Изтегли несливаемия остатък от картера при смяната! Писано е много за което... При това положение ще ти трябват 6.5 л. ново масло. Успех! Редактирано 3 Юли, 2018 от dandilov 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stany681 39 #39 Отговорено 6 Юли, 2018 На 2.07.2018 г. at 9:37, Maximus написа: С Castrol вече 3та смяна и не съм имал проблеми. Дори първите 2 смени ги карах с 5W30, защото се доверих на хора, които ме увериха, че няма проблем. И все пак последния път си сипах 0W30. Понеже сте с КАСТРОЛ - сменяте с ''обикновения'' CASTROL EDGE 0W-30 ? Понеже в сайта на Кастрол за нашите дизели дават същото но с добавена сигнатура А5/В5 . А такова в БГ няма, или поне аз не намирам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Maximus 11 #40 Отговорено 6 Юли, 2018 С това масло карам аз. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове