Jump to content

pendoc

Фен
 • Content Count

  477
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

pendoc last won the day on March 21 2020

pendoc had the most liked content!

Community Reputation

174 Good

2 Followers

About pendoc

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Honda Accord 2.2 i-DTEC
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София / Стара Загора

Recent Profile Visitors

3867 profile views
 1. Среден разход на гориво след изминати 3272 км. при средна скорост 72 км/ч.
 2. Здравейте! Бих желал да поръчам следното двигателно масло: Линк: https://www.ato24.de/en/motul-8100-eco-clean-0w-30.html Вид и количество: Motul 8100 ECO-Clean 0W-30 1x5л. Стойност на поръчката: €49.99 x 1.9775 лв. = 98.86 лв. Начин на плащане: - парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД Начин на получаване: - чрез куриер
 3. Така е, но аз автомобила го използвам основно през почивните дни за разходки и не бързам за никъде. Това е причината за мен да не е толкова тягостно когато карам с такава скорост. Иначе този тест е от личен интерес докъде може да падне разхода при 2.2 i-DTEC-ка, а не да парадирам с него.
 4. Съжалявам, но не познахте, колеги. Не е от камионите, а е от платната! Просто вложих в качествени платна! А що се отнася до изпреварването, да, но само когато имаше попътен вятър.
 5. Икономично шофиране -90 км/ч.Септември 2021г. с маршрут: Стара Загора- Бургас -Свети Влас -Бургас- Сливен- Казанлък- Стара Загора. Краен резултат при зареждане- 3.6л/100км. Първата снимка е при влизането в Бургас.
 6. Бях отворил тема за среден разход на гориво, но явно колегата не е попаднал на нея. Това е разхода ми за изминати 2000 км. при средна скорост 66 км/ч. Получи се дублиране и моля модераторите да изтрият горния пост.
 7. Здравейте! Бих искал да поръчам: Масло вид и количество: Motul 8100 ECO-Clean 0W-30, 1х5л. + 1х1л.= 6 литра Линк: https://www.ato24.de/de/motul-8100-eco-clean-0w-30.html Стойност: ( 49.99 + 12.59 ) = 62.58 х 1,9675 = 123.13 лева Начин на плащане: парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД Начин на получаване: лично в кв. Драгалевци
 8. И при двамата електрически проблем! https://clubs1.bg/news/el-sistema-dvata-red-bul-avstriya/
 9. Вярното е 77 Ah и 780 А стартов ток! Просто написах по памет, разлика - никаква!
 10. Ceco85, оригиналния за 2.2 i-DTEC е 78 Ah!
 11. Отговори: 1. 80/20% извънградско/градско е много добро съотношение. 2.Няма точно определена скорост или обороти за регенерацията, като над 1800 са напълно достатъчни за да се постигне необходимата температура. 4. Прекъсната регенерация започва отново при следващото шофиране на автомобила и е безопасно, стига да не е системно. 5. Познава се по повишения разход на гориво по време на регенерацията.
 12. DTEC, в някои моменти темата придобива характер на четиво от специализираната литература, а едва ли това е най-полезното за човек който просто иска да разбере какво масло е необходимо за автомобила му. Това не му е професия, не му е и хоби и той не иска да се задълбочава в тази област, на него му трябва изчистена информация и възможно най -достоверна. На третата страница се отказва да следи темата защото му трябват допълнителни познания, а той няма желание и време. Това смятам, че не е добре за форума. Въобще не се смятам за един от основателите на тази тема, защото създаването на една таблица не те прави такъв! Нещата които съм споделял и препоръчвал са плод на убежденията ми в този момент по даден въпрос и не са имали за мен никакво комерсиално изражение!
 13. В тестовете които съм гледал калция намалява. Най-вероятно зависи и от методиката на определяне за свободен калций, свързан такъв в различни съединения, общ калций. Как влияят на определянето му различните новообразувани съединения и т.н. Но тук колегите със задълбочени знания по химия трябва да вземат отношение. PS. Темата изгуби основното си значение- да има практическа насоченост и да помага на колегите при избора на масла! Стана строго елитарна, за много малък кръг хора и не мога да приема, че е добре за форума.
×
×
 • Create New...