van_kris 4 #161 Отговорено преди 17 часа (Редактирано) @denis95 Сервизът е със сериозна репутация в хонда средите, пратиха ми клип, в който се виждат разминаването. Друг е въпросът, че по спомен и на 210 хил. км. разминаването беше толкова… двигателя мърка, не се чува веригата на студен старт. Общо взето положението е шах с пешката @Slavko за километрите, твърдя, че са достоверни по тарга. Виж, бай Ганьо ако има намеса там, щях съм скептичен, ама там доколкото ми е известно няма достъп. Редактирано преди 16 часа от van_kris 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ангел1 4 #162 Отговорено преди 12 часа На 6.08.2026 г. at 11:13, dandilov написа: Тоя майстор казал, оня казал, интернет казал... Преди известно време, всички "майстори" в БГ наливаха на всеки 10W-40 и за друго масло не знаеха. Както многократно съм казвал, R20A1 и R20A2 фабрично не горят масло. Изключение правят R20A3, поради фабрично сбърканите сегменти. Всички, които се "успокояват", че това било нормално, щото на видиш ли и други такива има, бъркат и се самозаблуждават. Горят масло тези, на които системно не им е сменяно маслото навреме. А такива на вторичния пазар - колото искаш. Просто, когато се купува си трябва по-подробен оглед. Моята не го пипа от смяна до смяна, ама съм гледал какво купувам. Много точно казано-моят мотор е R20A2,и от смяна до смяна не пипа грам масло{сменя се на 10к.}! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 3328 #163 Отговорено преди 9 часа @van_kris Има видимо подобрение между двете снимки, само от по-честата смяна на маслото. Имай предвид, че в твоя случай, маслото разтваря достатъчно отлагания, за да се замърси прекомерно и да почне да не си върши работата както трябва, само след 4 - 5 хил. км. Затова силно препоръчвам да съкратиш интервала на смяна. Това е другият начин да поизчистиш двигателя, преди да си позволиш да ползваш промивки в твоето състояние. Направи 3 по- къси смени на маслото и после пробвай Oilsyn Long Life. Относно веригата, абсолютно съм сигурен, че при твоето положение, хидравличният й обтегач се е задръстил и не си изпълнява функцията. Той се активизира от налагане на маслото. Затова не може да опъне веригата както трябва, щото е задръстен, а от там ще се разминават белезите. Смени го с нов след 3-те по-кратки смени на маслосто и след промивката с Oilsin-а. Между другото имай предвид, че се сменя не само ангренажната верига, а целият ангренажен комплект, заедно със всички зъбни колела (включително и двете на балансиращите валове) и малката верига за балансиращите валове, и всички обтегачи. Иначе новите вериги заминават много бързо. @Ангел1 10к са му множко, ако си на бензин. Ако не искаш да започне да го пипа, намали интервала в зависимост от спецификацията на маслото, режима на каране и използваното гориво. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове