Jump to content

Франко

Фен
  • Мнения

    40
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Франко

  1. Кола с чуждестранна регистрация не може да има Българска ГО. Ако няма регистрация (без табели) е друго - прави се със "служебен номер (само на шаси). Френската ГО, щом е валидна, може да се ползва и тук, докато автомобила си е с чуждите табели. Винетка обаче си трябва. Българите, работещи и живеещи в чужбина (ЕС), не си правят нова застраховка щом влязат тук.
  2. Според мен, Чеко закъсня с атаката. Алонсо много такива битки е изкарвал и ги е печелил ... Перес би трябвало да го знае
  3. Кара се само на бензин (няма и не е имала газово), като похапва 1-1,5л/10 000км ... приблизително (старая се да не го юркам на високи обороти). Мотора, естествено, не е първа младост и нямам реална представа на колко км. е в момента ... не чувам някакви чукания и тракания, освен съвсем леко цъкане (като на газови дюзи) - възможно е да е от клапаните (не знам кога са регулирани). Работи си равномерно - не потрепва и според мен не са умрели много коне (то по рождение не са много де).
  4. А за старичък бензинов мотор, който се кара основно градско, кое би било най-подходящото?
  5. Здравейте, Моля за разяснение каква е разликата между Shell Helix Ultra (чист), ЕСТ и Profesional? Порових из темата, но повече се обърквам, отколкото да ми се избистря. Замислил съм се да сложа такова на ФР-В 1,7, което се кара само на бензин. В момента съм с Пакело и съм доволен, но ако ми затрябва за доливане, трябва да го поръчвам по куриери, а си мисля, че Шел-а ще е по-лесен за купуване на място. Благодаря преварително.
  6. Смяната на номера не е задължителна, без значение откъде се купува и къде ще се кара - сменя се само собственика по документи. Друг е въпроса, че купувача трябва да е наясно, че не трябва да сменя регистрацията.
  7. Защо ще се минава през пререгистрация?
  8. Ако има каско, неговия застраховател го обезщетява и после си търси регреса от застрахователя на виновния. Ако няма каско, предявява претенция към застрахователя на виновния и той му изплаща обезщетение според кодекса на застраховането .
  9. Колега, всеки работи за пари и както вече се спомена, не сте бил длъжен да си ремонтирате там колата. Ако ремонта е бил некачествен, разбирам да се говори за измама, но в случая сам сте решили да си правите там колата. Избор винаги има ... не е задължително да Ви устройва, но има.
  10. На моята съм сменял без никакъв проблем (Н4) - 1,7 бензин. Възможно е за някои модификации, с други мотори, да е различно
  11. То вода си влиза .... и изтича отдолу - уплътненията не са херметични.
  12. Ноември си взех FALKEN EUROALL SEAZON за задни. На сухо и мокро държат, а сняг .... в Бургас не е падал през последните три зими. Кара се основно градско и няма проблем.
  13. Според мен трябва да са по-твърди - с тази аеродинамика (на бордюр) и височина, за да стои на пътя относително добре, трябва да е твърдичка, иначе в завои ще се люлее и замята.
  14. Здравейте, Бях обещал на Стефан да напиша мнение за маслото. Мнението ми е чисто субективно и не съм правил замеравания с някакви пособия или апаратура. Преди месец и половина сложих Пакело 5W30 - двигателя стана по-тих и хапва по-малко масло (поне 2 пъти по-малко). До момента са изминати 1100км. почти само градско. Предното беше Бардал 5W40 - за такъв период и пробег "изчезваха" 250-300мл. (интересното е, че изчезваха когато се кара само градско - на дълъг път не мърдаше и с грам, като изобщо не припушваше при палене и в движение). В момента "липсва" не повече от 3мм. според щеката, като изчаках към 4 часа преди да проверя и е спряна на относително равно място. С няколко думи - не очаквах чак толкова добро представяне откъм разход на масло - взех си 2л повече от необходимото и май за следващата смяна ще си имам половината от необходимото. Изключително доволен съм! П.С. - другия път ще изчакам черния петък
  15. Преди края на Ноември казаха, че настоящата се удължава с месец, а междувременно мислят за нов начин, който да включва и фирмите. Не съм чувал някой, някога да е споменавал "безсрочна". Поне не по радио и/или ТВ.
  16. Аз, даже днес ми ги сложиха, но мога да дам за Бургас. Нарочно сложих отделни, но майстора ми предложи модул за да работят дългите на 30%.
  17. Страхотна и бърза комуникация - изключително точен. Засега само масло съм взел (за него ще пиша след няколко седмици), но ако се наложи някакъв чарк да вземам (дано не се налага де), знам към кой да се обърна. Ранния следобед поръчвам по Вайбър и на другия ден е при мен. ПРЕПОРЪЧВАМ.
  18. Това е отпреди доста време ... даже май отпреди стотинките, че и по ТВ го даваха - преди да пляснете новина, проверете първо
  19. Освен ниските цени, дават и държавната отстъпка
  20. Движението на ППС (вкл. велосипеди) е регулирано в ЗЗДП и правилника за неговото прилагане. Всичко останало са размисли и страсти по темата. Когато съм с велосипеда (шосейния) се старая да се съобразявам с останалите учасници в движението и си карам по правилник. С байка обикновено само пресичам асфалта. Ако на някой не му харесва, че карам по пътното платно, може да спре и да ми го каже ... ако иска (има доста свиркащи, но не им стиска да спрат). Когато съм с колата също се съобразявам с велосипедистите - не ми пречат, даже се радвам, че стават повече.
  21. Моята е по-стара, но като натиснете "menu" какви настройки позволява да се правят?
  22. Ще влезе ... ама друг път - първо трябва да се "актуализира" бюджета (юли) и след това да се гласуват тези предложения за да влязат в сила, като преди това минат през всякакъв вид комисии .... ако настоящото правителство е още на власт тогава
  23. Хм ... с повечко търсене може да се намери пета врата със същия цвят и ремонта да се състои в проста подмяна на врата (вкл. ключалка, брава) - необходими са 4 ръце, малко инструменти и не много големи умения. Бронята е издраскана, но не се вижда да има разкачане и разместване в зоните на захващане. Ако вратата се отваря и затваря безпроблемно и няма промяна във фугата в горната част, може да няма нужда от ремонт по задната престилка. Теглича е поел голяма част от енергията на удара, той е захванат за задните рогове и ако има деформация в тях, работата става доста по-сериозна. Според мен няма такова нещо, но това се вижда по фугите на задните врати и панели. От наличните снимки - толкова.
  24. Петата врата е за смяна - няма смисъл да се ремонтира - би трябвало да има употребявани. Възможно е и задната престилка (маска, панел) да е мръднала и да се наложи ремонт, а бронята ще живее (според снимките). Цените са .... божа работа, а и не е ясно какво точно има да се прави.
×
×
  • Създай нов...