Jump to content

jimi

Фен
  • Мнения

    327
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    4

Всичко публикувано от jimi

  1. При пълна газ изключва но после пак си включва при подържане на скорост, дори и с 200км Колега имаш ли снимка на частта която смени ?
  2. Виеше ли със стария лагер ? Мойта я забелязвам че вие като е студена и като загрее спира да вие. Тия 50-60 000км къде ги препоръчват да смениш 1/3 от маслото е абсурд според мен. На 20-30 000 го сменям (силно казано смяна)
  3. Отвори го виж вътре ако и е влизало вода и окислява платката, още от вън ще си проличи ако има ръжда някъде.
  4. Пловдив FullTrothleMotorSport ск кутии не правят но те смениха хидросъединителя, и всичко което съм правил по колата, за други майстори неща и да чуя. Диагнозата си я дадох аз и се молих тва да е, щото тая част е 2000лв и явно уцелих 😄🫣 Така е кутии на хонда нещат, защото е много труд а са евтини части и съответно нямат печалба от частите, въпреки, че какъв е проблема да си кажат цената за труд не знам. Разправят че имало човек на име Калоян от Перник, който ги прави но аз не съм му звънял, и не знам подробности. От 1 г. търся майстор за тия кутии и няма и няма в България. Pascualle Нищо не съм сменял само се пуска маслото маха се кутията, смяна на съединителя, монтаж, ново масло и филтър (задължително оригинален) и това е.
  5. От няколко японски сайта се продава хидросъединителя. Пишеш му номера/кода и излиза от цял свят само от България не 😄 отиваш да го търсиш цената х3 🫣 Сменен е, няма тресене няма проблеми със смените, всичко работи нормално.
  6. Тия акорди ядат акумулаторите като вафли Бошче 45ампера 2 години кара Оем 48ампера 1 година изкара 😁 Няма отечки, нов алтернатор яде ги и тва е
  7. Като цяло голям проблем с тия ск.кутии или по точно с майсторите, който ги правят. Чуят ли хонда - отказват. Чудих се доста защо е така и намерих едно видео как защо какво се прави и си отговорих на въпроса -защо не искат. Аз смених кутия заедно със хидротрансформатор заради ритания и резки смени на предавките , след 1 година каране почнаха симптоми на хидротрансформатор, вибрации между 1000-2000 оборота, на място като спра трепери все едно ще гасне докато съм на Д , на N нещата се оправят. Майсторите отказват и кутия и хидро на хонда да ремонтират. Аз обаче ще се захванах сериозно да си намеря сервиз за тая кутия която ми седи и то явно ще е извън България. На видеото се вижда, че си е работа да почистиш и сглобиш кутията, и че всичко е вътре, а не като на немските всичко да е вънка и само зъбите вътре, а майсторите напоследък искат само с компютър да барнат нещо и да вземат пари, на никой не му се труди явно. Поръчах си чисто нов съединител/маховик/хидротрансформатор и ще споделя кво се случва след смяната, щото може и да се окаже, че самото хидро здава багажа а кутията е здрава. И другото нещо - не карайте с компромисни алтернативни филтри на ск. Кутия щото при мене почнаха ядовете като смених филтъра с такъв не ОЕМ, може и съвпадение да е, но може и да е причина да се счупи.
  8. Не бързай със изводите за двигателя, то и при мене така тресе на ниски обороти ама като премина на N се оправя и изглажда работата на мотора. Увери се в мотора ли е проблема или в кутията
  9. Струва си ако въртиш по 40-50 000км на година , със газ е изгодна от към разход. От към части много претенциозни от към оригинални части и нормално докато я приведеш във идеален вид ще струва поне половинта от колата. Мойта от 10 стана на 20 но мисля, че съм я докарал в по добър вид от заводския и колата се държи на пътя, като коли с доста по голям мотор. Ако караш по малко, за тия пари можеш да получиш доста по добра кола и по луксозна с риск обаче да има доста по скъпа подръжка. Подръжката, като на старите преди 2000г хондички никога няма да я видим отново.
  10. 1000км минах вече ги натиснаах леко 200-100 и ми прави впечатление, че не се измарят както обикновенните, първите 3-5 секунди добре и после все по слаби стават, при новите дискове и надкладки го няма тва. Няма шумове, дори по тихи ми се струват от старите, но вибрации пак има и те са между 80-140 км на 200км няма вибрации много добре намаля. Имам криви джанти не знам тва възможно ли е да вибрира от тях... Старите дискове прави, окачването здраво, апарати супорти водачи пълен основен ремонт и тресе 😁 но поне не дърпа вече на една страна. От гумите се чува виене като на лагер но не е лагер. Новите маркучи със метални оплетки объркани и се чудя въобще дали да ги сменям Профилактично щото все пак са доста стари.
  11. В момента ги монтират до 1-2 дена ще станат и ще дам отзиви. Оказа се, че колата тресе не от криви дискове или главини, а от забили водачи и апарати, правя пълно обслужване на апарати, супорти, водачи, маркучи, дискове, надкладки, течност. Скоро ще споделя как е положението. Оказа се, че заводски контакната площ на надкладките си е такава, както казва колегата това може да е причина да не спират толкова добре като немските коли например.
  12. Масло и филтър от хонда При мене се счупи една кутия уж я обслужвах явно тръгнала. Другата работи без проблем но на 30к опреснявам маслото и гледам че по пробката има доста стружки. Маслото се обновява 3л (даже 2700-2800 събира) от 7литра, което не изтича цялото. Така че колкото по често го сменяш по добре
  13. Реших да взема нови 4бр предни задни с надкладки обаче имам съмнение, че накладките на предните дискове не са точния размер, защото ако съдя по задните накладката контактува по целия диск, и предните дискове нямат щампа на марката EBC
  14. Внимавай с алтернатора, че и при мене така светна угасна и мерих че имаше ток и в един неподходящ момент оставаш без алтернатор и се моли да не си далеко че може да те остави колата. Задължително диоден блок и там всичките муу електроники вътре се сменя, да ти е мирна главата.
  15. Със тва което е от хонда Точно тва става педала на газта е 1 към 1 със отварянето на дросела
  16. Алтернатор сменях, тпс (апп) сменях, клапани центровани, дросела е чистен и адаптиран, нов акумулатор и клеми , вериги са сменяни колата е обслужена от всякъде и тоя проблем е налице описан точно от колегата автор на темата. Най странното нещо което е, че колата със 3те жълти лампи абс, вса, /!\ Се движи доста по меко от колкото като не светят. Днес на диагностиката показа заден ляв датчик смени го майстора изчисти грешки и нещо прави със компа и колата спря да свети вече има абс и вса обаче пък е груба като спортна кола като отпуснеш газта и забива носа, излиза че в авариен режим е нормална за каране особено кутията. Та се чудя вече дали да не махна някоя букса от някой датчик на абс за да си е плавна и нормална. Мойта е 2.4 автомат със някой части от k20
  17. В Хонда България го имат наличен , 500лв и слагаш един път и забравяш за проблема. Сменя се за 10-15 мин. Без да калибрираш нищо. ( при мене се разцентроваха настройките на газовата 2.4 бензин)Неприятна е цената но тва е ОЕМ и всички останали части, това е истината, колкото и неприятно да е убедих се вече десетки пъти в тва.
  18. При мене теча беше противоположно на буксите от към двигателя, свали го разглоби го да си сигурен че няма проблем, щото тва се оказа много често срещан проблем на тия коли. Ето хора в софия, които произвеждат радиатори дори по качествени от заводските, в рамките на 3дни е готов https://www.radiano.bg/contact.php
  19. И при мене беше така , излезе наводнен клеасал компютър. Кви ли не грешки не даваше.Добър майстор който се занимава с платки и финни електроники ще я оправи ако му закараш компютъра на колата. И всички маси от купето към двигателя трябва да се развият и изшкурят както каза колегата.
  20. Да най вероятно е кутията но идеята е да се проверят първо дали всичко е ок с управлението й. При мене беше така тряскане от 1ва на 2ра за да превключи по добре трябваше да отпусна газта, и накрая вече на 4та като подам газ все едно превърта съединителя и послушах колегата Jijane и я смених със втора ръка, просто щото нема майстори или поне аз не открих. Много е важно при кой майстор ходиш, защото могат да те вкарат във страшни филми с тяхната некомпетентност, аз се вдъхнових от колегата Jijane ЗА сервиза Full trothlle Motorsports във Пловдив първо за тунинга от който много разбират и второ за обслужването което правят. Тва са специалисти със съвест и с кеф им карам колата от Бургас до Пловдив да я правят разбират много от електроника и механика. Ако си от София знам, че Боби HPP е също много компетентен за хондите специално. Другия вариант е да обиколиш няколко сервиза за ск.кутии за да видиш кво ще кажат и да си направиш изводите кво да предприемеш. Щото втора ръка ти е най евтиния вариант ще дойде около 1500лв но дали ще е добре .... божа работа. Скоро един приятел прави кутия ZF на Ауди във МидАвто Варна и остана доволен направиха я срещу 3500лв, но с хондовите кутии не знам...
  21. Предполагам, че тука хората които са правили тунинг, решлафи/ремапи/настройки и по сериозни тунинги карат на газ, за това реших да питам горе долу какви разходи като литри/газ на 100км постигате или по точно хората с автоматиците? Питам понеже скоро сменях някви части и се оказа, че ЕКУ-ТО на газовата се рестартира и автоматично се обогатява и то доста. Колата почна да гори 15-17/100 газ. Намерих човек който настрои сместа 1 към 1 със тая на бензин, карах колата във всякави режими и ми направи двете графики (тая на бензин и газ) да са точно една върху друга и да се препокриват докато карам. Има огромна разлика във вървенето и горенето върви повече и гори между 9 и 12л газ (това е засечено само извън градско със скорост 110-180 км/ч Та въпроса ми е правилно ли е газовата смес да е еднаква като бензиновата и тва не е ли опасно бедна смес и да счупи мотора?
  22. Така е смених кутията с втора ръка, както ми даде съвет, не за друго а просто защото не намерих човек който да направи моята, щото тая може да я последва същата съдба. Кофти е да вземеш кола на 20г за 10 000 + лв с идеята,че е безпроблемна и евтина подръжка но накрая почваш мега ремонти , кутии, двигатели... истината е, че въобще не е евтина подръжката понеже повечето части трябва да са ОЕМ ( оригинални от Хонда ) за да работи без проблем. Кутия без да усещаш как сменя и с много предавки май хонда не слагат такива. От към кутия си е дърво голямо. Годините не са оправдание понеже помня 2004г излезе Голф5 GTI със DSG ск.кутия и беше революция в скоростните кутии. Цялата работа е 10к+ лв за един хубав двигател аз така ги виждам нещата. Иначе тия дни покарах доста 3000км за 2 дена магистрали само колата се държи добре със скорост 150-200 подържа без проблем, и ск. Кутия в извън градско с дългите предавки не е толкова лоша. Колегата с проблема-свали компютъра на колата и го дай на някой където разбира да види дали всичко работи както трябва може от там да идва проблема ти със ск.кутия
  23. Къде ги рециклират и какво точно представлява тази операция колега ?
×
×
  • Създай нов...