Jump to content

a.aleksandrov

Фен
  • Мнения

    225
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от a.aleksandrov

  1. С времето стърженето се увеличи, като на моменти скоростите влизаха малко по трудно и вече съм с нов маховик, притискателен диск, феродов диск, аксиален лагер и семерина към колянов вал, че и тя беше омаслена. Съединителя стана по-лек и започна да отделя доста по-долу. Вече ги няма стърженето и свиренето, но и доста пари изчезнаха от портфейла
  2. От няколко дни при мен се появи същия проблем. При леко натиснат съединител се чува стържене, като по- надолу вече го няма. Същия звук го има и при палене, тъй като винаги паля с натиснат педал на съединителя. В повечето случаи обаче това стържене го няма все едно нещо се намества или не се е досчупило още. От доста време при ненатиснат съединител се чува едно свирене, което след съвсем леко докосване на съединителя изчезва. За него майстори са ми казвали че е от аксиален лагер. Но стърженето вече ме притеснява понеже се чудя дали не тряба да се сменя целия комплект съединител заедно с маховик. Ако някой е имал подобен проблем да сподели мнение.
  3. Здравейте, искам да да направя диагностика на хондата, от където най-вече да се разбере състоянието на дюзите, свещите, както и на други основни възли. Та въпросът е къде в Плевен ще ми свършат читава работа не само за диагностиката, но и евентуално, ако трябва след това да се свалят и да се изпратят дюзи за рециклиране или да се сменят свещи?
  4. Линк: https://www.ato24.de/en/ravenol-fes-sae-0w-30.html Вид и количество: RAVENOL FES SAE 0W-30 1x5L Стойност на поръчката: 66.95*1.9775 = 132.39 лв. Начин на плащане: Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД Начин на получаване: чрез куриер*
  5. Моите изкараха 2 години и малко и сега пак ги сменях, че единия вече се беше скъсал.
  6. И при мен беше същото, оказа се, че при закачането на гърнетата бяха ги закачили не както трябва и опираше в купето, но после майстора се коригира
  7. Моят също е спукан, звънях поне в 20 морги и в нито една нямаше. Нов само оригинален за 140-150 лв. И накрая реших да го облепя целия с едно тиксо, което залепя доста здраво и е като армирано. Пише, че е и влагоустойчиво. Купувал съм го от Практикер. Не е много естетично, но мисля за сега така да карам.
  8. Определено за момента ще бъде залепено, за да не смуче боклуци,тъй като предстои едно пътуване 350 км, а после ще видим. Изобщо не ми се дават 150 лв. за оригинален.
  9. Мислех временно да го залепя с изолирбанд понеже ми предстои едно пътуване, но както се казва не ми се иска да стане временно за постоянно.
  10. Здравейте, има ли някой идея от къде мога да намеря въздуховода от въздушния филтър към турбото, тъй като моя е сцепен. Оказа се проблем, понеже не го открих в по-големите вериги за авточасти. Звънях поне в 20 морги и навсякъде казват, че е продаден. Става въпрос за ЦРВ 2007г. дизел, 140 к.с.
  11. Кодът е 5-цифрен. Моят е на отделна лепенка залепена на първата страница на книжката на колата.
  12. Скоро заради проблем с прибирането се наложи разглабяне и между другото установихме, че реотаните са изгорели. Вече две зими карам без подгряване, така че май няма да се занимавам да ги оправям.
  13. Здравейте и от мен малка поръчка: Линк: https://www.ato24.de/de/ravenol-fes-sae-0w-30.html Вид и количество: RAVENOL FES SAE 0W-30 1x4L Стойност на поръчката: 49.95*1.9675=98.28 лв. Начин на плащане: Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД Начин на получаване: чрез куриер* Всичко хубаво!
  14. Здравей, като провериш ще кажеш ли каква е цената в Тояга, защото и аз се интересувам? Благодаря!
  15. Хонда са "чувствителни" на тема маса, затова сипвай само препоръчаните от производителя и с марка "Хонда"
  16. Здравей, искам да участвам със следната поръчка: Линк: https://www.ato24.de/de/ravenol-fes-sae-0w-30-8.html Вид и количество: RAVENOL FES SAE 0W-30 1x8 L Стойност на поръчката: 49.95*1,9675 = 98.28 лв. Начин на плащане: - Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД Начин на получаване: - чрез Куриер - данните са изпратени на лично съобщение.
  17. Колега, това което се вижда на клипчето предполагам е на режим AUTO. А пускат ли се дългите на процент докато колата работи и фаровете са на OFF?
  18. Имах такава и в документите от чужбина пишеше Евро 3, съответно и в българския талон записаха Евро 3
  19. Днес проблема с бученето беше отстранен, вече си е тихичка като преди Човека от сервиза описа проблема така: "понеже ти е сваляно всичко по предницата при ремонтите, после при сглабянето, ластика който държи гърнето е прекаран под моста /или над него - не помня кое беше/, а трябвало да е наобратното, което държало тръбите на гърнетата много стегнати, под напрежение и леко усукани". След като го прекарал, от където трябва тръбите се отпуснали и станали леко подвижни. И вече бученето и вибрациите в купето изчезнаха
  20. Миналата седмица купих комплект външни и вътрешни накрайници и за двете страни на swag за 92 лв.
  21. Маховик сменял ли си или и ти като мен само комплект съединител
  22. Така и така колата беше извън строя няколко дена, та реших да разширя малко ремонта. След разглабяне на съединителя се оказа, че маховика няма луфтове, а и нямаше тропане и вибрации преди това, така че по финансови причини реших да сменя само феродов диск, притискателен диск и аксиален лагер. Рейката сълзеше още откакто купих колата, та тя замина за рециклиране. И понеже имаше някой накрайници с луфт, други със скъсан маншон смених всичките. Маркуча за високо налягане прокапа и той преди месец, така че го дадох и него да ми изработят друг. Смених и маслата на скоростна кутия, хидравлика и диференциал. И сега равносметката 1. Комплект съединител на LUK /феродов и притискателен диск + аксиален лагер/ = 295 лв. 2. Рециклиране на рейка в ТУ София = 220 лв. + 20 лв. за куриерски разходи 3. Изработване на хидравличен маркуч = 40 лв. 4. Комплект 4 бр. външни и вътрешни накрайници на Swag = 92 лв. 5. Масла от Бултрако - 3л. за ск. кутия; 2 л. за диференциал; 1 л. за хидравлика = 200 лв. 6. Предстои стенд на предницата предполагам за около 30 лв. Общо всичко излезе 900 лв. + някой лев за работата на майстора /тях не ги споменавам, защото сме роднини и сумата е символична/. След смяната съединителя стана някак по-различен, по-леко се натиска, отделя по-ниско, абе промени се към по-добре. Хидравликата стана осезаемо по-лека. Скорстите влизат по-лесно, направо се плъзгат. Мога да кажа, че съм доволен от резултата, ако можеше и без пари да е, щеше да е още по-добре, но има едно НО. Още не знам от какво, но звука в купето се увеличи, бръмчи като при леко извадено или пробито гърне. Подобна промяна ми се е случвала на друга кола при скъсана гарнитура на генерацията, но при сегашните ремонти нищо по изпускателната система не е пипано. Бученето е при подаване на газ, при ускорение. Не е тропане, не е виене, не тресе, а си е буквално бучене като не добре обезшумен автомобил. Някой, ако има някакви идеи какво може да е, нека сподели, защото нямаше време да огледаме, а ме дразни това нещо.
  23. Препоръчайте място за рециклиране на рейка
  24. Честито и на мен, днес при изпреварване на пета предавка след 2000 оборота двигателя се форсира, а колата почти не се набираше. Пробвах как ще се държи и на другите предавки - ситуацията е идентична. Мисля, че това точно са симптомите на заминал съединител. В края на седмицата ще се разглабя и ще видим какво е положението.
  25. Мислех, че Бултрако нямат информация за автомобила, когато е т. нар. нов внос. Казвам това, защото когато я купувах исках по номер на рама да проверя каква информация ще излезе от официалния сервиз поне докато е обслужвана там, но ми отговориха, че щом не е купувана и обслужвана в България нямат такава информация.
×
×
  • Създай нов...