Jump to content

m_ad

Фен
 • Мнения

  8
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

2 Neutral

Относно m_ad

Profile Information

 • Кара
  Honda CR-V III 2008 2,2 i-CTDI
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

 1. Здравей, колега! И аз съм "начинаещ" като теб. Това, което забелязвам е, че в режим "АУТО" компресорът периодично се включва и изключва. Друг е въпросът, колко често го прави и каква е зависимостта от външната температура. Понеже в ръководството за експлоатация не е описано, дали това влияе или не на режима на ускорен подгрев на двг, докато не вдигне градуси не го изключвам.
 2. Колега, в тубата има клипчета, в които много нагледно показват, какво се прави. Поздрави!
 3. И така. След проверка в Бултрако и любезно съдействие от тяхна страна се оказа, че ДПФ няма. Фабрично си е дошла само с катализатор.
 4. m_ad

  пиропатрони

  Аз пуснах информацията през контактната форма в сайта на Бултрако /Сервизна кампания/. Там в полетата всичко си пише, какво да се попълни.
 5. Много благодаря! Сега точно се опитвам да и свикна на софийските заснежени улици. Теглото й определено си казва думата на хлъзгав участък.
 6. Благодаря за пожеланието! Като си дойда по Стара Загора, ако имам време може и да се срещнем на живо да я покажа.
 7. Здравейте и да е Честита Новата 2019 година! От миналата седмица съм нов собственик на Honda CRV-III, 2008, 2.2i-CTDI. Вслушвайки се в мнението на хората с опит във форума, се ориентирах към автомобил, купуван и поддържан /поне гаранционно/ от Бултрако. Хондата е на реални 205к километри и вече със софийски номера. При презаверката на каското, за 10-те години експлоатация има само две щети, които бих вкарал в графата "козметични". Ексклузив вариант, като мисля, че само навигация, радар за дистанция и съпътстващите ги бутони по волана й липсват. Колата е със заводски ксенон и наскоро подменени устройства /машинки/ за автоматичното регулиране нивата на светлинния лъч, както и с втори комплект летни гуми с оригиналните 18 цолови джанти. Трудно ми е да кажа, какъв точен разход даде от Варна до София през Стара Загора, тъй като на три пъти, по магистрала Тракия я карах по около 15-20 мин. на 5-та с 3200об./мин., а през повечето време на темпомат със 135км/ч. По борд бе 7,5л/100км. На софийско градско, с извънградско до Гигинския манастир и обратно, днес я засякох 8/100. На студено пали и работи стабилно, системата за ускорен подгрев на ДВГ я загрява по-бързо от аналогичната на Авенсиса /2,0 D4D 116/. Стефан /на Люлинския тунел/ й направи пълен преглед с лека корекция на предния и задния мост и според него всичко си е ОК по окачването. Проверих по VIN и се оказа, че подлежи на сервизно обслужване по подмяната на пиропатроните. Вече направих заявка в Бултрако и, за мое най-голямо учудване, след няколко часа се свързаха с мен, да ме уведомят, че са направили заявка за доставката. Това е по отношение хвалбата. Имам един въпрос. Как да разбера, има ли действително ДПФ? Задавам този въпрос, тъй като ауспухът на колата от една обява, която бях пуснал с молба за мнение, бе сух, а на тази е леко опушен и остава макар и малко сажди по пръстите. Иначе, като мирис на изходящите газове, разлика няма. Предишният собственик ми каза, че нищо по изпускателната система не е пипано и никога не му е светвала лампата със "сладоледа". Карал е колата предимно на дълги разстояния. Това е от мен за сега. С пожелание за безаварийна нова година, Поздрави, Моньо Монев
 8. Здравей, колега!

  Казвам се Моньо Монев и благодарение на информацията от форума, споделена най-вече от теб, вчера купих една Хонда ЦРВ 2,2 i-ctdi, от собственик. По-късно ще споделя информация в общия раздел, но сега имам един въпрос-молба. Ще бъде ли удобно да ми дадеш телефон за контакт, за да обсъдя с теб въпросите, които на първо време ме интересуват?

  Моят телефон е 0885 69 30 96.

  Поздрави!

 9. Здравейте и честита Коледа, колеги! Регистрирах се във форума, за да питам преди, а не след онова, което мисля да правя с уговорката, че съм прочел вече голяма част от мненията относно модела. Днес сутринта ходих да гледам ето това:https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=21545851165397302&slink=98xqz3 Впечатления: при температура +4гр. запали безпроблемно, без излишно въртене на стартера и мъка, от страна на акумулатора. ДВГ /2,2 I-CTDI/ започна работа на около 1000об. без тресене, равномерно и без паразитни шумове. След около кратко време /до към 4-5 минути/ съвсем утихна и оборотите полека се понижиха и при пуснато на "ауто" отопление осезателно започна да духа топъл въздух. Ауспухът е чист, без сажди и маслени отлагания. Мирисът на изгорелите газове според мен е, както при работещи нормално филтри и катализатори /в сравнение с други автомобили, които съм подушвал/. Гумите са с ДОТ 1217, спирачните дискове равномерно износени, без дълбоки канали с ръбове по периферията. Маслото бе с ниво близо до 1см над МАХ. Всички светлини работят нормално, ксенонът свети еднакво и на двата фара, с ясно отсичане на горната граница на светлинния сноп. Съдейки по последно отразения преглед в сервизната книжка и темпа на нарастване на километрите, реалното състояние не е много над обявеното. По интериора нещата са без излишни опити да се прикрият годините, през които не е извършвано основно почистване, т.е нормално за възрастта замърсяване. Щорите на тавана работят без шумове. Кожата около скоростния лост е доста протрита, както и топката му. На място скоростите влизат спокойно, а при опит за тръгване на ръчна и втора предавка, ДВГ тръгва да гасне, без шумове откъм съединител и скоростна кутия. Продавачите са съгласни да се направи и тест в движение. Има дребни на пръв поглед екстериорни забележки, една от които е спукана коруба на дясното огледало, точно над мигача. Нещата, които ми направиха неприятно впечатление са:хоризонтална черна черта, минаваща през всички цифри на брояча на километрите /големия/. Сякаш е като изгорели пиксели. Другото е наличието само на един ключ. Щи ви бъда благодарен за вашето компетентно мнение, особено що се касае за последната част на изложението, което направих.
×