Jump to content

m_ad

Фен
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

About m_ad

 • Rank
  Начинаещ

Profile Information

 • Кара
  Honda CR-V III 2008 2,2 i-CTDI
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Здравей Чавдаре, https://www.ato24.de/de/motul-8100-eco-clean-0w-30.html вид и количество: Motul 8100 ECO-Clean 0W-30 - 1бр. х 5L и 1бр. х 1L Стойност на поръчката: 45,65евро+10,55евро = 56,20 евро -5% = 53,40 евро х 1,9675 = 105,06 лева Начин на плащане: Парите ще бъдат внесени на място в ТЦ Боила, в понеделник. Начин на получаване: Лично предаване в ТЦ Боила. Поздрави! Моньо Монев
 2. Здравейте. Моята е фабрично без ДПФ /закупена е от Бултрако/ и в талона е вписан еко стандарт Евро 4.
 3. Здравейте, Въпросът ми е: Кой вариант е по-добър - с Андроид 7.1 и 2 Гб РАМ или Андроид 8.1 и 1 Гб РАМ? Цените и екстрите към предлаганите устройства са едни и същи.
 4. Здравей, колега! Плоската отвертка се подпъхва внимателно откъм левия край на плафончетата. Като освободиш законтрящото зъбче, леко издърпваш нагоре, натискаш надясно и изваждаш със завъртане от отвора. Преди да започнеш изваждането изпод капачето с емблемата, виж дали подложката на номера не те ограничава. Ако е така, просто изрежи дъга по ръба й с макетно ножче, за да си улесниш живота. Сглобяването става, като подпъхването и закопчаването започва от зъбчето, което си натискал с отвертката. Успех и търпение!
 5. Ето и информацията в развитие. Оказа се, че рейката си е здрава и само вътрешният кормилен накрайник е за смяна. Във вдигнато положение и висящи във въздуха мостове, всичко друго си беше наред. Но, не и когато се опитаха на регулират предния мост. При пробното шофиране отново имаше леко потропване, съчетано с опит на колата да дърпа надясно. При втория опит за реглаж, кола с предните гуми върху въртящите се елементи на стенда и реален натиск върху всички елементи по ходовата част и окачването се оказа, че и външните кормилни накрайници са за смяна. Пиша ви това, защото всички предишни проверки по окачването и кормилното управление бяха правени с кола, вдигната във въздуха. Та, в крайна сметка, след смяната само на десните вътрешен и външен, и левия външен кормилни накрайници, всичко си дойде на мястото. Няма троп, няма лоп и бягане насам-натам. Колкото до цената. Ами, съвсем малко повече от обявената ми в Бултрако, само за смяната на вътрешния кормилен накрайник. Поздрави на всички с надежда, информацията, дадена от мен, да ви е от полза.
 6. Преглеждайки многобройни клипове в тубата и особено тези, публикувани от източните ни братя, оставам с убеждението, че основната причина за потропването е в подвижната връзка на десния вътрешен накрайник. Тази резервна част в сайтовете на различни доставчици е в ценови диапазон, доста по-различен и изгоден за мен /в пъти/, от обявената ми вече цена. Предвид това, което писах за работата на самата рейка и състоянието на хидравличната течност мисля, че проблемът си е чисто механичен и подмяната на въпросния накрайник би го решило. Без да се правя на специалист мисля, че при наличие на подвижна връзка между двете рамена, точно там е най-слабото място, което на всичкото отгоре е и подложено на постоянно динамично натоварване по трите оси. Мястото за използване на инструмент за развъртането/завъртането му от/към рейката е ограничено и се налага специфичен или пригоден за целта инструмент. При наличието му, ремонтът заедно с реглажа биха могли да се случат за броени часове. Без да слагам каруцата пред коня нещата отиват натам, че цената на един подобен ремонт /труд и материали/ с последващ реглаж на преден мост, едва ли ще се доближат и на 1/5 от обявената ми за цялостния ремонт цена. Какво бих спечелил? Ясно е - спестени средства от избегнат ремонт на безпроблемно работеща на този етап рейка; спестено време за самия ремонт. Какво бих загубил? Най-много една седмица в бъдеще време, за не дай Боже действително извършване ремонт на самата рейка. Но, идната седмица, след още малко консултации с хора, доверени и доказали се, всичко ще си дойде на място. За което, разбира се, ще ви дам изчерпателна информация.
 7. Мислих и в тази посока, но хидравличната течност е само "самарът", който пренася товара с цел облекчаване на управлението. Според мен течността няма отношение и не би могла да компенсира получени хлабини в механичната част на сглобката, така че да изчезне и потропването. Най-вече ме гложди липсата на омасляване и загуба на течност. Дали пък разбитият накрайник не е единственият виновник за ситуацията!?
 8. Здравейте и от мен! Пиша с молба за консултация и конкретни предложения. Най-вече от онези от вас, борили се с рейките и постигнали задоволителен за самите тях резултат, с уговорката, че изчетох почти всички постове по подобни теми във форума. Конкретният автомобил е Хонда ЦРВ-III, 2.2i-ctdi, 2008, 207 хил.км. Та проблемът е, че движейки се по неравности, с малка скорост, се чува едно дразнещо потропване от дясната страна. При първоначалния преглед и реглаж на двата моста, извършени веднага след закупуването на автомобила /в София, при Стефан/, не бяха открити проблеми по окачването и кормилното управление. Колата си върви, както трябва, без насичане на волана или пък оставането му в определено положение при завой. Няма загуба на хидравлична течност /нивото й, в зависимост от температурата е между средата и максимума/, не ми е казвано да има омасляване, както от Стефан при реглажа, така и при обслужването по кампанията в Бултрако. Днес я закарах в Бултрако, където диагнозата бе: "Луфт рейка/десен вътрешен накрайник." Предложено лечение: Оставяне на колата за около седмица при тях, демонтаж на рейката, изпращане за рециклиране, монтаж на рециклираната вече, нов накрайник, смяна на хидравличната течност и реглаж на предния мост. Цена: 750,00 лева. Червейчетата дето ме загризаха и не ми дават мира са: - възможно ли е да има луфт на рейката, без да е налично омасляване и загуба на хидравлична течност!? - удачно ли е според вас предложеното лечение от страна на Бултрако или да търся и други доктори за компетентно мнение, преди да подложа автомобила на лечение извън киничните пътеки?
 9. При мен фабрично, когато превключвателят е в положение ОФ или АУТО, при дневна светлина, се включват фаровете /халогените/ за мъгла. Управлението им е направено така, че не светват изведнъж с максималната си яркост, а плавно. В положение АУТО светлинният датчик реагира изключително бързо и при промяна в околната осветеност /влизане в подлез, тунел, закрит паркинг и др./ веднага включва фаровете /заводски ксенон/ на късите.
 10. m_ad

  Данък 2019

  Емич, вчера платих данъка на моята по електронен път и бе 111лв. и някакви стотинки. Информацията за данъчното задължение ми излиза в банковия акаунт. В талона ми е вписан стандарта Евро 4. Става дума за София.
 11. Влизаш в сайта на Бултрако и там, най-отгоре има банер "Важна информация". Цък и ... продължаваш.
 12. Шайбата и софтуера са за дизеловите модели. Шайбата сервизно, а софтуера - по желание и за сметка на клиента.
 13. Здравейте, колеги! Пиша, за да ви дам информация относно сервизната програма за нашите Хонди. Благодарение на форума разбрах за това и след като проверих, се оказа, че моят автомобил подлежи на ремонт по нея. Използвайки контактната форма на Бултрако подадох данните за автомобила и собственика, и след няколко часа ми се обадиха за потвърждение и информация, как ще се развият нещата по подмяната. Миналата седмица ме информираха, че във фирмения сервиз на Ботевградско шосе /София/, където бях заявил услугата, са готови да извършат обслужването. Днес то се случи, без неприятни изненади, без отлагания, така, както ме информираха, че ще се случи. По кампанията бяха подменени пиропатроните на предните въздушни възглавници и шайбата на коляновия вал. Последната имаше видима нужда от това. В допълнение бяха подменени, по мое желание, и за моя сметка, разбира се, семерингът на коляновия вал /този към подменяната шайба/, маслата на скоростната кутия и задния диференциал, както и извършен ъпдейт на софтуера. В резултат най-вече на сменените шайба и масла изчезна един шум, който идваше откъм ролките на пистовия ремък, както и утихване на трансмисията. Не че последната е била като фуражомелка, но сега е друго. По отношение ъпдейта на софтуера мога да кажа, че явно има ефект. Двигателят работи дори и една идея "по-мазно", а по информацията от моментния разход - по-икономично. Та, лозето си иска мотиката, а колата обслужването. Обслужването бе в рамките на около 2 часа. За всичко извършено по ремонтите бях предварително информиран или пък ми бе искано съгласието, когато касаеше заплащане. Хората от приемната и сервиза бяха отзивчиви и любезни. Нямаше намръщени погледи или отговори от рода на "Аз с това не се занимавам - питай там, другите". Наблюдавайки през "аквариума" действията на сервизни механик ми бе спокойно, защото виждах, че той знае какво и как да го направи. Нямаше туткане, чудене, почесване, празни приказки или пък търсене на подходящ за дадена операция инструмент. Не правя реклама на Бултрако, но държа да споделя приятното впечатление, което оставиха в мен, от приемането на заявката ми, до предаването на ключовете на отремонтирания ми автомобил. Към Модераторите. Бях пред дилемата, в кой точно раздел да пиша тези редове и счетох, че повече касае сервизния ремонт на автомобила, отколкото сервиза. По ваша преценка, не бих имал нищо против да преместите поста. Поздрави, Моньо Монев
 14. Да, има. Моята е точно такава. Проверено и потвърдено в Бултрако.
 15. m_ad

  Данък 2019

  Здравейте! Проверено по електронен път, данъкът ми за тази година е 111,94 лева. Малко по-малко е от онова, което пуснах да изчислява един от калкулаторите на Столична община.
×