Jump to content

m_ad

Фен
  • Мнения

    61
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от m_ad

  1. Здравейте, Продавам чисто нов, обикновен, необслужваем акумулатор 12В/70Ач, с десен "+", закупен от Германия на 08.10.2022 година на цена 90 евро. Оригиналният AGM акумулатор колата сдаде багажа по път и се наложи да закупя този, за да се прибера до България. Цена 155,00лв, предвид факта, че трудно бих могъл да поема гаранцията на евентуалния купувач. Наличен е касовият бон от покупката. Телефон за връзка: 0885 69 30 96. Моньо Монев
  2. Грешката е моя и се извинявам за неуместния пост. Поздрави!
  3. Да споделя малко лични наблюдение по темата. Системата за подгрев на двг работи под +5гр. до към +75 градуса. Условията са: включена климатична система с градуси над "LO", ръчно зададена скорост на вентилатора. При тези условия, след кратка работа на двг от първоначалното му стартиране започва да работи компресора на климатика. Гледал съм на скритото меню на дисплея на климата и определено температурата на двг се покачва по-бързо при този режим, в сравнение с "АУТО", при сходни външни условия. По памет, последната чертичка на дисплея за тампературата светва на около 60гр. и от там нататък, температурата може да се проследи в реално време само чрез скритото меню на малкия дисплей на климатроника. Термостатът на моята мисля, че отваря или пък е напълно отворен на 82 градуса. При ненатоварено градско шофиране, за дистанция от 3,5 км /София, Ломско шосе-Централни гробища/, външна темп. -2, -4гр , спазване на ограниченията на скоростта, без форсирания и резки ускорения, температурата на двг се качва до към +45гр. /на дисплея се появяват 1-2 чертички/. По принцип задавам скорост на вентилатора 2-3 чертички. При нормално загрял двигател държа темп. в купето на 22г. и, ако включа в режим "АУТО", често, при наличието на слънце, се включва обдухването на купето през центраните отвори с хладен въздух. На дълъг път, при зададена темп. в купето 22-23гр., в колата се пътува абсолятно спокойно, без връхна дреха, но за да избегна нежелателното обдухване от централните отвори, включвам режим към краката и прозорците.
  4. Колега, извини ме, но ти, парна свирка ли ще си правиш или проблем се опитваш да решиш? Стандартно налягането, при което клапанът на масовите "съвременни" автомобили се отваря е 1,4/5/ при изправна капачка на радиатора, и по отношение високото налягане. По спомен на ЗиЛ-130 беше 1,15. При налягане под 1,0 клапанът се задейства в обратна посока и засмуква течност от разширителния съд.
  5. Нищо нестандартно. Всичко си е ОК.
  6. В сервиза, където отремонтираха голямата част от нещата си имат много качествен стенд и изключително добър механик. От "повдигачката" - директно на стенда.
  7. В интерес на истината, за което действително им благодаря на момчетата от Ботевградско, първо от шайбата започнаха. И с мое съгласие, срещу заплащане вече, приключиха с инсталиране на новия софтуер.
  8. За марка не гледах, защото се доверих на момчетата от сервиза, но точно при доста зверско разклащане на волана, на място, успяха да го хванат.
  9. По повод тропането. Миналата година сменох двата външни накрайнита и вътрешния. От извастно време и аз започнах все по сериозно да я чувам, че чука и тропа. Това за мои близо 40к за изминалата година, да го кажем 50/50 градско/извънградско. В крайна сметка сменени: шарнири, комплект предни амортисьори с всичко по тях, биалетки, тампони на стабилизиращата щанга. И пак остана тропане от дясно, при ниска скорост и сравнително малки неравности. При висока скорост и плавни неравности - нъц. Та днес се оказа десният външен кормилен накрайник. На външен вид нищо подозрително. Едва след много сериозна ревизия си показа магариите и той. Смяна, нов реглаж и сега колата е друга по отношение на шумовете. След всичко сменено воланът стана доста по-директен и много по-фиксиран, ако мога така да се изразя.
  10. Преди да тръгнете да сменяте на сляпо, проверете в Бултрако, дали колата ви не попада в програмата им за гаранционна смяна на шайбата. Вече писах по тази тема. Моята така я смениха. Не бързайте да се охарчвате.
  11. Миналата година, в началото. Запазих си час за смяната на въздушните възглавници, но в програмата им излезе, че при дефектирала шайба и тя подлежи на гаранционна смяна. Беше си за смяна, като я видях.
  12. Смених зимния комплект с летния по 3-ти март и въобще не съжалявам. В тези дни пътувах по магистрала Тракия и температурата на въздуха бе 21-23 градуса. На асфалта е по принцип повече и хич не ми се щеше да унищожавам зимните гуми.
  13. Провери в Бултрако. Ако колата ти е включена в сервизната програма за подмяна на предните въздушни възглавници, много е вероятно и шайбата да ти сменят. Моята бе включена в този списък и сервизно подменена.
  14. Днес смених биалетките и шарнирите и ви информирам, че при мен се наложи да направя реглаж на предницата. След смяната на шарнирите воланът веднага дръпна леко на една страна.
  15. Ето така изглежда свързването към постоянен "+" при контакт и към модула.
  16. Сумата е наредена по банков път. Поради невъзможност на системата на ДСК Директ да обработва символа долна черта "_", в основанието за превода псевдонимът ми е изписан по следния начин "m-ad". Поздрави, Моньо Монев
  17. Линк:https://www.ato24.de/en/ravenol-longlife-ii-wiv-0w-30.html Вид и количество: RAVENOL WIV SAE 0W-30 VW Norm 50300 50600 50601 - 20L Стойност на поръчката: 110*1,9675 = 216.43лв Начин на плащане: - Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД Начин на получаване: - Лично в кв. Драгалевци
  18. Карал съм с нови Bridgestone TURANZA T005, монтирани на Тойота Авенсис и категорично заявявам, че на сухо и мокро, колата стоеше като залепена за пътя. Страходни гуми. При един обилен дъжд на магистрала Тракия и скорост от 100-120, поне на 10м зад мен нищо не се виждаше от изхвърлената вода. При стандартно напомпване от 2,4 винаги изглеждат като недонапомпани.
  19. Значи, да разбирам, че добра опция, при това сега и с доста добро намаление ми е поръчка на https://www.ato24.de/en/ravenol-longlife-ii-wiv-0w-30.html.
  20. За Амсойла виждам, че покрива А1/В1 и А5/В5. По-скоро се хващам за това up to 25000 miles protection or one year. Тогава е много на сгода при моята експлоатация.
  21. Това голям проблем ли е? Сега гледам, че има и вариант с Motul 8100 X-Max 0W-40. То е с АСЕА А3/В4. За моя двг пише: При автомобили без дизелов филтър за твърди частици (DPF) Настоятелно препоръчваме да използвате оригинално моторно масло Honda или някоя от марките синтетично моторно масло от тип 0W-30, отговарящо на минималните технически спецификации: ‘‘ACEA A1/B1,’’ ‘‘ACEA A3/B3,’’ или‘‘ACEA A5/B5.’’ Моля някой, на който фабрично ЦРВ-то 3-та серия 2.2 I-CTDI е без ДПФ, да ми каже от кое масло е доволен.
  22. Благодаря за мнението и го оценявам, но ще си позволя леко да не се съглася. Все пак за средно 10хил. доливам около 600мл, което мисля, че е добре за този двигател. Предвид мненията за Мотула в този форум едва ли 6-7 хил. са му горната граница, при все пак смесено каране. Общо взето го карам малко под горната граница на моточасовете, обсъждана в темата с капковите проби. Ще си позволя и един въпрос. Защо в Бултрако предлагат масло 5W30? Имаха промоция и на въпроса ми защо е такова отговориха - това е маслото.
  23. В интерес на истината вече две смени карам с Motul 8100 ECO-Clean 0W-30. Става дума ЦРВ-3, 2008 с N22A2 двигател и фабрично без ДПФ. За пробези м/у 10 и 12хил.км в зависимост от съотношението градско/извънградско установих, че средно трябва да доливам по 60мл/1000км, за да го държа на максимума, като по-осезателно това става след около 6500-7000км пробег. Та, въпросът ми, предвид предстоящата смяна е, дали по си струва да пробвам с въпросния Амсойл предвид факта, че му дават такъв голям пробег? Експлоатацията на колата в градски условия е доста натоварена - по около 200-220км седмично софийско градско и то, в натоварените часове.
  24. Сега ми е трудно да кажа, но е от кутията в двигателния отсек. Даваш на контакт и мериш, на кой от предпазителите има напрежение. И после, за да е читаво, си намираш вложка с две гнезда за предпазители. В едного гнездо поставяш оригиналния предпазител, а в другото - допълнителния, за постоянното захранване на към модулите на въпросните крушки. МНОГО ВАЖНО!!!! Никога не вадете и поставяйте предпазители, когато автомобилът е на включен контакт или при работещ двигател!!!
×
×
  • Създай нов...