Jump to content

birev

Фен
 • Content Count

  291
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

birev last won the day on March 13 2020

birev had the most liked content!

Community Reputation

60 Neutral

About birev

 • Rank
  Потребител
 • Birthday 03/31/1976

Profile Information

 • Кара
  civic VII hatch
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Sofia

Recent Profile Visitors

2347 profile views
 1. Да, и аз минах на ГТП пролетта и тогава такива стикери още нямаше. Вчера минах да питам в моя пункт какво да правя, да минавам ли пак за екостикер и собственика ми каза за сега да на бързам, все още нямало яснота около стикерите и санкциите и евентуално кога ще започнат да се налагат, а в момента имало и няколко обжалвания в съда и не се знае какво ще стане! Всичко било защото "Държавата" била сключила договор за екостикерите с определена фирма, която по рано правеше стикерите за Винетка и прави талоните за ГТП и сега ги задължава Автомобилна администрация да работят с тях. Аз отдавна съм на мнение , че тези такси(еко, винетки за пътъща и тем подобни) е най- справедливо да се вкарат в цената на горивото - караш повече, замърсяваш повече, ползваш повече инфраструктура, плащаш повече!
 2. Манго заварва Айшето с любовник. - Кой е тоя, ма? - Не виждаш ли - електротехник. - Че що е гол, ма? - Па такъв имали, такъв пратили. - А що му стърчи ей това? - Е, как що? Па човеко работи под напрежение.
 3. Турист сяда в испански ресторант и разглежда менюто. Гледа ястие: "Корида". Поръчва си го и остава много доволен - порцията съдържа две огромни "яйца" от бик. След време пак идва в Испания и пак си поръчва от същото. Този път обаче му носят две съвсем малки яйца. Пита келнера: - Защо толкова малки тоя път? - Ами коридата си е корида, господине... Кога бика, кога матадора...
 4. Колега, намерил си с какво да се сравняваш!:))) Ако искаш да си караш колата още, отваряй двигателя - шлайф, нова гарнитура, нова водна помпа, ангренаж и читав майстор да ти ги оправи и си ок! Като отворите двигателя прегледай всичко - блок, сегменти , клапани , гумички и т.н.
 5. Добре, поръчай ми го моля те, дано да имам късмет. За плащането както кажеш!
 6. Здрасти Пепи, този кабел може ли да го намерим: 32600-S5A-910 Ако да поръчвай, го моля те. В UK, Amayama и Бултрако не можах да го намеря!
 7. Колега, за тампоните на двигател и скоростна кутия на Хонда съм разбрал едно нещо от личен опит до сега: или оригинален или нищо друго. Иначе най-качествени автърмаркет са на FEBEST, ама те са си също цифра и няма за всички модели.
 8. Здравей колега, Ето и моята поръчка: Линк: https://www.ato24.de/en/petro-canada-supreme-synthetic-5w-30.html Вид и количество: Petro-Canada Supreme Synthetic 5W-30 1Х4L Линк: https://www.ato24.de/en/liqui-moly-speed-petrol-additive-1-l.html Вид и количество: Liqui Moly Speed Petrol Additive 1 L : 2X1L Линк: https://www.ato24.de/en/sonax-xtreme-polish-wax-2-hybrid-npt-0-5-l.html Вид и количество: Sonax Xtreme Polish+Wax 2 Hybrid NPT 0,5 L : 1X0,5L Стойност на поръчката: (24.49 + 2*11.45 + 12.89)*1.9675 = 118.60 лв Начин на плащане - Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД Начин на получаване: - Лично в кв. Малинова долина
 9. Колега, ако си се спрял на Yuasa-та, този който си посочил няма да стане точно поради причината, която посочих в предния ми пост, трябва да вземеш другия модел YBX5057, да го завъртиш обратно и всичко ще е ок. Ако , го поръчаш, от сайта пиши после като го получиш каква е датата на производство(пише я долу, на едната от страните), че и аз съм тръгнал да купувам от там и то тази 5-та серия. Стария е от там, 3-та серия и изкара 7-зими без да съм го пипнал, супер тежък режим на експлоатация, особено зимата - само градско по 3-4 км. в София с пуснати всички консуматори, всеки божи ден.
 10. Колега, трябва да гледаш клемите на акумулатора да са по близо до задния ръб на акумулатора, защото е къс кабела за плюса. Тогава може да е с десен. Ако е обратното обаче, акумулатора трябва да се завърти и тогава + трябва да е ляв. Примерно аз съм с Yuasa , модел YBX3057 с ляв плюс и акумулатора е завъртян за да се закачи. Не знам, дали го обясних много добре. Погледни на твоя стария как клемите са в задната част, но има и модели с клеми отпред или в средата и тогава кабела е къс и трябва ляв +. Виж на снимката как е Yuasa-та: http://akumulatori.bg/286/Product/788/YUASA 45Ah YBX3057#info
 11. Правилно е описано, така се прави ама е много пипкава работа. Едната жичка е запоена върху въпросната пластина,която трябва да се отстрани, но са много тънки жиците и се късат и трудно се прави. Аз конкретно две моторчета направих, две си купих от алито за по 30 - кинта и съм ок за сега, над 3-години.
 12. Колега, Ханкук са от две години вече премиум производител на гуми. Конкретно за к125 мога да кажа, че е много добра гума, на разумна цена. Когато сменях сега моите в гаража, забелязах, че над 50% от закупените нови летни гуми са такива. Между другото Примекса, са им основен вносител, така, че още по добре за Вас. Може да ги попитате за Dot, и производство. По мои наблюдения до 16 цола се правят в Унгария, по големите размери в Корея. В Европа конкретната гума е по популярна и се купува повече от Dunlop. Continental и Goodyear. Ако ще се слага на HR-V-то мисля, че е добър избор. Ако отидете в Примекса в никакъв случай не си купувайте гуми Лауфен, колкото и да Ви убеждават.
 13. Виж тук: https://bg.avtogumi.bg/oscommerce/. Като поръчваш може в коментари да посочиш изискване за ДОТ-а. Коректни търговци са, аз съм им клиент дълги години!
×
×
 • Create New...