Jump to content

a.aleksandrov

Фен
 • Content Count

  209
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Neutral

About a.aleksandrov

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Хонда CR-V 2.2 i -ctdi 2007 г.
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Плевен

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Колега, това което се вижда на клипчето предполагам е на режим AUTO. А пускат ли се дългите на процент докато колата работи и фаровете са на OFF?
 2. Имах такава и в документите от чужбина пишеше Евро 3, съответно и в българския талон записаха Евро 3
 3. Днес проблема с бученето беше отстранен, вече си е тихичка като преди Човека от сервиза описа проблема така: "понеже ти е сваляно всичко по предницата при ремонтите, после при сглабянето, ластика който държи гърнето е прекаран под моста /или над него - не помня кое беше/, а трябвало да е наобратното, което държало тръбите на гърнетата много стегнати, под напрежение и леко усукани". След като го прекарал, от където трябва тръбите се отпуснали и станали леко подвижни. И вече бученето и вибрациите в купето изчезнаха
 4. a.aleksandrov

  Кормилна рейка

  Миналата седмица купих комплект външни и вътрешни накрайници и за двете страни на swag за 92 лв.
 5. Маховик сменял ли си или и ти като мен само комплект съединител
 6. Така и така колата беше извън строя няколко дена, та реших да разширя малко ремонта. След разглабяне на съединителя се оказа, че маховика няма луфтове, а и нямаше тропане и вибрации преди това, така че по финансови причини реших да сменя само феродов диск, притискателен диск и аксиален лагер. Рейката сълзеше още откакто купих колата, та тя замина за рециклиране. И понеже имаше някой накрайници с луфт, други със скъсан маншон смених всичките. Маркуча за високо налягане прокапа и той преди месец, така че го дадох и него да ми изработят друг. Смених и маслата на скоростна кутия, хидравлика и диференциал. И сега равносметката 1. Комплект съединител на LUK /феродов и притискателен диск + аксиален лагер/ = 295 лв. 2. Рециклиране на рейка в ТУ София = 220 лв. + 20 лв. за куриерски разходи 3. Изработване на хидравличен маркуч = 40 лв. 4. Комплект 4 бр. външни и вътрешни накрайници на Swag = 92 лв. 5. Масла от Бултрако - 3л. за ск. кутия; 2 л. за диференциал; 1 л. за хидравлика = 200 лв. 6. Предстои стенд на предницата предполагам за около 30 лв. Общо всичко излезе 900 лв. + някой лев за работата на майстора /тях не ги споменавам, защото сме роднини и сумата е символична/. След смяната съединителя стана някак по-различен, по-леко се натиска, отделя по-ниско, абе промени се към по-добре. Хидравликата стана осезаемо по-лека. Скорстите влизат по-лесно, направо се плъзгат. Мога да кажа, че съм доволен от резултата, ако можеше и без пари да е, щеше да е още по-добре, но има едно НО. Още не знам от какво, но звука в купето се увеличи, бръмчи като при леко извадено или пробито гърне. Подобна промяна ми се е случвала на друга кола при скъсана гарнитура на генерацията, но при сегашните ремонти нищо по изпускателната система не е пипано. Бученето е при подаване на газ, при ускорение. Не е тропане, не е виене, не тресе, а си е буквално бучене като не добре обезшумен автомобил. Някой, ако има някакви идеи какво може да е, нека сподели, защото нямаше време да огледаме, а ме дразни това нещо.
 7. a.aleksandrov

  Кормилна рейка

  Препоръчайте място за рециклиране на рейка
 8. Честито и на мен, днес при изпреварване на пета предавка след 2000 оборота двигателя се форсира, а колата почти не се набираше. Пробвах как ще се държи и на другите предавки - ситуацията е идентична. Мисля, че това точно са симптомите на заминал съединител. В края на седмицата ще се разглабя и ще видим какво е положението.
 9. Мислех, че Бултрако нямат информация за автомобила, когато е т. нар. нов внос. Казвам това, защото когато я купувах исках по номер на рама да проверя каква информация ще излезе от официалния сервиз поне докато е обслужвана там, но ми отговориха, че щом не е купувана и обслужвана в България нямат такава информация.
 10. Не отдавна и аз отправих запитване до Бултрако за сервизна подмяна на компоненти свързани с въздушните възглавници, но получих отговор, че моя автомобил не е включен в тази сервизна акция. Може би не всички автомобили имат проблема или вече колата ми е минала тази сервизна акция при предишния си собственик, но няма как да разбера това.
 11. Колега от къде си взе нов маркуч, защото и моя сълзи?
 12. a.aleksandrov

  Кормилна рейка

  Да се включа и аз с въпрос. И моята рейка просълзява, а маслото за 1 година намаля точно от максимума до минимума. От мненията във форума реших да долея отново до максимума добавка Mannol. Не знам дали е свързано, но няма и месец след това прокапа масло от маркуча за високо налягане, който отива от помпата към рейката и по-точно от кербовката до помпата и течността слезе пак до минимума. Отново долях от добавката и сега гледам, че няколко дни не е мърдала, но маркуча си е омаслен и явно ще дам да ми направят нов. Въпроса е възможно ли е тази добавка да е запушила някъде нещо, в резултат на което да е избило масло от маркуча. Чудя се и дали да давам рейката за рециклиране или да я карам така докато се разтече повече.
 13. a.aleksandrov

  Избор на зимни гуми.

  В крайна сметка взех Sava Eskimo SUV 2. С добър DOT са - 22/18, както и показатели - C/B/72 db и интересното е, че доколкото знам са словенски, а на гумите пише made in Germany. Ще видим как ще бъде зимата с тях.
 14. a.aleksandrov

  Избор на зимни гуми.

  Днес мислех да си купя вече зимните гуми, но се оказа, че не е толкова лесна задача Насочил съм се към Hankook, но се оказа, че тук ги нямат налични по магазините, а само по заявка, но на мен ми се иска да ги видя и пипна преди да поръчам. Предлагат ми в този клас Fulda или Sava, та сега въпроса е дали да поръчам Hankook без да съм ги виждал или да избера някоя от другите две. Като модели става въпрос за: 1. https://www.gumi7.com/bg/avtomobilni-gumi/HANKOOK-W-ICEPT-EVO2-W320A-225-65-R17-102H/TO000000000010009446.html 2. https://www.primex-bg.com/225-65r17-106h-kristall-control-suv-xl.html 3. https://www.gumi7.com/bg/avtomobilni-gumi/SAVA-ESKIMO-SUV-2-225-65-R17-106H/MG0522-00182.html Също така не знам моделите нови ли са или от предходни години. Ще съм благодарен, който има опит с тези гуми да сподели мнение.
 15. И при мен се чува такъв шум. Има го само като подавам плавно газ и то до определен момент иначе при рязко ускорение или при отпуснат педал не се чува изобщо.
×