Jump to content

a.aleksandrov

Фен
 • Мнения

  190
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

7 Neutral

Относно a.aleksandrov

 • Ранг
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  Хонда CR-V 2.2 i -ctdi 2007 г.
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Плевен
 1. CR-V III 2.2 ctdi 2007 г. - Бавно загрява

  Като е напълно загряла градусите не са падали до сега с нито една чертичка. Единственото падане беше в студените дни при загряла на две чертички, които угаснаха докато работеше около 10 мин. на място с включено парно. Иначе като цени проверих в Бултрако термостат струва 128 лв. и 10 дни за доставка, а неоригинален около 50 лв.
 2. CR-V III 2.2 ctdi 2007 г. - Бавно загрява

  Знаете ли на колко градуса трябва да отваря термостата, защото днес на 2-3 марки ми предложиха и всичките бяха на 78, струва ми се малко?
 3. CR-V III 2.2 ctdi 2007 г. - Бавно загрява

  Както писах по-горе струва ми се, че колата загрява много бавно, но след вашите мнения реших, че просто модела си е такъв, но вчера забелязах, че на място температурата пада. Тъкмо беше започнала да загрява (бяха светнали 2 чертички) и се наложи да спра на място, където поработи около 5 минути на място и за това време 2-те чертички угаснаха, т. е. колата изстива при работа на място. След това като потеглих си загря както трябва. Иначе скоро я бях пробвал като спусках по наклон на скорост, както и по инерция и тогава не изгасваха чертички. Как мислите, дали термостата е за смяна, при Вас как е?
 4. И аз скоро се сдобих с моето ЦРВ и първото, което смених заедно с накладките бяха предните прахоуловители, защото старите почти ги нямаше, бяха станали на отделни пръстени, а от едната страна в противоударния тампон се бяха натъпкали доста парчета гума от прахоуловителите, че едва ги извадихме. Сложих евтини - двата за 50 лв.,ще видим колко ще изкарат.
 5. CR-V III 2.2 ctdi 2007 г. - Бавно загрява

  Не успях да намеря ел. схемите за подгряване на огледалата, но и да ги видя няма да е от голяма полза, защото освен да сменя бушон за друго по ел. инсталацията не ме бива Лошото е, че докато търсих в нета, попаднах на статия в руски форум, в която пишеше, че има модели без подгряване на огледала, но те са произвеждани за САЩ, а моята е от Италия. Остава да съм уцелил такъв екземпляр
 6. Гасне Дизел

  Имах подобен проблем с едно Санта Фе, палеше когато иска, гасне в движение, след което можеше да запали след 2-3 мин., но се случваше да не иска да запали до другия ден. Като правеше тези номера винаги светваше чека и така оставаше да свети постоянно докато грешката не се изчисти на диагностика. На диагностиката даваше грешка за датчик на колянов вал и точно в това се оказа проблема. След като го смених всичко се оправи.
 7. Чип тунинг

  След вдигане на конете няма ли по-голяма вероятност за дефекти в двигател, турбо, съединител, скоростна кутия?
 8. CR-V III 2.2 ctdi 2007 г. - Бавно загрява

  Тази сутрин установих, че нагревателите на задното стъкло работят със сигурност - размразиха го бързичко, което означава, че действително бушона, който отговаря за него си е здрав, както и че копчето в купето не само свети, но и си работи както трябва. Остава в сила въпроса от какво може да не работи подгрева и на двете огледала. Възможно ли е да са на отделен предпазител само те? Някакви други предположения?
 9. CR-V III 2.2 ctdi 2007 г. - Бавно загрява

  Сега като се замисля вярно, че тогава край колата започва да мирише по особен начин, като на изгорели сажди. Явно и това не е проблем. Сега остана подгрева на огледалата.
 10. CR-V III 2.2 ctdi 2007 г. - Бавно загрява

  Явно проблем няма, а така си загряват. А някаква идея защо в това студено време и без да е загрял двигателя перката на радиатора се включва. Първо 1-2 дни въртяха така почти постоянно. След това за около седмица изчезна. И сега от 1-2 дни пак така прави. А колкото до огледалата - не сгряват. На предишното ЦРВ докато натисна копчето и изпотеното започваше да изчезва, а тук и след 2 мин. няма резултат. Тръгнах да търся първо бушон, защото и двете едновременно не работят, ако беше само едното тогава щях да си помисля, че проблема е в самото огледало, но пък като са и двете заедно. Някакви идеи какво може да е или да не би да съм сбъркал предпазителя?
 11. Здравейте, след бензинови CR-V I и CR-V II от скоро имам дизелово CR-V III 2007 г., струва ми се обаче, че загрява много бавно. Необходими са около 4-5 км. (15-20 мин.) градско каране за да светне първата чертичка за температурата, след което много бързо светват следващите чертички до една под средата и там си остава. Иначе след като е загряла съм пробвал спускане на скорост, спускане на празен ход, изкачване на баир, градско шофиране, извънградско шофиране и чертичките не помръдват. Топло започва да духа още преди да светне първата чертичка, но дали защото на бензиновите ЦРВ-та топлото идваше много бързо, ми се струва, че тук нещо не е наред и може би трябва нов термостат. При Вас как е? Не знам дали има връзка с горното, но другото, което забелязах е, че лявата перка на радиатора (като застанеш пред колата е дясната) понякога се включва много често и почти не спира или ако спре е за кратко и пак се пуска и това още при студен двигател, като изгася колата спира. Пробвах с включен климатик, с изключен, на AUTO, но не се повлиява от това. Така и не можах да разбера от какво е. И последното, което искам да попитам е свързано с подгряване на огледалата. Доколкото разбирам подгряването на огледалата и задното стъкло се включва от един бутон до тези за силата на вентилатора. Като го натисна лампата светва, но и двете огледала си остават изпотени. Първото, което предположих е да проверя за изгорял бушон. Доколкото разбрах от книжката на колата бушона е в кутията при двигателя № 15 и е по-голям от другите, като върху него пише 30, но вътре не се виждаше да е прекъснат. От какво друго може да е или да не би да съм объркал бушона? Иначе автомобила си е супер и си го карам с кеф всеки ден
 12. Напречни греди за CR-V 3

  Ще споделиш ли цена и линк, защото наистина се е получило много добре.
 13. Благодаря за подробния отговор!
 14. Благодаря за бързия отговор! А маслото и без това трябва да го сменям, защото е колата купена вчера и още не съм я обслужил Може ли да ми изброите какво трябва да сменя при обслужването, защото единственото което знам е, че този двигател е с верига и до там, а какви ремъци, ролки, филтри, масла и други, малко са ми мъгла ако съм пропуснал темата, където е писано по въпроса моля за линк или на лично. Както и за ориентировъчни цени.
 15. И как оправяте проблема, изтегляте масло докато влезе в границите или се оправя по друг начин, защото предполагам, че не е добре да се кара с масло над максимума?
×