Jump to content

honda symphony

Фен
  • Мнения

    218
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от honda symphony

  1. Индекса 5.1 мисля, че означаваше силиконова основа, демек не акумулира влага и има по голям срок на експлоатация . Не съм сигурен дали точно това беше индеска на силиконовите течности, но има такава.
  2. Става ама нищо не става. Имаш три различни метала с различно линейно разширение и всичко отива на кино после.
  3. Аха,не е нормално. Нормално при хондите е стрелката да заковава на едно положение и да не мърда, нито зиме, нито лете, нито по баир, нито в обороти, нито с ремарке или климатик. Всичко останало е неизправност в системата.
  4. На Трабанчетата и Вартбурзите е така.Имат "фрайлауф" и по байра надолу на скорост като пуснат газта колата все едно е изключена от скорост. За двигателя не е опасно движението с изключена предавка надолу по байра.Той си работи в режим на празен ход Друг е въпроса, че на шофьорските курсове е забранено карането на свободна предавка.Дори съм чувал за скъсани в следствие на това. Някак си е по-безопасно да се кара на предавка, а и както казаха по-горе е по-икономично дори. Дааа, инструкторите затова са инструктори за да изкореняват вредните навици още в началото.
  5. Преди 4 дни пътувах Варна-Ст.Загора-Варна за един ден. Обикновено след Ахелой отбивам в дясно и излизам малко преди Айтос, после Сливен Нова и Стара Загора. Тоя път влязох в Бургас и после съжалих, километрите са малко повече, ама уж заради магистралата. Иначе пътя е хубав. След Сливен посока Нова Загора пътя беше нарязан ужасно, имаше и поставени конуси в дупките, може би в участък около 10 км. На връщане реших да мина през Котел да разгледам града, но още като влязох видях само мангали, един бял не видях и минах транзит. Котленският е много добър, една дупка няма, само в северната част завоите са малко повече. Излиза на Омуртаг, от там Търговище-Шумен-Варна. По дълъг ти е с около 20 километра отколкото през Ахелой. Иначе добър вариант ти е и Айтоският проход, излиза на Провадия, пътя е добър само след Айтос има бабуни и коловози от големите камиони. Иначе е живописен. За нищо на света не се лъжи да минаваш през Върбишкия, може и да не стигнеш до Варна, на места няма асфалт.
  6. Борко, туй дет си го написал няма нищо общо с истината. Даже предлагам след третата ракия юзърите да нямат право да пишат в форума. С ТХ номер съм обикалял България къде ли не и никога не съм усетил особено отношение заради номера. Важно е задкормилното устройство, приятелю. За две години живеене във Видин с ТХ номер никога не са ме спирали. Само веднъж след Монтана рутинно, бях с изтекла книжка и си ме пуснаха ората. В момента ходя до София два пъти седмично с различни номера и пак не съм забелязал отношение заради номера. Средновековието отдавна свърши, а простаците с къвто и номер да са са си все простаци. Случвало се е от пернишки номер да ми покажат среден пръст при изпреварване, но ми се е случвало по непознати пътища да се залепя зад голф двойка и човека си караше толкова грамотно, че като се засякахме на една бензиностанция го поздравих. Спести ми много време и нерви.Иначе това да предвиждаш реакициите на околните е много вярно и се постига с опит. Можеш да разбереш много неща от погледа, движенията на ръцете, позата при каране, начина на изпреварване, обикновено начинаещите шофери като ги изпреварваш и се дърпат малко в дясно да ти направят път, без да има нужда. В каране в колона си има естествен ритъм и когато той е нарушен значи нещо не е наред, бързо се разбира кое не е наред.Моя инструктор казваше "видиш ли жена давай път, че не я знаеш кво държи в ръцете си", но възрастни шофери повече са ми изправяли косите от жени шофери.
  7. Коя година са произведени и колко мм грайфер имат?
  8. Витек клапана е селеноид и се задейства с ток, а не с налягане на маслото.
  9. [quote name='Ростислав' timestamp='1328026597' post='1057267731' Работя в пункт за смяна на масла и виждам как някой хора не се усещат и дават по 100-150лв за масло за ежедневен кенеф 1.4 или 1.9д. Това какво те учудва? Аз също давам 100 кинта /+филтъра/ за хубаво масло. Сивика е 15 годишен на 250 хиляди, 1.4 мотор. Има хора които разбират за какво става на въпрос и не правят копромиси. И те уверявам, че тия грижи им се отблагодаряват. Лампата на маслото ми изгася още докато върти стартера.
  10. Преди да махнеш централната конзола проследи къде отива другия край на жилото. А то отива на клапана който спира горещата вода към радиатора на парното. Като отвориш капака на мотора ще го видиш. Най-често там дава проблеми, съответно не отваря или не затваря плътно.
  11. Адаш, за да ти позволят място за гараж трябва да го има в подробния устройствен план. Първо това се поинтересувай в твоето кметство. Ако няма забрави, че ще стане. В момента проблема с построените гаражи в София става все по актуален. Над 90% от тях са незаконни по цялата територия на столицата. А в закона за устроиство на териториите няма процедура /ама въобще няма/ за узаконяване на незаконни постройки от всякакви категории. Демек, в бъдеще ще виждаш все по-малко гаражи в София. Естествено на мястото на старите такива ще се появят нови, вероятно по-съвременни и функционални, но вече на правилните хора. И наистина вече няма "преки пътища", нещата не са такива като преди 10 години.
  12. Какво означава "пред нас"? На тротоара, на улицата, в градинката между блоковете, в двора ти? Не всички знаем къде живееш.
  13. По добре недей. Няма да можеш да си избиеш парите. Брат ми две хонди докара от Англия и ги продаде под това което му излязоха. Моргите са пълни със коли от Англия за части.Много трудно се продава кола с десен волан. По добре докарай скутерчета или по-голям мотор. Виж в мобилето как вървят десните волани и смятай, че свалят веднага с доста само и само да се отърват от тях.
  14. Слави, дай да ги видим тия зарядни за които говориш. Преди време си взех такова за моторни акумулатори и дадох над 100 лв. за него. Пък е голямо колкото две цигарени кутии. Иска ми се да имам автоматично зарядно и за автомобилни акумулатори.
  15. Идва от анг. сайлън- мълчалива, тиха, безшумна втулка. И аз незнам как е станало селенова втулка, но нека поне в форума знаем за какво става на въпрос и да сме коректни.
  16. Селенова втулка? Да не е направена от селен? Не пишете глупости моля.
  17. Радко, правилно са ти казали в КАТ София. Вече книжка се вади по постоянен адрес. Подаваш заявление да ти прехвърлят документите в СФ, чакаш 2-3 седмици докато дойдат по служебен път и едва тогава подаваш документи за книжка.Има някакъв срок при промяна на постоянен адрес да си смениш и книжката в новия КАТ, но аз не го направих и не ме глобиха за това, може би е минала давност. Тоя номер го правих лятото. Книжката ми е издадена във В. Търново, живеех във Видин а постоянен адрес ми е в Каварна. Три години карах без книжка и само три пъти са виждали, че е изтекла, но не са ме глобявали и незнам колко е глобата. Тия от КАТ са още в средновековието и за база данни не са чували /тяхната мама/ и системата им не е свързана. Пращат писма на хартия по отчет да питат дали имаш книжка. Аз три пъти ходих до КАТ Добрич 1 вия път за заявление за преместване на документите, 2 ри път за подаване на документи и 3 ти път да си взема книжката. Смятай колко пари и време е това. А преди бая години като сменях пак книжка /ония хартиените дето се сгъваха на две/ ходих и до В. Търново. Затова и карах три години без книжка. Абе трагедия са.
  18. Това, че окото е зелено не означава нищо за общото състояние на акумулатора. Окото индикира състоянието само на клетката над която е, а не на всичките 6 клетки. Натовари го с вилка тоя акумулатор да видим какво ще излезе.
  19. Има ли ограничения в годините? Не питам за мен а за един човек дето цял живот е бил заварчик.
  20. Хонда автомат не съм карал, карал съм алфа и мерцедес А клас. Там, освен зимен режим, към настройките на автомата имаше и режим "спорт", който превключваше предавките на по високи обороти от обичайното.Между другото да питам знаещите на моята Д4А4 мога ли на мястото на ръчката да и сложа автомат, че остарях вече за ръчки? Има ли преправяне или си пасва всичко?
  21. И в двата случая си в грешка. И баш в зимен режим тръгва от 2-ра. Идеята е към колелата да отива по-малък въртящ момент, демек да не буксуват. Но това е само в зимен режим. Иначе си тръгва от първа.
  22. Това не са точно модели, а серии с различен стартов ток и различни амперчасове. Спри се на конкретни модели. Иначе боша има 3 години гаранция /май от всичко на пазара само той е със 3 години/ а вартата е с две. И ако решиш да е бош те съветвам да го купиш от "Киров". Мисля си че каквото и да избереш няма да сбъркаш, аз лично съм с варта.
  23. Извинявай, чак сега ти виждам поста, незнам как съм го пропуснал. Утре сутринта ще напиша накратко как става. Ако напишеш в гугъл "реглаж на фарове" ще излязат резултати. Доколкото помня във фиат форума беше много добре обяснено как става. Лично за мен по-добър реглаж става на око и на стена отколкото на машина. Разбира се да е направен от хора които знаят какво правят. Радко, мисля че имам такива лепенки, утре ще ги потърся и ще ти кажа.
  24. Лепенките са задължителни, като напускаш острова още на Ламанша ги продават, иначе не можеш да слезеш на континента. Иначе можеш пак да си регулираш фаровете поне хоризонталния сноп да не е много високо и да заслепява. Ако не знаеш реглаж се прави само на късите светлини.ПП Както казва Краси правилно поставените лепенки вероятно вършат работа.
  25. Радко, при тебе колкото и да регулираш фаровете проблема със заслепяването на насрещнодвижещите се ще си остане. Обяснявам ти защо- първо това че единия фар светел по-долу, а другия по-горе го забрави. Нормален фар на кола с ляв волан на къси прави хоризонтален и по диагонал сноп светлина- получава се нещо такова ----/// ----/// от двата фара, като целта е диагоналния сноп светлина да ти осветява каваката в дясно от двежението и да не заслепява насрещните. При теб ще се получи обратния вариант, ето това \\\--- \\\--- . Тоест винаги ще заслепяваш и няма как да го промениш това понеже така е конструиран самия рефлектор. За тази цел се слагат лепенки на фара които обръщат сноповете светлина, но аз много се съмнявам че вършат работа.Иначе ако искаш да си регулираш фаровете няма проблеми, можеш да си ги въртиш и по хоризонтала и по вертикала колкото искаш.
×
×
  • Създай нов...