Jump to content

zeifod

Фен
  • Мнения

    19
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

2 Neutral

Относно zeifod

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    HR-V
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Варна
  1. Някой може ли да препоръча свестен сервиз за смяма на предно стъкло на HR-V във Варна?По точно ме интересува доверен сервиз на ДЗИ. (http://www.dzi.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0017&n=000002&g=)И като цяло има ли от този списък сервизи които са хондаджийски ориентирани?
  2. И аз платих долу-горе толкова преди година за моето HR-V.Нека някой от колегите CR-V от около 2000г да изкажат мнение. (Знам че има тема за тези неща, но е трудно да се направи сравнение за конкретнните модели, така че това ще е полезно за хорат които тепърва им предстои да направят своя избор.)
  3. Аз карам 124-конския двигател 5 врати от година. Скоро ми се наложи да покарам една 3 врата 105к.с. Усетих малко по трудно набиране при изпреварване, особено на баир. Не е фрапираща разликата но определено се усеща.Въпреки че оригинално темата не е за сравнение с други коли, бих искал да спомена че имах голяма чуденка CR-v или HR-V. Спрях се на второто, заради по-добрия външен вид(според мен) и сравнително по-малкия разход - ~7.6 извънградско без климатик. (Тук видях изказвания от сорта 6 и нещо. Знам доста идеи за икономично каране, но да свалиш литър под оригиналния специфициран разход ... Нека на даваме грешна информация на колегите!)Когато избирах категорично търсех 4WD, 5 врати, 124 к.с и не съжалявам за избора си.
  4. голяма веселба ще падне ... ще могат едмо мачле да спретнат докато чакат. http://vbox7.com/play:72b43a79
  5. На тази жикулка преди повече от 20 години съм се учил да карам. Карал съм я много години и по инечция и с изключен двигател(ехх носталгия ). Знам кога и как се заключва волана,.. но постоянно се носеха слухове за подоблни случки. Било то от неизправност( примерно на моето ХРВ ключа му се вадеше докато си работи двигателя ) или от спецификата(или побългаряването ) на даден автомобил. ... както и да е..Идеята не темата е друга и благодаря на всички които дадаха мнение.
  6. За по-лесното спиране съм съгласен, но идеята е да изключиш по лек баир надолу при прав път и добра видимост например. Въпро са е на двигателя дали му е "добре"?А за по-малък разход при каране на скорост ... странно ми звучи, но може да има някаква теория.
  7. Незнам дали коректно е именувана темата, но идеята е, че се е случвало да спорим колко е добре(или не е) за "по-новите" двигатели да се изключва от скорост по надолнище.Помня че бащами навремето дори изключваше двигателя на жигулката. Там проблема беше да не си заключиш волана, че тогава .... но в случая неговоря за това.Просто дали вреди на някой двигатели карането по инерция(изключена от скорост)?
  8. HR-V 4x4 1.6 124к.с. бензин - извънградско 7.6/100 с максимална скорост 130 по магистрала, иначе макс ~100-110градското зависи много от трафика така че няма смисъл да го засичам.
  9. Стара тема, но ще добавя малко инфо за колегите които имат подобни проблеми.Та, проблема ми - купих колата с 2 ключа, единия от които оттключва, но непали.Оказа се, че има чип, но не е "обучен".Обиколих доста ключари, които ми обясниха че е от "по-скъпия вариант" и немогат да го "обучат" (Практикер, Кауфланд , пазар Чаталджа ... )От Практикер ме пратиха до ул."Генерал Колев" 38А (bravite.com). Там ми предложиха цялостна изработка за 180 лв, а само "обучение" за 140лв От Чаталджа ме пратиха на ул."Битоля" 5. Там цял ключ - 140 лв. "Обучение" - 70лв .После ходих под ВИНС-а. Там един чичко пиейки кафе на вратата (без да ме пуска да вляза) ми обясни "компетентно" че моята работа няма да стане. След като му обясних няколко пъти че други ключари могат да го направят явно се амбицира и ми каза да дойда с колата за един час и 90 лв ще го "обучи".(На всякъде ми обясняваха че за по-малко от час няма как да стане)След това ходих на ул "Воден" 37 (имат ателиета и в Пикадили парк и Пикадили център). Момчето каза че неможе да го направи, но ме прати на ул."Царевец" точно до кръчмата Дядо Никола(за който писа колегата Niki_V).Там цял ключ ~120 лв, а "обучение" на чипа 40 лв Сутринта ходих при него за 5 мин ключа вече палеше.
  10. моята е дълга база(5 врати), но по документи се води 3+1 и няма среден колан отзад.мисля да си сложа скоро
  11. Здравейте, Скоро станах член на хондаджийското общество. Поздрави на всички съфорумници!
×
×
  • Създай нов...