Д.Методиев 8 #1 Публикувано 29 Октомври, 2015 Здравейте колеги, До скоро карах сивик 1,5 бензин 115 коня. Доста време не бутвах нищо по нея така че реших направо да я сменя. Спрях се на хонда акорд бензин 1999- 2001. Кажете къде им са слабите места на акордите и какъв е най читавия мотор. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6012 #2 Отговорено 29 Октомври, 2015 До скоро имах такава (сивата от подписа ми) 2.0 автоматик. Карах я 11 години и по тея 2 агрегата нищо извънредно не съм правил, освен консумативи и смяна на предната сонда, но и тя си е консуматив. По малките мотори ще харчат не по-малко, но ще бега по-слабо -колцата не е лека. Разгледай теми по повод Акорд 6 из форума и търси читава и гледана. Продадох я с носталгия и за добра цена, щото знам колко достоен автомобил е. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Knoxville 151 #3 Отговорено 29 Октомври, 2015 Мисля, че който и двигател да избереш, няма да се съжаляваш, стига да са полагани съответните грижи за двигателя. Единствено от 1,6 бягай. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Д.Методиев 8 #4 Отговорено 30 Октомври, 2015 Тази кола бях си харесал http://www.cars.bg/c1357173 . И въпроса ми е защо не 1,6 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Knoxville 151 #5 Отговорено 30 Октомври, 2015 (Редактирано) Ами според мен двигателят ще ѝ дойде много слаб. Мен постоянно ме питат за моята 1,8 дали е достатъчно мощен за това купе, но на мен ми е добре. Това е иначе предполагам, че като надеждност двигателят не отстъпва по нищо на другите. Конкретно този екземпляр е и малко постен откъм екстри, не знам ти какво търсиш все пак де. Не съм много в час с кодовете на двигателите, но това което пише в профила ти, мисля, че става въпрос за Сивик 6-та генерация, който е същите коне като Акорда 1,6, но и с ~200 килограма по-лек. Редактирано 30 Октомври, 2015 от Knoxville Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bobchoo 139 #6 Отговорено 30 Октомври, 2015 Тежко му идва купето колега Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tonywoolf 100 #7 Отговорено 30 Октомври, 2015 Аз съм с http://www.cars-data.com/en/honda-accord-1.6i-ls-specs/16519 вече на 30к километра от година и половина. Не разбирам кое му е слабото на тоя мотор, върви добре и гори 10-11/100 газ. Може би защото не съм фен на светофарните драг стартове и скоростите над 140. Определено не е "бегачка", но съм обиколил страната вече няколко пъти с нея. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Д.Методиев 8 #8 Отговорено 30 Октомври, 2015 Другия вариант от финансова гледна точка е този http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11289587221746752&slink=b3h28p. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ATMV 108 #9 Отговорено 30 Октомври, 2015 Тази кола стои от поне 2 години, не че трябва значи нещо... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hri100p3n43v 3 #10 Отговорено 30 Октомври, 2015 Аз съм с 1.8 карал съм и 2.0 на приятел и разликата във вървежа не е голяма. Взех я преди 2.5 години за 7000 лв. и до ден днешен никакви ядове и ръжди. Пиша цената, на която съм я закупил за да си свериш часовника малко защото цената на тези коли не е паднала чак толкова много поне не и на читавите. Както ceco_accord е писал, че я е продал с носталгия и на добра цена същото ще кажа и аз когато тръгна да продавам моята. Според мен запазен и гледан автомобил под 4700-4800 лв. в момента не може да се намери с който и от двата мотора да е. В една друга тема колегата Boiski беше описал много от тези коли които се продаваха преди 2-3 месеца. Една основна разлика между двата мотора е наличието на втора ламбда сонда при 2.0 и май някакви ядове при газифициране, но на тази тема нека се изкажат по-запознатите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cyreon 200 #11 Отговорено 30 Октомври, 2015 За конкретния модел не мога да се изкажа, но да изкажа моите впечатления. Карам Акорд 8-ма генерация, 2.0 л, бензин, 156 коня. Теглото на колата заредена до горе без пътници го дават 1470 кг. Когато съм сам в купето не мога да се оплача във вървежа, набира си много прилично. Да не говорим, че е много икономична 5.3 л/100 км. Обаче като кача още 2-ма души или пък сложа малко повече багаж в багажника и се усеща разлика чувствително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6012 #12 Отговорено 31 Октомври, 2015 Всъщност точно за това говорим. За мен съотношението 10кг на 1 кс е минимумът за нормално и безопасно шофиране. 1.8 моторът е на лимита за Акорд 6 и то при сам човек, а като се натовари с хора и багаж и отиде на 13 към 1 вече е неприемливо. Авторът на темата да си преценява, а съветът ми към него е първоначално да събере по-достоен бюджет и да търси читава кола (препоръчвам 2.0 АТ), а не да се надява в последствие да я постегне. Мойта я продадох за 6 пари, без човека да се пазари, защото вече се беше нагледал на такива за 4-5 и му предстоеше наливане на поне още 2. Да не се приема като отчайване, но ситуацията е такава, моделът е достоен, а читавите екземпляри държат висока (за кола от миналия век) цена. Все пак е Хонда и то -Акорд. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Д.Методиев 8 #13 Отговорено 30 Януари, 2017 Здравейте колеги. Сивика издържа още 3 месеца . И сега дойде момента да си купя акорд. Харесал съм си този http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11455130470170911&slink=1hzvfw Мисля, че е читав и запазен. Мисля тази седмица да ходя да го видя. От към екстри куца, но пък изглежда стегнат . Също така говорих с човека по телефона и ми смъкна 500 лв от цената. Дайте мнение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #14 Отговорено 30 Януари, 2017 Кукла, не пуши ли и няма ли ръжди - много е добра. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bobchoo 139 #15 Отговорено 30 Януари, 2017 (Редактирано) Погледни дали е ти е мокър багажника, долу в краката и под седалките. Ако тече, то там ще се събира водата. Като я палиш, виж дали ти светват всички лампи и тези на ABS + ESP. Не трябва да гаснат едновременно! Колата няма темпомат, така че това е максималната цена за автомобила. Двигателят е доста тих, когато е обслужван редовно и да знаеш, че добър, не гори масло (поне моят). И се кара с 5w30. Търси всички книги към нея + тази за обслужване-ремонт. Успех с огледа. Редактирано 30 Януари, 2017 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6012 #16 Отговорено 30 Януари, 2017 (Редактирано) Колцата изглежда пазена и от "суха" държава. Калъфка на волана или тапицирането му ще ти е грижата в салона и стелки. Виж дали "тапетите" на вратите и тапицерията на тавана не са тръгнали да се разлепят. Първите се правят лесно, тавана си е играчка, но се прави. Предната броня си е така. Страничните и части, опиращи в калниците, с годините (особено лятоска, от жегите) се отварят. Капакът над десния фар е повдигнат нагоре, но може някой да си е играл с тампончето в този му ъгъл. Моторното пространство изглежда ок. Мисля, че си струва 3-те пари. Не мисля, че търговеца се е заигравал с някакви реставрации, защото дори фаровете не е полирал, което се прави лесно. Иначе няма как да е преди 2001-ва, понеже е фейслифт, а за км -божа работа, но не бих се учудил да са верни. Редактирано 30 Януари, 2017 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Д.Методиев 8 #17 Отговорено 30 Януари, 2017 Като говорих с търговеца ми каза, че е от Италия. Благодаря за съветите, дано някой не ме изпревари . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SpliFF 50 #18 Отговорено 30 Януари, 2017 Погледни дали е ти е мокър багажника, долу в краката и под седалките. Ако тече то там ще се събира водата. Като я палиш, виж дали ти светват всички лампи и тези на ABS + ESP. Не трябва да гаснат едновременно! Не ,че е толкова важно,ама тия коли нямат ESP. Колегата по-горе явно е има предвид SRS (въздушните възглавници). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Labbii 7 #19 Отговорено 30 Януари, 2017 (Редактирано) Колега, внимавай. На обявата написано 100к, но на една от снимките е 118к. Няма как някой да ме убеди, че кола на 16 години може да е на 120к. Това са под 10к КМ на година. Но все пак всичко е до лично усещане, поне за мен. Моята отидох, покарах я, погледнаха ходовата част и я взех, дори без диагностика да е правена, просто се "усещаше", като моята кола. Преди това бях ходил да гледам няколко други и само, като седнех вътре, нямаше такова чувство. А пък и щом, дори по телефона, без оглед, на цена от 3500 е свалил 500лв, имай си едно на ум. Редактирано 30 Януари, 2017 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bobchoo 139 #20 Отговорено 30 Януари, 2017 Да, извинявайте SRS-а. Агентите правят магии, за да минат метъра. Вадят лампи, пускат от тази за абс и тн... изобщо лудница. И това не е само в България. Онези, уж германци или бг италианци, също го правят. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mr.OFF 539 #21 Отговорено 30 Януари, 2017 (Редактирано) 3000 лв. за читав екземпляр фейслифт .... трудна работа колега , верно че няма никви екстри освен климатроник , ама като гледам педалите колко са износени и бутоните на радиото, едва ли е под 250-300к тоз "НОВ ВНОС, страхотен автомобил" !! Отпред също е имало няква драма .. та ако това ти е бюджета и си склонен на компромиси , отивай я гледай , инак аз лично бих я пропуснал.Успех. п.п...погледнах набърже какво изкача в мобилето с твоя критерий за търсене , само тая ми аресА : http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11482091710550406&slink=1ibx73 п.п.п...пътьом за Варната можеш да погледнеш тоз червен змей.Регистрация + ГИ за 2900 не е за подценяване. http://www.cars.bg/c1897789 Редактирано 30 Януари, 2017 от ROCKONOFF Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Duch 32 #22 Отговорено 1 Февруари, 2017 Като съвет, лично аз бих дал автомобилът да е поне с Климатроник, че тези врътки ме връщат назад във вековете, а и ако ще се возят малки дечица в колата си е задължително. Също СИЛНО препоръчвам да има темпомат. Доста голямо удобство е, честно казано не мисля, че вече мога да имам автомобил без такава екстра. Разбира се, че е важно колко парички е бюджета и читавите акорди винаги са били КЪТ, но все пак, по възможност аз бих направил компромис с козметични дефекти (като изключим ръжда), пред това да липсват тези две неща. Тази червената, не изглежда много зле и определено си заслужава погледа. За слаби места, определено може да се отблежи хидравличната система. Като е запалена колата, виж дали прави балончета в казанчето за течността. Ако да, може да е нещо лесно като О пръстенче, до мъка като рейка. Хидравлична помпа, маркучи доста често дефектират, особено ако се ползва "някаква" хидравлична течност. Двигателя и окачването са доста силни принципно. По интериора - пробвай дали се заключват и отключват и 4-те врати с централното, и дали дръжките на вратите отвън работят, че се чупят доста. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Д.Методиев 8 #23 Отговорено 1 Февруари, 2017 Бюджета ми е 4500 лв. + 1000 лв, като продам сегашната ми хонда (евентуално). Но като цяло имам виждане ,че за кола от 2000 г, повече от 3500 не си стурва, все пак лично мое виждане . Но има и друго ,че тази кола от 2000 г е Хонда, и си заслужава. Благодаря за мненията, ако се сещате още нещо, пишете. Утре ще ходя да ги видя и двете . По принцип има много коли, който не са качени в интернет, така че ще видим. А ако и куца нещо на синята, ще разгледаме. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gruzinetza 7 #24 Отговорено 1 Февруари, 2017 Аз лично бих погледнал тази http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=103306 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6012 #25 Отговорено 1 Февруари, 2017 Горната е достойна и си струва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Labbii 7 #26 Отговорено 1 Февруари, 2017 И освен това, човека я е намалил на 5. Ако може да вдигнеш малко бюджета колега, сивата си заслужава! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6012 #27 Отговорено 1 Февруари, 2017 (Редактирано) Само че, намалението е времево лимитирано. Не познавам продавача, но табятлийски гледана кола с история и БГ регистрация си е макс късмет, на който може да се надява купувача. Справка - новия собственик на 6-тицата от подписа ми . Редактирано 2 Февруари, 2017 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #28 Отговорено 1 Февруари, 2017 Само на мен ли ми се струва, че цвета на предната и задната врата от дясно са различни ? Т.е колата е претърпяла лееки или не толкова леки зажулвания и след това не са уцелили боята? едит:видях в описанието, че е споменато това. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesivanova 1069 #29 Отговорено 2 Февруари, 2017 Ще Ви замоля, да прехвърлите обсъждане за Акорд 6, от обяви тук: http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=101162 Благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове