Jump to content

vesivanova

Фен
 • Content Count

  2155
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

vesivanova last won the day on March 17

vesivanova had the most liked content!

Community Reputation

1064 Master

About vesivanova

 • Rank
  Звездоброец

Profile Information

 • Кара
  N22A2
 • Пол
  Женски
 • Място
  .....

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Recent Profile Visitors

19151 profile views
 1. vesivanova

  Photos

  Дали се топлим на газ, се питам?
 2. Очите на Мама Когато ми е студено , тя прави светлина за мен , като слънцето нужно в моя живот. Кжгато ме боли,тя е моята молитва. Тя ми казва всичко, без да ми говори. Когато страдам, тя страда заедно с мен. Когато се смея, тя се смее с глас. Моите песни често са за нея. Тя винаги ще бъде моето чудо. Когато не съм на висота, тя ме повдига по-високо от небето. Тя е чудо на чудесата. Тя е основата на всичко , тя е меда и солта, нейната кръв тече в моите вени. И стотици спомени обливат сърцето ми в звезда сред звездите. Тя е моята цел, моят Граал. О, Господи, остави ми красивите очи на мама, всичко ми вземи, което ми остава, но не ми отнемай нежността на ръцете й. Тя ме е носила преди светът да ме понесе. Всяка секунда, дори днес ме носи. Тя ще ме отнесе със себе си. Винаги ще съм й вярна. Когато се наранявам, тя е самата нежност.Като милувка в моя живот. Когато губя вяра, тя се превръща в лъвица. И се изправя търпеливо, когато се самозабравям, тя ме връща деликатно на земята. В този луд свят тя е звезда сред звездите…. Пази ми мястото, до теб, мамо, в мир.
 3. Без коментар. Без идея, без насока. Имам идея за какъв недооценен къртовски, макар и избран от програми Труд говорят. Говорим, показваме… Това ли ни е овцевъдството, защитено от европрограми? Това ли ни остана. 50 овце в кошара, в кашла за 5000, без поминък, без челяд, без кучета? Убийте ме, хора, плаче ми се, това, което беше. Наречете ме зелена, червена, оранжева? Нищо не променяте, свидетели сте на последните от малките.
 4. Ще се опитам да ги преведа правилно и литературно издържано. Струва си да опитваш, да си точен и с думите, и с идеята.
 5. https://youtu.be/kJHpJKMTDQA редакция: Избирам си музиката. Но на сърце ми е бално (тъжно, по родопски диалект) в сегашните времена. Ще я напиша, песента, текста ѝ, която ме направи да умея да слушам, както я помня от баба ми Рада. Тя , прабаба ми Рада, не можеше да чете, неграмотна беше. Говореше по нейно си или пееше. Диалекта ѝ беше такъв, като песен, разбрах отдавна, ако вече говориш различно сега и си припомняш… Има я, изпяна песента. Аз така си я знам от нея. “Руфинка болна льогнала на високана планина. Никой до нея немоше, сол стара й майчица. Чьошка и вода даваше и си Руфинки думаше. Руфинко, сине, дьощерко. Мила ли ти е рубана? Рубана, йоще либено. Майчинко, мила драгана, ней ми е мило либено. Ам ми е мило диньоса. Че са се пролет пукнала, всичко от земя изльозя, пък я ще в земя да вльоза. Иди ми, майчо, порукай мижова Фатма да дьоде. Да си ѝ придам, майчинко, моено либе да води. Моена руба да носи. Думица да си кажиме, балното да ми ульокне, зам да ми стане хубавко.”
 6. По-интересно и болезнено става, с всеки ден. За тези, които са малки. Които до скоро следяха пазари. Прецакват ни самите държави, на които плащаме данъци. Банки, през които минават разплащанията ни. Фондове инвестиционни и частни, които уж носят доходност. Вкл. пенсионни, които едва събират, за да платят заплати, уж? Само чета, не е лошо да знаеш, защо и къде си спонсор. Има следващ подкаст. По интересни стават. Колкото възможностите се блокират.
 7. vesivanova

  Photos

  Питам се , откакто снимах. Защо под дъгите небето е по-светло? Не е пипана снимката ми. Едит. Остави индийците, гледам детайлите….
 8. Колега dzrasd, не подценявам вашето познание и специфичността му. Имам инвестирани част от законно придобити, обложени данъчно доходи през различни платформи. Не съм имала идея да инвестирам в българско производство и услуга, уж държавата го прави и подкрепя. Това за мен е риск и не искам да пиша защо. Лична преценка и избор. Не се сърдете, колега, на странните ми въпроси, моля. Опитвах се да намеря начин, като малък играч, да не загубя години усилия и работа. Мисля, че малките, с изключение… Не се получи. Мисля, че схващам безмислието на лични проби. Успех.
 9. 1. Това е, когато реша да седна пред комп по личен избор, за избрани музика и филми. 2. Това е за ежедневна работа и докато се забавлявам у дома. С филми и др. на айпад. 3. Това, когато не карам, шляя се, абдикирам. Цитат: “….от два дена съм с Airpads pro и имам малки наблюдения,но ме учудва как и те действат веднага при активиране. изолират веднага външните шумове и звучат добре.” Може ли линк, моля.
 10. Майк Патън…. Доживях някой да го публикува. йес! ….. Има ангел, положил ръка на главата ми... Има тъма, загнездена дълбоко в душата ми….
 11. Колега dzrasd, вашето мнение ме кара да си задавам много въпроси. Загубих и три и половина часа, да изслушам горното и поне още толкова, за да го помисля. Не мога да отсека, като вас, че си губя времето…. Дали не е по-лесно да си социална издръжка, отколкото да се опитваш да си малък предприемач или спестовен.? Да се радваш, че работиш, че се отговорен данъкоплатец и успяваш да живееш добре? Сега? Къде отиват парите, раздадени по време на кризите ? В нуждаещи се, в деца, в наука, в бизнес, в образование, в развитие на държава, в администрация, в земеделие, в кой или другаде? Кои получиха помощи? Кои не? Които от усилия не им достигна глас? Или пари да си купят лобита? Защо толкова години стойността на суровините беше подценявана? Стойността на труда, в някои браншове беше надценявана, а в други никой не се замисли …, че трябва да ровиш земята? Как се прави жито, мляко, вода, месо? Как се добиват суровини? Нефт, газ, руди? Как от тях се получава енергия и нещо си? Кой работи и кой търгува? Кой оцелява и кой натрупва? Каква е разликата в усилието и полученото? Баланса? Как се раждаме, учим, работим, живеем и се възпроизвеждаме? И вкарваме още ресурс? Другаде, емигрираме? Какво са откритията, технологиите? Как работят технологиите, как се финансират, кой го печели и какво? Кой оценява ползата от тях и свързаност за леснота, политически и световни икономически и социални лобисти? Как се разпределя дохода от иновациите в свързаност? Как се променя инвестирането, търговията, от какво се печели, кои са инвеститори? Как се променят финансовите политики на големите, резултата от тях при малките, голямата рецесия с икономиките и многополюсните политически течения, породени от финансови експерименти , алчност, зависимости и фантазии? Защо природните дадености и процесите се анализират и се пригаждат към финансовото благополучие на големите, без да се търси причината? Времето са пари, да? Защо се стига до финансови, политически и военни катаклизми? Малко хора се осмеляват да потърсят отговор на тези въпроси, еле пък да се опитат да го сложат в сегашното време, политиката и историята, да се опитват да анализират процесите или да обясняват на достъпно ниво. Прекрасен нищонезначещ и несвързан с темата пост. Благодаря Ви за начина, по който показахте как се навързват избрани моменти от публикация, като … зададено, в никаква връзка с темата. Имам определения за начина, за които ще се въздържа да коментирам. Оставам с въпросите си.
 12. Дано се е получило и сте доволен, успех. Позволявам си споделяне на размисли. Дълго и болезнено е за слушане, поне за мен. Еле пък за размисъл. ( •̀ .̫ •́ )✧
×
×
 • Create New...