Angelov_88 33 #161 Отговорено 17 Май, 2021 Здравейте, При мен все още си е добре втулката която си направих от "фосфорен бронз", аз я монтирах преди зимата и майстора я беше оставил на долна граница като размер, имаше леко затягане на -10 , но след това изчезна и тази зима не се появи повече, за сега е на ~20к. Много е важно как е изработена втулката, чудя се дали да не я прережа като оригиналната, но си мисля че ще се разтропа, може и да пробвам на лявата. Поздрави 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Georgiev_Sergei 5 #162 Отговорено 13 Юли, 2021 Привет, аз се възползвах от втулката за CR-V. Получи се перфектно, работа за 1 час. Гадното плопчене изчезна. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
marto_bo 50 #163 Отговорено 19 Юли, 2021 Здравейте колеги, след няколко вагаджийски возила реших малко да разнообразя и без много мислене в началото на годината си взех акорд 2.4 2010г. И се досещате че щом пиша в тази тема значи и аз съм с проблемна рейка(която между другото се оказа електрическа).Проблема е малко ту го има ту го няма: след каране в дъжд или примерно автомивка не усещам "скърцане във волана" и то само при леки завои, като след ден два скърцането се връща. Първоначално си мислех че е нещо по окачването но се оказа че всичко е здраво и съответно майсторите ме насочиха към рейката! Сега остава големия въпрос къде да я ремонтирам: София, Пловдив. В бултрако София ми казаха че тук са пробвали всички фирми и не им се полувал ремонта. Пращали били рейките към Пловдив ... да ама аз идея си нямам кого да търся, след като се прибирам само за уикендите(а тогава всичко е в почивка). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jenti 42 #164 Отговорено 20 Юли, 2021 Търсиш Радо, намира се на Карловско в локалното веднага след Гостилница Карловска в дясно и питай, който видиш, знаят го. От Бултрако там пращат рейките. Но след 30-40 000 пак се разбива, така казват всички. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borkogeorgiev 9 #165 Отговорено 26 Юли, 2021 Колеги, някой знае ли дали въпросните втулки от лявата и дяснатата страна на рейката са едни и същи като размери. За ел. рейката на Акорд 8, 2.4 бензин питам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ceco85 60 #166 Отговорено 27 Юли, 2021 @borkogeorgiev, До колкото знам от ляво няма втулка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cyreon 200 #167 Отговорено 9 Август, 2021 Здравейте. Изчетох всички 5 страници изписани по темата. Щом съм тук ясно е и че при мен има проблем с рейката. Накратко - изпуква предницата при спиране, при потегляне и при въртене на волана при ниски скорости или паркиране. Лошото е, че проблемът се задълбочи през последните 2 години. Няма да питам за сервизи и препоръки (писано е много по темата), но накратко 2 въпроса към тези които са правили вече рейка: 1. Колко ви излезе като стойност целия ремонт (под ремонт имам предвид смяна/рециклиране на втулката) като крайна стойност? 2. От ремонта досега колко км сте изминали, чуват ли се пак похлопвания отпред? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jenti 42 #168 Отговорено 10 Август, 2021 Имах същото пукане след рециклирането на рейката миналата седмица съм минал към 50км. и го няма, но се оказа в последствие, че спирачните апарати пък и те тропали. Та ще ги оправям и тях. Ремонта ми излезе 150лв. в Пловдив, като сутринта оставих колата и следобяд я взех готова при човека с рейките на Карловско. Всичко те си правиха. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cyreon 200 #169 Отговорено 10 Август, 2021 Радвам се, че нямаш проблеми, въпреки че е много рано да се каже отсега. 150 лв. ми звучи съвсем нормално като цена. Въпросът е колко време изкарват след ремонта. Някъде по-нагоре четох 30-40 хил.км преди пак да се разтропат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jenti 42 #170 Отговорено 11 Август, 2021 Гаранция на ремонта нямаш, колкото изкара. Щом чисто нова от магазина казват, че кара 40 хил. и се разтропва си преценявай. Мен ме дразнеше да знам, че всичко ми е здраво по окачването, а ми тропа колата на разбито и затова я оправих. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cyreon 200 #171 Отговорено 11 Август, 2021 Ясно. Значи въпросът горе-долу се свежда до следното: Да давам ли 150 лв. на всеки 30-40 хил.км. за нещо, за което нямам гаранции, но звукът му ме дразни, а принципно сигурността не е компроментирана. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MilenG 34 #172 Отговорено 12 Август, 2021 Ами според мен това е въпрос, на който единствено ти можеш да си отговориш. Зависи каква ти е търпимостта към дразненето. Ако си от хората, които си купуват коли за да се предвижат просто от точка А до точка Б и да им вършат работа - предполагам не си заслужава. Но ако освен предвижважнето се наслаждаваш и на комфорта и удоволствоето да караш Хонда - според мен вече си заслужава. Лично аз не понасям такива звуци и ако някога изтегля късата глечка и рейката замине, бих дал парите без да се замисля. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivohristov39 0 #173 Отговорено 22 Юни, 2022 Здравейте . Щом съм тук значи и аз имам вече въпросния проблем . Искам да попитам понеже четох доста мнения най-различни , има ли реално някакво решение вече или решението е да се намери подходящия стругар . Ако ще се ходи по стругари да ми препоръчате някой от когото сте доволни за да не се лутам и да се приключва това дразнещо тропане . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #174 Отговорено 23 Юни, 2022 Здравей колега. Гледам, че си от Плевен и мисля, че по нагоре в темата съм дал телефон. Ако не си решиш проблема можеш да ми се обадиш да ти дам едно рамо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen_Honda 37 #175 Отговорено 23 Юни, 2022 Аз съм с CRV 4 автомат, след две семици ще ми рецикират рейката в Бултрако Пловдив, за информация актуална цена 450 лв. Надявам се да са добили опит с въпросните втулки и да издържат повече от 40 хил. км писано по горе в темата. ПП По павета се чува тропане и диагнозата беше, да се сменят тапнони и рециклиране на кормилна рейка за да се оправи проблема. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
petrov.iordan 0 #176 Отговорено 30 Юни, 2022 На 23.06.2022 г. at 7:18, Митко Йотов написа: Здравей колега. Гледам, че си от Плевен и мисля, че по нагоре в темата съм дал телефон. Ако не си решиш проблема можеш да ми се обадиш да ти дам едно рамо. Здравей колега. И аз имам проблем с въпросната втулка. Ако има човек в Плевен който може да реши проблема ще е много добре. Малко съм притиснат от времето, че трябва да пътувам за Германия след няколко дни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #177 Отговорено 30 Юни, 2022 Чух се с колегата и ще дам моята и чертежите да си направи, но това ще е от понеделник та поддържайте връзка с него и се разберете колко да направи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
toniam 52 #178 Отговорено 4 Юли, 2022 Здравейте! От моя скромен опит стигнах до заключението, че няма никакъв проблем в кормилната рейка. Проблемът е в безобразно окаяното състояние на пътищата в България и Русия(откъдето идват всички оплаквания). Моята е на 168 000 км. Купих я преди 2 години и половина на 127000 км. В сервизната книжка не е отбелязано да е пипано нещо по рейката, аз също не съм пипал нищо и нямам абсолютно никакви проблеми. В кафето до нас се събират всяка неделя хондаджии и НИКОГА не съм чул някой да се оплаче, че има такъв проблем. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Митко Йотов 1233 #179 Отговорено 5 Юли, 2022 (Редактирано) Аз съм на същото мнение, рядко карам Акорда защото не ми оставя време за него. Използвам я преди всичко за извънградско но там траповете са по малко и на рядко. Моята още я търкалям в багажника и не знам кога ще и дойде времето ако изобщо и дойде някога. То и колегата на който се опитвам да помогна май не е за рейка но то ще си покаже. Редактирано 5 Юли, 2022 от Митко Йотов Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dinko12345 4 #180 Отговорено 14 Септември, 2022 Колеги в крайна сметка има ли някой който да е оправил въпросната втулка или рейка като цяло,,но в смисъл да си остави колата при даден майстор,и след това да е доволен от резултата,но не само за 30-40 хил.километра.и ако да-колко струва удоволствието?ако има значение -от Хасково съм! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
storish05 31 #181 Отговорено 14 Септември, 2022 Доколкото знам има някакъв начин с втулка от CRV, но нека някой по запознат да се включи и да обясни.Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Georgiev_Sergei 5 #182 Отговорено 16 Септември, 2022 На 15.09.2022 г. at 1:02, storish05 написа: Доколкото знам има някакъв начин с втулка от CRV, но нека някой по запознат да се включи и да обясни. Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk колеги, върнете малко мнения назад(162-ро). има и снимков материал. На 13.07.2021 г. at 14:08, Georgiev_Sergei написа: Привет, аз се възползвах от втулката за CR-V. Получи се перфектно, работа за 1 час. Гадното плопчене изчезна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
storish05 31 #183 Отговорено 16 Септември, 2022 Може ли малко информация, номер на втулката от CRV, от къде я поръчахте и т.нЗа са свалите самата втулка трябва ли специален ключ? Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Georgiev_Sergei 5 #184 Отговорено 20 Септември, 2022 На 16.09.2022 г. at 19:41, storish05 написа: Може ли малко информация, номер на втулката от CRV, от къде я поръчахте и т.н За са свалите самата втулка трябва ли специален ключ? Изпратено от моят SM-G973F с помощта на Tapatalk разбира се. Аз лично ползвах идеи и мнения от руснаците. Ще приложа няколко теми с графики за изработка на ключ, втулка(ако не се ползва тази от ЦРв) и т.н. Относно ключа, с помощта на стругар се направи, но нямам нищо против да го дам за ползване на някой в нужда. https://www.drive2.ru/c/485745 https://www.drive2.ru/l/515884534634381855/ https://www.drive2.ru/l/475201779772948893/ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Accord 8eu 0 #185 Отговорено 15 Октомври, 2022 Здравейте, Моята също тропа, но не ме дразни, а и нямам време да се занимавам та си я карам така. От скоро обаче чувам едно виене/скърцане на умряло само при потегляне. Та се чудя има ли вероятност да е също от рейката? След като се "поразкърши" изчезва този симптом. Да речем като мина 1-2км. Другото важно според мен е да спомена, че винаги паркирам на баир и дърпам ръчната. Станало ми е като навик, дори и да няма наклон инстинктивно го правя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Yulian.M 0 #186 Отговорено 14 Април, 2023 Здравейте колеги и фенове на Хонда, тъй като от скоро съм горд собствени на акорд 8 2.2i-dtec и аз се сблъсках с неприятния проблем с рейката. След доста четене на мнения и кои какво направил и попаднах на следното инфо: https://shop.technotrade-bg.com/pcm-242715-e-1-19017 има ли някои които е слагал тази лагерна втулка, съответно и отзив? Благодаря Ви предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
storish05 31 #187 Отговорено 14 Април, 2023 Моята тропа от доста време, но и аз я карам така. Просто не намирам инфо как и къде ще я оправят и да не започне да тропа пак след 5000км....Изпратено от моят SM-G985F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ceco85 60 #188 Отговорено 14 Април, 2023 Ти от хиляда четения попадна на това, което никой не го е правил. От както ми мениха само втулката, вече 40 хил. км. не се е обаждала. В Пловдив след моста на Ален Мак от дясно правят рейки. По-горе някъде бях писал за цялата процедура. Какво има да четеш толкова? Отивай и действай и не си прави експерименти. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #189 Отговорено 3 Септември, 2023 И моят ред дойде. От това лято започна лекичко да се обажда рейката. Поръчах през братушките ремонтен комплект и го чакам да дойде. Цена с доставката около 130лв. (4500 комплекта +2000 рубли доставка). Като я сменя ще пиша отзиви. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
storish05 31 #190 Отговорено 3 Септември, 2023 Аз моята я оправих. Човека е от София , г/д за 40мин беше готова и срещу 100лв.Като цяло колата е доста по-добре, но останаха едни леки почуквания по паваж, които не съм сигурен дали са от рейката (и едно тропане в топлото време, за което съм писал в една тема преди дни). Изпратено от моят SM-G985F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vladi_V 4 #191 Отговорено 6 Септември, 2023 Проблема с тропането ще си остане, поне при мен беше така. Смених два пъти дясната втулка и резултата беше следния, при около 10 - 20 градуса не се чуваше тропане, но над 20 градуса все едно нищо не съм сменял. Решението е рециклиране на рейката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
storish05 31 #192 Отговорено 6 Септември, 2023 Не знам дали това моето тропане при по топло време е от рейката, иначе тропа и при въртене на волана, но рейката почуква като и има нещо, докато при мен си тропа по плътно.Какво значи рециклиране? Нали смяната на втулката е именно това.... Проблема на тия рейки доколкото знам е втулката, а не някъде другаде. Изпратено от моят SM-G985F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vladi_V 4 #193 Отговорено 6 Септември, 2023 (Редактирано) И при мен имаше пристъргване (леко дрънчене) при завъртане на волана, но след рециклирането вече го няма. Рециклиране - сваляне, разглобяване, смяна на износените части, сглобяване и качване + стенд. Това ми струваше 200лв. В 9 часа оставих колата в 13.30 ми се обадиха, че е готова. Редактирано 6 Септември, 2023 от Vladi_V Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
storish05 31 #194 Отговорено 7 Септември, 2023 В Пловдив на Карловско шосе ли я прави?На мен след като ми смениха втулката се промени поведението на колата и спря да почуква от дясната страна. Имам едно почукване по паваж, което е от ляво, но засега ще я карам така, защото е малко.За тропането при топло време се съмнявам в долните шарнири, но не съм на 100% сигурен и не ми се сменяват здрави части.Изпратено от моят SM-G985F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vladi_V 4 #195 Отговорено 9 Септември, 2023 On 9/7/2023 at 7:51 AM, storish05 said: В Пловдив на Карловско шосе ли я прави? На мен след като ми смениха втулката се промени поведението на колата и спря да почуква от дясната страна. Имам едно почукване по паваж, което е от ляво, но засега ще я карам така, защото е малко. За тропането при топло време се съмнявам в долните шарнири, но не съм на 100% сигурен и не ми се сменяват здрави части. Изпратено от моят SM-G985F с помощта на Tapatalk Да на карловско шосе. Преди 10 години съм им ползвал услугите за другата ми кола и до ден днешен рейката й не е мръднала. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Damasko 5 #196 Отговорено 11 Ноември, 2023 Здравейте. И моята рейка хлопа, прочетох цялата тема и се спрях на варианта за втулка от ЦРВ , защото немога да намеря кой да ми я направи по чертежа. Въпроса ми е - може ли някой да каже как точно се избива пръстенчето от втулките? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #197 Отговорено 12 Ноември, 2023 Преди 9 часа, Damasko написа: Здравейте. И моята рейка хлопа, прочетох цялата тема и се спрях на варианта за втулка от ЦРВ , защото немога да намеря кой да ми я направи по чертежа. Въпроса ми е - може ли някой да каже как точно се избива пръстенчето от втулките? А също и някакъв парт номер да постне някой ако има Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Damasko 5 #198 Отговорено 12 Ноември, 2023 Преди 13 часа, policeman написа: А също и някакъв парт номер да постне някой ако има 53630S10013 Това е номера. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1046 #199 Отговорено 16 Ноември, 2023 Колеги, поръчах втулка от братушките. До тук вс ок. За съжаление от митниците отказват да я освободят, тъй като влиза под някаква забрана за внос на части и стоки от Русия. Пълно дърво Искат да я връщат на подателя. До тук минаха повече от два месеца, вероятно към три. Решение няма. Дано русите излязат човеци и ми върнат парите. В другия случай ще пия една студена вода. Пиша го за да няма други изгорели…..като мен. 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
iliqnski 0 #200 Отговорено 17 Ноември, 2023 Аз също останах много доволен от ремонта на моята рейка в Пловдив на Карловско шосе, преди около 2 месеца я направих. Цялата работа отне около 5 часа и струваше 200лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове