paRADOx 1012 #1 Posted December 6, 2013 И така, нека всеки сподели на каква кола се е качил за първи път (може би), и се е научил да шофира. Аз управлявах VW Jetta 1.8 на газ. Беше страхотен автомобил за онези години. 1 Share this post Link to post Share on other sites
atoma 1006 #2 Posted December 6, 2013 Mercedes benz 190 бинзин, много лачен и лъскав. Чудна кола за времето си 1 Share this post Link to post Share on other sites
Imst 558 #3 Posted December 6, 2013 На Golf 2 ми бяха шофьорските курсове. Но реално се учих да карам после на Нисанчето Share this post Link to post Share on other sites
New-1 36 #4 Posted December 6, 2013 москвич алеко и б*х неговата мама,въртеше и на 2-ра хаха Share this post Link to post Share on other sites
Asti 38 #5 Posted December 6, 2013 Шофьорските ги изкарах на Passat 3 ... веднага след това се качих на Ford Escord 1.3 83-та година ... там вече мое да кажа че се научих да карам Share this post Link to post Share on other sites
ACID BURN 235 #6 Posted December 6, 2013 Голф 4 TDi преди близо 2 години. Може би имам талант, щом инструктура ме караше на кръгови и на светофари да давам пълна газ, че и до 4-5 хиляди го развъртах тоя дизел, а може би е искал да стана голфаджия... (опази боже) :lol:/> Share this post Link to post Share on other sites
Krasi-mir 1661 #7 Posted December 6, 2013 (edited) За сефте хванах геврека на ГАЗ 53 самосвал, и два учебни часа на Москвич 2140.След това станах Шофьор на личен ВАЗ 2101 + служебен ВАЗ 21013.После ... изпит на матор - ЧЗ 350 + служебен МЗ 250.После ... изпити на бордови ЗиЛ 130 с ремарке + автобус Чавдар.И накрая ... ЮК книжка взех на малък дизел - VW Polo.п.п. Междувременно, няколко годинки бръмчах по републиканската ЖП мрежа, с ония жълтите строителни машини. Edited December 6, 2013 by Krasi-mir Share this post Link to post Share on other sites
Player101 383 #8 Posted December 6, 2013 Най-напред естествено на Московеца на бащата . Забиваше ми колчета на селскя стадион и правих слаломи и паркирания на задна . После вече курсовете на един грохнал Ford Orion 1.8D ма поне не ми гаснеше по светофарите Share this post Link to post Share on other sites
Валентин87 24 #9 Posted December 6, 2013 на москвич се научих да карам иначе учебната ми беше поло тди Share this post Link to post Share on other sites
TEHKO 49 #10 Posted December 6, 2013 аз на ауди А4 ТДИ се учих да карам пък се донаучих на форд орион 89" 1.6 дизел Share this post Link to post Share on other sites
krugan1984 46 #11 Posted December 6, 2013 аз се научих на лада 6-ца, иначе кормуването ми беше на мерцедес 190. Share this post Link to post Share on other sites
kytila 249 #12 Posted December 6, 2013 На ВАЗ 2101 и после курсовете на ВАЗ 2105 Share this post Link to post Share on other sites
'KrAsY' 5 #13 Posted December 6, 2013 Учебната кола ми беше Тойота Ярис, а 1-вата която карах беше Сузуки Ауто Share this post Link to post Share on other sites
ARMAVEL 136 #14 Posted December 6, 2013 Първо на корсата на майка ми се научих.После на курсовете на бора 1.6 бензин ии след това нямах друг избор освен да карам голфа на дядо ми Share this post Link to post Share on other sites
degman 3 #15 Posted December 6, 2013 Първата кола която съм карал е Fiat Uno мисля че беше 1.4 дизел. Шофьорските курсове карах на жигуляк, а може да се каже че се понаучих да карам на УАЗ-469 Share this post Link to post Share on other sites
v1k7or 34 #16 Posted December 6, 2013 Аз се учих на Рено Меган Сценик, беше дизел. 1 Share this post Link to post Share on other sites
d.pavlovq 80 #17 Posted December 6, 2013 Laguna и Citroen, доста стар модел Ситроен, който имаше нужда от доста газ, за да ходи където и да било, ка моли да потегли...А Хондата ми е реалния шофьорски стаж, за което съм много доволен. Share this post Link to post Share on other sites
AeronTM 308 #18 Posted December 6, 2013 Фиат пунто ....голям боклук... сигурно му бяха останали 10тина живи коня..... Share this post Link to post Share on other sites
MAD DOG 445 #19 Posted December 6, 2013 Най-първото беше трактор ЮМЗ,после ГАЗ-ка,после комбайн Форшрит,после Москвич,после спрях да ги помня... Share this post Link to post Share on other sites
Cyreon 214 #20 Posted December 6, 2013 (edited) Няма по-хубаво от това да се научиш да шофираш на руски автомобил и после да минеш на "западен". Руските коли нямат ABS, воланът няма серво, съединителят отлепя странно, возят грубо, но научиш ли се на руска кола, после всичко е лесно.Аз се научих на Лада 2105.Курсът ми беше на Опел Кадет - Капка. Много симпатична немска количка. Edited December 6, 2013 by Cyreon 1 Share this post Link to post Share on other sites
sesk0y 26 #21 Posted December 6, 2013 Аз се учех на Toyota Aygo,голям кашон си беше но все пак си вървеше добре . Share this post Link to post Share on other sites
PeNaLTy 77 #22 Posted December 6, 2013 За 1ви път карах ладуха 2105 БЯЛА , иначе шофьорските курсове ми бяха на рено 19ка нафта(то на оставяше , ние не го оставяхме) :D Share this post Link to post Share on other sites
Guest #23 Posted December 6, 2013 Беше VW Jetta, дизел, далечни 1990-91, на един Асен от Дървеница. Яка кола...Ама изпита бе на Лада бензин. Share this post Link to post Share on other sites
Marcus 76 #24 Posted December 6, 2013 Москвич 2140 и ЗИЛ 130, на това ми бяха курсовете през далечната 96-та Share this post Link to post Share on other sites
SilverCivic 47 #26 Posted December 6, 2013 Курса на 2101 и точно за изпита пред КАТ се счупи и за пръв път седнах в 2140. Взех го де, то все руски таралясници бяха. Препотих се на естакадата, когато трябваше да дам на задна, а аз не знаех къде е тя при Мускала. Share this post Link to post Share on other sites
Dimitrov93 12 #27 Posted December 6, 2013 Реално се научих на голф 4-ка тди 90 коня, а курсовете ми бяха и като гледам само май аз съм карал форд фокус на курсовете tdci, самолет си беше... Share this post Link to post Share on other sites
moonkey 140 #28 Posted December 6, 2013 Москвич 12-так.Никога няма да я забравя тая кола,само приключения. :)/> Share this post Link to post Share on other sites
pamo 346 #29 Posted December 6, 2013 На супер стар и прогресивно олекотяващ се Опел Кадет 1,3 за пръв път (без книжка). На курсовете с чисто нов Форд Фокус дизел 90 коня. И на двете не се научих да карам. Но моите разбирания са такива - да вземеш някакъв документ за мен не значи да можеш да правиш нещо (каквото и да е в живота). Купих сивика - след шест месеца още не можех да кажа, че карам. А и вървеше по-малко от фокуса.. Е поне до шестия месец, когато забелязах, че когато дизелът започваше да "тъпче" хондата започва да се изстрелва, а до мен да се насират 3 Share this post Link to post Share on other sites
redbull 160 #30 Posted December 6, 2013 Ситроен зх- май беше 75 коня ,но на мен ми струваше ,че е поне 250 :D/> 1 Share this post Link to post Share on other sites
vankata9512 3 #31 Posted December 6, 2013 Първо се учих на VW Passat B3 1.6TDi (преди 4 години), след това карах Civic-a, а сега кормувам на учебната, която е Dacia Logan 1.5 dci. В момента карам и се обучавам на трите Share this post Link to post Share on other sites
jonny 62 #32 Posted December 6, 2013 А класа, втора генерация бензин (W169) въпреки скапания си вид е много удобна и широка вътре. Share this post Link to post Share on other sites
Драгойчо 439 #33 Posted December 7, 2013 Къде ме върнахте, бре?:D/>Първите ми опити, бяха в доста крехка възраст, с Шкода 1000МБ - братът на единия ми дядо, мир на праха му, се опитваше зорлем да ме направи мъж - бивш боксьор, кво да го правиш! После ми показа завоя, на който Гунди и Котков се бяха претрепали, и меракът ми към колите се изпари за известно време, докогато единият ми чичо си купи Форд Таунус 17М - сън не спях да го врънкам, но и той не спеше, да си пази безценната тогава лимузина. Не ме огря повече от едно-две кръгчета, на една огромна поляна, но все файда.Друг мой чичо обаче, беше по-корназ и първите ми що-годе успешни опити на извънградско, бяха със ЗАЗ 968.После "крадяхме" Жигулитата и Ладите на бащите на приятелите, но с мярка, защото милицията беше по-малкото страшно от ядосания чичо едикой си.Първото ми яко каране беше из квартала, с картинга на един приятел - пилен 50 кубиков Симсон, с присадена 4-та скорост. И после колите ми бяха безинтересни - големи, тромави... Докато тогавашните милиционери не ни усетиха, стана голям джангър и трябваше отново да "крадваме" Жигулитата или да бръмчим с разни моторетки - Симсони най-вече и тук таме гърбати ЕмЗета.После дойде Демокрацията, заедно със западните коли и 10 лева вместо шофьорска книжка. Няма да изпадам в подробности - не е възпитателно. Единственото за казване е, че карах и Трабант - умирах да взимам първите два метра по светофарите, дори и на 600 сел-овете, които бяха висшата гъзария тогава.После пък, взех да ставам на 25 и беше крайно време да се очовеча. Един комшия, лека му пръст, беше инструктор и на Ладата му 2107 се научих, че не съм сам на пътя, че трябва и малко мозък в цялата работа, и изобщо, научих се да шофирам като нормалните хора. И взех книжка. И така. Share this post Link to post Share on other sites
Бай Тошо 175 #34 Posted December 7, 2013 BMW 118d (E87) Share this post Link to post Share on other sites
Player101 383 #35 Posted December 7, 2013 :offtopic:/> По мнооооо груби сметки, 50% до тука сме карали курсове с нафтови печки. Добрите стари времена на евтината ( и най-вече държавната) нафта. Share this post Link to post Share on other sites
darius 997 #36 Posted December 7, 2013 Газ 53А, и Зил 130.В казармата на всичко възможно каквото докопам! Share this post Link to post Share on other sites
HaZe 8 #37 Posted December 7, 2013 Първо на Полиш Дрифт Машин се учих(демек, Полски Фиат 125p), и после на курсове VW Голф 4 ТДи мотора Share this post Link to post Share on other sites
GS= 84 #38 Posted December 7, 2013 Курсовете ги карах на Рено Меган (голяма чекия беше) А съм се учил на ЖИГУЛИ! Share this post Link to post Share on other sites
TDK 7 #40 Posted December 7, 2013 Учих се на жигули ,курсовете карах на лада и после минах на хохда кончерто Д16а9 и няма да ви обеснчвам за кво ставаше вапрос. Share this post Link to post Share on other sites