Jump to content

ACID BURN

Фен
 • Content Count

  581
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

ACID BURN last won the day on February 18

ACID BURN had the most liked content!

Community Reputation

214 Excellent

About ACID BURN

Contact Methods

 • Skype
  sasho_iv

Profile Information

 • Кара
  Civic EJ9 D14A4, Outback BH EZ30
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София, България
 • Интереси
  Планинското колоездене е начина ми на живот.
  Високооборотни Хонди с атмосферно пълнене.Нордшлайфе (Германия); Сузука, (Япония); Тцукуба (Япония).Японски автомобили.Музика и пътешествия. Железопътно строителство.

Recent Profile Visitors

8515 profile views
 1. ACID BURN

  F1

  За Ферари съм отдавна на мнение, че са зле и такива ще са си докато се махнат Мерседес. Тая простотия с Леклер беше уникална. Той просто беше по-бърз. Ред бул са бавни за съжаление, но проблема не е от двигателя според мен. А Квият се удари с Ландо Норис и Карлос Сайнц и в резултат според мен някъв проблем със скоростната кутия се е получил.
 2. ACID BURN

  F1

  Мххммм... ама накрая се движеше към бокса.Интересно как подобно нещо му се случи и в Австралия. Но иначе да подкрепям за Верстапен.
 3. Първо ще кажа, че ако ще се прави нещо вероятно ще е поне края на тая година такаче не бързам. Бюджета не е чак толкова от значение, ако ремонта си заслужава както казах. Като очаквам, че от такъв мащабен ремонт респективно резултата ще бъде дълготраен. Тоест очаквам 10 години да нямам проблем с ръждата. Благодаря за предложението за седана. Интересува ме купе, ако ще сменям шасито. Този човек от класиккар изглежда сериозен ще го имам предвид. Все пак няма да е зле да има още контакти с хора по-близко до мен. Че ще бъде трудно организирането до Бургас. Благодаря!
 4. Че бюджета ще надхвърля себестойността на колата това е ясно, но въпроса е дали ще си заслужава, дали ще има налични материали и разбира се инструменти, с които тази операция да се направи качествено и най-вече с дълготраен ефект. Аз много бих искал да се премахне ръждата и да се поцинкова. Даже щях да се свързвам съз завода на грейт уол по едно време да ги разпитам какво биха могли да направят по този въпрос. Някакви координати на тези хора от класиккар? Като цяло акцента на темата е - Препоръки към хора, които се занимават с такава работа и имате добри отзиви от тях. Предполагам, че тези хора ще са малко, защото малко хора се хващат на такова нещо. А целта на темата е да си направя сметка какво да правя в някво бъдеще време. Като за сега само проучвам и цялата тази инициатива е встрани от приоритетите ми, но искам да събера мнения лека по лека. Благодаря за отговорите!
 5. Здравейте! Искам да събера малко информация по конкрения въпрос. Сивика, който имам има проблеми с ръждата. Има не малко места с ръжда. Попринцип обмислям много дали да не сменя шасито и да си прехвърля всичко, което имам на ново шаси, но не знам дали ще мога да намеря здраво шаси. За да обобща какво си мисля: 1. Реставриране на сегашното шаси (Може да се съчетае с подсилване и направа на клетка вътре в колата) 2. Купуване на ново шаси 3. Купуване на направена кола и сегашната да я разпродам на части или нещо от тоя сорт. Тъй като момента за действие ще бъде в някво бъдеще време искам да обсъдим само първата точка. Тоест може ли някой да препоръча човек, който ще направи качествено работата? Заедно със самото реставриране може и шасито да се подсили. Трябва ми човек, който ще извърши този процес качествено и с дълготраен ефект. И за да обобща и насоча темата: Търся човек, който да направи качествен ремонт на шасито с което разполагам. Също така да направя една дискусия с него какво би препоръчал за направа на клетка, с която обаче да не се повлияе функционалността на колата. Другите две точки на този етап са по-скоро в краен случай, ако не успея да намеря такъв човек. Колата има сантиментална стойност за мен и не бих искал да я сменям. Благодаря на всички отзовали се!
 6. От хечовете трябва да стане. За купе и седан не мога да кажа. Предполагам, че ще е по-късо и куките ще са на различни места. Предвид, че всичко е гледано да бъде модулно предполагам, че всякво гърне от всякъв сивик ще стане, но трябва да го разучиш. С по-голямото гърне от ВТи би трябвало да станат нещата от към звук.
 7. ACID BURN

  F1

  Даниел Квият можеше да постигне много добро състезание. Можеше и да пусне Гасли да направи нещо по-съществено. Аз също не съм фен на Макс Верстапен като човек, обаче е голям карач и евалата на това, което постигна. Най-накрая Хонда са на мястото където трябваше да бъдат. Честито! Ферари са ясни - бита карта. Браво и на Ботас, а дано да покаже на шампиончето, че няма да му е лесно тоя сезон. П.П.:Както се видя новите технически регулации са пълна глупост. Колите са по-трудни за изпреварване.
 8. ACID BURN

  F1

  Гледах квалификацията. Гасли направи добра обиколка. Мисля, че само една загряваща и една квалификационна обиколка и се прибра. Това в Q1. Не знам какво са си мислили, но Гасли не излезна втори път и изведнъж просто от 5-6 ти някъде стана 18-ти. Обаче нещото, което много ме изкефи е това, че в Q1 в рамките на 1 секунда влезнаха 18 пилота! 18 пилота! Нещо, което не се беше случвало от много време. Колите изглежда да са доооста по-равностойни от изминалите години. И отново колкото и да си извъртаме приказките и душите - Хамилтън, когато трябваше да даде максимума си и да мине над възможностите на автомобила, го направи. Ботас направи уникална обиколка в края на 3-тата част на квалификацията, но Хамилтън се наложи.
 9. ACID BURN

  Боядисване на джанти

  Грунда обаче трябва да се мине след това и той с шкурка. Това, че на места стигаш отново пак до метал не е фатално. Грунда ще изравни деруги и неравности по повръхността. Всъщност идеята на грунда е да има добра адхезия боята с джантата и това става посредством грунда. Като "надереш" повърхността на алуминия с шкурката ще има добра адхезия. Не пести от подготовката. Времето необходимо за 4 джанти при леки дефекти е от порядъка на 2 часа за подготовка на повърхността и около 2 до 4 часа за грунда според зависимост условията и колко трябва да си играеш с джантата. Пробвано е няколко пъти. Иначе, ако искаш лак дето ще дръжи повече време трябва да е друкомпонентен. С втвърдител. Еднокомпонентните не стават. И друг съвет - преди нанасяне на слой задължително обезмасляване. Можеш да го направиш с изопропанол или с етанол. Спирта за горене има етил метил кетон, а той ще повлияе на грунда. Метиловия алкохол може и той да е оферта също, но с изопропанол с малки количества и чист парцал и ще видиш кво махаш дори след като си ги изчистил.
 10. По спомени беше нещо от порядъка на 10-15 лв. Аз си направих една такава. Тя почна да изпуска леко. Главното е да се заравнят фланшовете. Иначе нищо не правиш. Сега съм със същата и до колкото успях заравних фланшовете. Ще видим колко ще държи. Ако не издържи директно режа фланшовете и напасвам тръбите.
 11. ACID BURN

  Въпрос за силов тунинг

  Горивните камери не са ли различни? Просто питам.
 12. Еми не знам аз не съм ходил в чужбина. Роднини имам във Великобритания и имам сведения дет се вика за живота там. Който чуя все казва "Абе нещата са уредени в чужбина тука сме си мутряшка държава." Предполагам... не знам. Четох нещо за гласуването от българи в чужбина. Сигурно е много крайно българи да не гласуват от чужбина за българското правителство. Еми да - крайно е, но има смисъл. Първо не стига, че дет се вика за по 20-30-50 лв циганите гласуват и няк'ва част от тях всъщност са процент в изборите, отделно повечето българи не гласуват, щото реално к'ва е алтернативата, трето няква сериозна част от турски граждани гласуват от Турция. Спомням си, че на едни от изборите се говореше за нещо от сорта на 200 000 души гласували. Ами за конвоите от автобуси по време на гласуване спомняте ли си? Мярката е крайна, но аз съм съгласен с нея, щото реално както имаше изказване "като не си тука не е много меродавно да избираш", отделно как така една държава съседка събира кратно повече гласове от други държави дето има българи. Сега може да не съм прав статистически, но ще отречете ли, че като дойдат избори и изведнъж Турция, и техни граждани имат някъв голям интерес да дойдат тук в България? За мен не е коректно.
 13. Към Павел Павлов - Съгласен съм с теб, че реално повечето хора в България им е все тая за държавата, но не и за родината. Проблема е, че българина има достатъчно проблеми на главата си, за да мисли и за другите. И все пак като седнем на маса особено с възрастни хора веднага се почва да се говори за сини и червени и как едните еди к'во си и другите еди к'во си. Реално повечето от хората в България работят много здраво, жертват много и получват много малко. Онзи ден дойде една жена при нас да иска пари от някаква си фондация. Събираше дарения. Аз ей така на такива институации, бездомни хора не давам пари. Не давам, защото пред очите ми видях как на един бездомен му донесоха четвърт хляб, личната му карта и му взеха всичко от картонената кутия пред може би 40 души. Това се разигра преди 10 години може би пред хотел Плиска на спирката. Но на хора дето съм видял с времето, че имат проблем съм давал пари. На най-близките ми приятели въобще не мисля за пари и не говорим само за пари. Какво мога да помогна помагам. И сега стигам до всъщност смисъла на поста ми - Ако кажа "Е*** съм го! Тръгвам си!" реално кой ще е човека, който ще запълни още една дупка в работната сила на тая уж държава. Допълнително, кой ще помага на баба ми, на сестра, близки? И още повече. Като отида в чужбина реално аз ще съм винаги господин никой от "циганската" държава и ще живея само за професията и за едните пари. Личен живот няма да имам. Такаче да - аз с нищо не помагам на хората по селата. Да, вероятно няма да помогна и на хора от телевизията дето са в беда, щото за съжаление съм видял много злоупотреба, обаче съм тука и се опитвам да постигна нещо както още много хора. И да аз също критикувам хората извън България, които живеят добре. Убеден съм, че живеят добре поне от към така наречения стандарт на живот. Който каквото ще да ме убееждава, че като живее в Ню Йорк или там къдет ще да е и прави инициативи и е голям радетел за България... Съжелявам не мога да го приема сериозно. Евалата за инициативата, евалата за усилието, поздравления за успеха!
 14. Ще прозвуча като задник, но съм напълно съгласен с Иван. Най- лесно е да се живее на изметеното, но да изметеш, да почистиш кочината е по-трудно. Но пък някои хора просто нямат избор. Но са малка част.
 15. Съгласен. Моята мисъл с 'разделяй и владей' беше в това, че в момента външни сили се опитват да ни разделят и не само, че се опитват ами са го направили и реално ни и владеят. Пример за това, което говоря е твоята теза. Нужно е само да поговориш с някой 'кореняк софиянец', а съответно ти да си от 'провинцията'. Веднага се наслоява една атмосфера на пренебрежение - видиш ли за какво идваш в София, напълни се тоя град със селяни стойте си на 'село'. Дебилно и егоистично мислене, ама е факт. Примери колко щеш. Извън темата е това извинявам се.
×