5 GTT 178 #1 Публикувано 22 Септември, 2021 Верно не разбирам от газови уредби, днес ми казаха, че различните модели имали по няколко филтъра... Преди време бях писал някъде, че имало филтър в изпарителя, за което не знаех. Но днес ми говорят,че някой уредби имали по няколко... И се сменяли едновременно със смяната на маслото. Аз филтър до сега не съм сменял и разхода е добър и колата върви ... Та кои са тези филтри и трябва ли да се сменят толкова често?! Аз досега трябваше да съм направил 10+ смени... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1511 #2 Отговорено 22 Септември, 2021 (Редактирано) Отиваш при газаджия той ще ти каже колко са и смени.Моите двата ги сменям на 25 хил. На моята газова имам един преди изпарителя малък,при мен е изнесен, и един с след изпарителя голям. Редактирано 22 Септември, 2021 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #3 Отговорено 22 Септември, 2021 Всяка година минавам технически преглед в сервиза, където е монтирана газовата. През всичките години са сменили тоя големия филтър при първите 20000км. и то по мое настояване. Тази година просто ми каза, че изпарителя бил вече стар модел и как бил издържал толкова и трябва да се сменя... Но газовата за сега е перфектна... Нито дума за смяна на филтри. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1511 #4 Отговорено 23 Септември, 2021 Смени газаджията явно чака да ти смени цялата газова не филтрите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #5 Отговорено 23 Септември, 2021 Добре е да се сменят поне веднъж годишно, не че съм забелязал разлика. Тоя е на около 15000 км. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Иво Ленков 132 #6 Отговорено 24 Септември, 2021 Ето един филтър на кола, която е "редовно" обслужвана в сервиз.Изпратено от моят Redmi Note 7 с помощта на Tapatalk 2 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #7 Отговорено 24 Септември, 2021 Както се казва - "Открийте разликите между 2-те картинки". 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #8 Отговорено 24 Септември, 2021 Офф... Понеделник отивам командировка около 700 км. Кат се върна в четвъртък ще сменя филтъра другата седмица и ще го снимам на 160000 + километра... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1511 #9 Отговорено 24 Септември, 2021 (Редактирано) Определено се махни от тоя сервиз ,който за тези км нищо не са ти казали за филтрите. Всяка година на преглед,интересно какво са гледали. Казваш филтъра,тоест при теб е само един,така ли. Всеки сервиз за газ ще ти ги смени,не трябва да е чак толкова специализиран. Редактирано 24 Септември, 2021 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #10 Отговорено 27 Септември, 2021 (Редактирано) В изпарителя незнам колко са. Тоя големия на маркуча е ясно. Редактирано 27 Септември, 2021 от 5 GTT Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1511 #11 Отговорено 2 Октомври, 2021 (Редактирано) В изпарителя е един , този на маркуч ти е ясен,обикновено този в изпарителя е с най-големите мизерии и боклуци. Хубаво е да не се забравя да се сменя. Редактирано 2 Октомври, 2021 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dimkaraganchev 61 #12 Отговорено 3 Октомври, 2021 Филтърът в изпарителя струва 2 лв. Обикновено го сменям на 7500 км пробег. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #13 Отговорено 4 Октомври, 2021 Моите са задънени в момента и карам на Бензин. Утре ще ги сменят, но не знам какво ще правя с колата в следващия месец. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1249 #14 Отговорено 4 Октомври, 2021 Какъв е този филтър в изпарителя? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #15 Отговорено 4 Октомври, 2021 Не е в изпарителя, а до него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tony® 100 #16 Отговорено 4 Октомври, 2021 (Редактирано) На Ловато(поне това,което ползвах) филтър течна фаза е в изпарителя,може и при други да има. Редактирано 4 Октомври, 2021 от tony® 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1511 #17 Отговорено 4 Октомври, 2021 2 hours ago, dindin said: Какъв е този филтър в изпарителя? Малкия филтър,буквално вътре не е но е част от изпарителя. 2 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MotoMK5 37 #18 Отговорено 18 Октомври, 2021 Здравейте! Имам въпрос и се надявам да помогнете. Почти дойде времето за смяна на филтъра(ите) за газовата система в колата. Въпроса ми е кой(и) Филтър(и) трябва да сменя,понеже в книжката на газовото не уточняват или аз не разбирам кой(и) да се сменят. прилагам снимки. Газова система Prins VSI-2.0 Пише ,че първата смяна е на 25000 км. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1511 #19 Отговорено 18 Октомври, 2021 Отиди на сервиз да ти ги сменят малкия е ясен на първата снимка но там имаш налягане,ако тръгнеш да го развиваш директно. Големия ако е този от снимката е странен, и дали е това филтъра. Какво излиза в нета по тези номера отпред на лепенката. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1249 #20 Отговорено 18 Октомври, 2021 https://www.lpgshop.co.uk/keihin-prins-vsi-autogas-lpg-cng-filter-single-outlet/ Това излиза. Филтърчето явно е същото. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MotoMK5 37 #21 Отговорено 18 Октомври, 2021 Благодаря за отговорите! Това също е филтър на втората снимка просто не знаех дали него или другия от първата снимка трябва да го сменя или и двата вървят ръка за ръка! Ще поръчам и 2-та те са комплект някъде в сайтовете и като има развитие ще пиша. Ще се опитам да направя и снимки като са свалени!Благодаря за отговорите! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MotoMK5 37 #22 Отговорено 28 Декември, 2021 Здравейте на всички. Смених филтрите вчера и след приблизително 25000км. Прилагам снимки не мога да дам мнение дали филтрите са много или малко зацапани,струваха ми се в нормално състояние и нямаше мръсотия. След монтиране проверих със сапунка дали има балончета всичко нормално. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 5942 #23 Отговорено 26 Юли, 2022 Вчера и моите бяха подновени. Малкият (на изпарителя) е на 27650 км, а големият на около 13000 км. Препоръката на майстора е 30К за малкия и 10К за големия. АГУ-то работи нормално, но не бива да се затлачва големият, понеже това което пропусне скапва инжекторите, така че, сменяйте регулярно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #24 Отговорено 20 Август, 2022 Някой може ли да каже, от къде може да се напълни кутията в която се слага филтъра с масло, а не с графит, както би трябвало да е?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1511 #25 Отговорено 21 Август, 2022 По принцип от никъде. Интересно на коя бензиностанция е станало това. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
5 GTT 178 #26 Отговорено 22 Август, 2022 Проблема е че последните зареждания бяха на няколко различни безиностанции в града и сега не знам, къде да не ходя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MotoMK5 37 #27 Отговорено 23 Януари Здравейте днеска смених филтрите на газовото след 2 години и може би 25 хил. км. или повече. Незнам дали бяха за смяна ,но следват препоръката от сервизната книжка за газовото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
diezz 130 #28 Отговорено 25 Май Филтри сменявам на 300 моточаса. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове