Joreto1405 9 #1 Публикувано 10 Юни, 2021 Можете ли да ми препоръчате сервиз или човек, който да ми полира фаровете и да ми постави качествено защитно фолио в София. Благодаря ви! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
roje 33 #2 Отговорено 10 Юни, 2021 Protint BG са хората. Намират се до Южния парк, малко преди МОЛ Парадайс. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Joreto1405 9 #3 Отговорено 10 Юни, 2021 Други освен тях дали има в София? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
roje 33 #4 Отговорено 11 Юни, 2021 Има доста. Тези съм ги ползвал и съм много доволен, затова ги препоръчвам. Иначе много добри неща съм виждал и от PPT Design. Те се занимават с цялостен детайлинг. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #5 Отговорено 11 Юни, 2021 Също мога да препоръчам VS Studio. Момчето много старателно се занимава с махане на много старо фолио и запази всички реотани и антените по стъклата. Ясно, че си за фарове, но работят старателно и с хубави фолиа. Тел 0878912946, отговарят и на Вайбър. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
katri71 23 #6 Отговорено 11 Юни, 2021 И аз се интересувам от подобни фирми , но за Пловдив. От доста време издирвам къде да си полирам и защитя с фолио фаровете....Някой, ако знае = да помага. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Terje 171 #7 Отговорено 11 Юни, 2021 Единия ми фар го рециклираха миналата седмица в Car Valeting в София и свършиха доста добра работа от визуална гледна точка. Полагат UV фолио за защита на фара, така че може да се попита, дали могат само да полират и фолират, без да извършват другите стандартни дейности. Алтернативно на фолиото е лакирането - на Civic 6, който карах преди години, но е още в семейството, за 5 години след манипулацията, фаровете са все още без видима промяна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #8 Отговорено 11 Юни, 2021 (Редактирано) 3 hours ago, katri71 said: И аз се интересувам от подобни фирми , но за Пловдив. От доста време издирвам къде да си полирам и защитя с фолио фаровете....Някой, ако знае = да помага. За София Пловдив съм чувал хубави отзиви от Pro Tint ПП: Коригирах грешно написания град. То хубави отзиви за тях има и в София, но аз имах предвид Пловдив конкретно. Единствено не ми харесва, че в София лепят рекламни стикери. Не знам за Пловдив. Ако ходиш при тях, и не искаш да си ходеща реклама, обсъдете го предварително. Редактирано 11 Юни, 2021 от Pavel_Pavlov Корекция на града Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
roje 33 #9 Отговорено 11 Юни, 2021 За Пловдив с много добро реноме са Vader Car Styling & Advertising. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Искрен 16 #10 Отговорено 10 Юли, 2021 Моите бяха матирали от слънцето отгоре. Използвах това https://www.emag.bg/komplekt-za-restavrirane-na-farove-philips-uv-zashtita-hrk00xm/pd/D405LBBBM/ и съм много доволен от ефекта. Да видим за колко време ще е. Отне ми 30 мин за 2та фара, следвах точно инструкцията. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6012 #11 Отговорено 10 Юли, 2021 Аз да питам - има ли странични ефекти от това фолио за фаровете, или е само въпрос на качествен материал и неговата трайност? Не се ли опича от слънцето или крушките с течение на времето? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #12 Отговорено 11 Юли, 2021 Не, няма странични ефекти 🤔. Поне не мога да се сетя за нищо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
didipov 132 #13 Отговорено 11 Юли, 2021 Преди 12 часа, ceco_accord написа: Аз да питам - има ли странични ефекти от това фолио за фаровете, или е само въпрос на качествен материал и неговата трайност? Не се ли опича от слънцето или крушките с течение на времето? Аз се сещам за един свързан с намаляване на светлинния поток(лумените)...колкото е по-качествено фолиото толкова по-слабо забележим следва да бъде този ефект. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #14 Отговорено 11 Юли, 2021 Но не си прав. Дори да има минимално намаляване (а то е незабележимо), то ще се компенсира още първите месеци от иначе пожълтяващите или матиращи се незащитени фарове. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
didipov 132 #15 Отговорено 11 Юли, 2021 С кое не съм прав? С това че колкото е по качествено фолиото толкова по слабо забележим ще е ефекта? Или че всяка намеса по оптичната система на фара води след себе си до някакви ефекти. Некачественото фолио деградира от ув светлината, появяват се шупли отделно се драска лесно....факт е че това е по евтиния вариант за защита на слюдата след полиране, но не е вечно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #16 Отговорено 11 Юли, 2021 Как се държи това фолио на автомивка , няма ли опасност от разлепване на някое ръбче от водоструйката ?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6012 #17 Отговорено 12 Юли, 2021 Не смятам че има такава опасност, а и не съм чувал/виждал такъв ефект. Все пак се лепи не само челно, а и крайщата му се обръщат отвъд ръбовете на фара. А качествено фолио значи не само то, а и лепилният му слой да не помътнява с годините. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pavel_Pavlov 1029 #18 Отговорено 12 Юли, 2021 8 hours ago, jungles said: Как се държи това фолио на автомивка , няма ли опасност от разлепване на някое ръбче от водоструйката ?! С мивки не трябва да има ядове. От разлепяне има опасност само при лож монтаж. 10 hours ago, didipov said: С кое не съм прав? С това че колкото е по качествено фолиото толкова по слабо забележим ще е ефекта? Или че всяка намеса по оптичната система на фара води след себе си до някакви ефекти. Некачественото фолио деградира от ув светлината, появяват се шупли отделно се драска лесно....факт е че това е по евтиния вариант за защита на слюдата след полиране, но не е вечно. Имах предвид, че не си прав с това, че е недостатък. Защото сравнено с липса на защитно фолио, след 2-3 месеца при всяко положение фарът ще е с по-добра повърхност при наличие на фолио и ще има по-добър светлинен поток. За другото си прав, естествено. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 442 #19 Отговорено 12 Юли, 2021 С фолио не знам колко качествено става и не мога да взема отношение, но темата е за полиране, та да си кажа. След полиране на фаровете на акорда ми ги пръснаха с лак. Вече 3-та година всичко е перфектно, все едно вчера е правено. Няма повторно матиране от слънцето, нито пък такова от миене на автомивка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1553 #20 Отговорено 12 Юли, 2021 С какъв лак се пръска? "Обикновен" за коли, или някакъв специален? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Terje 171 #21 Отговорено 12 Юли, 2021 Вече над месец единият ми фар е с фолио, другият не е обработен. Единствената разлика, която има, е че при намокряне, остават капки на фара. Качествените фолиа издържат и на UV и на температура, така че не би трябвало да има проблем с промяна на пропускливостта. А и фолиото е толкова тънко, че надали задържа светлината повече от някакви части от процента. @ceco_accord при мен фолиото е залепено само челно, ръбовете не са обърнати. Обръщането първо ще доведе до двойно застъпване по ъглите на фара, както и до напрежения по самите ръбове и съответно неустойчиво залепване там. На Сивика 6-ген полирах фаровете с лак преди 5-6 години и вече едва забележимо се забелязва потъмняване на цвета. Оригинално нейните фарове бяха с лак, който беше започнал да се лющи. Каквото и да си говорим, поликарбонатните фарове не са стъклени и изискват поддръжка. Още повече, че пътищата ни са доста прашни и обтичащия въздух действа като шкурка, така че на всеки няколко години ще се налага повтаряне на процедурата. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 442 #22 Отговорено 12 Юли, 2021 Преди 3 часа, Krasi-mir написа: С какъв лак се пръска? "Обикновен" за коли, или някакъв специален? Нямам идея, един познат ми ги прави. Аз тогава и други детайли правих, та фаровете минаха бонус. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koszabg 20 #23 Отговорено 12 Февруари, 2022 Колеги, мога ли да пръсна фаровете с лак, след като вече са полирани с паста? Или трябва да ги изтъркам с шкурки, обезмаслител и тогава лакирам? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Франко 29 #24 Отговорено 12 Февруари, 2022 Обезмасляваш, търкаш, обезмасляваш, грунд за пластама и лакираш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #25 Отговорено 12 Февруари, 2022 Преди 14 часа, koszabg написа: Колеги, мога ли да пръсна фаровете с лак, след като вече са полирани с паста? Или трябва да ги изтъркам с шкурки, обезмаслител и тогава лакирам? Мисля, че няма да хване добре лака на полираното. Трябва да е на шкурка преди пръскането за да се хване лака. Кой номер шкурка , ще те излъжа, мисля нещо към 7-800 беше за финиш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
xatamoto 163 #26 Отговорено 13 Февруари, 2022 Когато взех колата имаше някакъв лак по фаровете, но се беше поизпекъл. Нямам идея преди колко време е слаган, но я закарах на полиране. Изчистиха го до голо и сложиха фолио. Дадоха ми 7 години гаранция за него. Засега трета година не е мръднало, а фаровете изглеждат в заводско състояние. Определено препоръчвам фолиране, най-малкото защото фолиото се сваля по-лесно от лака. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Франко 29 #27 Отговорено 14 Февруари, 2022 Фаровете имат фабричен лак за да се предпазва пластмасата от УВ лъчите. Фолиото също е малко нож с две остриета - и то си променя цвета, а ако остави лепилото си, тогава свалянето на стария лак е песен в сравнение със сваляне на старо лепило. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове